<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A testület a válság miatt tért át az évi háromszori elemzésre.

Az Európai Bizottság ma teszi közzé rendszeres gazdasági-pénzügyi előrejelzéseinek idei harmadik, őszi fejezetét. A bizottság a 2012-es őszi előrejelzést követően váltott át az előzetes jelentésekkel felvezetett évi kettő, tavaszi és őszi előrejelzésről az évente három alkalommal, tavasszal, ősszel és télen (februárban) kiadott gazdasági-pénzügyi előrejelzésekre.

A bizottság a gazdasági és pénzügyi válság következményei kezelésének szükségessége miatt a tagállamok fiskális és makrogazdasági felügyeletének fokozódó igényével indokolta az előrejelzések számának növelését. A testület az előrejelzésekben foglaltak alapján dönt az egyes tagállamokkal kapcsolatos intézkedésekről.

Minimális növekedést jósoltak

Az Európai Bizottság az idei tavaszi gazdasági-pénzügyi előrejelzés után döntött a Magyarország ellen indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről.

Tavaszi előrejelzésében Brüsszel az idei évre 0,2 százalékos, 2014-re pedig 1,4 százalékos magyar GDP-növekedést prognosztizált. A GDP-arányos költségvetési hiányra az idei évre 3,0 százalékot, 2014-re pedig 3,3 százalékot helyezett kilátásba.

Az Európai Bizottság tavaszi prognózisában jelezte, hogy elsősorban a külső keresletnek, az export növekedésének köszönhetően az idei év második felében már megindulhat a gazdasági növekedés az Európai Unióban.

Az idei évre a 17 tagú euróövezetre 0,4 százalék, az (akkor még) 27 tagú EU-ra pedig 0,1 százalék GDP-csökkenést jelzett a Bizottság, 2014-re azonban az euróövezetben 1,2 százalékos, az EU-ban pedig 1,4 százalékos növekedést vár.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megint támadták a zaporizzsjai atomerőmű környékét, fennáll a radioaktív szivárgás veszélye
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 19:46
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Kína tajvani hadgyakorlatai kémkedési lehetőséget kínáltak az USA számára
Tiszóczi Roland | 2022. augusztus 15. 18:29
Kína nagyszabású Tajvan körüli hadgyakorlatai példátlan katonai és politikai figyelmeztetést jelentenek, hogy külső beavatkozás érheti a szigetet, de az Egyesült Államok és szövetségesei számára is nagy lehetőséget nyitottak a hírszerzésre.
Makro / Külgazdaság Újabb csapás a fogyasztóknak: új illetéket építenek be a földgázárba Németországban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 17:17
Az illeték egy átlagos fogyasztású családnak évi 480 eurós többletterhet jelent.
Makro / Külgazdaság A nukleáris hatalom az államcsőd szélén botorkál
Káncz Csaba | 2022. augusztus 15. 15:29
A Világbank idei jelentése szerint Pakisztánban a törlesztőképességet meghatározó külső adósság/export arány elérte a 390 százalékot, ami csődközeli helyzetet jelez. Egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy az ország egy olyan típusú gazdasági és társadalmi összeomlás felé araszol-e, mint Srí Lanka? Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Irán szerint Rushdie a felelős azért, hogy majdnem megölték
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 14:49
Határozottan tagadta Teherán érintettségét a Salman Rushdie író elleni támadásban az iráni külügyi szóvivő hétfőn, magát a szerzőt téve felelőssé az atrocitásért.
Makro / Külgazdaság Egy kis európai államban már elkezdték kikapcsolni az áramot
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 13:51
Koszovóban időszakosan kikapcsolják az áramot az energiaválság miatt.
Makro / Külgazdaság Palkovics László törökök hadieszközök hazai gyártásáról tárgyalt
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 12:51
Hadiipari együttműködésről tárgyalt Palkovics László technológiai és ipari miniszter Mustafa Varank török ipari és technológiai miniszterrel Ankarában - mondta a tárcavezető telefonon az MTI-nek a tárgyalások szünetében hétfőn.
Makro / Külgazdaság Csalódást keltő számok az építőiparból
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 12:12
Az ellátási problémák és a gyorsan növekvő költségek mind hátráltató tényezők a Magyar Bankholding elemzői szerint.
Makro / Külgazdaság Sokaknak fog szerdán drágulni a tankolás
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 11:19
Mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára emelkedni fog a hét közepén.
Makro / Külgazdaság Betarthatatlan ígéretet tett az indiai miniszterelnök
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 10:27
Narendra Modi indiai miniszterelnök az ígérte hétfőn, országa függetlenségének 75. évfordulóján, hogy a következő 25 évben fejletté teszi a szegénység sújtotta Indiát.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG