<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EHIC) utasbiztosítással történő helyettesítése már érezteti hatását a spanyol, görög és ciprusi utasbiztosítási díjakban – közölte a brit Columbus Direct utasbiztosító.

Az Európai Bizottság vizsgálatot indított a spanyolországi, különösen a turisztikai területen elhelyezkedő kórházakkal szemben, amiért azok az EHIC kártya elfogadása helyett utasbiztosítás, illetve hitelkártya információkat kérnek a külföldi páciensektől - olvasható a Biztosítási Szemle írásában.

Ha nem tudják behajtani, drágább lesz a biztosítás

A Columbus Direct lakossági üzletágának vezetője, Greg Lawson szintén elmondta, hogy számos ügyfelük szembesült azzal, hogy nehézségekbe ütköztek EHIC kártyájuk spanyolországi, vagy egyéb EU-tagországbeli használata során, amit a biztosító gyorssegély csapatának kellett megoldania.

A brit utasbiztosító elmondta, hogy amennyiben a kiszámlázott kórházi költségeket nem tudják behajtani a munka- és nyugdíjügyi minisztériumon keresztül, akkor ezeket a megnövekedett költségeket mindenképp a fogyasztókra kénytelenek hárítani, méghozzá magasabb díjak formájában.

Néhány spanyol kórház az orvosi ellátmány hiányával magyarázta a helyzetet, amelyet a nehéz gazdasági környezet eredményezett, azonban Lawson szerint ezzel a kórházak valójában sokkal nagyobb kárt okozhatnak a gazdaságnak és az embereknek is.

Akkor mégis mire jó a kártya?

A biztosítási vezető szerint ha az utasbiztosítást tévesen az EHIC helyettesítésére használják, az adott országban az utasbiztosítási tarifák emelkedésére lehet számítani, amely hosszú távon a turisták számának csökkenését eredményezheti. Az elmúlt hónapokban néhány utasbiztosító már díjat emelt bizonyos EU-országok, többek között Spanyolország, Görögország és Ciprus esetében – közölte Lawson.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya az EU 27 tagországában, valamint Liechtensteinben, Izlandon, Norvégiában és Svájcban használható. Garantálja, hogy az azzal rendelkező európai uniós polgárok ugyanúgy hozzáférjenek a közegészségügyi ellátáshoz, mint az adott ország állampolgárai. A kártya birtokosa ugyanolyan feltételekkel és költségek fizetésével (bizonyos országokban ingyenesen) részesül ellátásban, mint az adott országban biztosítással rendelkező személyek.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem helyettesíti az utasbiztosítást. A kártya nem jogosít fel magánfinanszírozású egészségügyi ellátás igénybevételére, és segítségével nem fedezhetők az olyan költségek, mint például a visszaútra szóló repülőjegy, vagy az ellopott/elveszített vagyontárgyak értéke. A kártyával nem fedezhetők továbbá a kifejezetten orvosi kezelés igénybevétele céljából történő külföldi út költségei.

Az EHIC célja elsősorban tehát a külföldön történő sürgősségi ellátás biztosítása, azonban kiterjed a meglévő betegségek kezelésére is, amennyiben az orvos úgy ítéli meg, hogy a kezelés nem várhat addig, amíg a beteg hazaér.

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG