<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Tíz éven át volt Hódmezővásárhely polgármestere, majd a harmadik Orbán-kormányban a Miniszterelnökséget irányította. Szűkebb pátriájában az április 3-ai országgyűlési választásokon azzal a Márki-Zay Péterrel csap össze, aki egyszersmind az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Klasszis Klubunk következő, február 24-ei adásában Lázár Jánossal latolgatjuk a választási esélyeket.

Már két hónap sincs hátra az országgyűlési választásokig. Április 3-án járulunk a szavazóurnákhoz, s úgy tűnik, ezúttal szorosabb eredmény várható, mint az előző két, 2014-es és 2018-as voksolásnál, amikor a Fidesz és a KDNP koalíciója kétharmados többséget szerzett.

Lázár János április 3-án a Fidesz színeiben a hódmezővásárhelyi és makói régió képviselői helyéért indul. Fotó: Bánkuti András.Lázár János április 3-án a Fidesz színeiben a hódmezővásárhelyi és makói régió képviselői helyéért indul. Fotó: Bánkuti András.

Lázár János a harmadik, 2014-2018 között regnáló Orbán-kormányban kiemelkedően fontos szerepet kapott, ő volt a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mi több, 2015-2017 között Magyarország 3. legbefolyásosabb miniszterének számított. 2018-at követően a közvetlen kormányzati munkától eltávolodott, ám így is ott maradt a „tűz közelében”: miniszterelnöki biztos lett, emellett több projekt – köztük a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train megépítéséért, valamint a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős – kormánybiztosa.

A mostani választásokon pedig a Fidesz színeiben a hódmezővásárhelyi és makói régió képviselői helyéért indul, többek között nem mással, mint az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltével, Márki-Zay Péterrel szemben.

Így mindenképpen érdekes lehet Lázár János véleménye arról, milyen eredményre számít a választásokon, elképzelhetőnek tartja az egyesült ellenzék győzelmét, a kormányváltást? S ha nyer a Fidesz, meglehet a kétharmad? Ha pedig nem, akkor az más típusú kormányzást igényelhet? Végül, de nem utolsósorban: vállalna-e szerepet az ötödik Orbán-kormányban?

Ezek mellett fontos gazdasági kérdéseket is felteszünk Lázár Jánosnak, miszerint egyetért-e a kormány piaci folyamatokba beavatkozó lépéseivel (kamatstop, élelmiszerár-stop, benzinár-stop), megfelelőnek tartja-e a forint árfolyamát, miközben olyan „örökzöld” témák is terítékre kerülnek, mint hogy milyen teendők vannak az egészségügyben és az oktatásban. S persze nem maradhat ki az agrárgazdaság sem, már csak azért sem, mert Lázár Jánosnak e tekintetben markáns a véleménye: szerinte a Fidesznek vissza kell találnia a vidékhez, a vidéki emberekhez. Hogy mit ért ezalatt, a Klasszis Klubban ezt is megtudakoljuk.

A közvetítésre itt lehet regisztrálni.

Korábbi adásaink vendégei voltak:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Jöhetnek az újabb szankciók Oroszország ellen, az EU megint megcélozná az energiaszektort
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 20:04
A szankciók újabb körét lengette be az Európai Bizottság elnöke.
Makro / Külgazdaság Egy piacot és benzinkutakat is meglőttek az oroszok, Zelenszkij újabb elismerést kapott
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:44
Esti összefoglaló az orosz-ukrán háború 287. napjának legfontosabb eseményeiről. 
Makro / Külgazdaság NATO- és uniós tagságunkon nyerészkedhet Orbán Viktor
Tiszóczi Roland | 2022. december 7. 19:23
Veszélyes játékot játszhat az Orbán-kormány azzal, hogy késlelteti Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, blokkolta az Ukrajnának szánt jövő évi 18 milliárd eurós uniós segélycsomagot, valamint a globális minimumadó ügyében szintén vétóval fenyeget.
Makro / Külgazdaság Behúztak egy újabb győzelmet az amerikai demokraták
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:01
A hivatalban lévő szenátor, a demokrata Raphael Warnock győzelmével zárult a megismételt szenátusi választás Georgia amerikai államban a szerdán bejelentett végleges eredmények szerint.
Makro / Külgazdaság Putyin megszólalt: nem őrültünk meg
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 18:38
Az orosz elnök a Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztése Tanácsának ülésén járt.
Makro / Külgazdaság A nagy hazai beruházásokból is profitálhat majd az ipar
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 17:14
A várakozásokat alulmúlva 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben, míg munkanaphatással megtisztítva a termelés 5,1 százalékkal növekedett. Az első tíz hónapban 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés.
Makro / Külgazdaság Szó sincsen arról, hogy végleg eltűnhet a globális minimumadó ötlete
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:53
Lekerült az európai pénzügyminiszterek tanácsának tegnapi napirendjéről a globális minimumadóról szóló vita.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyék közt nagy volt az egyetértés
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:17
Egyhangúan szavazott a jegybank monetáris tanácsa.
Makro / Külgazdaság A Nyugat nincs felkészülve egy hosszú háborúra Putyinnal
Káncz Csaba | 2022. december 7. 15:44
Nem világos, hogy a Nyugat meddig tudja még ellátni az ukrán harcoló csapatokat, hiszen a nyugati lőszerkészlet már közelít a kritikus szinthez. A gyártósorok nem tudják azonnal pótolni a Kijevnek küldött hadianyagot, így Ukrajna Oroszországgal szembeni ellenálló képessége csökkenni fog. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tovább hízik Kína aranya
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 15:21
Gyűlik a kínai arany a jegybank közlése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG