<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A kezdeti exit poll-eredmények szerint megszerezte az 1 mandátumos többséget Netanjahu miniszterelnök, később módosították az előrejelzéseket, és most úgy tűnik, két év alatt a negyedik választáson sem sikerült feloldani a patthelyzetet.  Péntekig nem nagyon lesz eredménye a szavazatszámlálásnak.

61 mandátum vagy csak 60? Minden ezen múlik

A Benjámin Netanjahu miniszterelnököt támogató tömb Naftali Bennet pártjával együtt a tévécsatornák többségének exit poll-felmérése szerint megszerezte a képviselői helyek többségét a keddi izraeli választáson, a kneszet százhúsz helyéből 61-et - írta kedd éjszaka az MTI. A 12-es kereskedelmi csatorna ugyanakkor módosította korábbi exit poll-közlését az általa felmért választási helyiségek immár tényleges, megszámolt eredményeinek ismeretében. Új előrejelzése szerint ismét patthelyzet alakult ki, azaz egyaránt 60 parlamenti helyet szerzett a Netanjahut támogató és a távozását követelő pártok tömbje.

Közben Gideon Szaár, akinek a Likudból kivált, Új Remény (Tikva Hadasa) nevű liberális jobboldali pártja öt mandátumra számíthat, beszédet mondott a párt aktivistái előtt, s ebben kijelentette, hogy semmiképpen nem vesz részt egy Benjamin Netanjahu vezette kormányban, és ha a vele szemben álló erők nem tudnak alternatív kormányt alakítani, akkor pártja ellenzékbe vonul.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök leadja szavazatát az izraeli parlamenti választásokon Jeruzsálemben 2021. március 23-án. A két éven belül negyedszer megrendezett választások tétje, hogy a Netanjahu kormányfőt támogató vallásos-jobboldali tömb, vagy az újraválasztását ellenzők tábora szerzi-e meg a kneszet 120 helyének kormányzáshoz szükséges többségét, vagyis legalább 61 mandátumot. MTI/AP/Pool/Ronen ZvulunBenjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök leadja szavazatát az izraeli parlamenti választásokon Jeruzsálemben 2021. március 23-án. A két éven belül negyedszer megrendezett választások tétje, hogy a Netanjahu kormányfőt támogató vallásos-jobboldali tömb, vagy az újraválasztását ellenzők tábora szerzi-e meg a kneszet 120 helyének kormányzáshoz szükséges többségét, vagyis legalább 61 mandátumot. MTI/AP/Pool/Ronen Zvulun

Bár a két éven belül negyedik parlamenti választáson az első exit pollok szerint a Netanjahu tömbje és Bennet Jamina (Jobbra) nevű jobboldali pártja együtt megszerezte a parlamenti mandátumok többségét, ahogy erről az MTI is beszámol, a nemzetközi híroldalak a változó előrejelzések és a rendkívül szoros eredmények alapján jelen állás szerint azt valószínűsítik: a megosztott ellenzék valamint Netanjahu és lehetséges támogatói is 60-60 mandátumot szereztek.

.Péntekig nem lesz eredmény

Naftali Bennet a választási kampányban többször kijelentette, hogy nem kötelezi el magát sem a Netanjahut támogató tábor, sem az ellene összefogó pártok tömbje mellett, de aláírt egy olyan kötelezvényt is, hogy nem hajlandó olyan kormányba belépni, amelyet a Van Jövő (Jes Atíd) nevű legnagyobb ellenzéki párt élén álló Jaír Lapid vezet.

Hét parlamenti hellyel lett a mérleg nyelve Naftali Bennet Jamina (Jobbra) nevű jobboldali tömörülése, amely csatlakozva a Likudhoz és az ultraortodox pártokhoz, biztosíthatja Netanjahunak a kormányalakításhoz szükséges, de az exit pollok többsége szerint igen szoros, csak egyfős többséget - amennyiben a tényleges eredmények majd megfelelnek az előrejelzéseknek, írja az MTI. A nemzetközi híroldalakon ismertetett előrejelzések aktuális előrejelzések szerint viszont a Netanjahu-vezette blokk 53, a Jamina 7 mandátumot szerezhetett.

A tényleges szavazatszámlálás eredményeit várhatóan péntekre összesítik és hozzák nyilvánosságra. Ha ezúttal sem sikerül a kormányzáshoz szükséges többséget megszereznie senkinek, jöhet az ötödik választás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Pekingben is megjelent a delta-variáns: hónapok óta először találtak belföldön megfertőződött beteget
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 06:31
Hónapok óta először új, belföldi fertőzésből eredő Covid-19-es esetet jelentettek csütörtökön Pekingben, ahol ezt megelőzően több mint 180 napja nem regisztráltak új megbetegedést - adta hírül internetes kiadásában a China Daily című kínai lap.
Makro / Külgazdaság Putyin agresszív hidrogén stratégiája
Káncz Csaba | 2021. július 29. 05:33
A világban egyre több ország dekarbonizálja a gazdaságát, és ennek kapcsán a „zöld hidrogén” témája fokozatosan célkeresztbe kerül. Az orosz sajtónak sikerült megszereznie az Energiaügyi Minisztérium hidrogén stratégiáját. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az USA és India teljesen új alapokra helyezi kapcsolatait Kínával
Káncz Csaba | 2021. július 28. 18:41
A NATO 72 éves történetében első alkalommal fordul elő, hogy egy európai területi védelemre berendezkedett szervezet a Föld túloldalán fekvő államot nevez meg ellenfélként. Indiában erősödnek a hangok hivatalos körökben, hogy újra kell vizsgálni az „Egy Kína elvet”. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Változnak az Egyesült Királyságba történő beutazás szabályai
MTI | 2021. július 28. 17:21
Hétfőtől a nem Nagy-Britanniában beoltott EU-állampolgárok is beutazhatnak Angliába karanténkötelezettség nélkül.
Makro / Külgazdaság Németországba vagy Ausztriába készül? Ezt érdemes tudnia
Wéber Balázs | 2021. július 28. 15:37
A tervek szerint augusztus elsejétől csak az utazhat be Németországba, aki aláveti magát egy Covid-tesztnek, vagy igazolni tudja a koronavírus elleni védettségét. A kötelezettség elvileg a repülőn, vonaton és autón érkezőkre is vonatkozik. Ausztriába szintén csak védettséget igazoló dokumentummal utazhatunk be – a Szputnyik-oltást továbbra sem fogadják el sem az osztrákok, sem a németek – , ha ilyenünk nincs, akkor 24 órán belül teszteltetnünk kell magunkat.
Makro / Külgazdaság Hat újabb ötlet, amivel Szijjártó Péter újraindítaná a gazdaságot
Privátbankár.hu | 2021. július 28. 14:55
Gyorsabban lehet majd MFB-hitelekhez jutnia a cégeknek, és fejlesztik néhány ipari park közműhálózatát. A kormány leokézta ezeket.
Makro / Külgazdaság Elhalasztotta a teljes újranyitást Norvégia
Privátbankár.hu | 2021. július 28. 14:41
A delta variáns terjedése miatt.
Makro / Külgazdaság Zsinórban második napja jelent új napi fertőzöttszám-csúcsot Tokió
Privátbankár.hu | 2021. július 28. 12:18
Több mint 3 ezer újabb koronást azonosítottak az olimpiai városban az elmúlt 24 órában.
Makro / Külgazdaság Romlottak a munkanélküliségi adatok júniusban
MTI | 2021. július 28. 09:35
Májushoz képest négyezerrel nőtt az állástalanok száma az országban.
Makro / Külgazdaság Történelmi csúcsra ér pénteken a benzin ára - újabb drágulás jön
Privátbankár.hu | 2021. július 28. 09:27
Újabb jelentős emelés jön pénteken a benzinkutaknál, ennek eredményeként új történelmi benzinár-csúcs született, de a gázolaj ára is épp csak nem dönt csúcsot. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos