3p

Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálnia az ezúttal nem csütörtökön, hanem kivételesen szerdán sorra kerülő beszélgetésre, s máris elküldheti írásban, mire szeretne választ kapni neves közgazdász vendégünktől, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítójától. De persze kérdését élőben, a február 15-én 15:30 órakor kezdődő adásban is felteheti.

Talán még a szokásosnál is több kérdés foglalkoztat most minket, magyarokat. Még alig ocsúdtunk fel a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb közléséből, miszerint az infláció a 2023-as esztendőbe fordulva még tovább tudott emelkedni, annak éves szintje a decemberi – már akkor is több mint negyedszázados rekordot döntött – 24,5 százalék után januárban 25,7 százalék lett (ami messze a legmagasabb az Európai Unióban), miközben a létfenntartásunkhoz elengedhetetlen élelmiszerek az átlagnál jóval nagyobb mértékben, 44 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Bár a forint árfolyama most kevesebb fejfájást okozhat, hiszen azóta, hogy az Orbán-kormánynak sikerült meggyőznie Brüsszelt, a jogállamiságot veszélyeztető valamennyi aggályát el tudja oszlatni a következő hónapokban, így megnyílhat az út a Magyarországra eső uniós források lehívása előtt, a hazai fizetőeszköz erős formát mutat, azért nem árt az óvatosság. Hiszen még teljesíteni is kell a 27 mérföldkőben meghatározott feltételrendszert, márpedig a modellváltónak hívott egyetemi alapítványok kuratóriumi tagságának átalakítása – magyarul, azok politikától, a kormánytól való függetlenítése – kapcsán épp ezekben a napokban érzékelhettük, mennyire nem lehet egyértelmű az Orbán-kabinet számára, mit is kell tennie.

Jaksity György lesz az Mfor.hu és a Privátbankár.hu által rendezett Klasszis Klub február 15-ei vendége. Fotó: Bánkuti András
Jaksity György lesz az Mfor.hu és a Privátbankár.hu által rendezett Klasszis Klub február 15-ei vendége. Fotó: Bánkuti András

Természetesen az infláció, a forintárfolyam és az EU-s pénzek is terítékre kerülnek a Klasszis Klub következő adásában Jaksity György közgazdásszal, a Concorde Értékpapír Zrt. társalapítójával folytatandó beszélgetés során, továbbá a tőzsde vagy a kriptopiac, de akár olyanok témák is, mint például az egészségügy helyzete. 

A feltételes mód használata azért indokolt, mert 

nemcsak mi kérdezünk a neves hazai szakembertől, hanem ezt Olvasóink is megtehetik. Ehhez nem kell mást tenniük, mint ingyenesen regisztrálniuk a mintegy egyórásra tervezett, online rendezvényre, amelynek időpontja: 2023. február 15. (szerda!) 15.30 óra.

Regisztráljon most! >>>

A korábbi Klasszis Klub rendezvényeink összefoglalói: 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Van még mit javítani a bankoknak a késedelmes lakossági hitelek kezelésén
Dr. Almási Adrienn | 2024. július 24. 13:04
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folyamatos felügyelési tevékenységében ellenőrizte, hogy mennyiben felel meg a hitelintézetek gyakorlata a felügyelet 2022-ben megújított, a fizetési késedelemmel érintett lakossági hitelek pénzügyi intézmények általi kezelésével kapcsolatos elvárásokról szóló ajánlásának. Az MNB szektorszintű kockázatot nem azonosított, ám több hiányosságot tárt fel, és határidő tűzésével azok megszüntetésére hívta fel a hitelintézeteket.
Makro / Külgazdaság Hacsak nem csontszáraz a tankja, várjon a tankolással csütörtökig!
Privátbankár.hu | 2024. július 24. 11:50
A benzinesek kicsit, a dízelesek jobban örülhetnek.
Makro / Külgazdaság Inkasszózzák Magyarországot?
Privátbankár.hu | 2024. július 24. 10:32
Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, 45 napon belül fizesse meg a 200 millió eurós átalánybírságot a menekültügyi uniós elvek megsértése miatt. Végső esetben az országnak járó uniós forrásokból vonhatják le a bírság összegét.
Makro / Külgazdaság Milliárdos bevásárlás a kajak-kenu sportakadémiánál
Privátbankár.hu | 2024. július 24. 09:53
Több mint 1,1 milliárd forintért szerez be orvosi készülékeket két vállalkozástól a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia.
Makro / Külgazdaság Már védelmi pénzt követelő gengszterhez hasonlítják Trumpot
Csernátony Csaba | 2024. július 24. 09:32
Donald Trump nem téved, amikor azt állítja, hogy Tajvanon van a jó minőségű chipek gyártására képes félvezetőipar majdnem 100 százaléka. Ám hogy ezt az Egyesült Államoktól „elvették” volna, az csacsiság.
Makro / Külgazdaság Meglepetésadatot közölt a KSH
Privátbankár.hu | 2024. július 24. 08:30
A Központi Statisztikai Hivatal szerint bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban, ami 14,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A reálkereset 10,4 százalékkal emelkedett.
Makro / Külgazdaság A fél világ kezdhet félni az orosz repülőgépektől - de nem a szokásosoktól
Litván Dániel | 2024. július 24. 06:11
Hiába csempészik ezeket, fogynak az Oroszországban ragadt nyugati gépekhez való eredeti alkatrészek. Az egyik orosz megoldási terv kivitelezhetetlen, a másik viszont igencsak félelmetes - és nem csak az orosz utasok számára.
Makro / Külgazdaság Régen tettek ilyet Matolcsy Györgyék
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 14:00
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa 25 bázisponttal, 6,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. A döntés megfelel az elemzői konszenzusnak.
Makro / Külgazdaság Ukrajna elkerüli-e az augusztusban közelgő államcsődöt?
Privátbankár.hu | 2024. július 23. 11:33
Ukrajna hétfőn közölte, hogy előzetes megállapodást kötött a 19,7 milliárd dollárnyi fennálló nemzetközi kötvényadósságának egy részét birtokló magántulajdonosok csoportjával, ezzel elkerülve a különben fenyegető csődöt.
Makro / Külgazdaság Milliók áldhatják Joe Biden nevét, mert megállíthatja a száguldó lakbéreket
Mester Nándor | 2024. július 22. 15:01
Egyre több amerikai család küzd azzal, hogy csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudja kigazdálkodni a lakásbérleti díjat. Joe Biden még az elnökjelöltségéről való lemondás előtt pár nappal jelezte: maximálni akarja a lehetséges drágítási tempót. A leköszönő elnök a hivatali ideje alatt más fontos döntéseket is hozott, azok mind segítették az ingatlanos szektort.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG