3p

Kemény elutasítást kaptak az afrikai vezetők, nincs jobb jelölt a NATO-főtitkár helyére. Háborús hírösszefoglaló.

  • Továbbra sem lehet teljesen tisztán látni, hogyan is áll az ukrán offenzíva. Kijev fokozatos előrehaladásról számolt be a front déli szakaszán, illetve Bahmutnál is, Moszkvában hatalmas ukrán veszteségekről beszélnek. Nagy gondot okoznak az ukránoknak az orosz aknák, illetve a helikopterek is. Az orosz csapatok helyzete sem lehet azonban mindenhol stabil, a front egyes szakaszain T-62-esek, illetve T-55-ösök bevetéséről is érkeztek hírek, az ellentámadásokat indított orosz egységek pedig súlyos veszteségeket szenvedhettek.

 

  • Szergej Sojgu is felhívta a figyelmet arra, hogy több harckocsit és páncélost kell gyártani az orosz hadiiparnak, hogy ki tudja elégíteni a „különleges katonai műveletben” részt vevő erők igényeit.

  • Ukrajna a jelen helyzetben különösen fontos aknamentesítő és műszaki mentésre alkalmas páncélosokat kapott egy újabb német katonai segélycsomag keretében.

  • Két ember halt meg Ukrajna Harkiv régiójában egy orosz rakétacsapás következtében. A terület kormányzója szerint az orosz határ közelében egy páncéltörő rakéta talált el egy személyautót.

 

  • Orosz források szerint ukrán dróntámadást hiúsítottak meg a Barátság kőolajvezetékhez is csatlakozó Druzsba olajfinomítónál Oroszország Brjanszk régiójában, Novozibkov város térségében.

  • Kiszivárgott információk szerint újabb egy évig hivatalában maradhat Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. Stoltenberg már így is háromszor meghosszabbított mandátuma szeptemberben járna le kilenc év után, de a dolgok jelen állása szerint egyre nagyobb az esélye, hogy a nagy tekintélynek örvendő norvég politikust felkérik még egy év hosszabbításra, mivel a szövetségben sokan nem szeretnének most belemenni egy, a széthúzás látszatát keltő egyezkedésbe utódjáról.

 

  • Megérkezett Moszkvába az afrikai államfők a dél-afrikai elnök, Cyril Ramaphosa vezette delegációja. A küldöttség tegnap Kijevben Volodimir Zelenszkijjel tárgyalt, céljuk pedig a „békéhez vezető út keresése” lenne, ám az ukrán elnök kategorikusan elutasított bármiféle egyezkedést Moszkvával, mivel ezt „ a háború befagyasztásának, a fájdalom és a szenvedés befagyasztásának” értékelné.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Csakis Orbán Viktor utasíthatta Novák Katalint a kegyelem megadására - véli Lengyel László
Csabai Károly | 2024. március 2. 17:58
Bár a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatóját a róla készült internetes szócikk közgazdászként jellemzi, a Klasszis Klub február 28-ai adásában vele folytatott beszélgetésben a legkevesebb szó a gazdaságról esett. Elvitte ugyanis a fókuszt a rendszerváltás utáni legnagyobb botrány, mely Novák Katalin köztársasági elnök lemondásához vezetett. Ha nem látta, vagy szeretné újra megnézni, itt és most megteheti.
Makro / Külgazdaság Virágok Navalnij sírján, balhé Németországban
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 17:34
Szombati háborús hírek.
Makro / Külgazdaság Áll a bál Németországban, Olaf Scholz is vizsgálódna az oroszok által nyilvánosságra hozott hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 16:47
Az is problémás, amiről a német főtisztek beszéltek, de a legnagyobb kérdés az, hogyan kerülhetett Moszkvába egy ilyen felvétel.
Makro / Külgazdaság Megvan Ursula von der Leyen új kihívója, aki véget vetne a megszorításoknak
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 16:28
Az Európai Szocialista Párt egyhangúlag választott jelöltet az Európai Bizottság élére.
Makro / Külgazdaság Amerikai gépek zúgtak Gáza felett - videóval
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 16:14
Le is dobtak valamit.
Makro / Külgazdaság Háromhónapos gyereket is ölt egy orosz drón
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 15:23
Négy halott, nyolc sebesült Odesszában.
Makro / Külgazdaság Mi az: a lengyelek már a zsebükben érzik, a magyarok csak vágynak rá?
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 14:58
Megdöbbentő a különbség a lengyel és a magyar fogyasztói bizalmi index között, adja magát egy magyarázat.
Makro / Külgazdaság Lépett a parlament, már csak egy aláírás hiányzik a svéd NATO-csatlakozáshoz - de kié?
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 14:02
Felterjesztették jóváhagyásra a törvényt, most a Sándor-palotában parkol.
Makro / Külgazdaság Robbanás Szentpéterváron: hallgat az orosz védelmi minisztérium
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 11:53
Egy lakóházban történt robbanás, az egyik hírügynökség dróntámadásról írt, Szergej Sojguék eddig nem kommentálták az esetet.
Makro / Külgazdaság Szerzett magának néhány hét haladékot Joe Biden
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 11:11
Aláírta az amerikai elnök a törvényt, amellyel elkerülhető a kormányzat leállása - egy ideig.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG