<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elnök nem áll a helyzet magaslatán sem biztonságpolitikai, sem személyzeti kérdésekben. Veje és egyben legközelebbi tanácsadója a biztonsági átvilágítás során „elfelejtette” megemlíteni, hogy több, mint száz találkozót bonyolított le Moszkva embereivel. Mueller orosz-ügyi különleges ügyész számára Kushner egyre inkább a célkeresztbe kerül.
Jared Kushner. (MTI/AP/Cliff Owen)

Csalhatatlan jelzést kaptunk november 18-án arról, hogy milyen a megítélése az amerikai elnöknek legmagasabb rangú tábornokai körében. John Hyten tábornok, az amerikai nukleáris erőkért (STRATCOM) felelős főparancsnok kijelentette egy lakossági fórumon, hogy kerek-perec megtagadná Trump parancsát, ha „törvénytelenül” akarná bevetni a nukleáris fegyvereket. Ez egy teljesen elképesztő és párját ritkító kijelentés egy aktív katonatiszttől – az pedig, hogy a mai napig a helyén maradhatott, már jelzi, hogy Trump nem áll igazán a helyzet magaslatán stratégiai kérdésekben.

Az aranyifjú bukása

De személyzeti kérdésekben sem, hiszen számos belső forrás szerint Trump vejének és lányának meg vannak számlálva a napjai a Fehér Házban. Az elnök 36 éves veje, a milliárdos Jared Kushner sokak megdöbbenésére lett egyik napról a másikra tanácsadóként Amerika egyik legbefolyásosabb politikai szereplője. De a rá aggatott feladatoknak messze nem tudott megfelelni, most pedig ráadásul még egyre jobban rá irányul a figyelem Mueller különleges ügyész által, aki Kushner tavalyi orosz találkozóit világítja át.

Felelőtlen módon az elnök a teljesen tapasztalatlan Kushner nyakába olyan feladatkörök politikai felügyeletét rakta, mint „kormányzati reform”, a kábítószer-járvány feltartóztatása, a Kína-politika. Ja igen, és még a száz éve robajló Közel-Keletet is neki kellett volna megbékéltetnie. Kushner többször el is utazott Közel-Keletre, de ezekről az utakról csak annyit tudunk, hogy a térség másik aranyifjújával, a forrófejű szaúdi koronaherceggel gyakran hajnali négy óráig „tárgyaltak” (sic).

Washingtonban emiatt általánossá vált a megítélés, hogy Kushner emberemlékezet óta a legrosszabb elnöki tanácsadó. A színfalak mögött mind a konzervatív Fox News, mind a szenátus és a kongresszus is ellene fordult.

Elhallgatott találkozók árnyai

Káncz Csaba

Kushner és felesége, Ivanka Trump ezért egy ideje el is tűntek a nyilvánosságból (azaz visszavonták őket). Kiszivárgott hírek szerint Trump már legszívesebben visszaküldené őket Manhattanbe. Valóban, július óta John Kelly tábornok a kabinetfőnök a Fehér Házban és arról szólnak a hírek, hogy „visszavágta a szárnyait” Kushnernek - azaz lecsökkentette feladatait és nem tűrte tovább extravagáns lépéseit.

Trump állítólag azért is neheztel vejére, mert felelősnek tartja azért, hogy egyre sötétebb fellegek gyülekeznek a feje fölött Mueller különleges ügyész vizsgálata miatt. Az ügyész számára ugyanis Kushner egyre inkább a célkeresztbe kerül, mivel a választási kampányban széleskörű kapcsolatokat tartott Moszkvával. Mi több, a Fehér Házi állásához szükséges biztonsági átvilágítás során Kushner „elfelejtette” megemlíteni, hogy több, mint száz ilyen jellegű találkozót bonyolított le.

Kushner neje, Ivanka Trump is egyre inkább a kritikák kereszttüzébe kerül. Pedig korábban hónapokon keresztül képviselte apját a világpolitika színpadán. A jelek szerint ennek a korszaknak leáldozott: amikor ezen a héten amerikai küldöttként részt vesz az indiai Globális Vállalkozói Csúcson, a külügyminisztérium már nem ad mellé megfelelő súlyú diplomáciai kíséretet.

Káncz Csaba jegyzete

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Összegyűjtötték az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz
Valkai Nikoletta | 2022. január 20. 18:31
A két kérdéshez összesen 470 ezer aláírást szedtek össze.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló