<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az országos tisztifőorvos december 16-tól az ünnepekre való tekintettel elrendelte a szociális intézményekben az érintésmentes látogatás lehetőségét. Sokan fognak örülni ennek.

Az országos tisztifőorvos 2020. szeptember 8-án látogatási és intézmény-elhagyási tilalmat rendelt el a szociális intézetekben, amely ugyan továbbra is fennáll, de az ünnepi időszak miatt kiegészítette azzal, hogy érintésmentes látogatást biztosít a bentlakók és a családtagok, rokonok vagy ismerősök számára holnaptól, amíg vissza nem vonják. 

Sokat jelent a bent lakóknak a látogatás. Fotó: DepositphotosSokat jelent a bent lakóknak a látogatás. Fotó: Depositphotos

Ehhez előzetesen telefonon időpontot kell egyeztetniük a látogatóknak a nagy tömeg elkerülése miatt. A látogatásnak szigorú eljárási rendje van, melyet minden intézmény maga hoz meg. A lapunkhoz eljutott dokumentum szerint egy vidéki idősek otthonában például ezeket kell betartani:

1. A látogató az intézmény kijelölt látogatói pontján juthat be, s csakis azok a személyek, akik előzetesen telefonon időpontot egyeztettek.

2. Érintésmentes testhőmérséklet-mérés után ki kell tölteni a látogatói nyilatkozatot.

3. Szájmaszkot kötelező viselni.

4. Csomagátvétel az érintésmentes látogatói ponton nem lehetséges.

5. A hozzátartozók gépjármű behajtását csak az intézmény egyes lakói számára biztosítanak.

6. A személyes kontakt, érintkezés tilos!

7. Kérik az óvintézkedések és a látogatási idő pontos betartását.

A látogatóknak a megadott látogatási idő előtt 5-10 perccel kell érkezniük a regisztrációra is időt hagyva.

Minden szociális intézménynek kreatív módon ki kell alakítania az érintésmentes láthatást, ebben a vidéki intézményben például az egyik telephelyen plexi falat húztak fel, a másik telephelyen a már meglévő üvegfalat használják a látogató termekben.

Egy ellátotthoz heti egy alkalommal érkezhet látogató, és csomagot nem vihet be. Azok átadása továbbra is a fertőtlenítést és egy bizonyos várakozási időt követően lehetséges, melyet az intézmény főbejárati zsilipjében kell leadni.

Abban az intézményben, ahol már megkapták a hozzátartozók az érintésmentes látogatásról szóló levelet, az ágyhoz kötött ellátottak látogatását csak a lakószobák üvegén keresztül tudnak lehetőséget biztosítani. Akinek a szobája nem a külső terek felé néz, azt a közösségi tér ablakához juttatják el ággyal együtt. De ez csak a hétköznapi idősávban megoldható a személyzet véges kapacitása miatt. Tehát a szociális szférában dolgozók továbbra is erejükön felül mindent megtesznek a gondozottakért.

Az intézményvezető arra hívja fel a figyelmet ebben a levélben, hogy a járványhelyzet mindenki számára nagy lelki megterhelést jelent, s mindenki felelősségteljesen gondolja át, hogy élni kíván-e ezzel a lehetőséggel, amely esetleg negatív hatással is lehet az ellátottra.

Arról nem szól az országos tisztifőorvos rendelete, hogy gyermekek is részt vehetnek-e az érintésmentes látogatásokon, s ha igen, hány éves kortól.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Háborús helyzet Ukrajnában – óriási mennyiségű hadianyag érkezett
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 16:06
Megérkezett szombatra virradóan Ukrajnába a nemrég megígért, 200 millió dollár értékű amerikai fegyversegély első szállítmánya, 90 tonnányi hadianyag - közölte a kijevi amerikai nagykövetség.
Makro / Külgazdaság Elárulták a németek milyen eszközökkel segítik Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 10:05
Németország semmiképpen nem szállít fegyvert Ukrajnának most, az Oroszországgal fennálló feszültség idején, de tábori kórházat igen - jelentette ki Christine Lambrecht német védelmi miniszter egy interjúban, amely vasárnap jelenik meg annak apropóján, hogy több NATO-tagország fegyverekkel segíti Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság Tanár úr a képernyőn – különutas távoktatás Svédországból
Gonda Zsuzsanna (Stockholm) | 2022. január 22. 06:07
A tanár otthon, diákok az osztályteremben – ez is egy lehetőség a távoktatásra, amit egy stockholmi általános iskola felső tagozatosai tesztelnek. A diákok szerint ez az eddigi legjobb megoldás, még ha nem is tökéletes.
Makro / Külgazdaság Tényleg gerillaháború jön Ukrajnában? – A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. január 21. 20:01
Washington már egy ukrán gerillaháború támogatására sző terveket. A stratégia autonómiát kóstolgató EU számára az orosz-ukrán konfliktus most úgy jött, mint ablakos tótnak a hanyatt esés. De mik Putyin stratégiai céljai az ukrán válság kirobbantásával?  Káncz Csaba, a Privátbankár külügyi szakértőjének videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Lech Walesa három oltás után kapta el a koronavírust
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:33
Elkapta a koronavírust Lech Walesa volt lengyel elnök, a Szolidaritás szakszervezet egykori vezetője - jelentette be maga az érintett pénteken a Facebook-oldalán.
Makro / Külgazdaság A tőzsdére is rányomta a bélyegét az ukrán-orosz konfliktus
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:06
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,85 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 52 169,80 ponton zárt pénteken.
Makro / Külgazdaság Börtönt kaptak Nicolas Sarkozy volt munkatársai
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 17:32
Börtönbüntetésre ítélte pénteken a párizsi büntetőbíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfő (2007-2012) volt közvetlen munkatársait, köztük Claude Guéant-t, az elnöki hivatal volt vezetőjét az Elysée-palota által túlszámlázott közvélemény-kutatások miatt.
Makro / Külgazdaság Bukarestben második napja alig lehet közlekedni
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 16:56
Bukarestben második napja nincs felszíni tömegközlekedés a járművezetők általános sztrájkja miatt, miután a dolgozók a munkabeszüntetésük törvénytelenné nyilvánítása ellenére sem voltak hajlandók felvenni a munkát, és továbbra is a vállalat igazgatójának a lemondását követelik.
Makro / Külgazdaság Tovább gyarapodott a Pallas Athéné Alapítvány vagyona
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 16:31
Sikeres évet tudhat maga mögött a Pallas Athéné Alapítvány.
Makro / Külgazdaság Elképesztő új generációs harci drónok – már a mesterséges intelligencia dönt
Káncz Csaba | 2022. január 21. 16:08
Az új generációs drón a mesterséges intelligenciának köszönhetően képes a pilóták által vezetett vadászgépekkel kötelékben repülni, valamint önálló missziókra is bevethető. A RAND szerint viszont az autonóm fegyverrendszerek lecsökkentik a stratégiai stabilitást, mindezt egy olyan időszakban, amikor kimondottan feszültté vált a nagyhatalmak közötti viszony. Káncz Csaba jegyzete.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló