Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A kezdeti exit poll-eredmények szerint megszerezte az 1 mandátumos többséget Netanjahu miniszterelnök, később módosították az előrejelzéseket, és most úgy tűnik, két év alatt a negyedik választáson sem sikerült feloldani a patthelyzetet.  Péntekig nem nagyon lesz eredménye a szavazatszámlálásnak.

61 mandátum vagy csak 60? Minden ezen múlik

A Benjámin Netanjahu miniszterelnököt támogató tömb Naftali Bennet pártjával együtt a tévécsatornák többségének exit poll-felmérése szerint megszerezte a képviselői helyek többségét a keddi izraeli választáson, a kneszet százhúsz helyéből 61-et - írta kedd éjszaka az MTI. A 12-es kereskedelmi csatorna ugyanakkor módosította korábbi exit poll-közlését az általa felmért választási helyiségek immár tényleges, megszámolt eredményeinek ismeretében. Új előrejelzése szerint ismét patthelyzet alakult ki, azaz egyaránt 60 parlamenti helyet szerzett a Netanjahut támogató és a távozását követelő pártok tömbje.

Közben Gideon Szaár, akinek a Likudból kivált, Új Remény (Tikva Hadasa) nevű liberális jobboldali pártja öt mandátumra számíthat, beszédet mondott a párt aktivistái előtt, s ebben kijelentette, hogy semmiképpen nem vesz részt egy Benjamin Netanjahu vezette kormányban, és ha a vele szemben álló erők nem tudnak alternatív kormányt alakítani, akkor pártja ellenzékbe vonul.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök leadja szavazatát az izraeli parlamenti választásokon Jeruzsálemben 2021. március 23-án. A két éven belül negyedszer megrendezett választások tétje, hogy a Netanjahu kormányfőt támogató vallásos-jobboldali tömb, vagy az újraválasztását ellenzők tábora szerzi-e meg a kneszet 120 helyének kormányzáshoz szükséges többségét, vagyis legalább 61 mandátumot. MTI/AP/Pool/Ronen ZvulunBenjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök leadja szavazatát az izraeli parlamenti választásokon Jeruzsálemben 2021. március 23-án. A két éven belül negyedszer megrendezett választások tétje, hogy a Netanjahu kormányfőt támogató vallásos-jobboldali tömb, vagy az újraválasztását ellenzők tábora szerzi-e meg a kneszet 120 helyének kormányzáshoz szükséges többségét, vagyis legalább 61 mandátumot. MTI/AP/Pool/Ronen Zvulun

Bár a két éven belül negyedik parlamenti választáson az első exit pollok szerint a Netanjahu tömbje és Bennet Jamina (Jobbra) nevű jobboldali pártja együtt megszerezte a parlamenti mandátumok többségét, ahogy erről az MTI is beszámol, a nemzetközi híroldalak a változó előrejelzések és a rendkívül szoros eredmények alapján jelen állás szerint azt valószínűsítik: a megosztott ellenzék valamint Netanjahu és lehetséges támogatói is 60-60 mandátumot szereztek.

.Péntekig nem lesz eredmény

Naftali Bennet a választási kampányban többször kijelentette, hogy nem kötelezi el magát sem a Netanjahut támogató tábor, sem az ellene összefogó pártok tömbje mellett, de aláírt egy olyan kötelezvényt is, hogy nem hajlandó olyan kormányba belépni, amelyet a Van Jövő (Jes Atíd) nevű legnagyobb ellenzéki párt élén álló Jaír Lapid vezet.

Hét parlamenti hellyel lett a mérleg nyelve Naftali Bennet Jamina (Jobbra) nevű jobboldali tömörülése, amely csatlakozva a Likudhoz és az ultraortodox pártokhoz, biztosíthatja Netanjahunak a kormányalakításhoz szükséges, de az exit pollok többsége szerint igen szoros, csak egyfős többséget - amennyiben a tényleges eredmények majd megfelelnek az előrejelzéseknek, írja az MTI. A nemzetközi híroldalakon ismertetett előrejelzések aktuális előrejelzések szerint viszont a Netanjahu-vezette blokk 53, a Jamina 7 mandátumot szerezhetett.

A tényleges szavazatszámlálás eredményeit várhatóan péntekre összesítik és hozzák nyilvánosságra. Ha ezúttal sem sikerül a kormányzáshoz szükséges többséget megszereznie senkinek, jöhet az ötödik választás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Galgóczi Ágnes: a javuló adatok nem jelentik a járvány végét
MTI | 2021. május 9. 17:13
Napról napra javulnak a járványügyi adatok, csökken az elhunytak és kórházban kezeltek, lélegeztetésre szorulók száma, de ez nem jelenti azt, hogy vége van a járványnak - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.
Makro / Külgazdaság Leolvadó sarkvidékek – Kínától félnek az oroszok és az ausztrálok
Káncz Csaba | 2021. május 9. 05:37
Orosz részről megjelent a félelem, hogy az északi tengeri útról Kína hamarosan kiszoríthatja őket.  Az ausztrálok úgy érzik, hogy akárcsak a Dél-kínai-tengeren, Peking az Antarktiszon sem veszi figyelembe a nemzetközi jogot és agresszívan borítja fel a status quót. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A postaköltségek és a koronavírus miatt kerül többe a jövő évi parlamenti választás, mint négy éve
Baka F. Zoltán | 2021. május 8. 17:16
Egyre többen akarnak levélben szavazni - tudatta lapunkkal a Nemzeti Választási Iroda.
Makro / Külgazdaság Brutálisan sok Pfizer-vakcinát vesz az EU
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 8. 14:14
Már 1,8 milliárd adagra van szerződése.
Makro / Külgazdaság Továbbra sem akar egységes uniós minimálbért a magyar kormány
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 8. 13:22
Szerinte nem célszerű ezt Brüsszelből szabályozni.
Makro / Külgazdaság Beolvasott a vakcinagyártó országoknak Von der Leyen
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 8. 12:04
Az Európai Bizottság elnöke azt üzente a többi közt az Egyesült Államoknak, hogy az EU-hoz hasonlóan lehetővé kellene tenniük az oltóanyagok kivitelét.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor az oltásról beszélt, majd aludt egy gyorsat
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 8. 10:49
Vakcina, oltás, a gazdaság újraindítása, ez itt a legfontosabb téma, mondta az uniós szociális csúcs helyszínén a miniszterelnök. 
Makro / Külgazdaság Covid: negyedéves mélypontra süllyedt a kórházban ápoltak száma
Privátbankár.hu | 2021. május 8. 09:29
Jelenleg 3633 koronavírusos beteg van kórházban. Utoljára február elején volt ennél kevesebb beteg. Az aktív fertőzöttek száma másfél hónapja nem volt ilyen kevés.
Makro / Külgazdaság Szputnyik-vakcinákért lobbizik Kelet-Németország
Wéber Balázs | 2021. május 8. 05:39
A német kormány egyes tartományok nyomására venne az oroszoktól Covid elleni vakcinát, ha azt az Európai Gyógyszerügynökség is jóváhagyja. A Szputnyik Kelet-Németországban népszerű, nem kis részben az NDK-s múlt és az orosz tudományos vívmányok miatt. Egy berlini kormányközeli forrásunk szerint a németek alapvetően a hatalomra és a hatóságokra bízzák ezt a kérdést.
Makro / Külgazdaság A szaúdi titkosszolgálat kritikus tárgyalásai Iránnal és Szíriával
Káncz Csaba | 2021. május 7. 17:26
Rijád napjainkra diplomáciailag sarokba szorult Biden iráni kurzusváltása, a jemeni háború elhúzódása és a libanoni politikai válság miatt.  A szaúdiak most hajlandónak mutatkoznak kiegyezésre az iráni tengellyel Szíriában, miközben Irán mérséklő erővel bír majd a jemeni húszi lázadókra.  Káncz Csaba jegyzete
hírlevél
depositphotos