2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Megtorpant a kiskereskedelmi forgalom növekedése az Egyesült Államokban júliusban.

Az Egyesült Államok júliusi kiskereskedelmi és élelmiszeripari szolgáltatási forgalmának szezonális ingadozásokkal, valamint ünnep- és kereskedési napokkal, de nem árváltozásokkal kiigazított előzetes becslése 682,8 milliárd dollár volt, gyakorlatilag nem változott (0,0 százalék) az előző hónaphoz képest, de 10,3 százalékkal haladta meg a 2021 júliusit - derült ki a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentéséből.

Stagnált a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban júliusban. Fotó: Depositphotos
Stagnált a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban júliusban. Fotó: Depositphotos

Elemzők a kiskereskedelemi forgalom 0,1 százalékos havi növekedését várták júliusra, mivel az infláció enyhén mérséklődött, de júliusban is magas maradt. Az előző hónapban, júniusban a kiskereskedelmi forgalom 0,8 százalékkal nőtt havi bázison, és 8,7 százalékkal éves bázison.

A nem bolti kiskereskedők eladásai 2,7 százalékkal ugrottak meg júliusban, amit nagyrészt az Amazon július 12-i és 13-i Prime Day eseménye lendített fel.

Növekedést regisztráltak az építőanyagok, kerti eszközök és kellékek kereskedőinél (1,5 százalék), a kis vegyesboltoknál (1,5 százalék), az elektronikai és háztartási gépek forgalmazóinál (0,4 százalék), az egészségügyi és testápolási cikkek esetében (0,4 százalék), valamint az élelmiszerboltokban (0,2 százalék) is. Az élelmiszerárak 1,1 százalékkal emelkedtek júliusban.

A benzinkutak forgalma viszont 1,8 százalékkal csökkent. Csökkenés volt a gépjármű- és alkatrészkereskedőknél is, 1,6 százalékos, a ruházati cikkek és ruházati kiegészítők esetében, 0,6 százalékos, és az áruházakban is, 0,5 százalékos.

A benzinkutak nélkül a kiskereskedelmi eladások 0,2 százalékkal nőttek, szemben a júniusi 0,6 százalékkal. A gépjárművek, a benzin, az építőanyagok és az élelmiszeripari szolgáltatások nélkül az úgynevezett "mag" kiskereskedelmi forgalom 0,8 százalékkal emelkedett, szemben a júniusi 0,7 százalékkal. Elemzők ebben 0,6 százalékos növekedést vártak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Dúlnak a harcok: orosz és ukrán rakétacsapást is hozott a péntek
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 20:00
A háborő 576. napja volt a pénteki. Hírösszefoglaló. 
Makro / Külgazdaság Teljesen nonszensz az ötforintos áramár – A hét videója
Dobos Zoltán - Izsó Márton - Király Béla | 2023. szeptember 22. 19:28
Mi is az a sokat emlegetett szaldóelszámolás? Hogy jön ki az ötforintos áramdíj? Ki jár jól a villanyszámla befizetésével? A napelempályázatok nyertesei beszállhatnak még az éves elszámolásba? Megtérül-e ez a zöldberuházás? Lesz-e a megtermelt napenergiát eltároló akkumulátorra állami támogatás? Ezekről a kérdésekről beszélgettek kollégáink, Dobos Zoltán és Király Béla.
Makro / Külgazdaság Újabb amerikai vadászgépek tűntek fel Magyarország szomszédjában
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 19:07
Növekedett az amerikai kontingens Romániában.
Makro / Külgazdaság Szorosabbra fűzi Kína a barátságát a polgárháborús országgal
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 17:22
Egymásra talált a kínai és a szír elnök.
Makro / Külgazdaság Brutális drónt mutatott be Irán
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 16:42
A világ legnagyobb hatótávolságú ilyen fegyverét mutatta be az ország.
Makro / Külgazdaság Özönlenek a menekültek az EU-ba: honnan jönnek a legtöbben?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 16:18
Az Eurostat számai szerint tovább emelkedett az érkezők száma.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: az infláció kialakulásáért nem felelős senki - a kormány nagyon figyeli az üzemanyagárakat
Gáspár András | 2023. szeptember 22. 15:57
2023-nak az infláció letörésének évének, 2024-nek pedig a növekedés helyreállításának évének kell lennie – mondta Nagy Márton. Szerinte a fogyasztás helyreállítása mindkettőt segítheti – ez elengedhetetlen, enélkül nincs kilábalás. Három csapdahelyzet állt elő a magyar gazdaság előtt, ebből kettőn szerinte túl vagyunk. A jelentős infláció a gazdaságunk struktúrájából ered, ennek ellenére nem tartja azt hibásnak a gazdaságfejlesztési miniszter. Az üzemanyagárakat nagyon szorosan követi a kormány - ha kell, beavatkoznak.
Makro / Külgazdaság Ukrán rakétacsapás rázta meg Szevasztopolt
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 15:13
Halálos áldozatról nem tudnak, de egy katona eltűnt. 
Makro / Külgazdaság Nemsokára találkozhat Szijjártó Péter és Szergej Lavrov
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 14:51
Barátkoznak. 
Makro / Külgazdaság Zelenszkij nem lesz boldog: innen biztosan nem kap F-16-osokat
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 14:18
Elutasító választ kapott Ukrajna egy uniós országtól.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG