<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Pénzügyi válság
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, kriptopiac? Eljött a vég, vagy csak egy új ciklus kezdete?
Eidenpenz József | 2022. július 11. 05:46
Amikor a bitcoin és a többi kriptovaluta ára leesik, mindig többen vannak, akik a halálukat vizionálják. Amikor felmennek, akkor pedig a híveik tábora hangosabb. Megint csak a szokásos forgatókönyvet látjuk? Mikor jöhet el az újabb fellendülés?
Makro / Külgazdaság Ebből az országból indulhat ki a pénzügyi válság – már omlik a kártyavár
Káncz Csaba | 2019. március 29. 09:50
Míg 2007-ben, az összeomlás előestéjén az ír háztartások adósságállománya 100 százalékon állt a GDP arányában, ez a mutató jelenleg 120 százalék Ausztráliában. A kanadai háztartások adósságállománya mára meghaladta a GDP 100 százalékát, ezzel a legmagasabb arányt érve el a G7 országok között. Káncz Csaba jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Tíz éves a találmány, amin bárki meggazdagodhatott, ha időben figyelt fel rá
Fellegi Tamás | 2019. január 7. 06:08
2008 őszén, a tomboló válság alatt létrehozták a blokklánc technológiát, majd 2009 elején életre is kelt a találmány. Miután a világ épp kiábrándult a pénzügyi rendszerből, ki is nevezték alternatív fizetési eszköznek, amit ráadásul bányászni kellett, mint az aranyat. Tíz év alatt a történelem legnagyobb pilótajátéka lett belőle, melyben a tavalyi év sokaknak okozott fájdalmat.
Részvény / Deviza / Áru A férfi, aki majdnem belehalt a válságba - történetek a gazdasági összeomlás frontvonalából II.
Wéber Balázs | 2018. szeptember 13. 12:30
Karim Ullah a gazdasági válság után megtanulta, hogy a pénz önmagában semmit sem ér. Ami tényleg számít: az egészség, a család és a szeretet. A Financial Times megszólaltatta a tíz évvel ezelőtti gazdasági összeomlás főszereplőit és áldozatait, a privátbankár.hu és az mfor.hu pedig megkereste a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő történeteiket elevenítjük fel.
Makro / Külgazdaság Páratlan összeomlásról suttognak: katasztrófa szélén a világ egyik legnagyobb gazdasága
Káncz Csaba | 2017. november 30. 08:34
Az ingatlanszektor nagysága meghaladja már az ausztrál GDP négyszeresét. Eközben a háztartások adóssága a GDP 120 százalékát teszik ki, ez az arány 1980 óta ötszörösére, a világ egyik legmagasabb arányára kúszott fel. A szakértők között erősödik a vélemény, hogy a brutális buborékokat már nem lehet kezelni, és kipukkanásuk páratlan gazdasági depresszióhoz fog vezetni.
Makro / Külgazdaság Búcsúzzunk a jelenlegi világrendtől – amíg nem késő
Káncz Csaba | 2017. június 22. 16:30
A globális civilizáció egy nagy titka, hogy az adóssághegyeket képtelenség már visszafizetni és a nyugdíj-igérvények betarthatatlanok. Mivel a vezető politikai elitek nem hajlandók a szükséges gazdasági és társadalmi paradigma-váltást levezényelni, a biztonságpolitikai hőmérséklet további ütemes emelkedésére lehet számítani. Az elkövetkező években az ökológiai dezintegráció tovább erősíti a vízért és termőföldért folyó versenyt.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, melyik ország fog legközelebb összeomlani
Eidenpenz József | 2017. január 9. 14:40
Aggasztó hírek jönnek Törökországból, az elnöki rendszer bevezetésének első vitanapján még önmagához képest is szokatlanul nagy mértékben gyengül a líra. Az eladósodott, gyengélkedő gazdaságú ország politikailag azonban nagyon fontos, és a kormányzat is adta már korábban jelét kompromisszumkészségének, így lehetséges, hogy készen vannak már a mentő ötletek.
Pénzügyi szektor Csúszik a nagy reform – visszatáncoltak a nagybankok
Privátbankár.hu | 2017. január 3. 13:53
Nem értenek egyet a felek a válság kezelésével kapcsolatos részletekkel, elhalasztották a döntést.
Makro / Külgazdaság A menekültek vagy a bankok miatt törnek előre a szélsőséges mozgalmak?
Privátbankár.hu | 2016. április 16. 18:00
Lehet, hogy nem is a menekültek a fő okozói a szélsőséges pártok utóbbi időben tapasztalt előretörésének? Egy tanulmányban két tudós megvizsgálta az utóbbi 144 év válságait, recesszióit, és arra jutott, hogy az egyszerű gazdasági válságok, hanem a pénzügyi válságok után törtek előre mindig a szélsőségesek a politikában. Menekülthullám meg közben többnyire sehol.
Pénzügyi szektor Még nem ért véget az európai pénzügyi válság?
Káncz Csaba | 2016. február 1. 10:18
Renzi kormányfő levegőhöz akar jutni és útszéli hangnemben nagyobb rugalmasságot követel Brüsszeltől az idei költségvetési deficitre vonatkozóan. Renzi idegessége annak is köszönhető, hogy az olasz bankok nem teljesítő hiteleinek állománya 1996 óta a legmagasabb szintre nőtt. A Handelsblatt szerint az olasz bankrendszer problémái rámutatnak, hogy az európai pénzügyi válság még nem ért véget.
Deviza / Áru Az olajár összezuhanása okozza majd a következő pénzügyi válságot?
Káncz Csaba | 2014. december 16. 17:00
Erősödnek a félelmek, hogy az olajár összecsuklásának súlyos kihatása lesz a növekedésre és a hitelpiacokra. Az olaj árának esése eklatáns példa abban a széles fronton zajlódó nyersanyag-áresésben, amely egy lassuló világgazdasági környezetben játszódik le. A jegybankok által fújt óriási likviditási buborék a kipukkanáshoz közelít.
Pénzügyi szektor Vége a válságnak? Egyre kevesebb bank megy csődbe
Privátbankár.hu | 2014. március 23. 10:49
Az Egyesült Államokban idén eddig öt bank ajtajára került lakat. A rekord 2010 volt: 157 pénzintézet ment csődbe. Hol lesz a vége?
Makro / Külgazdaság Nem tetszik az Unió a magyar fiataloknak
Privátbankár.hu | 2014. január 12. 11:35
Ezzel nincsenek egyedül. Egy most publikált felmérés szerint a 15 és 30 év közöttiek kevésbé bíznak az EU vezetésében, mint korábban.
KKV Végre törleszt a világ leghíresebb mesterséges szigetének építője
Privátbankár.hu | 2014. január 5. 16:28
A dubaji cég egy évvel hamarabb fizet, mint kellene. Ez azt is jelenti, hogy Dubaj is kezd kimászni a gödörből.
Makro / Külgazdaság A lettek is beelőztek
Privátbankár.hu | 2014. január 1. 13:06
Január 1-jétől bevezették az eurót. Az emberek nem bíznak a közös pénzben, a pénzügyminiszter annál inkább.
Karrier A külföldiekkel együtt a képek is eltűntek a falakról - Úton a sikerhez VIII.
Balla Györgyi | 2013. december 20. 09:07
Nagy fába vágta a fejszéjét egy közgazdász házaspár: a számokat kortárs festményekre cserélték, Art Rent néven meghonosították azt, ami külföldön már évek óta divat: festményeket adnak bérbe vállalkozóknak. Noha nem ők találták fel a spanyolviaszt, még sincs könnyű dolguk. Azt mondják, a művészekkel könnyebb, mint az üzletemberekkel. Egy tucat képpel kezdték, most raktárt, több száz képes gyűjteményt, filmforgatást terveznek.
Makro / Külgazdaság Az IMF megtizedelné a magánemberek megtakarításait?
Privátbankár.hu | 2013. november 5. 08:33
Lapértesülések szerint a szervezet az euróövezeti válság megoldására dolgozta ki javaslatát.
Makro / Külgazdaság Ma kiderül, mit néz ki belőlünk az Európai Bizottság
Privátbankár.hu | 2013. november 5. 07:17
A testület a válság miatt tért át az évi háromszori elemzésre.
Pénzügyi szektor Kifizette az Erste az osztrák államot
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 8. 12:19
A bank nemcsak az osztrák államnak, magánbefektetőknek is tartozott.
Pénzügyi szektor Trónfosztás készül Londonban?
Privátbankár.hu | 2012. november 12. 07:25
A pénzügyi válság előtti csúcsnak alig több mint a tizedére zuhan idén a City befektetési bankárainak prémiuma, ráadásul London hamarosan elveszíti a világ első számú pénzügyi központjának státusát is - jósolta az egyik tekintélyes londoni gazdaságelemző intézet.
Befektetési alapok Ennyire tudnak a számítógépek az ember helyett pénzt csinálni
Eidenpenz József | 2012. január 23. 14:39
A külföldi, számítógépes algoritmus segítségével befektető, úgynevezett quant alapok eredménye eléggé széles skálán mozgott az utóbbi egy évben, -24,4 és plusz 9,9 százalék között. Ugyanakkor nagyobb részük ezzel is meg tudta előzni a hasonló profilú, de nem számítógépesített konkurenseit. Megindult a kilábalás, miután a pénzügyi válságot a szektor kezdetben nehezen viselte, a hosszú távú hozamai nem olyan jók.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG