<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

 

Az FHB Bank december 27-től beszüntette az Optimum Kiváltó Hiteleket a legújabb hirdetményük alapján. Fióki információk szerint semmilyen végtörlesztési igénylést nem tudnak mától befogadni, az összes új igénylőt elutasítják (lakáscélú és szabad felhasználású hiteleket is végtörleszteni lehetett FHB hitelekkel) - tudtuk meg a BankRáció.hu szakértőjétől, Gergely Pétertől .

Igénylőkből nincs hiány, a banknál égnek a vonalak, január végéig új igénylőt nem is tudnak egyszerűen kiszolgálni.

Lépett a K&H is, náluk egyetlen hitel volt alkalmas végtörlesztésre, a "K&H üzleti feltételű lakáshitel csak kamattal - gyorsított eljárás" c. konstrukciót karácsonytól kezdődően beszüntette a bank.
A termék csak lakáscélú hitel kiváltására volt igényelhető, a bank már a végtörlesztési lehetőség kezdetőtől sem volt fogékony a szabad felhasználású hitelek kiváltására. Illetve ők voltak azok, akik a saját ügyfeleiknek nem adtak végtörlesztési hitelt. Mint arról tegnap beszámoltunk, a forinthitel igénylésének elutasításával egyre több bank zárta el az ügyfelek előtt a végtörlesztés lehetőségét, cserébe a kormány a határidőkkel "játszik" és a munkáltatói kölcsön adókedvezménye felé orientálja a devizahiteleseket.

A BankRáció.hu tapasztalatai alapján a legtöbben az első hónapban a Volksbank hiteleit választották és elvétve FHB-s és K&H-s hiteleket, majd ahogy a Volksbank megemelte a kamatokat, egyre jobban előtérbe kerültek a fenti bankok. Várható volt, hogy hozzájuk is a sok igénylő miatt előbb utóbb elérik a kapacitásaik végét, így  akiknél már nem lehet új végtörlesztési igényt beadni: Oberbank, KDB Bank, FHB, K&H, Aegon.

Megnövekedett viszont a személyi kölcsönök igénylése a BankRáció.hu tapasztalatai szerint, mivel ezeket a hiteleket pár napos átfutással megkaphatják az igénylők, legalábbis azok akik legalább 100 000 Ft-os nettó jövedelemmel rendelkeznek. A legjobb ajánlatoknak alig magasabb 22%-nál a THM-e és 1-2 millió forintos hitelösszegnél nem nagy a különbség a jelzáloghitelekhez képest, mivel itt jellemzően minimálisak a kezdeti költségek."A nagyobb bankoknál 250,000 Ft igazolt jövedelemmel akár 3-4 millió forintos személyi kölcsönt lehet igényelni. A legtöbben úgy vannak vele, hogy mindegy hogyan, csak legyen meg a végtörlesztés (akár személyi kölcsönnel, akár egy 15% körüli THM-es jelzáloghitellel), aztán majd idő előtt visszafizetik, vagy ahogy a mostani őrület lezajlik, majd kiváltják egy kedvezőbb jelzálog alapú hitellel." nyilatkozta Gergely Péter, a BankRáció.hu hitelszakértője.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Jól járhatnak az Erste Bank és a Deutsche Leasing ügyfelei
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 12:39
A két hitelintézet partnersége eredményeként a hazai vállalkozások a lízingkonstrukciók teljes köréhez hozzáférnek a társaságoknál, az ügyfelek kiszolgálása még hatékonyabbá válik. 
Pénzügyi szektor Üzbegisztánban terjeszkedik az OTP Bank
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 29. 16:16
Az üzbég Ipoteka Bankban szerzhetnek többségi tulajdont.
Pénzügyi szektor Több magyar bank is jól vizsgázott a Moody's-nál
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 28. 16:21
Hat pénzintézetet is felminősítettek.
Pénzügyi szektor Jobb osztályzatot kapott az OTP orosz érdekeltsége
MTI | 2021. szeptember 24. 06:25
Javította az OTP Bank oroszországi leánybankjának alapszintű hitelképességi mutatóját csütörtökön a Fitch Ratings, elsősorban az orosz OTP-érdekeltség megfelelő tőkehelyzetével indokolva a lépést.
Pénzügyi szektor Elindult a Széchenyi Lízing GO!
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 15:29
A széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi FIX 0,5 százalékos kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.
Pénzügyi szektor Bécsben jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny legjobbjai
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 13:19
Az egyik támogató, az Erste Bank az első két idényben az 1-3. helyen végzett csapatokat és tanáraikat hívta meg egynapos tanulmányútra az osztrák fővárosba. Amelynek fő programjaként a diákok a bank pénzügyi edukációs központjában hajtottak végre játékos gyakorlatokat.
Pénzügyi szektor Közelről vizsgálja majd a jegybank, hogy mi lesz a moratóriumosok törlesztőrészleteivel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 13:37
Az MNB 16 pénzügyi intézményt érintő témavizsgálatban tekinti át, hogy a hitelintézetek hogyan módosítják majd a törlesztési moratórium lejárta után az érintett lakossági hitelszerződések futamidejét.
Pénzügyi szektor A kereskedők örülnek a hitelmoratórium meghosszabbításának
MTI | 2021. szeptember 14. 08:32
Mert így nem kell szűkölködniük a napi fogyasztási javakban az eladósodottaknak.
Pénzügyi szektor Kiszállnak Orbán Viktorék az Erstéből?
Csabai Károly | 2021. szeptember 9. 05:21
A napokban volt öt éve annak, hogy a magyar állam, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15-15 százalékos részesedést szerzett az addig az osztrák anyabank kizárólagos tulajdonában állt hitelintézetben. Most az a pletyka kering bankárberkekben, hogy az Orbán-kormány eladná a pakettjét. Utánajártunk, lehet-e ennek realitása.
Pénzügyi szektor Beszakadt a bitcoin, miután hivatalos fizetőeszköz lett Salvadorban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 8. 11:24
Esett az árfolyama, a salvadoriak pedig még tüntettek is a kriptovaluta ellen az ország fővárosában.
Friss
hírlevél
depositphotos