<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Balog Zoltán szerint a béremelésen túl jelentős fejlesztések történtek az egészségügyben.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j) és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormány jövőre 10, a következő négy év alatt pedig összesen 67 százalékos béremelést hajt végre a mentőknél – jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán szerint a tízszázalékos emelést az egészségügyi szakdolgozók tervezett béremelésén felül kapják az Országos Mentőszolgálat dolgozói jövő januárban. A béremelés többletforrása mintegy 4 milliárd forint.

A miniszter azt is hozzátette, hogy a jövő évi költségvetés tervezetében csaknem 40 milliárd forint áll rendelkezésre mentésre, szemben  a 2010-es 22,5 milliárddal. 2016 szeptemberétől átlagosan 26,5 százalékos egészségügyi béremelés történt, idén novembertől 12 százalékos lesz az emelés mértéke, a következő két évben pedig további 8-8 százalékkal nőnek a bérek a szektorban – emlékeztetett a miniszter.

Több száz új mentőautó jár az országban

A béremelésre fordított többlet ebben az évben 6,4 milliárd, jövőre pedig 7,5 milliárd forint lesz – tette hozzá. Példaként elmondta, hogy egy mentőorvos bére az átlag 390 500 forinthoz képest 645 ezer forint lesz, míg egy mentőtiszt bére 242 300 forintról 460 112 forintra emelkedik.  Balog Zoltán szerint az elmúlt években komoly fejlesztések történtek a mentőszolgálatnál, beleértve az új mentőautók beszerzését, mentőállomások építését, valamint a meglévők felújítását.

A miniszter hozzátette: az elmúlt időszakban csaknem 500 új mentőautót vásároltak, további 193 gépkocsi beszerzése pedig már folyamatban van, amelyek már a 21. századi technikát képviselik. Ezzel nagyjából az összes eset- és rohamkocsit újakra cserélték az országban – tette hozzá.  Az infrastrukturális fejlesztések kapcsán a miniszter kiemelte, hogy harminc új mentőállomás épült az országban, 97-et pedig felújítottak. A következő lépés a megfelelő munkaruházat biztosítása lesz.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója arról beszélt, hogy 7500-an dolgoznak a mentőszolgálatnál, és az elmúlt évben egymillió embernek nyújtottak segítséget. A mentőszolgálatnál dolgozókra joggal lehet büszke az ország, és az OMSZ vezetősége arra törekszik, hogy a betegellátást végző munkatársak szakmai tudását fejlesszék, javítsák a munkafeltételeket, növeljék anyagi és erkölcsi megbecsülésüket – tette hozzá. "Ha ezekben sikeresek vagyunk, akkor a mentőszolgálat eredményesebb lesz, még több életet menthet meg; ez a legmagasabb rendű cél" - fogalmazott a főigazgató.

Ész nélkül isszuk a Neocitrant, Coldrexet - nagy változás jön

Aki nyakra-főre issza a paracetamol-tartalmú forró italporokat a náthájára, könnyen elintézheti a máját - mostantól csak a patikákban árulhatnak Coldrexet, Neocitrant és társaikat. Tovább >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Izrael kémjei porig alázzák az iráni Forradalmi Gárdát
Káncz Csaba | 2022. július 1. 15:36
Izrael kémhálózata mélyen beszivárgott az iráni biztonsági körök soraiba. Egy szándékos taktika keretében a Forradalmi Gárdát sorozatos kudarcokba hajszolják, ami komoly konfliktust generált az iráni politikai és védelmi intézmények között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Durvul a járvány, ezért újra kötelező lesz a maszk az olasz munkahelyeken
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 14:09
Új egészségügyi szabály lépett életbe a munkahelyeken péntektől, s ez ismét előírja a maszk használatát.
Makro / Külgazdaság Egyre több a koronavírusos idehaza
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 13:21
Az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája.
Makro / Külgazdaság Kiakadt az EU az oroszok újabb húzásán
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 12:53
Oroszország kilátásba helyezte a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Bulgáriával.
Makro / Külgazdaság Szépen futott a külkereskedelem szekere áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 10:05
Összesen 523 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, márciushoz képest az export kiigazított volumene 4,9, az importé 4,3 százalékkal nőtt.
Makro / Külgazdaság Kicsit javított a kormányzati szektor az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:37
Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 74 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,4 százalékponttal lett kedvezőbb.
Makro / Külgazdaság Még mindig optimisták a beszerzési menedzserek itthon
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:00
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke: 57,0. A válaszadók az előző hónaphoz képest tizennegyedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint négyezer határvadász kell, nincs pénz béremelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 08:31
Utasította a hadsereget a fejlesztések gyorsítására.
Makro / Külgazdaság Jó hír Kínából: megint nőtt a feldolgozóipar
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 07:30
Ismét növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye júniusban, három egymást követő hónapon át tartó visszaesést megtörve, miután a kínai hatóságok nagy mértékben enyhítették a koronavírus-járvány legújabb hullámának megfékezését célzó, gazdaságbénító korlátozó intézkedéseket.
Makro / Külgazdaság Több tucat civil áldozat egy nagy orosz támadás után - összefoglaló az elmúlt órákról
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:45
Odesszában rengeteg a halott és a sebesült egy sokemeletes lakóház elleni akció után.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG