<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A miniszterelnök szerint januárban vagy februárban lehet népszavazás az általa gyermekvédelminek nevezett törvényről.    

Brüsszel megtámadta Magyarországot: azt kéri, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt,

jelentette ki Orbán Viktor ma reggeli szokásos interjújában a Kossuth Rádióban.

Mint fogalmazott: zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak. Szerinte azonban nem szabad engedni, ez a kérdés nemzeti hatáskör.

Orbán Viktor (Fotó: EPA) Orbán Viktor (Fotó: EPA)

Brüsszel szerinte azt követeli, hogy engedjék be a szexuális nevelést célzó propagandát, az LMBTQ aktivistákat az iskolákba. Az ő felfogásukban ez az európai szabadságeszmény kiterjesztése, véli a kormányfő. (Az Európai Bizottság ugyanakkor azt állítja, hogy a magyar törvény diszkriminálja a szexuális kisebbségeket, például a melegeket, hiszen megtiltja a velük kapcsolatos ismeretterjesztő  információk bemutatását a 18 év alattiak körében – a szerk.)

Orbán Viktort az nem érdekli, hogy a németek hogyan nevelik a gyerekeiket, de ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok gyereknevelésébe ne szóljon bele Brüsszel. A miniszterelnök utalt arra, hogy

nem szeretne olyan mesekönyvet látni az óvodákban, amelyekben a herceg vagy a lovag nem egy királynőt, hanem  egy királyfit ment meg, és vele házasodik össze.

„Nagyon nehéz hónapok előtt állunk” – fogalmazott a kormányfő. Szerinte csak népi támogatással lehet kivédeni a brüsszeli támadást, ezért van szükség népszavazásra ebben a kérdésben. Reméli, hogy azt jövő januárban vagy februárban le tudják bonyolítani.

Megerősítette, hogy

költségvetési forrásokból pótolják az uniós Helyreállítási Alapból Magyarországnak járó pénzeket, amelyek kifizetése csúszik, mivel Brüsszel valószínűleg két hónappal elhalasztja az elköltésére összeállított magyar terv jóváhagyását.

A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság a gyermekvédelmi törvény miatt nem bólintott még rá a tervre, pedig már közel voltak a megállapodáshoz. Szerinte ugyanakkor előbb-utóbb majd megjön a pénz Brüsszelből.     

Orbán Viktor a Pegasus-ügyről, azaz a Magyarországot is elérő megfigyelési botrányról csak annyit jegyzett meg: a belügyminiszter mindent elmondott, amit el lehetett mondani.A Covid-járvány negyedik hullámával kapcsolatban azt mondta: Nyugat-Európában már elkezdődött, a fertőzést Magyarországra is „be fogják hurcolni”.

Jelenleg 23 delta, valamint két gamma variánssal fertőzött személyről tudnak Magyarországon.

Ugyanakkor – tette hozzá – az oltások a súlyos megbetegedéstől megvédenek.

A miniszterelnök végezetül beszélt arról is, hogy itthon a népesség 55 százaléka kapta már meg mindkét oltást, augusztus elsejétől pedig lehetőség nyílik a 3. oltás felvételére.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Idén tényleg gazdag lesz az idősek karácsonya? A Hét Videója
Baka F. Zoltán - Izsó Márton | 2021. szeptember 24. 18:44
Valóban, eddig soha nem látott pénzt kapnak a rendes nyugdíjon felül a jogosultak év végén, de nagy az aránytalanság.
Makro / Külgazdaság Bizonytalan koalíciós politikát hozhat a vasárnapi német választás
Káncz Csaba | 2021. szeptember 24. 14:51
Három párt esetén a kormányalakító tárgyalások az eddigieknél is bonyolultabbak lesznek, hiszen a három formáció bel- és külpolitikájában érzékelhető távolságok vannak. Párizsban növekszik a félelem a hárompárti koalícióval meggyengülő Németországtól. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: rekordmagas lehet a gazdasági növekedés 2021-ben
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 13:02
A pénzügyminiszter szerint az újraindítás célja nem a 2019-es szint, hanem a koronavírus kitörése előtti lendület elérése.
Makro / Külgazdaság Törlesztési csődközelben a China Evergrande
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 11:32
Közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz a China Evergrande, a második legnagyobb kínai ingatlanfejlesztő csoport, miután elmulasztotta egyik dollárkötvényének kamatait kifizetni a csütörtöki határidőre.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor a korábban elvett nyugdíjat még a választások előtt visszaadná
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 08:25
A miniszterelnök még nem látja a pontos megoldást, de mindent megtesz azért, hogy a 13. havi nyugdíjakat a tervezettnél gyorsabban kifizessék, és az érintettek még a választások előtt megkapják a pénzt.
Makro / Külgazdaság Fontos bejelentést tett Varga Mihály az adóvisszatérítésről
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 24. 07:24
Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter péntek reggel a közösségi oldalára feltöltött videóban.
Makro / Külgazdaság Hajléktalan tüntetők foglalták el a tőzsdét Brazíliában
MTI | 2021. szeptember 24. 06:54
Több tucat hajléktalan tüntető rövid időre elfoglalta csütörtökön a brazíliai Sao Paulo, Latin-Amerika legnagyobb tőzsdéjét, hogy elítéljék az országban egyre növekvő egyenlőtlenséget.
Makro / Külgazdaság Választ Németország – Újabb kritikát kapott az Orbán-kormány
Wéber Balázs | 2021. szeptember 24. 05:34
A német választások kimenetele teljesen nyílt, de akár az SPD, akár a CDU-CSU nyer, csak kisebb pártokkal összefogva alakíthat majd kormányt, mondta Thomas Petersen, az Allensbach Közvéleménykutató Intézet projektvezetője a Privátbankár.hu-nak adott interjúban. A kommunikációs szakember szerint a német politika „hollandosodik”: két nagy erő helyett féltucatnyi, közel azonos erősségű párt alakíthatja a politikai életet. Szerinte Magyarország szempontjából szinte mindegy, hogy ki nyeri a német választást, a kormányzásra esélyes pártok külpolitikája ugyanis hasonló. A szakember, aki múlt héten tartott előadást Budapesten a Mathias Corvinus Collegium egyik intézetének meghívására, aggódik a magyarországi fejlemények miatt. Úgy érzi, hogy a rendezvényen megpróbálták eszközként felhasználni. Mint mondta, nyilvánvaló, hogy a magyar kormány hatalmas pénzeket fordít propagandára.
Makro / Külgazdaság AUKUS: veszélybe került a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása
Káncz Csaba | 2021. szeptember 23. 18:32
Az új biztonságpolitikai megállapodás negatívan befolyásolja a már amúgy is megrendült atomsorompó szerződést. Az AUKUS után kevés érv marad a „Nyugat” kezében akár az iráni, akár az észak-koreai, esetleg japán, dél-koreai, szaúdi vagy török atomprogramokkal való nemzetközi vita során. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ürge-Vorsatz Diána: a karbonsemlegesség elérése már nem opció, hanem kötelesség
Tiszai Balázs | 2021. szeptember 23. 16:07
A klímakutató az 59. Közgazdász-vándorgyűlésen beszélt arról, hogy már most mennyire kritikus szintre ért a klímaváltozás - de arról is, hogy az azt kiváltó fosszilis energiaipar leszerelése, bár rengetegbe kerül, megéri - anyagilag is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos