<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A miniszterelnök azt reagálta le az új videójával, hogy a Riporterek Határok Nélkül a sajtószabadság ellenségének nyilvánította. Bár a kisfilm szerint nem is nagyon van képben.

Új videót osztottak meg Orbán Viktorról a miniszterelnök Facebook-oldalán, melyben a kormányfő az utcai harcosi helyett most a komikusi tehetségéről ad számot. Mint ismert, hétfőn a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet a „sajtószabadság ellenségének” nyilvánította a magyar miniszterelnököt, mivel „különösen drasztikus módon” járul hozzá a sajtószabadság elnyomásához - erről bővebben itt írtunk.

Orbán most erre a fejleményre reagált a friss szkeccsben, melyben egyébként a telex.hu pár héttel ezelőtti videóját másolta le. Az újságírók példáját követve elment egy újságárushoz (bár ő valóban csak egyet keresett fel, nem pedig többet, mint a sajtómunkások), és kért minden kormánykritikus lapból egy példányt. Az újságárus nagy örömmel köszönti Orbánt, hogy, hogy nem földik is, hiszen azzal indít, hogy ő Válon (a miniszterelnöki központ, Felcsút szomszédságában) járt suliba. Meg amúgy kertész is, illetve az is kiderül, hogy franciául legalább annyit tud, hogy "mon dieu", azaz: istenem!

Hogy Orbán nem nagyon van képben az őt ért friss kritikával kapcsolatban, azt úgy kívánja közölni a képsor, hogy a miniszterelnök azt mondja az újságosnak: "valami" sajtószabadság ellenségeinek listájára "pakolták fel" az országot - a Riporterek Határok Nélkül pedig szerinte "Soros Gyuri bácsinak valami szervezete." Aztán ennyi bemelegítés után Orbán kér minden "kormánykritizáló vagy -gyalázó" újságból egy példányt. Kap is mindegyikből, aztán nevetgélve megkérdi, hogy mennyit visznek el ezekből - most hetek óta hozzá nem nyúlnak, mondja az egyébként kertész újságárus. Ez igaz: évek óta zuhannak a nyomtatott sajtó példányszámai - de mondjuk a kormánybarát oldalon is.

Végül Orbán ironizálva megállapítja, hogy "nyomorúságos állapotban van a sajtószabadság." Aztán kér egy mezítlábas kávét. A záró geg pedig az, hogy elmenőben találkozik egy idős úrral, aki egy teljesen életszerű mondattal, anélkül, hogy konstatálná, hogy előtte a miniszterelnök meg egy stáb vásárolt, elmondja, hogy örül, hogy más is vesz Népszavát, nem csak ő.

Maga a videó:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Zelenszkij: azonnal fel kell venni Ukrajnát a NATO-ba
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 17:27
Gyorsított eljárásban.
Makro / Külgazdaság Tombol Ian: legalább 21 ember meghalt a hurrikán miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 16:51
 A vihar most Dél-Karolina partjaihoz közelít.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter máris kijelentette: nem fogják támogatni a nemzeti érdekekkel ellentétes szankciókat
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 16:26
Ma elfogadták az Európai Bizottság négy elemből álló javaslatcsomagját.
Makro / Külgazdaság A német titkosszolgálat összenőtt a radikális csoportokkal?
Káncz Csaba | 2022. szeptember 30. 16:02
A német belföldi hírszerző szolgálat központi szerepe a szélsőséges közeg felépítésében jól dokumentált. A Szövetségi Alkotmánybíróság bírái már 2003-ban elutasították a neonáci NPD betiltását, amikor kiderült, hogy a fasiszta párt minden hetedik funkcionáriusa a titkosszolgálat fizetési listáján szerepel. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin: Örökre Oroszország részei lesznek a most annektált régiók
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 15:46
Megtörtént az aláírás, Oroszország négy új régiót tekint magához tartozónak. Ezúttal nem volt különösebb fenyegetőzés, de természetesen minden rosszért a Nyugatot tette felelőssé az orosz elnök.
Makro / Külgazdaság Stagnál a munkanélküliség az EU-ban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 15:06
Az euróövezetben és az Európai Unióban a júliusival megegyező volt az augusztusi munkanélküliség.
Makro / Külgazdaság Élőben nézné Putyin "ünnepi" beszédét? Itt megteheti!
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 14:18
Élő, egyenesben a Kremlből.
Makro / Külgazdaság Már az oroszok is elismerik, hogy nagy a baj Limannál - nincs túl jó napja a nagy bejelentésre készülő Putyinnak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 14:05
Limannál nagyon súlyos az orosz erők helyzete, senki sem tudja, pontosan mit fog az elnök Oroszországhoz csatolni.
Makro / Külgazdaság Mégsincs recesszióban a brit gazdaság
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 13:36
A felülvizsgált adatok szerint növekedett a brit GDP a második negyedévben.
Makro / Külgazdaság Könnyen lehet, hogy éppen katonai puccs zajlik egy afrikai országban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 12:12
Fegyverropogást és robbanásokat jelentettek péntek reggel a nyugat-afrikai Burkina Faso fővárosából, Ouagadougouból. Helyszíni beszámolók szerint a város több fontos pontján katonák bukkantak fel, és leállt a televízió adása.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG