2p

Még a héten megszülethet a várva várt döntés.

Az amerikai szenátus demokrata többségének vezetője, Chuck Schumer egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy megegyezés született az Ukrajnának (és Izraelnek) nyújtandó amerikai katonai segítség ügyében a republikánus és a demokrata vezetők között.

Schumer remáli, hogy "valamit" sikerül tető alá hozni még ezen a héten az ügyben.

Mint ismeretes, az amerikai képviselőház republikánus többsége hónapok óta blokkolja az Ukrajnának szánt idei évi, mintegy 65 milliárd dolláros amerikai katonai segélycsomat megszavazását, amelyet összekötöttek az Izraelnek szánt 30 milliárdos támogatási csomag ügyével is.

Vasárnap Joe Biden elnök Schumer mellett a képviselőház republikánus házelnökével, Mike Johnsonnal, a képviselőház demokrata frakciójának vezetőjáve, Hakeem Jeffries-zel és a szenátus republikánus frakciójának vezetőjével, MItch McConnellel egyeztetett, és Schumer szerint "konszenzusra jutottak"

A szenátus már februárban megszavazta az összesen 95 milliárd dolláros csomagot, de Mike Johnson nem terjesztette azt a képviselőház elé. Ha szavazásra kerülne sor, feltehetően lenne annyi republikánus "átszavazó", akik segítségével a demokrata képviselők el tudnák fogadtatni a csomagot.

Ukrajnának súlyos problémákat okoz a tüzérségi lőszerek, illetve a légvédelmi eszközök hiánya, amelyek egyik fő oka az amerikai szállítmányok elapadása.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Putyin átírja a történelmet
Elek Lenke | 2024. május 19. 05:43
 A számítógépes játékokat is ellenőrzik.
Nemzetközi Navalnij barátja először nyilatkozott megtámadása óta
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 16:33
Alekszej Navalnij közeli szövetségese, Leonyid Volkov megfogadta, hogy "soha nem adja fel" a Vlagyimir Putyin elleni harcot, hogy a néhai orosz ellenzéki vezető "végső áldozata" - a halála - ne legyen hiábavaló.
Nemzetközi Kisvárosnyi embert menekítettek ki Harkivból
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 15:51
A fokozódó orosz támadások miatt kimenekítettek 9907 lakost az északkelet-ukrajnai Harkiv körzetéből – jelentette be szombaton Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója.
Nemzetközi Megvan a döntés Fico merénylőjéről
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 15:25
Az ítélet nem jogerős, a támadót fogságba helyezték. 
Nemzetközi Friss hírek jöttek Fico álapotáról
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 13:29
Robert Fico szlovák kormányfő állapota a rajta elvégzett második, több mint két órát igénybe vevő műtétet követően stabil, de továbbra is súlyos - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes a besztercebányai Roosevelt kórházban tett látogatása után, Zuzana Dolinková egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón szombaton.
Nemzetközi Ausztria döntött: újra támogatja a palesztinokat támogató szervezetet
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 13:12
Ausztria szombaton bejelentette, hogy visszaállítja az ENSZ palesztin menekültekkel foglalkozó ügynökségének (Unrwa) finanszírozását.
Nemzetközi Vészhelyzet miatt leállt a müncheni reptér
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 12:45
Három órára le kellett zárni a müncheni repülőteret klímaaktivisták miatt.
Nemzetközi Nem jó előjel Fico nekrózisa
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 11:53
Egy cseh orvos szerint a szlovák miniszterelnök állapota jóval súlyosabb, mint az sokan gondolnák.
Nemzetközi Ezekben a percekben hallgatják ki Fico merénylőjét
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 10:19
Óriási készültség mellett szombat délelőtt hallatják ki Robert Fico szlovák államfő merénylőjét a szlovák bíróságon. 
Nemzetközi Észt miniszterelnök: "Ha Ukrajna elesik, Európa veszélybe kerül"
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 09:53
Zelenszkij szerint Ukrajna légvédelme csak egynegyede az elégégesnek, Putyin meg akarja osztani a Nyugatot. Háborús összefoglaló reggel. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG