3p

Kevés az új ukrán katona. Háborús hírek.

 • Volodimir Zelenszkij felmentette főtanácsadóját és több más munkatársát szombaton. Az ukrán elnök menesztette Szerhij Sefirt, aki 2019 óta töltötte be a főtanácsadói tisztséget.

 • Ukrajna új főparancsnoka, Olekszandr Szirszkij további változtatásokat tervez a katonai vezetésben és a vezérkarban, hogy több olyan tisztet hozzon be, akik az orosz invázió során szereztek tapasztalatot - írja a Portfolio a Bloomberg cikkére hivatkozva.
 • Az ukrán hadsereg az elmúlt hónapokban nehezen tudott eredményeket elérni, mivel kevés az új katona, és késik a szövetségesektől kapott fegyverek szállítása. 
 • Zelenszkij elnök azt mondta, hogy Oroszország várhatóan május vége vagy június eleje körül indít újabb offenzívát.
 • Az orosz Nyomozó Bizottság jelentése az ukrán különleges szolgálatokra mutat, és „meg kell értenünk, hogy közvetlen kapcsolatban állnak a CIA-val, az MI6-tal és az MI5-tel” – mondta Kirill Kabanov. A Crocus City Hall elleni terrortámadás gyanúsítottjaitól lefoglalt technikai eszközökben található adatok megerősítik az Ukrajnával való kapcsolatukat – mondta az orosz sajtónak Kirill Kabanov, a Nemzeti Korrupcióellenes Bizottság elnöke.
 • A moszkvai beszámoló szerint az ukrán hadsereg a front mentén csaknem 800 katonát veszített az elmúlt nap folyamán. Közülük a legtöbben – 300-300-an – a Donyeck és az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan. A napi hadijelentés szerint az orosz hadsereg Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint a donyecki régió déli részén kedvezőbb állásokat foglalt el. Közben visszavert 13 ukrán rohamot és ellenrohamot, közülük nyolcat Avgyijivkánál – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

 • A belső erőforrások felülvizsgálata után a hadsereg jelentősen kevesebb embert tervez behívni, mint az eredetileg tárgyalt 500 ezer fő” – mondta Szirszkij ukrán főparancsnok, anélkül, hogy új számot közölt volna. A főparancsnok arra számít, hogy elegendő emberük lesz „a haza védelmére”.

 • Oroszország az arany mellett egyre inkább csak jüant tartalékol egyéb lehetőségek hiányában, ugyanakkor kereskedelme java része is Kínával zajlik.

 • Letartóztatták az orosz újságírónőt, aki Navalnij tárgyalásairól is tudósított, 6 évet is kaphat

 • Zelenszkij arra is figyelmeztetett, hogy a segély hiánya veszélybe sodorhatja Ukrajna nagyvárosait.

 • Kijev ugyan most megpendítette a kommunikáció lehetőségét Moszkvával, korábban ezt megtiltotta magának – mondta Dmitrij Peszkov. Az orosz elnöki szóvivő Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszternek arra a kijelentésére reagált, ami szerint az ukrajnai válság rendezéséről megtartandó első és a második genfi csúcstalálkozó között kerülhet sor Oroszországnak az Ukrajnával fennálló fegyveres konfliktus lezárásáról szóló tárgyalásokra, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „békeformulája” alapján.

MTI, Portfolio, Infostart

Címkék: Nemzetközi Ukarjna

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Belgium vizsgálja az orosz befolyásolási kísérleteket
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 19:49
Alexander De Croo belga szövetségi miniszterelnök pénteken megerősítette, hogy a belga igazságügyi hatóságok korrupciós vizsgálatot indítanak az Európai Parlamenten belül gyanított orosz beavatkozások ügyében.
Nemzetközi Zelenszkij nagy pótlékot fizet a katonáknak
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 19:39
Hőerőművet támadtak az oroszok.
Nemzetközi Megérkezett a Gázai övezetbe az első segélyszállítmány
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:23
Az északi átkelőn át.
Nemzetközi Az EU-ban könnyebb lesz ezentúl a jogszerű migráció
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 16:44
Az Európai Unió Tanácsa jogszabály-módosítást hagyott jóvá pénteken a nem uniós állampolgárságok számára kiadható munkavállalási és tartózkodási engedélyekről.
Nemzetközi Jön a brit szuper lézerfegyver
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 16:07
Hamarabb, mint sokan gondolták.
Nemzetközi Olyat mondott Orbán Viktorról az Európai Tanács elnöke, amit nem szokott
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 15:36
A téma a bevándorlás volt.
Nemzetközi Szijjártó Pétert balkáni politikusnővel kapták lencsevégre
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 11:07
A külügyi tárca vezetője Maida Gorcevic európai ügyekért felelős montenegrói miniszterrel találkozott Budapesten. 
Nemzetközi A világ történelmi válaszúthoz érkezett
Káncz Csaba | 2024. április 12. 09:31
Bidenhez hasonlóan a japán miniszterelnök is úgy látja, hogy a világ történelmi válaszúthoz érkezett. "A mai Ukrajna lehet a holnap Kelet-Ázsiája" - mondta az amerikai elnökkel folytatott kétoldalú megbeszélések után. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Többszörös túlerőben az oroszok, kilőtték a Kijevet ellátó hőerőművet
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 07:09
Az ukrán parlament csütörtökön elfogadta a vitatott mozgósítási törvényjavaslatot, amely megváltoztatja a polgárok katonai behívására vonatkozó szabályokat annak érdekében, hogy megszüntesse az újoncok égető hiányát.
Nemzetközi Volodimir Zelenszkij Vilniusban nem lőszert kért
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 06:49
Ukrajna Európai Uniós- és NATO-tagsági tárgyalásainak megkezdését sürgette, miközben a légvédelem erősítését kérte a Három Tenger Kezdeményezés országainainak csúcstalálkozóján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG