Hitelkártya
Személyes pénzügyek Csúcsot döntött a magyar hitelkártyások tartozása 
Privátbankár.hu | 2024. január 17. 20:31
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint az, hogy november végére héthavi mélypontra esett a hitelkártya-tartozás összege, nem feltétlenül jelent fordulatot – a trendek szerint a novemberi „megpihenést” erőteljesebb karácsonyi eladósodás követi. 
Személyes pénzügyek Manapság elkerülhetetlen a hitelkártyák használata 
Natív tartalom | 2022. augusztus 5. 11:42
Sokaknak még mindig mumus a hitelkártya, pedig a megfelelő tudatosság mellett akár spórolásra is alkalmas lehet. De mi köze egymáshoz az áruhitelnek és a hitelkártyáknak? Mire készüljön, aki először igényel hitelkártyát? Váradi Eszterrel, a Magyar Bankholding Hitelkártya vezetőjével beszélgettünk.
Személyes pénzügyek Átírta a moratórium szabályait a kormány: pénzt adnak vissza a bankok 
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 08:46
Nem csak a hitelmoratórium meghosszabbításáról jelent meg rendelet a szerda éjszakai Magyar Közlönyben: mivel a hitelmoratórium a drágább hitelekkel rendelkezők tartozását nagyon megdobná, a hitelkártyások és folyószámlahitelesek moratórium alatt felhalmozódott tartozását alacsonyabb kamattal újraszámoltatja a bankokkal a kormány, a különbözetet pedig visszafizetteti.
Személyes pénzügyek 07. Áru, hitel, részletfizetés 
Privátbankár.hu | 2021. január 4. 08:22
Mit tehetünk, ha egy nagyobb értékű árut szeretnénk megvásárolni, de éppen nincs rá pénzünk? Mire jó az áruhitel, a részletfizetés, a személyi kölcsön, a folyószámlahitel, és mire kell vigyáznunk, ha ilyet kérünk?
Személyes pénzügyek Áruhitel vagy személyi kölcsön? Előnyök és hátrányok a döntéshez 
Privátbankár.hu | 2019. július 7. 14:12
“0% THM-mel elvihető” műszaki cikkek? Vajon megéri áruhitellel vásárolni vagy inkább a személyi kölcsönök jöhetnek jól? A Bank360 segít eligazodni a következő költséges bevásárlás előtt.
Személyes pénzügyek Ez a karácsony más, mint a többi - mit tud a hitelkártyás részletfizetés? 
Gáspár András | 2018. december 19. 06:05
Több mint egy éve indult el a Mastercard Részletfizetés, amely mára több mint 150 ezer kártyán vált elérhetővé. Kovács Szabolccsal, a Mastercard regionális termékértékesítési vezetőjével beszélgettünk a bankkártyás részletfizetési szolgáltatás kínálta lehetőségekről.
Pénzügyi szektor Megbüntették a Budapest Bankot  
Privátbankár.hu | 2018. július 13. 10:09
A hitelkártya-programjuknál talált több hibákat az MNB. 7,5 millió forint bírság lett a vége.
Személyes pénzügyek Megszerették a magyarok a hitelkártyát – mikor és mire költenek? 
Privátbankár.hu | 2018. április 21. 16:07
Nem túl meglepően karácsonykor a legnagyobb a forgalom.
Személyes pénzügyek Van valami, ami egyre több magyar pénztárcából hiányzik 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 28. 09:42
Egyre kevesebben használnak hitelkártyát.
Vásárló Használjunk nyaraláshoz hitelkártyát? 
Privátbankár.hu | 2017. június 23. 17:26
Fokozódott a hitelkártyák külföldi használata az év elején, a nyaralások során pedig szintén sokan nyúlnak a plasztikhoz. Összegyűjtöttük, mi az, amit mindenképp észben kell tartani ilyenkor.
Személyes pénzügyek Több tízezer hitelkártya tűnt el Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2017. június 23. 07:31
Több tízezerrel csökkent a hitelkártyák száma az év elején - akinek mégis van, az viszont egyre többet használja.
Makro / Külgazdaság Óriási csalás miatt végezték a bíróságon vezető politikusok 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 14:20
A vádlottak padjára került a Nemzetközi Valutaalap egykori spanyol vezetője.
Személyes pénzügyek Egy másfajta érdekesség Nagy-Britanniából: 50 éve használnak bankkártyát 
Fellegi Tamás | 2016. június 27. 14:30
Épp 50 éve, hogy a Barclays Bank kibocsátotta első, fizetésre használható bankkártyáját. A műanyag lapocska egyúttal hitelkártya is volt, vagyis akkortól automatikusan vásárolhattak a felhasználók egy bizonyos összeg erejéig akkor is, ha nem volt pénzük. Mára elég szépen el is adósodtak, ami a mostani felfordulásban még gondokat okozhat.
Személyes pénzügyek Tudod, mitől lesz szebb a karácsony? Egy százezres hiteltől 
Privátbankár.hu | 2015. november 22. 09:45
A karácsony előtti időszak hagyományosan erős a fogyasztási hitelezés szempontjából, legtöbben az áru- és folyószámlahiteleket keresik ekkor, de a hitelkártyákat is november-decemberben használja leggyakrabban a lakosság - derült ki az MTI által megkérdezett bankok válaszaiból.
Személyes pénzügyek 5+1 tipp, amiért érdemes hitelkártyát használni készpénz helyett 
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 09:57
Dinamikusan nő a bankkártyás fizetések száma a jegybank adatai szerint, ami érthető, hiszen rengeteg extra szolgáltatást nyújthatnak a különböző kártyák.
Személyes pénzügyek Így verheted át a bankodat a hitelkártyával 
Nagy László Nándor | 2015. július 29. 06:53
Furmányos nép a magyar - nem elég, hogy a hitelkártya esetében kamatmentesen költhet, ingyen készpénzt is szeretne kapni a banktól. A korábbi évekhez képest a lehetőségek köre alaposan beszűkült, ami talán nem is baj: tanuljuk a pénzügyi kultúrát.
Személyes pénzügyek Keményen akcióznak a bankok: így vesznek rá a hitelkártyázásra 
Nagy László Nándor | 2015. július 27. 13:00
A nyár nagyon fontos a hitelkártya-kibocsátóknak. Aligha véletlen, hogy többen komoly visszatérítést vagy kedvezményes külföldi költés-elszámolást kínálnak. A jegybanki alapkamat mélypontra süllyedése szintén kedvezhet a hitelkártya-piacnak.
Makro / Külgazdaság Nyelvészeken múlik, meddig csökken az alapkamat? 
Nagy László Nándor | 2015. április 22. 10:15
Unortodox módon akar a nagy jegybankok sorába lépni az MNB: ellentétben például a Fed vagy az EKB utalásaival azonos értelmű szavak felcserélésével akar üzenni a piacnak. Persze eddig is volt példa arra, hogy az MNB és más közhivatalok nyelvészkedni próbáltak - kevés sikerrel.
Pénzügyi szektor Ne csapjuk be az ügyfelet: a hitelkártya is hitel 
Privátbankár.hu | 2015. április 16. 06:35
Ne csapjuk be az ügyfelet: a hitelkártya nem kamatmentes költésre, nem visszatérítésre lehetőséget nyújtó termék, hanem igenis hitel, így is kell eladni - vélekedett a Magyar Cetelem marketingigazgatója a közelmúlt bankkártyás konferenciáján.
Részvény / Deviza / Áru Felfuttatja banküzletágát a Tesco, itthon is jobb lesz? 
Fellegi Tamás | 2015. február 11. 16:40
A brit áruházlánc a bankszámla-vezetési piacból szeretne egy szép szeletet kihasítani, mondta el a Reuters-nek a banküzletág vezetője. A Tesco amúgy is kilábalni látszik a válságból: egy éve először növekvő árbevételről számolt be a cég.
Pénzügyi szektor Mit tett az ember, aki nem tudta kifizetni New York-i ebédjét? 
Privátbankár.hu | 2014. december 21. 12:36
Feltalálta a hitelkártyát. Lehetséges pusztán a kéz érintésével, vagy a bőr alá ültetett mikrochippel fizetni? Ugyanolyan merész elképzelés, mint a hitelkártya volt az 1800-as évek második felében. A ma már rutinszerűen használt fizetőeszköz egy író, Edward Bellamy képzeletében született meg először, és azóta számos átalakuláson ment keresztül. Eleinte például nem is volt különbség a hitelkártya és a hűségkártya között.
Pénzügyi szektor Karácsony hitelből - biztos "gazdag lesz a Jézuska" 
Privátbankár.hu | 2014. december 17. 18:00
Az emberek ötöde hitelből vásárolja meg a karácsonyi ajándékokat - különösen igaz ez a nagy értékű műszaki cikkek esetében. Aki hitelből költ bőven az átlagos 67 ezer forint feletti összeget fordít ajándékozásra.
Pénzügyi szektor Ne dőljön be az akciónak: a hitelkártya nem készpénzfelvételre való! 
Nagy László Nándor | 2014. november 28. 06:10
A karácsonyi kampányban több bank is akciózni kezdett azzal, hogy a hitelkártyát ügyfeleik készpénzfelvételre használják. Ugyanakkor hiába a kedvezmény - a hitelkártyás készpénzfelvétel továbbra is drága mulatság - a hitelplasztikot ugyanis vásárlásra találták ki. A személyi hiteleknél pedig a futamidők nyúlnak úgy, hogy abból az ügyfél ténylegesen nem profitál.
Pénzügyi szektor Érdemes egy felesleges ajándékért évekig törleszteni? 
Privátbankár.hu | 2014. november 27. 10:52
A karácsonyi bevásárlás előtt a jegybank átvizsgálja a hitelkártya- és személyi hitel hirdetéseket - egyben kampányban figyelmezteti a polgárokat a felelős költésre.
Pénzügyi szektor Akar tízezreket spórolni a karácsonyi bevásárláskor? Mutatjuk mi kell hozá 
Privátbankár.hu | 2014. november 26. 06:08
A karácsony közeledtét nemcsak az áruházakban, a bankoknál is akció-dömping jelzi. Az idén a hitelkártyák terén minden képzeletet felülmúl az ajánlatok sokasága - komoly tízezrek spórolhatóak meg ajándék vásárlás közben.
Pénzügyi szektor Kezdődik a karácsonyi hajtás a bankokban is 
Privátbankár.hu | 2014. október 27. 06:20
Ha már a boltok polcain megjelentek a karácsonyi ajándékok, nem meglepő, hogy élénkül a személyi hitelek és a bankkártyás akciók piaca - a hitelintézetek is készülnek az év végi bevásárlásokra.
Pénzügyi szektor A gyorsaság számít, nem a kamat 
Privátbankár.hu | 2014. április 19. 11:26
Egy felmérés szerint az emberek az alapján választanak hitelt, milyen gyorsan juthatnak pénzhez, a kamat, a teljes hiteldíj mutató nem nagyon számít. Sláger a gyorskölcsön és újra kelendőek az autóvásárlási hitelek is. A hitelkártyák közül azt választják, amelyikkel olcsóbb a tankolás. Felmérés a folyószámlákról és a megtakarításokról is.
Pénzügyi szektor Így fizetnek a magyarok és úgy a többiek 
Privátbankár.hu | 2014. február 16. 08:01
Mindennapi költései során tízből négy magyar ember részesíti előnyben a bank- vagy a hitelkártyát. A többség – 57 százalék - azonban készpénzt szeret használni. Lényegében erre a két fizetési módra koncentrálnak a magyarok, állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat hatvan országban végzett felmérése.
Pénzügyi szektor Így faraghatja le banki költségeit 
Privátbankár.hu | 2014. február 10. 19:15
Akár évi több tízezer forintot is megtakaríthatunk, ha a megfelelő kártyát használjuk vásárláskor. Egyre népszerűbbek a pénzvisszatérítést és akár 10-15 százalékos kedvezményt is biztosító újgenerációs hitelkártyák az egyre költségesebb hagyományos bankkártyákhoz képest. Az okos fizetőeszközt legtöbbször szupermarketek és benzinkutak kasszáinál használjuk, de a beépített PayPass szolgáltatás miatt egyre többször vesszük elő újságosnál, gyorséttermekben és a sarki pékségben is – derül ki a Cetelem forgalmi adataiból.
Pénzügyi szektor Imádjuk a hitelkártyánkat, csak nem tudjuk használni 
Privátbankár.hu | 2014. január 30. 12:08
A magyar lakosság körében egyre népszerűbb a hitelkártya - átmeneti csökkenés után az elmúlt két évben ismét nőtt a hitelkártyával rendelkezők köre.
Pénzügyi szektor All-in: tele van a tárcánk kártyával, de minek? 
Privátbankár.hu | 2014. január 29. 15:50
Az átlagos vagy annál jobb anyagi körülmények között élő felnőttek tárcájában jellemzően hat kártya található – derül ki a Budapest Bank kutatásából. A megkérdezettek többségének két bankkártyája van, emellett pedig négy törzsvásárlói kártyával is rendelkeznek. A hűségkártyákhoz kapcsolódó kedvezményeket a kártyabirtokosok 80 százalékban kihasználják, ezzel szemben a hitelkártyák nyújtotta előnyökre jóval kevésbé figyelnek oda.
Vásárló Na akkor számoljunk: mennyit költöttél ajándékra? 
Privátbankár.hu | 2013. december 25. 08:00
Egy friss kutatás szerint 20%-kal többet költött az idei karácsonyra a magyar lakosság a két évvel ezelőttihez képest; 7 ember kapott ajándékot az átlagmagyar átlagkarácsonyán.
Pénzügyi szektor Kihasználjuk a hitelkártyánkat, de mire és mikor? 
Privátbankár.hu | 2013. október 23. 08:10
Az évszakváltás a hitelkártya használatokban is nyomon követhető. A K&H hitelkártya-birtokosok az év során a legnagyobb számban a legmagasabb összeget benzinkutaknál költik el hitelkártyájukkal, nyáron hotelben, ősszel ruhára költenek többet. Évszaktól független azonban, hogy megfontoltan használják kártyájukat és kevés kivételtől eltekintve pontosan törlesztenek a K&H hitelkártya-birtokosok.
Pénzügyi szektor Spórolt pénz a hitelkártyán, gyorskölcsön az iskolakezdésre 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 16. 10:50
Miközben augusztusban az iskolakezdésnek is köszönhetően megugrott a kereslet a kölcsönök iránt, a folyószámláknál a tranzakciós illeték emelkedése, míg a hitelkártyáknál a pénzvisszatérítés lehetősége és mértéke befolyásolta leginkább a keresések irányát - összegzi az iskolakezdési előtti tapasztalatait a banki piacteret működtető Netrisk.
Pénzügyi szektor Ezeknél a bankoknál a kártyás vásárlásért is fizetni kell 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 23. 08:54
A banki tranzakciók tovább drágulnak, a fogyasztók szempontjából a legrosszabb, hogy több helyen már a kártyás vásárlás sincs, vagy hamarosan nem lesz ingyen.
Pénzügyi szektor Trükkös ügyfél: van, hogy a bank fizet rá az apróbetűs részre 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 9. 13:06
Az orosz Tyinkoff Hitelintézet egyik ügyfele átírta a hitelkártya-szerződés apróbetűs részét - a banknál ezt nem vették észre, így igencsak kedvezőek lettek a feltételek.
Pénzügyi szektor Ilyen, amikor a bank fizet nekünk a vásárlásért 
Privátbankár.hu | 2013. július 15. 18:00
Sokan még mindig félnek a hiteltől és így a hitelkártyáktól is Magyarországon, pedig aki tudatosan használja kártyáját, több tízezer forintot is spórolhat. Ha a kamatmentes időszakban törlesztünk, akkor tulajdonképpen ingyen használtuk a bank pénzét és még spóroltunk is vele. A vásárlás olyan a hitelkártyával, mintha mindig leárazás lenne.
Pénzügyi szektor Kihasználja Ön bankkártyája összes funkcióját? Biztos benne? 
Privátbankár.hu | 2013. június 4. 19:30
Mi mindenre lehet használni a bankkártyát? Mi különbözteti meg a hitelkártyától? Utánajártunk!
Biztosítás Baleset külföldön: egyből a hitelkártyaszámot kérték az egészségkártya helyett 
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 19:34
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EHIC) utasbiztosítással történő helyettesítése már érezteti hatását a spanyol, görög és ciprusi utasbiztosítási díjakban – közölte a brit Columbus Direct utasbiztosító.
Pénzügyi szektor Kezdődik a roham: órákon belül nyitnak a ciprusi bankok 
Privátbankár.hu | 2013. március 28. 08:28
A ciprusi bankok csütörtökön helyi idő szerint délben nyitnak ki és hat óráig tartanak nyitva - közölte szerdán este az AFP hírügynökséggel a ciprusi jegybank szóvivője.
Pénzügyi szektor Megússzák a tranzakciós adót az MKB hitelkártyásai 
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 10:39
Nem hárítja át az illetéket a hitelkártyás vásárlásoknál az MKB Bank. Ez a döntés része az idén nyáron meghirdetett új lakossági stratégiának, amelynek fókuszában a folyamatosan megújuló hitelkártya termékek felfuttatása áll.
Pénzügyi szektor OTP bankkártyások figyelem: átmenetileg leáll a szolgáltatás 
Privátbankár.hu | 2012. október 26. 10:30
Az OTP Bank által kibocsátott betéti és hitelkártyákat karbantartás miatt nem lehet majd használni október 29-én éjjel.
Vásárló De nehéz az iskolatáska: megpakoljuk THM-mel 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 27. 12:50
Az iskolakezdés az őszi családi költségvetés egyik meghatározó eleme. A K&H szakértői szerint a családok a nyár végén esedékes plusz kiadások fedezésére gyakran a fogyasztási hitelt hívják segítségül.
Pénzügyi szektor Így került Karl Marx képmása a hitelkártyára 
Privátbankár.hu | 2012. április 20. 16:29
Karl Marx (Marx Károly) képmásával díszített hitelkártyát dobott piacra egy németországi takarékszövetkezet. Az egykori Karl Marx Stadt, azelőtt és ma Chemnitz polgárai olnine szavazáson döntöttek a kommunizmus atyja mellett, nem a politika, hanem egy emlékmű miatt.
Pénzügyi szektor Az első fecske: Kína beengedi a Citibank hitelkártyáját 
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 13:25
A Citigroup első Ázsián kívüli bankként felügyeleti engedélyt kapott arra, hogy hitelkártyát bocsáthasson ki Kínában - igyekeznek kiaknázni a kínai fogyasztási boomban rejlő lehetőségeket.
Pénzügyi szektor Mit tegyen, aki bankkártyával vett Malév jegyet? 
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 15:25
A Magyar Bankszövetség alelnöke szerint először a Malévhez kell elmenniük azoknak a pórul járt utasoknak, akik bankkártyával már megvették a repülőjegyüket, de nem tudtak elutazni a légitársaság leállása miatt. A MasterCard és a Visa International tájékoztatása szerint azonban az utasoknak a kártyájukat kibocsátó bankokhoz kell fordulniuk.
Személyes pénzügyek A hitelkártyáktól óvakodunk, a betéti kártyák egyre népszerűbbek 
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 11:21
A MasterCard felmérése szerint Magyarországon 2011-ben is folytatódott a bankkártyás fizetés népszerűségének növekedése, nyolc százalékkal nőtt azok köre, akik a kártyát heti legalább egy alkalommal használják vásárlásra. Így ma már a banki kapcsolattal rendelkező magyarok közel negyven százaléka gyakori bankkártyás vásárlónak számít.
Vásárló Karácsonyi bevásárlás során kerültek bajba a kártyatulajdonosok 
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 15:11
Ismét aggodalomra adott okot a múlt héten minden bankkártyával rendelkező számára az a hír, miszerint bankkártya-információk kerülhettek illetéktelenek kezébe egy hackertámadás következtében. A karácsonyi vásárlás és készülődés közepette nemcsak anyagilag, de lelkileg is komoly kár érhette azokat a vásárlókat akiknek letiltották bankkártyáját.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG