<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Több mint százezer Donald Trumphoz kapcsolódó tételt, emléktárgyat, relikviát árulnak az eBay-en, rengeteg sapkát, érmét, szobrocskát, kitűzőt, de akadnak több milliós tételek is. Sok közülük azonban nem is Amerikában készült. Szembetűnő, mennyivel olcsóbb, ha ugyanaz a termék Ázsiából érkezik, mintha az USA-ból, ezen is a kínaiak gazdagodnak meg?

Az eBay-en a „Donald Trump” névre keresve 106 574 eladó tételt találtunk ma. Érmék, sapkák, bábuk, szobrocskák, nagy felbontású fotók, poszterek garmadája, belépőjegy a beiktatási ünnepségre, Trump-rendszámtábla behajtási engedéllyel ugyanerre a ceremóniára. Trumpos beszélő toll, életnagyságú kartonpapír-Trump, póló, kitűző, bögre és még a jó ég tudja, hányféle tárgy és relikvia.

A Barack Obama névre csak 21 600, a Hillary Clinton kifejezésre 37 900 tételt dobott ki az eBay rendszere, George Washington 43 200 tételig vitte, bár neki segít az, hogy ma ünneplik a születésnapját. (Amely egyébként 22-én lesz, de ma van az „elnökök napja”, nemzeti ünnep és munkaszüneti nap.)

Ami az egyik meglepő dolog, az az, hogy a sok egyforma sapka között is mekkora árkülönbségek tudnak lenni. A kínai gyártmányú piros hímzett „Trump-sapka” a híres „Tegyük újra naggyá Amerikát” (Make America great again) szlogennel már 694 forintnak megfeledolrt kapható, ha kínai gyártmányú, ráadásul még ingyenes nemzetközi szállítást is ígérnek hozzá. Ha ugyanez, legalábbis a kép alapján egyforma sapka az USA-ban készült, már 5807 forintba kerülne, és nincs szó ingyen postázásról sem.

Egy másik ajánlat 3483 forintért kínál amerikai sapkát, a Fülöp-szigeteken készült verzió pedig 578 forint, ez csak hatszoros árkülönbség. Valószínűleg találnánk még olcsóbb ajánlatokat is, de a különbség valószínűleg mindenképpen hatalmas, ahogy az ázsiai és az amerikai bérek különbsége is. Reménytelennek tűnik behozni ezt az árelőnyt.

A tárgyakhoz sokszor oda van írva, hányat adtak már el belőle, itt kilencezer, ott hatezer, amott ötezer. Lehet, hogy már százezer- vagy milliószámra vettek az emberek Trump-sapkákat, nagy üzlet lehet.

Külön kategóriát jelentenek a vicces tárgyak, például a „Trump ismét naggyá teszi Oroszországot” vagy a „Trump nem az én elnököm” feliratú pólók. Ilyen a minden kockáján Trump-arcképpel díszített, bulikra ajánlott WC-papír, a Trumpot Napóleonként vagy Hitlerként ábrázoló ruhadarabok, vagy a dinoszaurusz-Trump. Sokan pedig a nevével viccelődnek (például Donut Trump - Fánk-Trump, Dump Trump – Szemétlerakó-Trump).

A 24/7 Wall St. nevű blog néhány különlegesebb tételt is talált, egy Trump-os domain-nevet (internetes weboldal-címet) állítólag nem kevesebb, mint 8,888,888.88, azaz közel kilencmillió dollárért kínált valaki. Ezt már nem találtuk meg az oldalon, de volt vagy két tucatnyi egyéb Trump-os webcím, a legdrágábbak mintegy 100 ezer dollár (29 millió forint) körüli, a legolcsóbbak pár tízezer forintos áron.

Egy felettébb modern, nonfiguratív, főleg a tűz színeiben játszó festmény Kevin Bellistől pedig 250 ezer dollárra van tartva, címe „Donald Trump Amerikája”, de hogy ténylegesen mi köze lenne Trump-hoz, nem világos.

„Donald Trump Amerikája”, Kevin Bellis, eBay

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Meglepő ok hátráltatja az ukrán ellenoffenzívát, dagad a Waters-botrány
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 25. 19:46
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Alapjaiban rázza meg Európát a mai olasz választás
Káncz Csaba | 2022. szeptember 25. 18:05
Az ország nemzetközi hitelessége hosszú távú kihívás Olaszország számára, tekintettel a politikai instabilitás történetére. Bár az eredmény lefutottnak tűnik, az olasz választók hozzávetőleg 40 százaléka még nem döntötte el, hogy melyik pártra szavaz. Avagy szavazzon-e egyáltalán a csillagászati szintű energiaszámlák felett érzett apátia közepette. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Orbán Viktor barátai, akik átvehetik Olaszország irányítását
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 25. 17:01
Ma tartják a parlamenti választásokat a dél-európai országban.
Makro / Külgazdaság Mi köze az Eiffel-toronynak Putyinhoz?
Elek Lenke | 2022. szeptember 25. 15:01
Ki hitte volna akárcsak egy éve, hogy Putyin miatt rövidebb ideig lesz kivilágítva a világ leghíresebb tornya, turisztikai látványossága? Márpedig ettől a héttől az Eiffel-torony egy órával korábban lekapcsolja a díszkivilágítást a háború miatt életbe léptetett energiatakarékossági intézkedések részeként. 
Makro / Külgazdaság Mit gondolnak az oroszok a mozgósításról? Videó
Wéber Balázs | 2022. szeptember 25. 13:01
Erre kereste a választ az 1420 nevű orosz YouTube-csatorna a főváros, Moszkva és a dél-uráli Cseljabinszk utcáin.
Makro / Külgazdaság Az Airbnb-ből élő nők jóval kevesebbet keresnek, mint a férfiak
Kormos Olga | 2022. szeptember 25. 12:01
Egy széleskörű felmérésből az az érdekesség derült ki, hogy a női tulajdonosok átlagosan 30 dollárral olcsóbban adják ki egy éjszakára az ingatlanjaikat, mint a férfi lakástulajok.
Makro / Külgazdaság Lázongásoktól tartanak Németországban a brutális drágulás miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 25. 10:46
A koronavírus-járvány kezelése elleni radikális tüntetések sorozatához hasonló tiltakozó mozgalom indulhat el Németországban az energiaválság és az általános drágulás miatt.
Makro / Külgazdaság Elárulta Szijjártó Péter, miért találkozott Lavrovval
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 25. 08:48
Magyarország energiaellátásának biztosításáról és a paksi atomerőmű bővítéséről is egyeztettek. Szerinte fontos a párbeszéd.
Makro / Külgazdaság Orosz rakétaeső zúdult ukrán városokra
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 25. 07:59
Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Moszkva nem hisz a könnyeknek – hisztéria lenne csupán a mozgósításra adott reakció?
Elek Lenke | 2022. szeptember 25. 05:44
Dmitrij Peszkovnak, az orosz elnök sajtótitkárának szavait idézi a Kommerszant című népszerű orosz online napilap, miszerint "józannak és megfontoltnak kell lenni" a mozgósítás kérdéseivel kapcsolatban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG