<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A banki tranzakciók tovább drágulnak, a fogyasztók szempontjából a legrosszabb, hogy több helyen már a kártyás vásárlás sincs, vagy hamarosan nem lesz ingyen.

A legtöbb bank ősszel megemeli tranzakciós díjait, átterhelve a fogyasztókra a tranzakciós illetéket. A bankoknak minden készpénzes tranzakció után 6 ezrelék, az elektronikus műveleteknél pedig 3 ezrelék illetéket kell fizetnie az államnak.

Beépítik az árakba

A legtöbb bank ezt a költséget egy az egyben átterheli az ügyfeleire vagy valamilyen módon beépíti az árakba, és ez alól már a kártyás vásárlás sem minden esetben kivétel. A fogyasztók szempontjából pedig ez a legnagyobb súlyú változás, hiszen a készpénzfelvétel egyre drágább lett, de a kártyás vásárlás ingyenes volt, ezért egyre gyakrabban használták kártyájukat a vásárlók a boltokban, így elkerülve az egyre dráguló készpénzhasználatot.

De már ez sincs ingyen, a bankok ugyanis minden kártyás vásárlás esetén az elektronikus műveletekre érvényes 3 ezrelékes illetéket fizetik meg az államnak, és egyre kevesebb bank hajlandó "lenyelni" ezt a költséget.

Citi, CIB, MKB, FHB

A kártyás vásárlást szeptembertől fizetőssé teszi a Citibank több számlacsomagban, az egyik CIB-es kártyával pedig 10 forintba kerül majd októbertől minden vásárlás. Az MKB januárban bevezette, majd egy hónap múlva visszavonta a kártyás vásárlást terhelő illetéket, augusztustól viszont ismét fizetős náluk a vásárlás.

A hitelkártya sem tabu egyes bankoknál. A Citi például három hitelkártyájának a használatánál is átterheli a fogyasztókra a sarcot, sőt az illeték emelésével együtt meg is növelte annak díjtételét. Az FHB-nál szintén van két olyan hitelkártya, amelyikkel nem ingyenes már a vásárlás - írta a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
Pénzügyi szektor Orbán Viktor veje cégének már bankja is lesz
Privátbankár.hu | 2021. december 30. 11:55
A BDPST Group megvásárolja a Gránit Bank többségi tulajdonjogát.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló