3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Most jött el a megfelelő időpont a brit miniszterelnök szerint, de a várakozások szerint történelmi vereség várhat pártjára.

Rishi Sunak brit miniszterelnök szerint a parlamenti választások kiírását az indokolta, hogy most jött el a megfelelő időpont az eddigi eredmények kiteljesítésére.

Sunak a BBC közszolgálati televízió, majd nem sokkal később a BBC rádió csütörtök délelőtti politikai magazinműsorainak nyilatkozva kijelentette azt is, hogy júliusban - a választások hónapjában - elindul a brit határokat illegálisan átlépő menedékkérők áttelepítése Ruandába.

A konzervatív párti miniszterelnök előző este jelentette be, hogy július 4-re írta ki a parlamenti választásokat.

Az esőben megázott Rishi Sunak brit miniszterelnök sajtónyilatkozata után visszamegy a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10. épületébe. Itt bejelentette, hogy a parlamenti választásokat július 4-én tartják Nagy-Britanniában.
Az esőben megázott Rishi Sunak brit miniszterelnök sajtónyilatkozata után visszamegy a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10. épületébe. Itt bejelentette, hogy a parlamenti választásokat július 4-én tartják Nagy-Britanniában.
Fotó: MTI/AP/Kin Cheung

Sunak korábban többször is jelezte, hogy a választásokat az év második felében tartják, de még a kormányzó Konzervatív Párton belül is az volt az általános vélekedés, hogy a legvalószínűbb időpont október vagy november.

A csütörtöki BBC-interjúkban Sunak cáfolta azt a felvetést, hogy azért döntött a meglepetést keltő júliusi időpont mellett, mert attól tart, hogy az utóbbi időszakban viszonylag kedvező jeleket mutató gazdaság teljesítménye később ismét gyengülhet.

A kormányfő kijelentette: a legutóbbi adatok tanúsága szerint a kormány helyreállította a gazdasági stabilitást, normalizálódott az infláció, növekszik a hazai össztermék, így most érkezett el az idő annak eldöntésére, hogy

"kiteljesítsük-e ezeket az eredményeket, vagy mindent kezdjünk elölről a Munkáspárttal".

Rishi Sunak a legnagyobb brit ellenzéki erőre utalt, amelynek választói támogatottsága a felmérések szerint hónapok óta folyamatosan 20-30 százalékpont közötti mértékben haladja meg a konzervatívokét.

Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője és miniszterelnök-jelöltje a minap kijelentette, hogy kormányra kerülése esetén a párt törölné a Nagy-Britanniába illegálisan bejutó menedékkérők ruandai áttelepítésének programját, és ehelyett a terrorizmusellenes törvény adta jogi lehetőségekkel lépne fel a szervezett embercsempész hálózatokkal szemben.

A csütörtöki BBC-interjúkban Rishi Sunak ezt úgy kommentálta, hogy a Munkáspárt "amnesztiát adna" a brit határt illegálisan átlépőknek, és így Nagy-Britannia "az illegális bevándorlás mágnesévé válna".

A konzervatív párti miniszterelnök közölte, hogy júliusban elindulnak a járatok Ruanda felé az áttelepítésre kijelölt menedékkérőkkel a fedélzetükön.

Sunak nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy az első repülőgépek még a választás napja előtt felszállnak-e, de - a helyszín megnevezése nélkül - kijelentette: a kormány már készenlétbe helyezte az indulási repülőteret és kibérelte az áttelepítéshez használandó repülőgépeket is.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Oroszország újabb előrenyomulást jelentett be, de súlyos ára lehet
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 17:08
Magyarország is aláírta a svájci békecsúcs zárónyilatkozatát, Oroszország közben újabb település elfoglalását jelentette be, egy orosz katona pedig mészárszékről beszél. Összefoglaló.
Nemzetközi Vége a svájci békecsúcsnak - kiderült, hogy Magyarország aláírta-e a zárónyilatkozatot
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 15:32
A svájci békecsúcson résztvevő országok közül majdnem mindenki aláírta a záróközleményt, köztük Magyarország is.
Nemzetközi Putyin azt állítja, leülne a békéről tárgyalni - de a feltételek alapján az is lehet, hogy viccelt
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 15:01
Putyin akár le is ülne tárgyalni Ukrajnával a békéről, de olyan feltételekkel, amiket mindenki ésszerűtlennek, abszurdnak, komolytalannak tart a másik oldalon.
Nemzetközi Ki viszi el Putyinnak a Nyugat üzenetét? Hát majd Szijjártó Péter!
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 12:42
Mivel Magyarország nyitva tartotta a kommunikációs csatornákat Oroszországgal, a béke és további emberéletek megóvása érdekében készen áll a közvetítésre Oroszország felé - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a svájci békekonferencián.
Nemzetközi Politikai földindulás: százezrek vonultak utcára a szélsőjobb ellen
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 11:51
Negyedmilliós vagy bő félmilliós tüntetés lehetett Franciaországban a szélsőjobb ellen - beindult a választások előtti mozgósítás.
Nemzetközi Kiszivárgott egy dokumentum a békekonferenciáról - ez hozná el a háború végét?
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 10:58
Vasárnap is folytatódik a svájci békekonferencia - a kiszivárgott nyilatkozattervezet alapján béke biztosan nem lesz az eredmény. Az USA újabb másfél milliárd dollárt küld - összefoglaló.
Nemzetközi Putyin bedühödött az ukrajnai békecsúcsra
Káncz Csaba | 2024. június 16. 09:32
Ukrajna NATO-csatlakozása kedvezőtlenül hatna Biden újraválasztására, akinek már most is Izrael elhúzódó gázai háborújával és alacsony otthoni megítélésével kell foglalkoznia. A csúcstalálkozó azonban lehetőséget ad arra, hogy Ukrajna helyzete ismét a figyelem középpontjába kerüljön, miután hónapok óta Gáza áll a középpontban. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Ukrajnai békecsúcs: ezt a három témát tárgyalják szombaton
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 18:04
Kína hiányzik a Svájcban szombaton kezdődött ukrajnai békecsúcsról, Putyin szerint a nyugat nem konstruktív a békejavaslataival. Háborús összefoglaló. 
Nemzetközi Kukucskálás a filmipar kulisszatitkaiba
Elek Lenke | 2024. június 15. 17:41
A világ egyik legnagyobb üzlete a filmgyártás, amely mára szorosan összefonódott a popzenével, a divattal, a reklámmal. A reflektorok fényes útvesztőiben még a művelt, jó családból való ifjak is elvesztik olykor tájékozódó képességüket. Régen sem volt ez másképp, mára pedig még bonyolultabb lett a helyzet.
Nemzetközi Letette az esküt Szlovákia új elnöke
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 15:53
Peter Pellegrini, Robert Fico Ukrajna-szkeptikus miniszterelnök szövetségese szombaton letette az új szlovák elnöki hivatali esküt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG