1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Európai premier a magyar piacon: a MasterCard hazánkban mutatja be elsőként új szolgáltatását, a mobiltelefonba integrált bankkártyát
Európai premier a magyar piacon: a MasterCard hazánkban mutatja be elsőként új szolgáltatását, a mobiltelefonba integrált bankkártyát.

A Cellum által kifejlesztett technológiának köszönhetően ezután bárki MasterCard bankkártyaként is használhatja mobiltelefonját Magyarországon. A magyarországi bemutató egyben az alkalmazás európai premierje is. Így a Cellum – multinacionális partnerének köszönhetően – a világ élvonalában bizonyíthat egyszerre négy platformon (iPhone, Android, Windows Mobile, SIM) elérhető alkalmazásával.

A hang-, a kép- és a szövegtovábbítás régóta magától értetődő alapszolgáltatása a mobiltelefonoknak. A technológiai evolúció következő állomásaként a mobilkészülékre költözik a bankkártya is, így pénz is szabadon küldhetővé válik. A piaci várakozások szerint így néhány éven belül kivonható lesz a forgalomból a hagyományos csekk, és jelentősen csökken a készpénz, valamint a hagyományos plasztik alapú bank- és hitelkártyák szerepe is. A Magyar Nemzeti Bank idén márciusban készített tanulmánya szerint nemzeti szinten évente százmilliárdos megtakarítás volna elérhető a pénzforgalom hatékonyságának javításával.

A mobil fizetéssel kapcsolatos fejlesztések a világ számos pontján korszakhatárhoz érkeztek az elmúlt hónapokban. Idén szeptemberben mutatták be a Google Mobile-t, amely egyfajta mobil pénztárcaként magában foglalja a hitelkártyát, törzsvásárlói kártyát és az ajándék kártyát is. Miközben a Google egyelőre csak az Egyesült Államokban lép piacra a fejlesztéssel, a MasterCard Európában mutatja be az új megoldását. A MasterCard Mobile alkalmazás európai premierjére egy kis uniós piacon, Magyarországon kerül sor.

A MasterCard a Cellumot választotta az új fizetési megoldás technológiai rendszerszállítójának és -üzemeltetőjének (Trusted Service Manager TSM). A Cellum, Magyarország vezető, mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cégcsoportjaként évek óta sikerrel dolgozik biztonságos mobilfizetési rendszerek fejlesztésén, és most, multinacionális cégek partnereként a világ élvonalában bizonyíthat. A szolgáltatás bevezetésében a mobilszolgáltatók közül a Magyar Telekom és a Telenor, a pénzügyi szolgáltatók közül az FHB Bank vesz részt.

A magyar fejlesztők olyan biztonságos rendszert alkottak, ahol a bankkártyánkat egyszerűen és gyorsan a telefonunkra „másolhatjuk”, és így kezdeményezhetünk tranzakciókat. Az alkalmazás egyesíti a mobiltelefon kényelmét, a bankkártya előnyeit és a hagyományos, vagy internetes bankkártya-terminál funkcióit, hogy elfelejthessük az egyenlegfeltöltés, postai csekkbefizetés, pénzküldés, elektronikus vásárlás eddigi nehézségeit.

Az alkalmazás egyszerre négy platformon (iPhone, Android, Windows Mobile, SIM) is elérhető, így lényegében az összes mobiltelefon tulajdonos igénybe veheti. A Cellum által fejlesztett ún. integrált QR kód alapú rendszer az ügyfél számára egyszerűen használható, a kereskedők számára pedig gyors és biztonságos tranzakciót biztosít. A cégcsoport készen áll arra, hogy a fejlesztést Magyarországon kívüli piacokra is bevezesse.

Privátbankár

Címkék: Cikkek

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Cikkek Megújult a Privátbankár!!
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:35
Kedves olvasóink az elmúlt héten már megújult oldalunk tesztverziójával találkozhattak, ami jelezte: a Privátbankár új útra lépett. A változás már a nyáron elkezdődött, azóta lépkedünk folyamatosan előre. Most egy nagyobb ugrás következett..
Cikkek További árfolyamok >>
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 10:05
 
Cikkek Skandináviában sincs minden rendben
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 18:02
Folytatódik a dán lejtmenet jövőre is, a skandináv ország gazdasága tovább lassul, egyre nehézkesebb a hitelezés, és tovább csökkennek a lakásárak
Cikkek Papandreu lemondott a népszavazásról
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 16:21
A görög kormányfő elállt attól az ötletétől, hogy népszavazáson dőljön el, akarnak-e a görögök megszorításokat a nemzetközi mentőcsomagért cserébe. Ezzel visszatértünk a pár nappal ezelőtti állapotokhoz, amikor a piacok optimista hangulatban nyugtázták, hogy az európai tagállamok nagy nehezen megállapodtak a magánbefektetőkkel a görög adósság felének leírásáról.
Cikkek Papandreu nem mond le - még
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:05
Óriási meglepetésre kamatot vágott az Európai Központi Bank. 25 bázisponttal 1,25 százalékra csökkentették az irányadó rátát az eddig 1,5 százalékról. A piacok azonnal reagáltak. Közben egyre fogy a levegő a görög miniszterelnök körül, aki távozhat posztjáról. Ha Athén elköszön az eurótól, az első tagállam lehet, amely kilép az EU-ból
Cikkek A bankokat kérdezi a kormány, mi legyen a devizahitelesekkel
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:50
Újra tárgyalóasztalhoz ülnek a bankok a kormánnyal, az NGM várja a javaslatokat a szektor szereplőitől. Az már biztos, hogy feltőkésítik az MFB-t
Cikkek Sehol egy biztonságos magyar bank?
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:36
A Global Finance Magazin közzétette listáját az ötven legbiztonságosabb feltörekvő piaci bankról: sehol egy magyar bank, még a régiós összesítésben sem
Cikkek A mauríciuszi devizát a költségvetési tervek gyengítik
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 12:47
Harmadik napja gyengül a mauríciuszi rúpia a dollárral, és a fő devizákkal szemben. Az Indiai-óceán szigetországában a jövő évi költségvetés terveire várnak a befektetők. A várakozások szerint a port louis-i kormány olyan intézkedésekről dönt majd, amelyek gyengítik a devizát, ugyanis az elsősorban exportból élő gazdaságnak ez kifejezett érdeke. Érdekesség, hogy a helyi statisztikai hivatal nemrég főleg az európai válságra hivatkozva csökkentette az idei GDP előrejelzését 4,5-ről 4,1 százalékra. A mindössze 1,3 millió lakosú ország GDP-je a második Fekete-Afrikában köszönhetően az erős olaj, cukornád-kivitelnek, és a textiliparnak.   Privátbankár
Cikkek A kormány átvállalja Várpalota devizahitelét - a jó lobbi miatt
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:48
Várpalota polgármesterének lobbitevékenységét a kormány azzal ismeri el, hogy kifizeti a kistérség devizatartozását
Cikkek Kollektív szerződések: már most nyomást gyakorolnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:21
A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG