<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Volksbank
Karrier 30 ezer embert tesz lapátra a nálunk is érdekelt bank
Privátbankár.hu | 2013. november 12. 14:39
Az elbocsátásokat 2018-ig fejezik be a tervek szerint.
Pénzügyi szektor A jéghegy csúcsa? Két banknál a kártyás vásárlásért is fizetni kell
Füstös Móni | 2013. július 5. 14:52
Amikor a tranzakciós illetéket bevezették, a bankok - néhány számlacsomag kivételével - átterhelték az ügyfelekre az utalás és készpénzfelvétel költségeit. Óriási felháborodást váltott ki azonban az, hogy a kártyás vásárlásra is rá akarták terhelni az illeték mértékével megegyező díjat. Akkor azok a bankok, aki ezt tervezték, visszaléptek, de úgy tűnik, a tranzakciós illeték megemelése miatt, most mégis meglépik ezt.
Pénzügyi szektor Több bank ellen folyik vizsgálat, jöhetnek az újabb bírságok?
Privátbankár.hu | 2013. június 15. 11:55
Az elmúlt időben két bankot büntetett meg a PSZÁF a tranzakciós illeték jogszerűtlen áthárítása miatt, még 2-3 bankot vizsgálnak.
Pénzügyi szektor Nagyot hibázott egy bank, 233 milliót kapnak vissza az ügyfelek
Privátbankár.hu | 2013. június 14. 09:51
Új díjfajta bevezetésével és díjszámítási módszer megváltoztatásával jogsértően terhelte tovább a tranzakciós illetéket ügyfeleire a Volksbank – állapította meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) most közzétett határozatában. A hatóság 21 millió forint bírságot szabott ki a bankra, megtiltotta a jogsértés folytatását és kötelezte a jogtalanul beszedett bő kétszázmillió forint ügyfeleknek történő visszafizetésére augusztus közepéig.
Karrier A bankvilágból érkezik az áramtőzsde új vezérigazgatója
Privátbankár.hu | 2013. március 28. 15:31
Balázs Lászlót nevezte ki a HUPX ZRt. vezérigazgatójának március 18-tól. Kiemelt feladata lesz a magyar szervezett villamosenergia-piac fejlesztése, illetve a HUPX-holding létrehozásának irányítása.
Részvény / Deviza / Áru Milliárdos hitelkeret: oroszok pénzelik a BÉT egyik tavalyi sztárját
Privátbankár.hu | 2013. január 11. 12:30
Stratégiai finanszírozó partnerségről állapodott meg a Synergon csoport és a nem rég az orosz Sberbank által felvásárolt Magyarországi Volksbank Zrt., ennek alapján a cégcsoport finanszírozási lehetőségei jelentősen megváltoznak a piacon hozzáférhető szűkös lehetőségekhez képest.
Biztosítás Nem tervez nagy befektetést idehaza az újjászülető Ergo Biztosító
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 11:39
2013. január elsejétől fúzióra lép a tulajdonosváltáson átesett Volksbank résztulajdonában lévő Victoria Volksbanken AG és a világ legnagyobb viszontbiztosítójához, a Munich Re-hez tartozó Ergo-csoport magyarországi érdekeltsége, így mostantól egységes márkanév alatt, Ergo Életbiztosító Zrt. néven folytatják magyarországi tevékenységüket.
Pénzügyi szektor Karcsúsít a Volksbank, most fiókokat vonnak össze
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 15:48
Magyarországon a Volksbank decembertől 11 alacsony kihasználtságú fiók és kirendeltség tevékenységét más fiókokba irányítja át.
Karrier Vezetőváltás a Volksbanknál
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 15. 08:04
Távozik a Magyarországi Volksbank Zrt. éléről 2012 novemberével Balázs László elnök-vezérigazgató. Utódjául Axel Hummelt jelölték.
Pénzügyi szektor Magyarországon is Sberbank lesz a Volksbankból
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 17:28
Az orosz Sberbank 2012 végéig összesen 200 millió euró vállalati hitelt akar kihelyezni Magyarországon. Jövő év végétől a Volksbank név helyett Magyarországon is a Sberbank nevet használják majd. A Sberbank Budapesten tartózkodó vezetőivel Orbán Viktor is tárgyalt.
Pénzügyi szektor Az új orosz kormányra vár a bankóriás
Privátbankár.hu | 2012. május 21. 07:30
Az orosz Szberbanknál csak az új kormány megalakítása után látnak majd tisztábban a privatizáció ügyében - mondta a legnagyobb orosz kereskedelmi bank - Európában a második helyezett - vezérigazgatója, German Gref a hét végén. A Szberbanknak Oroszországon kívül Fehéroroszországban, Ukrajnában, Kazahsztánban van hálózata, illetve képviselete működik Németországban és Kínában, fióküzlete pedig Indiában.
Pénzügyi szektor Az oroszok már a spájzban: a magyar Volksbank jövője
Privátbankár.hu | 2012. március 18. 15:10
A magyarországi Volksbank az új tulajdonossal, az orosz Sberbankkal a háttérben az idén dinamikusan tud majd fellépni a magyarországi kis- és középvállalkozói üzletágban, a vállalati és külkereskedelmi finanszírozásban, 3-5 éven belül pedig a lakossági pénzpiacon is, erőteljes informatikai fejlesztés mellett - mondta Balázs László, a Magyarországi Volksbank elnök-vezérigazgatója az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Pénzügyi szektor Sokba kerül az osztrákoknak a bankjuk megroggyanása
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 13:41
Véglegesítette az osztrák kormány keddi ülésén azt az adó- és takarékossági csomagot, amelynek a célja 2016-ra megszüntetni a költségvetési hiányt. Öt év alatt 28 milliárd euró egyenlegjavulással számol a kormány, ebből 17,3 milliárd eurót a kiadások csökkentésével teremtenének elő, új adókból 9,2 milliárd euró bevételt terveznek.
Pénzügyi szektor "Normalizált körülmények között", 2014-ben vár nyereséget Magyarországon az Erste
Privátbankár.hu | 2012. február 29. 15:16
Az Erste Bank legkorábban 2014-ben, „normalizált körülmények között” vár nyereséget Magyarországon - mondta a nemzetközi bankcsoport vezérigazgatója szerdán egy bécsi sajtótájékoztatón. Andreas Treichl elmondta azt is, hogy a tőkemegfelelési mutatókat mindenhol teljesíteni tudja a bank.
Pénzügyi szektor Egymilliárd euróba kerül az osztrák Volksbank részleges államosítása
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 13:19
A súlyosan veszteséges osztrák Volksbankot (ÖVAG) részbeni államosítással mentik meg, a kedden véglegesített konszolidációs terv az államnak összesen több mint egymilliárd eurójába kerül. Az állam 49 százalékos tulajdonrész erejéig száll be az ÖVAG-ba, s legkésőbb 2017-ig privatizálni akarja ezt a részesedést.
Pénzügyi szektor Egyelőre nem vált nevet a Volksbank és elbocsátást sem terveznek
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 13:55
Az orosz Sberbank, a Magyarországi Volksbank új tulajdonosa komoly fejlesztéseket akar végrehajtani Magyarországon. Erről a Sberbank igazgatója beszélt Budapesten. Valentin Mihov azt mondta, hogy a jövőben erősítik az magyarországi Volksbank lakossági tevékenységét, az OTP-vel nem akarnak versenyezni, de belátható időn belül 5 százalékos piaci részesedést akarnak elérni az országban. Egyelőre marad a Volksbank név.
Pénzügyi szektor Végleges: a Sberbanké a Volksbank
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 18:16
Véglegesítették az eddig osztrák többségi tulajdonban lévő Volksbank adásvételi szerződését a fő részvényesek és az orosz Sberbank. A Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait - köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t - tömörítő Volksbank International (VBI) ezzel száz százalékban a vezető orosz bank tulajdonába kerül. A bank kilenc országban van jelen a térségben, az adásvétel egyedül a romániai leányvállalatra nem vonatkozik.
Pénzügyi szektor Nevet vált a Volksbank
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 12:48
Sajtóértesülés szerint jövő februártól megszűnhet a Volksbank elnevezés. A bankfiókokra is kikerülhet az új tulajdonos az orosz Sberbank-tábla. Úgy tudni, hogy a banknál ezt már kész tényként kezeli, és az ügyfeleket is tájékoztatták.
Pénzügyi szektor Forinthitelek végtörlesztéshez: vigyázat az ajtók záródnak!
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 16:55
 
Pénzügyi szektor Két takarék is bedobta a törölközőt a végtörlesztésnél
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 16:27
Két újabb takarék is kiszállt a devizahitelek kiváltására szolgáló kölcsönöket kínálók táborából, másutt egyelőre csak a saját körzetükből fogadnak be kérelmeket, a Volksbank pedig mától jelentősen drágított - írja az azenpenzem.hu pénzügyi portál. A végtörlesztéshez a legolcsóbban forintkölcsönt kínáló Bakonyvidéke Takarékszövetkezet leállította a hitelezést. Így tett az Érd és Vidéke takarék is.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG