<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az oltás és a kötelező védettségi igazolás ellen tüntetőknek a városközpontokból történő kizárását jelentette be Luciana Lamorgese belügyminiszter szerdán, miközben az oltásellenes megmozdulások helyszínévé vált Triesztben az eddigi legnagyobb járványgócot azonosították.

Luciana Lamorgese egy pármai rendezvényen jelentette be a döntést, s közölte, hogy a tüntetések korlátozására vonatkozó rendelkezést még szerda éjjel aláírja. Az önkormányzatok és prefektúrák október közepe óta már szigorították az utcai demonstrációk szabályait, de a belügyminiszter teljesen ki akarja tiltani a tüntetéseket a városok központjából. A korlátozás egyértelműen az oltásellenes tiltakozásokat kívánja a peremkerületekbe szorítani, ahol kevesebb figyelem övezné őket.

Október 18-án vízágyúkat is bevetett a rendőrség az oltásellenes tüntetők ellen. Fotó: MTIOktóber 18-án vízágyúkat is bevetett a rendőrség az oltásellenes tüntetők ellen. Fotó: MTI


A belügyminiszter hangsúlyozta, hogy be akarja tiltani a felvonulásokat is, s ezek helyett kizárólag olyan demonstrációkat lehet tartani, ahol a résztvevők egy helyben állnak vagy ülnek az egymás közötti biztonsági távolság betartásával és szájmaszkkal.  

"A jog a tüntetéshez nem sértheti a jogot az egészséghez, és a beoltottaknak is joguk van a biztonságos helyekhez" - jelentette ki a Lamorgese, utalva az utóbbi hetekben egyre gyakoribb oltásellenes tüntetésekre a többi között Rómában, Milánóban és Trieszt központjában, ahol több ezren gyűltek össze és vonultak fel.

A jobboldali Liga és a szintén jobboldali Olasz Testvérek a fenntartásait fejezte ki, az Olasz Baloldal (SI) párt egyenesen elfogadhatatlannak nevezte a rendelkezést úgy vélve, hogy a kormány veszélyes precedenst teremt, amikor a vele szembeni tiltakozást így igyekszik felszámolni.
Sergio Mattarella államfő viszont támogatásáról biztosította a rendelkezést, miként a jobboldali Hajrá, Olaszország! párt is.

Az államfő - szintén egy rendezvényen - úgy fogalmazott: "az oltásellenes tüntetések miatt veszélyesen megszaporodott az új fertőzések száma". 

Tiltás helyett oltást sürgetett az északkelet-olasz Friuli Venezia Giulia kormányzója Massimiliano Fedriga, a Liga politikusa, aki szerint az oltásellenesek tüntetéssorozata a pandémia kezdete óta az eddigi legnagyobb járványgóchoz vezetett Triesztben.

A tartományban azonosított új betegek hetvenöt százaléka a városban és térségében fertőződött meg. Triesztben október közepétől heteken át több ezren demonstráltak először a kikötőben, majd a város központi terén.

A szomszédos Venetóban is rohamosan emelkedik az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. A tartományban az elmúlt huszonnégy órában majdnem ezer új beteget azonosítottak a napi több mint 84 ezer tesztelésen. Luca Zaia tartományi elnök, a Liga politikusa, emlékeztetett, hogy a csaknem öt millió lelket számláló Venetóban a lakosság 15 százaléka nem oltatta be magát. Arra kérte azokat, akik az oltás egyetlen adagját sem vették fel, hogy az utcán is hordjanak szájmaszkot. Venetóban 2020 februárjától több mint 487 ezren betegedtek meg.


Roberto Speranza egészségügyi miniszter szerdai parlamenti felszólalásában bejelentette, hogy december elsejétől elindítják a 40 és 60 év közöttiek emlékeztető oltását. A hatvanmilliós országban a 12 év felettiek 83,7 százaléka lett átoltva.  
A tárcavezető adatai szerint valamely oltás harmadik dózisát 2,4 millióan kapták meg, szerint, de közöttük vannak azok a külföldi munkavállalók is, akik a hazájukban kapott orosz vagy keleti vakcina után Olaszországban kértek emlékeztető oltást.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Elárulta Szijjártó Péter, miért találkozott Lavrovval
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 25. 08:48
Magyarország energiaellátásának biztosításáról és a paksi atomerőmű bővítéséről is egyeztettek. Szerinte fontos a párbeszéd.
Makro / Külgazdaság Orosz rakétaeső zúdult ukrán városokra
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 25. 07:59
Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Moszkva nem hisz a könnyeknek – hisztéria lenne csupán a mozgósításra adott reakció?
Elek Lenke | 2022. szeptember 25. 05:44
Dmitrij Peszkovnak, az orosz elnök sajtótitkárának szavait idézi a Kommerszant című népszerű orosz online napilap, miszerint "józannak és megfontoltnak kell lenni" a mozgósítás kérdéseivel kapcsolatban.
Makro / Külgazdaság Charles Michel: Európának nyitnia kell a menekülő oroszok előtt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 17:16
Az Oroszország és Grúzia közötti határon mintegy 10 kilométeres sor áll, ahol az embereknek több mint 20 órán át kell várakozniuk az átkelésre.
Makro / Külgazdaság ENSZ-főtitkár: Teherán tartózkodjon a szükségtelen erő alkalmazásától! Legalább 50 ember vesztette életét
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 15:26
António Guterres ENSZ-főtitkár felszólította az iráni biztonsági erőket, hogy tartózkodjanak "a szükségtelen és aránytalan erő" alkalmazásától a kormányellenes tüntetéseken. A tüntetések kezdete óta legalább 50 ember vesztette életét.
Makro / Külgazdaság Katar jelentősen növeli LNG-termelését
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 13:50
Katar 126 millió tonnára kívánja növelni cseppfolyósítottföldgáz-termelését az északi mező déli szakaszának (NFS) fejlesztésével, amit részben a TotalEnergiest francia céggel valósít meg.
Makro / Külgazdaság Vírus: terjed az ebola
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 13:15
Ugandában 11-re emelkedett az ebolajarványban elhunytak száma, és további 11 ebolagyanús esetet kezelnek kórházban.
Makro / Külgazdaság Tovább nőhet a lengyelországi infláció szeptemberben
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 12:37
Tovább emelkedhet az infláció Lengyelországban szeptemberben, miután augusztusban 25 éve a legmagasabb volt - mondta szombaton a lengyel pénzügyminiszter, aki szerint azonban az infláció még az idén eléri a csúcsot.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter a CNN-nek: nem igaz, hogy Magyarország inkább Oroszország oldalán állna, nem vétóztunk egyetlen szankciós csomagot sem
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 11:51
A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az amerikai hírcsatornának, a CNN-nek adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Szöul: Észak-Korea ballisztikus rakétával fenyegeti
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 11:12
A dél-koreai hadsereg olyan jeleket észlelt, amelyek arra utalnak, hogy Észak-Korea tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta (SLBM) kilövésére készülhet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG