<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Senki sem cáfolta hivatalosan a Putyin jobbkezének számító politikus állításait.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök és kormányfő, aki jelenleg az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnök-helyettese, a Telegram közösségi platformon azt írta, hogy „Georgiát teljesen el kell foglalni, mert az nem is létezett korábban”. A bejegyzésből többek között az Ukrainksa Pravda is idézett, s bár nem tette hozzá, de emlékezhetünk: Vlagyimir Putyin ugyanezt mondta a háború kezdeti szakaszában Ukrajnáról is, megkérdőjelezve a megtámadott ország puszta létjogosultságát. A május 9-diki győzelem napi ünnepségen már egyenesen a volt szovjet államiság visszaállítására tett célzásokat. 

Dmitrij Medvegyev manapság nem a finom hangú posztjairól híres. Fotó: MTI/EPADmitrij Medvegyev manapság nem a finom hangú posztjairól híres. Fotó: MTI/EPA

A lap szerint Medvegyev (vagy inkább egyik munkatársa - a szerk.) szinte azonnal törölte a posztot, de sem bocsánatkérés nem volt eddig, sem hivatalos hír arról, hogy meghackelték volna az oldalát.

A posztban egyébként kifejtette még:

„Kijev és az egész Kis Oroszország (orosz propaganda szóhasználat, ezzel utalnak arra, hogy Ukrajna Oroszország alárendeltje - a szerk.) nacionalista bandáktól való megtisztítása után Oroszország megint egységes és nagy lesz. Ezután pedig Moszkva és a szláv népek vezetésével elindítjuk a következő kampányt, hogy visszaállítsuk hazánk határait, amik, mint közismert, végtelenek.”

Medvegyev azt írta, hogy Georgia mint ország 1801-ig nem létezett, csak a régi Oroszország határain belül tűnt fel, ennélfogva Észak- és Dél-Oszétia, Abbházia és Georgia más területeit csakis úgy egyesíthetik, ha azok Oroszországon belül maradnak.

A politikus mesterséges államnak nevezte Kazahsztánt is, azt hajtogatva, hogy a most önálló és hivatalosan Moszkva által is elismert országban már a 17. században megkezdődtek az oroszok betelepülései, oroszok hozták létre az első lakott falvakat a vad földeken, az északi területeken csakis szlávok laktak.

Medvegyev azzal vádolta a 21. századi kazah vezetést, hogy népirtást követ el az ottani oroszok ellen  azzal, hogy mesterségesen áttelepíti a különféle népekhez tartozó lakosságot az országon belül.

„Nem csukjuk be a szemünket, látjuk mi folyik ott. Amíg nem érkeznek oda az oroszok (mármint az oroszt katonák – a szerk.), addig soha nem lesz ott rend.” - írta.

„Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a 90-es években elkövetett évszázados hibát kijavítjuk. Nem lesznek semmiféle szuverenitási parádék és a nagy és hatalmas Szovjetunióban élt népeket megint egyesítjük. Ennek érdekében pedig nem sajnálunk semmilyen áldozatot és eszközt. Már haladunk is ezen az úton. Őseink vérével áztatott földjeinket nem adjuk, senkivel szemben nem hátrálunk.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Kétezer ukránt öltek meg az oroszok egyetlen nap alatt 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 19:48
Lőszerraktárak semmisültek meg a Krímben.
Makro / Külgazdaság Meddig autózhatunk még olcsóbb benzinnel? - A hét videója
Izsó Márton - Király Béla | 2022. augusztus 12. 19:18
A hét egyik izgalmas gazdasági történése volt az orosz olajszállítás leállása. Félő volt, ha nem sikerül rövid időn belül újraindítani a tranzitot, az végleg megpecsételi az üzemanyagok esetében alkalmazott hatósági ár sorsát. Az olajszállítás ügyét sikerült végül rendezni, ám kérdéses, hogy meddig marad az árstop. A hét videója.
Makro / Külgazdaság Ömlik a közvetlen tőke Romániába
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 17:25
Folytatódik a felívelő trend keleti szomszédunknál.
Makro / Külgazdaság Amerika új frontot nyit Kínával szemben
Káncz Csaba | 2022. augusztus 12. 17:01
Peking aggodalommal figyeli Washington és Új-Delhi katonai közeledését, hiszen az USA bebizonyíthatja, hogy egy másik front nyitható Kínával szemben, ha az növeli a nyomást Tajvanra. A hadgyakorlattal Új-Delhi világosan jelzi, hogy nem teszi félre a Kínával kapcsolatos aggodalmait, nem riad vissza az Egyesült Államokkal való együttműködéstől és nem ad vétójogot Pekingnek a partnerségeit illetően. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Cristiano Ronaldo országa lehet a felmentősereg Közép-Európának gázügyben
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 16:33
Antonio Costa portugál kormányfő támogatta pénteki nyilatkozatában Olaf Scholz német kancellár csütörtöki felvetését egy Portugáliából Közép-Európába tartó gázvezeték létesítéséről.
Makro / Külgazdaság Bespejzoltak a németek gázból
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 15:52
 Az orosz földgázszállítások erőteljes visszafogása ellenére megközelítette a szeptemberre előírt 75 százalékot a gáztározók töltöttsége Németországban a közüzemi hálózati felügyelet (Bundesnetzagentur) pénteki adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Állítólag az ING bankon keresztül megy majd a tranzitdíj a kőolajért
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 14:55
Európai bank bonyolíthatja tovább a tranzitdíj-átutalásokat a Barátság kőolajvezeték szállításai fejében, így elhárulhat az akadály a Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba irányuló orosz olajexport folytatása elől. 
Makro / Külgazdaság Meglepő teljesítményt nyújtott az eurózóna ipara
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 11:54
Júniusban a várakozásokat lényegesen meghaladó mértékben nőtt az euróövezet ipari termelése az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentése alapján.
Makro / Külgazdaság Másfélszer többet fizettek az osztrák háztartások az energiáért júniusban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 11:01
Júniusban az osztrák háztartások 45 százalékkal fizettek többet az energiáért, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag, a fűtőolaj és a gáz ára meredeken emelkedett, valamint a pellet és a tűzifa ára is nagyot drágult az osztrák energiaügynökség pénteken publikált adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Elnöki kegyelmet kapott a korrupcióért elítélt Samsung-vezér
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 10:31
Jun Szuk Jol dél-koreai elnök kegyelmet adott a Samsung vállalatcsoport sikkasztás és vesztegetés miatt bebörtönzött alelnökének és örökösének, Li Dzse Jongnak, valamint a Lotte csoport elnökének, Sin Dong Binnek, és velük együtt 1691 fogolynak - közölte a szöuli igazságügyi minisztérium pénteken.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG