<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Szeverodonyeckben az ukránok szerint komoly harcok folynak, Putyin nyugati államfőkkel tárgyalt.

·       Az orosz védelmi minisztérium szerint a Donyecki területen lévő Liman város teljes mértékben az orosz erők ellenőrzése alá került.

·       Szeverodonyeckben utcai harcok zajlanak, mivel az orosz erők igyekeznek átvenni a város ellenőrzését - mondta Szerhij Haida regionális kormányzó. Haida a Telegramon tette közzé, hogy az orosz erők "jelentős veszteségeket szenvedtek és visszavonulásra kényszerültek" Szeverodonyeckben és a közeli területeken. "Az orosz csapatok azonban továbbra is hátulról támadják a várost" - mondta.

"Az ellenség többször, legalább háromszor - nagyon hevesen - tüzet nyitott Szeverodonyeckre, és néhány helyen utcai harcok törtek ki"

- mondta, hozzátéve, hogy 14 magas épület megrongálódott. A közeli Szinyecsenszkij falut is lőtték - közölte. A BBC nem tudta függetlenül ellenőrizni az állításokat.

·       Kiderült, hogy a Kreml háborús perekre készülhet, amelyet „Nürnberg mintájára” tartanának meg a szakadár területeken. 

·       Vlagyimir Putyin közben Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral tárgyalt. A telefonbeszélgetésben az orosz vezető "megerősítette az orosz fél nyitottságát a párbeszéd újrafelvételére" Ukrajnával - jelentette a Kreml. Putyin közölte a két vezetővel, hogy fegyverek szállítása Ukrajnának "veszélyes", és figyelmeztetett "a helyzet további destabilizálódásának és a humanitárius válság súlyosbodásának kockázatára" - közölte a Kreml. Putyin azt is elmondta, hogy kész keresni a módját annak, hogyan lehetne elszállítani az ukrán kikötőkben a katonai hadjárat alatt elakadt gabonát - tette hozzá.  "Oroszország készen áll arra, hogy segítsen megtalálni a gabonakivitel lehetőségeit, beleértve az ukrán gabona exportját a fekete-tengeri kikötőkből" - közölte a Kreml.

"Az orosz műtrágya és mezőgazdasági termékek kínálatának növelése szintén segítene csökkenteni a globális élelmiszerpiaci feszültségeket, amihez természetesen a vonatkozó szankciók feloldására van szükség" - tette hozzá. "Különös figyelmet" fordítottak az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalásokra, "amelyek Kijev hibájából befagytak" - közölte a Kreml. "Vlagyimir Putyin megerősítette az orosz fél nyitottságát a párbeszéd újrafelvételére".

Putyin a veteránok körében. Fotó: MTI/EPAPutyin a veteránok körében. Fotó: MTI/EPA

·       Oroszország eltörölte a hivatásos katonák korhatárát, megnyitva az utat több civil szakember toborzása előtt az ukrajnai konfliktusban: az új törvény lehetővé teszi, hogy 40 év felettiek is jelentkezhessenek a fegyveres erőkhöz. Korábban a hadseregben az oroszok esetében 18-40 év, a külföldiek esetében pedig 18-30 év volt a korhatár. Az új törvény szerint a nagy pontosságú fegyverek kezeléséhez szakemberekre van szükség, és "a tapasztalat azt mutatja, hogy 40-45 éves korukra válnak azzá". Több orvost, mérnököt és kommunikációs szakembert is felvehetnek.

·       Oroszország tesztelte hiperszonikus rakétáját, a Cirkont.

(via BBC)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Németország 1 milliárd euróval támogatja Ukrajnát? - ez történt eddig ma a háborúban
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 18:16
Több fontos esemény is az Ukrajna ellen immár 122. napja orosz katonai invázió során. Ezeket gyűjtöttük össze.
Makro / Külgazdaság Meredeken emelkednek az élelmiszerárak Svédországban is
Elek Lenke | 2022. június 25. 17:42
A tavalyi évhez képest 8,8 százalékkal.
Makro / Külgazdaság Terrorellenes készültséget rendeltek el Norvégiában
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 16:54
A legmagasabb szintű terrorizmusellenes készültséget rendelték el szombaton Norvégiában a hajnali oslói lövöldözéses merénylet után.
Makro / Külgazdaság Az ukránok már amerikai fegyverekkel lövik az oroszokat?
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 15:37
Az Egyesült Államok által szállított Himars rakétarendszereket már hadrendbe állították Ukrajnában, és célpontokat találnak el az Oroszország által elfoglalt kelet-ukrajnai területeken - közölte szombaton az ukrán hadsereg vezérkari főnöke.
Makro / Külgazdaság Putyin új játszmába kezdett óriás szomszédjánál
Káncz Csaba | 2022. június 25. 15:01
A Kreml üzenete világos: amíg együttműködés és partnerség van, addig a területi követelések nem érvényesülnek. Máskülönben minden lehetséges – mint Ukrajna esetében.  Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság A nap képe: Budapesten is találtunk lángost baráti áron
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 14:01
Folytatjuk lángosmustránkat: ezúttal egy budapesti piacon néztünk körbe.
Makro / Külgazdaság Surányi György szerint ma 330-340 forintba kellene kerülnie egy eurónak
Csabai Károly | 2022. június 25. 11:01
Ezt tette volna lehetővé a volt jegybankelnök, egyetemi tanár, közgazdász szerint, ha a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az év elején, amikor már látszott, hogy meglódul az infláció, sokkal nagyobb mértékű kamatemelést hajtott volna végre. Surányi György a lapcsoportunk által rendezett Klasszis Klubban arra is rámutatott, ez esetben például egy euró most akár 330-340 forint is lehetne.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kaptak az amerikaiak
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:43
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) rontotta az amerikai gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését részben amiatt, hogy visszaesik a kereslet a jegybank szerepét betöltő Fed várhatóan agresszív kamatemelése miatt, ugyanakkor azzal számol, hogy az Egyesült Államok "szűken ugyan", de elkerüli a recessziót.
Makro / Külgazdaság Valami készül a Csendes-óceán partjainál
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:23
Ausztrália, az Egyesült Királyság, Új-Zéland, az Egyesült Államok és Japán új csoportot hozott létre, hogy erősítsék gazdasági és diplomáciai kapcsolataikat a csendes-óceáni térség országaival.
Makro / Külgazdaság Csaknem kétszázötven ukrán menekült kapott jó hírt a magyar rendőrségtől
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 09:36
Az ukrán-magyar határszakaszon 6990 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6570-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG