2p

Felpörögtek az események Washingtonban, kérdés, mikor érhetnek a frontra a szállítmányok. Háborús hírek.

  • Szombaton végre szavaz az amerikai képviselőház az Ukrajnának szánt katonai segítséget is tartalmazó, összesen 95 milliárd dolláros csomagról. Eddig a többséget alkotó republikánusok blokkolták a csomag szavazásra bocsájtását, de pénteken ez az akadály elhárult, és várhatóan simán átmennek az Ukrajnának 61, Izraelnek 26, a csendes-óceáni térségben található amerikai szövetségeseknek 8 milliárd dollárnyi katonai segélyt, illetve 9 milliárd dollárnyi, többek közt a Gázai övezetnek nyújtandó humanitárus segítséget tartalmazó csomag, amelyről aztán a Szenátus is szavazhat, mielőtt Joe Biden asztalára kerülhetne aláírásra.

  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a határozatot, amelynek célja az online szerencsejátékok negatív hatásainak mérséklése, a fegyveres erők tagjainak pedig megtiltaná az online szerencsejátékot addig, amíg hadiállapot áll fenn az országban.
  • Miután a Robert Fico vezette szlovák kormány nem adott forrásokat a Csehország vezette nemzetközi, Ukrajnának EU-n kívüli forrásokból tüzérségi lőszereket beszerezni hivatott kezdeményezésre, szlovák állampolgárok nagyjából 2,5 millió eurót, azaz egymilliárd forintot adtak össze erre a célra. A kezdeményezés keretében 500 ezer 155 milliméteres, illetve 300 ezer 122 milliméteres lőszert vásárolnának Ukrajnának, az anyagi forrásokat Belgium, Hollandi, Svédország, Kanada, Franciaország, Dánia, Szlovénia – és szlovák állampolgárok biztosítanák.

  • Befejeződött a mentés Dnyipróban, ahol tegnap hajnalban egy ötemeletes lakóházat rongált meg súlyosan egy orosz támadás. A helyi hatóságok szerint három halálos áldozatot emeltek ki a romok közül 24-en pedig megsebesültek a támadás következtében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Tűzvészként terjed a politikusok elleni erőszak Európában
Káncz Csaba | 2024. május 19. 10:37
Kontinensünkön egyre hevesebbek a politikai viták, miközben a politikusok fenyegetéseknek és ellenségeskedésnek vannak kitéve. Megvizsgálunk több vezető országot az egyre inkább eldurvuló incidensek közepette. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Tovább folyik a vérontás Gázában
Privátbankár.hu | 2024. május 19. 09:46
Újabb két izraeli katona esett el szombaton.
Nemzetközi Mézesmadzaggal toboroznak Zelenszkijék
Privátbankár.hu | 2024. május 19. 09:04
Dióhéjban az elmúlt órák legfontosabb történései.
Nemzetközi Áll a bál Grúziában
Privátbankár.hu | 2024. május 19. 08:21
Grúzia (Georgia) államfője szombaton bejelentette, hogy megvétózta az ország törvényhozása által kedden elfogadott, a "külföldi ügynökökről" szóló törvényt, amely ellen hetekig tüntettek Tbilisziben.
Nemzetközi Vészjósló nyilatkozattal kampányol Orbán Viktor másik barátja
Privátbankár.hu | 2024. május 19. 08:10
Az amerikai elnökjelölt a fegyverviselés jogának támogatását hangoztatta az amerikai lőfegyverszövetség éves gyűlésén.
Nemzetközi Putyin átírja a történelmet
Elek Lenke | 2024. május 19. 05:43
 A számítógépes játékokat is ellenőrzik.
Nemzetközi Navalnij barátja először nyilatkozott megtámadása óta
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 16:33
Alekszej Navalnij közeli szövetségese, Leonyid Volkov megfogadta, hogy "soha nem adja fel" a Vlagyimir Putyin elleni harcot, hogy a néhai orosz ellenzéki vezető "végső áldozata" - a halála - ne legyen hiábavaló.
Nemzetközi Kisvárosnyi embert menekítettek ki Harkivból
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 15:51
A fokozódó orosz támadások miatt kimenekítettek 9907 lakost az északkelet-ukrajnai Harkiv körzetéből – jelentette be szombaton Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója.
Nemzetközi Megvan a döntés Fico merénylőjéről
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 15:25
Az ítélet nem jogerős, a támadót fogságba helyezték. 
Nemzetközi Friss hírek jöttek Fico állapotáról
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 13:29
Robert Fico szlovák kormányfő állapota a rajta elvégzett második, több mint két órát igénybe vevő műtétet követően stabil, de továbbra is súlyos - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes a besztercebányai Roosevelt kórházban tett látogatása után, Zuzana Dolinková egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón szombaton.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG