2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter elítélte az új brit külügyminiszter Boris Johnson elleni megnyilvánulásokat. Szijjártó azt mondta: kifejezetten előnyösnek tartja, hogy nem egy diplomata stílusú ember fogja vezetni a brit külügyet.
Boris Johnson. Forrás: Wikimedia commons

Szijjártó Péter kifejtette: az Európai Unió nagyon különleges kihívások előtt áll, s ezek leküzdéséhez saját elképzeléssel rendelkező valódi személyiségekre, s az ő valódi gondolataikra van szükség. Szerinte Boris Johnson ilyen személy és az ellene irányuló bírálatok hátterében az áll, hogy nem egy szokásos diplomáciai eszköztárat használó politikusról van szó.

Mit akarunk mi elérni?

A magyar külügyminiszter elmondta: hétfőn személyesen is találkozni fog Boris Johnsonnal, s elmondja neki: a brit kilépésről szóló tárgyalások során Magyarország két fontos érdeket mindenképpen érvényesíteni szeretne. Az egyik, hogy a lehető legakadálytalanabb és legszabadabb gazdasági és kereskedelmi együttműködés maradjon fenn Nagy-Britannia és Magyarország között. Másrészt szeretnék megvédeni a Nagy-Britanniában dolgozó magyar munkavállalók jogait.    

Miután David Cameron brit kormányfő benyújtotta lemondását, II. Erzsébet királynő szerdán az eddigi belügyminisztert Theresa Mayt bízta meg kormányalakítással. Theresa May miniszterelnök Boris Johnsont, London volt polgármesterét nevezte ki Nagy-Britannia külügyminiszterévé. Az eddigi külügyminiszter, Philip Hammond a pénzügyminiszteri tisztséget kapta. Csütörtökön Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke élesen bírálta az új brit kormány összetételét.

Jó ez nekünk  

Szijjártó Péter elmondta, hogy hétfőn fontos tanácskozásra készülnek Brüsszelben: az Európai Unió külügyminiszterei fognak tárgyalni, ahol Boris Johnson első alkalommal képviseli Nagy-Britanniát. A magyar kormány üdvözli, hogy felállt az Egyesült Királyság új kormánya - emelte ki a külügyminiszter, megjegyezve: mostanáig kevésbé volt szokás, hogy már megbízatását megelőzően személyében támadjanak egy-egy új kollégát. Szijjártó Péter szerint a két ország között együttműködés egyik pillérét a gazdasági kapcsolatok jelentik, ezért Magyarország számára kifejezetten előnyös, hogy Philip Hammond pénzügyminiszterként kiemelten fontos szerepet fog játszani a következő brit kormányban, egy "kulcstárca" vezetésére kapott megbízást.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
Makro / Külgazdaság A nyugalma érdekében jobb, ha nem nézi meg, hogy mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 08:58
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG