<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Hitelkártya
Személyes pénzügyek Manapság elkerülhetetlen a hitelkártyák használata
Natív tartalom | 2022. augusztus 5. 11:42
Sokaknak még mindig mumus a hitelkártya, pedig a megfelelő tudatosság mellett akár spórolásra is alkalmas lehet. De mi köze egymáshoz az áruhitelnek és a hitelkártyáknak? Mire készüljön, aki először igényel hitelkártyát? Váradi Eszterrel, a Magyar Bankholding Hitelkártya vezetőjével beszélgettünk.
Személyes pénzügyek Átírta a moratórium szabályait a kormány: pénzt adnak vissza a bankok
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 08:46
Nem csak a hitelmoratórium meghosszabbításáról jelent meg rendelet a szerda éjszakai Magyar Közlönyben: mivel a hitelmoratórium a drágább hitelekkel rendelkezők tartozását nagyon megdobná, a hitelkártyások és folyószámlahitelesek moratórium alatt felhalmozódott tartozását alacsonyabb kamattal újraszámoltatja a bankokkal a kormány, a különbözetet pedig visszafizetteti.
Személyes pénzügyek 07. Áru, hitel, részletfizetés
Privátbankár.hu | 2021. január 4. 08:22
Mit tehetünk, ha egy nagyobb értékű árut szeretnénk megvásárolni, de éppen nincs rá pénzünk? Mire jó az áruhitel, a részletfizetés, a személyi kölcsön, a folyószámlahitel, és mire kell vigyáznunk, ha ilyet kérünk?
Személyes pénzügyek Áruhitel vagy személyi kölcsön? Előnyök és hátrányok a döntéshez
Privátbankár.hu | 2019. július 7. 14:12
“0% THM-mel elvihető” műszaki cikkek? Vajon megéri áruhitellel vásárolni vagy inkább a személyi kölcsönök jöhetnek jól? A Bank360 segít eligazodni a következő költséges bevásárlás előtt.
Személyes pénzügyek Ez a karácsony más, mint a többi - mit tud a hitelkártyás részletfizetés?
Gáspár András | 2018. december 19. 06:05
Több mint egy éve indult el a Mastercard Részletfizetés, amely mára több mint 150 ezer kártyán vált elérhetővé. Kovács Szabolccsal, a Mastercard regionális termékértékesítési vezetőjével beszélgettünk a bankkártyás részletfizetési szolgáltatás kínálta lehetőségekről.
Pénzügyi szektor Megbüntették a Budapest Bankot
Privátbankár.hu | 2018. július 13. 10:09
A hitelkártya-programjuknál talált több hibákat az MNB. 7,5 millió forint bírság lett a vége.
Személyes pénzügyek Megszerették a magyarok a hitelkártyát – mikor és mire költenek?
Privátbankár.hu | 2018. április 21. 16:07
Nem túl meglepően karácsonykor a legnagyobb a forgalom.
Személyes pénzügyek Van valami, ami egyre több magyar pénztárcából hiányzik
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 28. 09:42
Egyre kevesebben használnak hitelkártyát.
Vásárló Használjunk nyaraláshoz hitelkártyát?
Privátbankár.hu | 2017. június 23. 17:26
Fokozódott a hitelkártyák külföldi használata az év elején, a nyaralások során pedig szintén sokan nyúlnak a plasztikhoz. Összegyűjtöttük, mi az, amit mindenképp észben kell tartani ilyenkor.
Személyes pénzügyek Több tízezer hitelkártya tűnt el Magyarországon
Privátbankár.hu | 2017. június 23. 07:31
Több tízezerrel csökkent a hitelkártyák száma az év elején - akinek mégis van, az viszont egyre többet használja.
Makro / Külgazdaság Óriási csalás miatt végezték a bíróságon vezető politikusok
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 14:20
A vádlottak padjára került a Nemzetközi Valutaalap egykori spanyol vezetője.
Személyes pénzügyek Egy másfajta érdekesség Nagy-Britanniából: 50 éve használnak bankkártyát
Fellegi Tamás | 2016. június 27. 14:30
Épp 50 éve, hogy a Barclays Bank kibocsátotta első, fizetésre használható bankkártyáját. A műanyag lapocska egyúttal hitelkártya is volt, vagyis akkortól automatikusan vásárolhattak a felhasználók egy bizonyos összeg erejéig akkor is, ha nem volt pénzük. Mára elég szépen el is adósodtak, ami a mostani felfordulásban még gondokat okozhat.
Személyes pénzügyek Tudod, mitől lesz szebb a karácsony? Egy százezres hiteltől
Privátbankár.hu | 2015. november 22. 09:45
A karácsony előtti időszak hagyományosan erős a fogyasztási hitelezés szempontjából, legtöbben az áru- és folyószámlahiteleket keresik ekkor, de a hitelkártyákat is november-decemberben használja leggyakrabban a lakosság - derült ki az MTI által megkérdezett bankok válaszaiból.
Személyes pénzügyek 5+1 tipp, amiért érdemes hitelkártyát használni készpénz helyett
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 09:57
Dinamikusan nő a bankkártyás fizetések száma a jegybank adatai szerint, ami érthető, hiszen rengeteg extra szolgáltatást nyújthatnak a különböző kártyák.
Személyes pénzügyek Így verheted át a bankodat a hitelkártyával
Nagy László Nándor | 2015. július 29. 06:53
Furmányos nép a magyar - nem elég, hogy a hitelkártya esetében kamatmentesen költhet, ingyen készpénzt is szeretne kapni a banktól. A korábbi évekhez képest a lehetőségek köre alaposan beszűkült, ami talán nem is baj: tanuljuk a pénzügyi kultúrát.
Személyes pénzügyek Keményen akcióznak a bankok: így vesznek rá a hitelkártyázásra
Nagy László Nándor | 2015. július 27. 13:00
A nyár nagyon fontos a hitelkártya-kibocsátóknak. Aligha véletlen, hogy többen komoly visszatérítést vagy kedvezményes külföldi költés-elszámolást kínálnak. A jegybanki alapkamat mélypontra süllyedése szintén kedvezhet a hitelkártya-piacnak.
Makro / Külgazdaság Nyelvészeken múlik, meddig csökken az alapkamat?
Nagy László Nándor | 2015. április 22. 10:15
Unortodox módon akar a nagy jegybankok sorába lépni az MNB: ellentétben például a Fed vagy az EKB utalásaival azonos értelmű szavak felcserélésével akar üzenni a piacnak. Persze eddig is volt példa arra, hogy az MNB és más közhivatalok nyelvészkedni próbáltak - kevés sikerrel.
Pénzügyi szektor Ne csapjuk be az ügyfelet: a hitelkártya is hitel
Privátbankár.hu | 2015. április 16. 06:35
Ne csapjuk be az ügyfelet: a hitelkártya nem kamatmentes költésre, nem visszatérítésre lehetőséget nyújtó termék, hanem igenis hitel, így is kell eladni - vélekedett a Magyar Cetelem marketingigazgatója a közelmúlt bankkártyás konferenciáján.
Részvény / Deviza / Áru Felfuttatja banküzletágát a Tesco, itthon is jobb lesz?
Fellegi Tamás | 2015. február 11. 16:40
A brit áruházlánc a bankszámla-vezetési piacból szeretne egy szép szeletet kihasítani, mondta el a Reuters-nek a banküzletág vezetője. A Tesco amúgy is kilábalni látszik a válságból: egy éve először növekvő árbevételről számolt be a cég.
Pénzügyi szektor Mit tett az ember, aki nem tudta kifizetni New York-i ebédjét?
Privátbankár.hu | 2014. december 21. 12:36
Feltalálta a hitelkártyát. Lehetséges pusztán a kéz érintésével, vagy a bőr alá ültetett mikrochippel fizetni? Ugyanolyan merész elképzelés, mint a hitelkártya volt az 1800-as évek második felében. A ma már rutinszerűen használt fizetőeszköz egy író, Edward Bellamy képzeletében született meg először, és azóta számos átalakuláson ment keresztül. Eleinte például nem is volt különbség a hitelkártya és a hűségkártya között.
Pénzügyi szektor Karácsony hitelből - biztos "gazdag lesz a Jézuska"
Privátbankár.hu | 2014. december 17. 18:00
Az emberek ötöde hitelből vásárolja meg a karácsonyi ajándékokat - különösen igaz ez a nagy értékű műszaki cikkek esetében. Aki hitelből költ bőven az átlagos 67 ezer forint feletti összeget fordít ajándékozásra.
Pénzügyi szektor Ne dőljön be az akciónak: a hitelkártya nem készpénzfelvételre való!
Nagy László Nándor | 2014. november 28. 06:10
A karácsonyi kampányban több bank is akciózni kezdett azzal, hogy a hitelkártyát ügyfeleik készpénzfelvételre használják. Ugyanakkor hiába a kedvezmény - a hitelkártyás készpénzfelvétel továbbra is drága mulatság - a hitelplasztikot ugyanis vásárlásra találták ki. A személyi hiteleknél pedig a futamidők nyúlnak úgy, hogy abból az ügyfél ténylegesen nem profitál.
Pénzügyi szektor Érdemes egy felesleges ajándékért évekig törleszteni?
Privátbankár.hu | 2014. november 27. 10:52
A karácsonyi bevásárlás előtt a jegybank átvizsgálja a hitelkártya- és személyi hitel hirdetéseket - egyben kampányban figyelmezteti a polgárokat a felelős költésre.
Pénzügyi szektor Akar tízezreket spórolni a karácsonyi bevásárláskor? Mutatjuk mi kell hozá
Privátbankár.hu | 2014. november 26. 06:08
A karácsony közeledtét nemcsak az áruházakban, a bankoknál is akció-dömping jelzi. Az idén a hitelkártyák terén minden képzeletet felülmúl az ajánlatok sokasága - komoly tízezrek spórolhatóak meg ajándék vásárlás közben.
Pénzügyi szektor Kezdődik a karácsonyi hajtás a bankokban is
Privátbankár.hu | 2014. október 27. 06:20
Ha már a boltok polcain megjelentek a karácsonyi ajándékok, nem meglepő, hogy élénkül a személyi hitelek és a bankkártyás akciók piaca - a hitelintézetek is készülnek az év végi bevásárlásokra.
Pénzügyi szektor A gyorsaság számít, nem a kamat
Privátbankár.hu | 2014. április 19. 11:26
Egy felmérés szerint az emberek az alapján választanak hitelt, milyen gyorsan juthatnak pénzhez, a kamat, a teljes hiteldíj mutató nem nagyon számít. Sláger a gyorskölcsön és újra kelendőek az autóvásárlási hitelek is. A hitelkártyák közül azt választják, amelyikkel olcsóbb a tankolás. Felmérés a folyószámlákról és a megtakarításokról is.
Pénzügyi szektor Így fizetnek a magyarok és úgy a többiek
Privátbankár.hu | 2014. február 16. 08:01
Mindennapi költései során tízből négy magyar ember részesíti előnyben a bank- vagy a hitelkártyát. A többség – 57 százalék - azonban készpénzt szeret használni. Lényegében erre a két fizetési módra koncentrálnak a magyarok, állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat hatvan országban végzett felmérése.
Pénzügyi szektor Így faraghatja le banki költségeit
Privátbankár.hu | 2014. február 10. 19:15
Akár évi több tízezer forintot is megtakaríthatunk, ha a megfelelő kártyát használjuk vásárláskor. Egyre népszerűbbek a pénzvisszatérítést és akár 10-15 százalékos kedvezményt is biztosító újgenerációs hitelkártyák az egyre költségesebb hagyományos bankkártyákhoz képest. Az okos fizetőeszközt legtöbbször szupermarketek és benzinkutak kasszáinál használjuk, de a beépített PayPass szolgáltatás miatt egyre többször vesszük elő újságosnál, gyorséttermekben és a sarki pékségben is – derül ki a Cetelem forgalmi adataiból.
Pénzügyi szektor Imádjuk a hitelkártyánkat, csak nem tudjuk használni
Privátbankár.hu | 2014. január 30. 12:08
A magyar lakosság körében egyre népszerűbb a hitelkártya - átmeneti csökkenés után az elmúlt két évben ismét nőtt a hitelkártyával rendelkezők köre.
Pénzügyi szektor All-in: tele van a tárcánk kártyával, de minek?
Privátbankár.hu | 2014. január 29. 15:50
Az átlagos vagy annál jobb anyagi körülmények között élő felnőttek tárcájában jellemzően hat kártya található – derül ki a Budapest Bank kutatásából. A megkérdezettek többségének két bankkártyája van, emellett pedig négy törzsvásárlói kártyával is rendelkeznek. A hűségkártyákhoz kapcsolódó kedvezményeket a kártyabirtokosok 80 százalékban kihasználják, ezzel szemben a hitelkártyák nyújtotta előnyökre jóval kevésbé figyelnek oda.
Vásárló Na akkor számoljunk: mennyit költöttél ajándékra?
Privátbankár.hu | 2013. december 25. 08:00
Egy friss kutatás szerint 20%-kal többet költött az idei karácsonyra a magyar lakosság a két évvel ezelőttihez képest; 7 ember kapott ajándékot az átlagmagyar átlagkarácsonyán.
Pénzügyi szektor Kihasználjuk a hitelkártyánkat, de mire és mikor?
Privátbankár.hu | 2013. október 23. 08:10
Az évszakváltás a hitelkártya használatokban is nyomon követhető. A K&H hitelkártya-birtokosok az év során a legnagyobb számban a legmagasabb összeget benzinkutaknál költik el hitelkártyájukkal, nyáron hotelben, ősszel ruhára költenek többet. Évszaktól független azonban, hogy megfontoltan használják kártyájukat és kevés kivételtől eltekintve pontosan törlesztenek a K&H hitelkártya-birtokosok.
Pénzügyi szektor Spórolt pénz a hitelkártyán, gyorskölcsön az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 16. 10:50
Miközben augusztusban az iskolakezdésnek is köszönhetően megugrott a kereslet a kölcsönök iránt, a folyószámláknál a tranzakciós illeték emelkedése, míg a hitelkártyáknál a pénzvisszatérítés lehetősége és mértéke befolyásolta leginkább a keresések irányát - összegzi az iskolakezdési előtti tapasztalatait a banki piacteret működtető Netrisk.
Pénzügyi szektor Ezeknél a bankoknál a kártyás vásárlásért is fizetni kell
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 23. 08:54
A banki tranzakciók tovább drágulnak, a fogyasztók szempontjából a legrosszabb, hogy több helyen már a kártyás vásárlás sincs, vagy hamarosan nem lesz ingyen.
Pénzügyi szektor Trükkös ügyfél: van, hogy a bank fizet rá az apróbetűs részre
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 9. 13:06
Az orosz Tyinkoff Hitelintézet egyik ügyfele átírta a hitelkártya-szerződés apróbetűs részét - a banknál ezt nem vették észre, így igencsak kedvezőek lettek a feltételek.
Pénzügyi szektor Ilyen, amikor a bank fizet nekünk a vásárlásért
Privátbankár.hu | 2013. július 15. 18:00
Sokan még mindig félnek a hiteltől és így a hitelkártyáktól is Magyarországon, pedig aki tudatosan használja kártyáját, több tízezer forintot is spórolhat. Ha a kamatmentes időszakban törlesztünk, akkor tulajdonképpen ingyen használtuk a bank pénzét és még spóroltunk is vele. A vásárlás olyan a hitelkártyával, mintha mindig leárazás lenne.
Pénzügyi szektor Kihasználja Ön bankkártyája összes funkcióját? Biztos benne?
Privátbankár.hu | 2013. június 4. 19:30
Mi mindenre lehet használni a bankkártyát? Mi különbözteti meg a hitelkártyától? Utánajártunk!
Biztosítás Baleset külföldön: egyből a hitelkártyaszámot kérték az egészségkártya helyett
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 19:34
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EHIC) utasbiztosítással történő helyettesítése már érezteti hatását a spanyol, görög és ciprusi utasbiztosítási díjakban – közölte a brit Columbus Direct utasbiztosító.
Pénzügyi szektor Kezdődik a roham: órákon belül nyitnak a ciprusi bankok
Privátbankár.hu | 2013. március 28. 08:28
A ciprusi bankok csütörtökön helyi idő szerint délben nyitnak ki és hat óráig tartanak nyitva - közölte szerdán este az AFP hírügynökséggel a ciprusi jegybank szóvivője.
Pénzügyi szektor Megússzák a tranzakciós adót az MKB hitelkártyásai
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 10:39
Nem hárítja át az illetéket a hitelkártyás vásárlásoknál az MKB Bank. Ez a döntés része az idén nyáron meghirdetett új lakossági stratégiának, amelynek fókuszában a folyamatosan megújuló hitelkártya termékek felfuttatása áll.
Pénzügyi szektor OTP bankkártyások figyelem: átmenetileg leáll a szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2012. október 26. 10:30
Az OTP Bank által kibocsátott betéti és hitelkártyákat karbantartás miatt nem lehet majd használni október 29-én éjjel.
Vásárló De nehéz az iskolatáska: megpakoljuk THM-mel
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 27. 12:50
Az iskolakezdés az őszi családi költségvetés egyik meghatározó eleme. A K&H szakértői szerint a családok a nyár végén esedékes plusz kiadások fedezésére gyakran a fogyasztási hitelt hívják segítségül.
Pénzügyi szektor Így került Karl Marx képmása a hitelkártyára
Privátbankár.hu | 2012. április 20. 16:29
Karl Marx (Marx Károly) képmásával díszített hitelkártyát dobott piacra egy németországi takarékszövetkezet. Az egykori Karl Marx Stadt, azelőtt és ma Chemnitz polgárai olnine szavazáson döntöttek a kommunizmus atyja mellett, nem a politika, hanem egy emlékmű miatt.
Pénzügyi szektor Az első fecske: Kína beengedi a Citibank hitelkártyáját
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 13:25
A Citigroup első Ázsián kívüli bankként felügyeleti engedélyt kapott arra, hogy hitelkártyát bocsáthasson ki Kínában - igyekeznek kiaknázni a kínai fogyasztási boomban rejlő lehetőségeket.
Pénzügyi szektor Mit tegyen, aki bankkártyával vett Malév jegyet?
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 15:25
A Magyar Bankszövetség alelnöke szerint először a Malévhez kell elmenniük azoknak a pórul járt utasoknak, akik bankkártyával már megvették a repülőjegyüket, de nem tudtak elutazni a légitársaság leállása miatt. A MasterCard és a Visa International tájékoztatása szerint azonban az utasoknak a kártyájukat kibocsátó bankokhoz kell fordulniuk.
Személyes pénzügyek A hitelkártyáktól óvakodunk, a betéti kártyák egyre népszerűbbek
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 11:21
A MasterCard felmérése szerint Magyarországon 2011-ben is folytatódott a bankkártyás fizetés népszerűségének növekedése, nyolc százalékkal nőtt azok köre, akik a kártyát heti legalább egy alkalommal használják vásárlásra. Így ma már a banki kapcsolattal rendelkező magyarok közel negyven százaléka gyakori bankkártyás vásárlónak számít.
Vásárló Karácsonyi bevásárlás során kerültek bajba a kártyatulajdonosok
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 15:11
Ismét aggodalomra adott okot a múlt héten minden bankkártyával rendelkező számára az a hír, miszerint bankkártya-információk kerülhettek illetéktelenek kezébe egy hackertámadás következtében. A karácsonyi vásárlás és készülődés közepette nemcsak anyagilag, de lelkileg is komoly kár érhette azokat a vásárlókat akiknek letiltották bankkártyáját.
Pénzügyi szektor Bármelyik bankot érintheti a kártyaadat-lopási ügy
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 15:39
Bizonyossá vált, hogy több tízezer magyarországi bankkártyát is érint az elmúlt napokban felmerült nemzetközi adatszerzési eset. Lényegében az összes magyar bankkártya kibocsátó bank ügyfélkörében lehetnek érintettek.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG