<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Váratlanul Ukrajnába érkezett Frank-Walter Steinmeier német államfő kedden: a politikusnak ez az első hivatalos látogatása Kijevben, amióta Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát.

Steinmeier Kijevbe érkezését követően azonnal megszólalt a légiriadót jelző sziréna hangja.

"Fontos számomra, hogy a drónokkal, rakétákkal és bombákkal végrehajtott légitámadások idején kifejezzem szolidaritásomat az ukrán néppel" - hangoztatta érkezése után a német elnök.

A német államfő úgy fogalmazott: örömmel tekint a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és az ukrán néppel történő kijevi találkozó elé, hogy képet alkothasson a háborús hétköznapokban zajló életről.

Helyszínt biztosító rendőr Kijevben 2022. október 10-én, miután az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen. Legalább nyolc ember életét vesztette, 24 pedig megsebesült. Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk
Helyszínt biztosító rendőr Kijevben 2022. október 10-én, miután az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen. Legalább nyolc ember életét vesztette, 24 pedig megsebesült. Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

A találkozó előtt Steinmeier a fehérorosz határhoz közeli észak-ukrajnai kisvárosba, Korjukivkába látogat, amelyet a háború elején elfoglaltak az orosz csapatok. A mára felszabadított település vezetékei megsemmisültek, ezért a német állam segítséget nyújt a település energetikai infrastruktúrájának újjáépítéséhez.

"Azt üzenem Ukrajna népének: számíthatnak Németországra. Továbbra is támogatni fogjuk Ukrajnát: katonai, politikai, pénzügyi és humanitárius segítséget nyújtunk" - tette hozzá.

A katonai támogatás mellett az elnöki látogatás felhívja a figyelmet a háborúban megsérült vagy megsemmisült ukrajnai áramhálózat, vízvezetékek, távfűtési vezetékek és egyéb polgári infrastruktúra felújításának vagy újjáépítésének szükségességére, lehetőleg még a tél beállta előtt - hangsúlyozta a német államfő.

"Minél több a támogatás, annál könnyebb lesz átvészelni a telet, és együtt építeni Ukrajna európai jövőjét" - mutatott rá a német elnök.

Steinmeier korábban kétszer is készült már Ukrajnába, de az utazás mindkét alkalommal meghiúsult. Áprilisban Lengyelország és a balti országok elnökeivel szeretett volna ellátogatni az országba, de akkor úgy nyilatkozott, hogy személye és jelenléte "láthatóan nem kívánatos Kijevben". Steinmeiert korábban többször érték ukrán bírálatok azért, mert német külügyminiszterként Kijev szerint túlságosan közeli viszonyt ápolt Oroszországgal. Múlt hétre tervezett ukrajnai látogatását biztonsági aggályok miatt kellett elhalasztani.

(MTI)

Makro / Külgazdaság A gyerekeket sem kíméli a brutális infláció - elszállt a kakaós csiga ára is
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 10:54
Tovább tart az árak erőteljes emelkedése a gyerekek által használt mindennapos termékek esetében - derül ki a K&H gyerekinflációs kosarából. A többek között gyerekcipőt, joghurtot, narancslét és kakaós csigát tartalmazó kosár egy év alatt 21 százalékkal, 2019 decemberéhez képest pedig több mint 30 százalékkal drágult. Például a kakaós csiga ára éves szinten 53, hároméves összevetésben pedig 81 százalékkal nőtt.
Makro / Külgazdaság Óriási áresés jön a benzinkutakon pénteken
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 08:17
A benzin is jóval olcsóbb lehet péntektől, a gázolaj árára pedig komolyabb zuhanás vár, ha a benzinkutak a nagykerár csökkenését a kiskerárban is érvényesítik.
Makro / Külgazdaság Váratlan lazaság miatt beszakadt a dollár, kilőttek a tőzsdék
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 07:12
Nem csak a kamatemelés tempója lassult, a Fed elnök is lazább nyilatkozatot tett a vártnál - a dollár esett, a részvényárak kilőttek.
Makro / Külgazdaság Óriási offenzívára készülhetnek az oroszok
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 06:42
Fokozódik a harcok hevessége, az ukránok szerint az invázió kezdetének egyéves évfordulójára szeretnének valami nagy eredményt elérni az oroszok. Késő este újabb lakóházakat ért rakétacsapás. A háború 344. napja kezdődött el csütörtökön - összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Lettország csak orosz sportolók nélküli párizsi olimpián vesz részt 2024-ben
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 19:47
Ukrajnában a korrupció ellen is harcolni kell, Boris Johnson szerint hamar kéne vadászgépeket küldeni Ukrajnának, Netanjahu, Izrael miniszterelnöke fontolgatja a háborús közvetítő szerepét. Ezek is történtek az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Európa ellenállóbb a vártnál, míg Magyarországon jöhet a recesszió – Hogyan reagálhat a forint?
Tiszóczi Roland | 2023. február 1. 17:29
A negyedik negyedévben a várakozásokra rácáfolva bővülő gazdasággal az euróövezet elkerülte a recessziót, míg a hazai gazdaság 2022 utolsó negyedévi várható visszaesése a jelenleg ismert adatok szerint a második legnagyobb lesz az unióban. Az EKB és a Fed szigorítása határt szabhat a forint erősödésének.
Makro / Külgazdaság Kint van az FBI Joe Biden nyaralójában
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 17:01
Az FBI szerdán házkutatást tart Joe Biden elnök nyaralójában a Delaware állambeli Rehoboth Beachen. Ez a kezdete a titkos iratok kezeléséről szóló különleges ügyészi vizsgálatnak.
Makro / Külgazdaság Oroszország szarkasztikus mosolya: Amerika sérti meg a START-szerződést
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 16:34
A Kreml nagyon fontosnak tartja a hadászati fegyverzetek csökkentéséről megkötött Új START-szerződés fenntartását - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán újságíróknak.
Makro / Külgazdaság Már év végén beüzemelhetik a Szerbiát Bulgáriával összekötő új földgázvezetéket
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 16:12
A bolgár-szerb gázvezetéken keresztül az egész Nyugat-Balkán gázellátását biztosítani lehet majd - hangzott el a bolgár Kosztinbrodban, ahol ünnepélyes keretek között indította meg a vezeték építési munkálatait Aleksandar Vucic szerb és Rumen Radev bolgár elnök.
Makro / Külgazdaság A Globális Dél átformálja a világrendet – a Nyugatnak jó lenne fölébrednie
Káncz Csaba | 2023. február 1. 15:51
A Nyugat széleskörűen támaszkodik a Globális Délre hosszú távú gazdasági, biztonsági és diplomáciai partnerségek révén. De miközben a Nyugatot egyre inkább leköti az új Hidegháború, a Globális Dél országait egy többpólusú világ iránti vágy hajtja, amelyben egyetlen nagyhatalomnak sincsenek a zsebében, beleértve Oroszországot és Kínát. Káncz Csaba jegyzete.  
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG