Jaksity György
Közérdekű Kit vesz maga mellé Magyar Péter: Chikán Attilát, Járai Zsigmondot, Jaksity Györgyöt, esetleg Pottyondi Edinát? - A hét videója 
Juhász Gábor-Mester Nándor-Bózsó Péter | 2024. április 12. 18:53
Vajon kiket választ majd Magyar Péter, hogy húzónévként mellette álljanak, mondjuk egy óriásplakáton? Honnan jöhetnek, és ki lesz közöttük a legismertebb nő? Mely társadalmi rétegeket célszerű megszólítania? Mit tervez vidéken és mennyire fog a fitalokra fókuszálni? Hogyan tud hatni eddig passzív, vagy visszahúzódó rétegekre? Ezt elemezte a hét videójában Mester Nándor felelős szerkesztő és Bózsó Péter újságíró, akik saját szakállukra castingoltak.
Makro / Külgazdaság Jaksity György: a világon egyedülállóan magas a kamat nálunk – videón a Klasszis Klub 
Privátbankár.hu | 2023. február 18. 11:44
A közgazdásszal, a Concorde Értékpapír Zr. alapítójával jó sok témát körbejártunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu által rendezett Klasszis Klubban.
Makro / Külgazdaság Kérdezzen Ön is Jaksity Györgytől, a Klasszis Klub következő vendégétől! 
Privátbankár.hu | 2023. február 13. 10:16
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálnia az ezúttal nem csütörtökön, hanem kivételesen szerdán sorra kerülő beszélgetésre, s máris elküldheti írásban, mire szeretne választ kapni neves közgazdász vendégünktől, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítójától. De persze kérdését élőben, a február 15-én 15:30 órakor kezdődő adásban is felteheti.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Klasszis Klubunk következő vendége Jaksity György  
Privátbankár.hu | 2023. február 6. 13:04
Ezeket és még számos, vélhetően sokakat foglalkoztató témát – nemcsak gazdasági, hanem társadalmi jellegűt – is körbejárunk a neves közgazdásszal, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítójával az Mfor.hu és a Privátbankár.hu következő, február 15-ei (kivételesen szerdai) Klasszis Klub rendezvényén. Amelyen ugyanakkor nemcsak mi kérdezünk, hanem – a klub immár kétéves történetében megszokott módon – erre lehetőséget kapnak az ingyenesen regisztráló olvasóink, akár személyesen, akár írásban, utóbbit már az esemény előtt is megtehetik.  
Részvény / Deviza / Áru Van-e ma Magyarországról vagyonmenekítés? Ír céget alapított a Concorde 
Eidenpenz József | 2019. február 6. 13:05
Miért erősödött az utóbbi időben a forint? A Concorde Ireland egyelőre magyar, később régiós privátbanki ügyfelek számára kínál szolgáltatásokat tavasztól. Utoljára 2011-2012-ben volt érezhető jelentős vagyonmenekítés az országból, ma nem tapasztalható, de külföldi eszközöknek ma már minden összetett portfólióban helyük van. A magyar jegybank a többivel szembemenni látszik.
Részvény / Deviza / Áru Mekkora bajt okozhat, hogy ennyire leverték a forintot? 
Privátbankár.hu | 2018. június 30. 16:10
Jaksity György szerint nem az a meglepő, hogy gyengül a forint, hanem az, hogy ez miért pont most történik meg. A jegybank nem véletlenül ódzkodik a kamatemeléstől: sem saját eredményére, sem a forinthitelesek törlesztőrészletére nem lenne jó hatással egy szigorítás; kérdés, hogy az inflációs célkövetés meddig engedi a tétlenséget. Egyelőre csak a külföldön nyaralók járnak rosszul...
Részvény / Deviza / Áru Mi állíthatja meg a forintzuhanást? Nyakunkon-e a következő válság? 
Eidenpenz József | 2018. június 28. 12:45
A forint sokkal rosszabbul teljesített mostanában, mint a cseh vagy lengyel deviza. Részben az MNB esetleges lépéseitől, részben a nemzetközi tőkepiaci hangulattól függ, hogy merre megy. A Brexit-tárgyalások helyben topognak, talán soha sem érnek véget, a kereskedelmi háború hosszabb távon senkinek sem szokott jó lenni – mondják a Concorde Értékpapírnál.
Makro / Külgazdaság Jaksity szerint már kerülget bennünket az újabb válság 
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 12:25
A kormány következő 4 éve kiszámíthatóbb lehet – mondta a Forbesnak adott interjújában Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnöke. Az új válság már látszik, akár az ukrán konfliktus is beindíthatja. Szerinte az elmúlt négy év gazdasági teljesítménye 2018-ban már kevés lesz.
Részvény / Deviza / Áru Ezért nincsenek új cégek a tőzsdén - mi lesz a magyar piaccal? 
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 12:49
Nehéz ügy ma tőzsdére vinni egy kkv-t, ha egyszer a piacon nincs likviditás, szenvednek a brókercégek, a feltételek nehezen teljesíthetőek, a költségek magasak, és még a vállalatok sem ismerik a lehetőségeiket.
Makro / Külgazdaság Jaksity: lehet 2 százalékos a növekedés, a helyzet akkor is gyászos 
Privátbankár.hu | 2013. október 3. 11:27
Probléma, hogy a magyar gazdaság GDP-arányos beruházási rátája a régióban és világviszonylatban is rendkívül alacsony, ami miatt a magánszektorban nem jönnek létre új munkahelyek, miközben a válságadók, a rezsicsökkentés és egyéb akciók miatt viszont hetente jelentenek be cégek leépítéseket.
Személyes pénzügyek Jaksity: nem igaz, hogy csökken az államadósság  
Zsiborás Gergő | 2011. november 21. 15:15
Az államadósság elinflálása jelenthet kiutat a válságból a fejlett államoknak, ami a feltörekvőket akaszthatja meg. A bizonytalan világgazdaság ellenére Magyarország biztos pont, mert "20 éve dolgozunk rajta, hogy a falnak menjünk" - mondta Jaksity György.
Makro / Külgazdaság Jaksity: egy ringlispilben ülünk, amiről nem tudjuk, mikor áll meg 
Privátbankár.hu | 2011. szeptember 12. 06:10
Ugyanaz a válság tart 2008 óta, amiben Európa és azon belül Magyarország nehéz időszak előtt áll. Jaksity György szerint az eurózóna teljes megszűnése elképzelhetetlen, viszont egy eurózóna tag, Görögország záros határidőn belül csődbe megy. A kormány devizahiteleseket megmenteni szándékozó intézkedéseiről azt gondolja: minden próbálkozás, amikor az állam közvetít a bankok és az ügyfelek között, előremutató.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG