<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A miniszterelnök szerint januárban vagy februárban lehet népszavazás az általa gyermekvédelminek nevezett törvényről.    

Brüsszel megtámadta Magyarországot: azt kéri, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt,

jelentette ki Orbán Viktor ma reggeli szokásos interjújában a Kossuth Rádióban.

Mint fogalmazott: zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak. Szerinte azonban nem szabad engedni, ez a kérdés nemzeti hatáskör.

Orbán Viktor (Fotó: EPA) Orbán Viktor (Fotó: EPA)

Brüsszel szerinte azt követeli, hogy engedjék be a szexuális nevelést célzó propagandát, az LMBTQ aktivistákat az iskolákba. Az ő felfogásukban ez az európai szabadságeszmény kiterjesztése, véli a kormányfő. (Az Európai Bizottság ugyanakkor azt állítja, hogy a magyar törvény diszkriminálja a szexuális kisebbségeket, például a melegeket, hiszen megtiltja a velük kapcsolatos ismeretterjesztő  információk bemutatását a 18 év alattiak körében – a szerk.)

Orbán Viktort az nem érdekli, hogy a németek hogyan nevelik a gyerekeiket, de ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok gyereknevelésébe ne szóljon bele Brüsszel. A miniszterelnök utalt arra, hogy

nem szeretne olyan mesekönyvet látni az óvodákban, amelyekben a herceg vagy a lovag nem egy királynőt, hanem  egy királyfit ment meg, és vele házasodik össze.

„Nagyon nehéz hónapok előtt állunk” – fogalmazott a kormányfő. Szerinte csak népi támogatással lehet kivédeni a brüsszeli támadást, ezért van szükség népszavazásra ebben a kérdésben. Reméli, hogy azt jövő januárban vagy februárban le tudják bonyolítani.

Megerősítette, hogy

költségvetési forrásokból pótolják az uniós Helyreállítási Alapból Magyarországnak járó pénzeket, amelyek kifizetése csúszik, mivel Brüsszel valószínűleg két hónappal elhalasztja az elköltésére összeállított magyar terv jóváhagyását.

A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság a gyermekvédelmi törvény miatt nem bólintott még rá a tervre, pedig már közel voltak a megállapodáshoz. Szerinte ugyanakkor előbb-utóbb majd megjön a pénz Brüsszelből.     

Orbán Viktor a Pegasus-ügyről, azaz a Magyarországot is elérő megfigyelési botrányról csak annyit jegyzett meg: a belügyminiszter mindent elmondott, amit el lehetett mondani.A Covid-járvány negyedik hullámával kapcsolatban azt mondta: Nyugat-Európában már elkezdődött, a fertőzést Magyarországra is „be fogják hurcolni”.

Jelenleg 23 delta, valamint két gamma variánssal fertőzött személyről tudnak Magyarországon.

Ugyanakkor – tette hozzá – az oltások a súlyos megbetegedéstől megvédenek.

A miniszterelnök végezetül beszélt arról is, hogy itthon a népesség 55 százaléka kapta már meg mindkét oltást, augusztus elsejétől pedig lehetőség nyílik a 3. oltás felvételére.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Amerika hamarosan újra fogadja a turistákat?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 10:01
Engedni látszik az ország a folyamatos nyomásnak, így 2020 márciusa óta először mehetnek majd a turisták.  
Makro / Külgazdaság Úgy tűnik, hogy Kanada ismét bizalmat szavaz Justin Trudeau miniszterelnöknek
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 21. 09:23
Az ellenzék már elismerte vereségét, ugyanakkor Trudeau kisebbségben kormányozhat majd a várakozások szerint.
Makro / Külgazdaság Pegasus-ügy: A NER-esek után évek óta nyomozó fotós-újságírót is megfigyelték
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 08:37
A Pegasus kémszoftverrel figyelték meg Németh Dániel fotós-újságírót is, aki korábban lefotózta többek között a magángéppel repülő Orbán Viktort és a luxusjachton nyaraló Szijjártó Pétert is.
Makro / Külgazdaság Csökkenhet-e az államadósság, miközben óriási hitelt vett fel az állam
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 17:23
Az államadósság és a múlt héten végrehajtott devizakötvény kibocsátások álltak a Trend FM Reggeli monitor című adásában elhangzó beszélgetés fókuszában. A dollárban és euróban kibocsátott értékpapírokból közel 4,5 milliárd euró értében vont be forrásokat a magyar állam, ami a heves közéleti vitát is kiváltott.
Makro / Külgazdaság Tárgyalás nélkül emeli a kormány 200 ezerre a minimálbért?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 16:47
Legalábbis erre lehet következtetni Orbán Viktor Facebook-bejegyzéséből.
Makro / Külgazdaság Továbbra sem fizetik meg teljesen a gazdag országok a klímasegélyt, amit a szegényeknek ígértek
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 16:28
A legerősebb gazdaságok évi 100 milliárd dollárra vállaltak kötelezettséget. Ezt eddig egyszer sem sikerült elérni, és egy friss számítás szerint a következő öt évben sem lesz meg.
Makro / Külgazdaság Putyin pártja továbbra is nyeregben – de miért tiltakozik a moldovai külügyminiszter?
Káncz Csaba | 2021. szeptember 20. 15:07
Kifejezetten alacsony, 45 százalékos részvétel mellett az „Egyesült Oroszország” nevű állampárt ismét abszolút parlamenti többséget szerzett. Az EBESZ 1993 óta első alkalommal nem delegált megfigyelőket. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az ÁKK-vezér elejtett félmondata felerősíthet egy pletykát
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 14:47
Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója egy interjúban elmondta, hogy miért bocsátottak ki dollárkötvényeket, és a tranzakció motivációi kapcsán is árnyalta a képet.
Makro / Külgazdaság Új hidegháborútól tart az ENSZ-főtitkár
MTI | 2021. szeptember 20. 14:28
António Guterres az egyre feszültebbé váló USA-Kína kapcsolatok veszélyeire figyelmeztetett az AP-nek adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: 1,9 millió szülő 600 milliárd forintot kap 2022 elején
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 13:55
Orbán Viktor napirend előtti felszólalása nyitotta meg a parlamenti őszi félévet. Ebben több friss döntésről is beszámolt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos