<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Amikor a tranzakciós illetéket bevezették, a bankok - néhány számlacsomag kivételével - átterhelték az ügyfelekre az utalás és készpénzfelvétel költségeit. Óriási felháborodást váltott ki azonban az, hogy a kártyás vásárlásra is rá akarták terhelni az illeték mértékével megegyező díjat. Akkor azok a bankok, aki ezt tervezték, visszaléptek, de úgy tűnik, a tranzakciós illeték megemelése miatt, most mégis meglépik ezt.

A Citibanknál a kártyás vásárlás után is fizetni kell

Egyre több bank ad ki új hirdetményt, amiben a megemelt tranzakciós illetéket beépítik a kondíciós listába, vagyis azt átterhelik az ügyfelekre. Csütörtök este a Citibank e-mailben értesítette ügyfeleit, hogy pénteken új hirdetményt tesz közzé. Az új feltételek szeptember 5-étől érvényesek, a szerződéseket eddig lehet felmondani, ha a módosítást nem fogadja el.

A díj a megemelt illeték mértékével megegyező, vagyis 3 ezrelék az elektronikus pénzmozgások után és 6 ezrelék a készpénzfelvételre. Az új szabályozás a készpénzfelvételnél nem határoz meg maximum összeget, de a Citibank mégis beépített egy ilyet: a pénzfelvételnél legfeljebb 12075 kér a bank, a kétmillió felett utalosokra tehát nem kell ennél többet fizetni. Az elektronikus pénzmozgásoknál maximum 6020 forintot fizetnek az ügyfelek. Mindez az ügyfelekre vonatkozik, a bank az államnak, maximum 6000 forintot fizet az átutalások után, és nincs maximum korlátja a pénzfelvételnek.

A Citibank egy számlacsomagjánál elengedi a tranzakciós illetéket az ügyfeleknek, de ennek komoly feltételei vannak.

Budapest Bank


vásárlás 0,3% (max. 6000) (két számlacsomag esetében)

utalás 0,3% (max. 6000)

készpénz felvétel 0,6% (max 9000)
Citibank (kivétel az új 0-s csomag)


vásárlás 0,3% (max. 6020)

utalás 0,3% (max. 6020)

készpénz felvétel 0,6% (max. 12075)
Erste Bank
vásárlás díjmentes
utalás 0,3% (max. 6000)
készpénz felvétel 0,6%
MKB


vásárlás 0,3%, de ettől visszavonásig eltekint

utalás 0,3%

készpénz felvétel 0,6%
OTP
vásárlás díjmentes
utalás 0,3%
készpénz felvétel 0,6%
Volksbank


vásárlás díjmentes

utalás 0,3% (max. 6000)

készpénz felvétel 0,6% (max. 6000)

 

A táblázatban csak a tranzakciós illeték miatti emelkedést tüntettük fel, az egyes tranzakcióknak számlacsomagonként változó díja van.

Négyen biztosan emelnek, ketten a vásárlásért még nem kérnek

A Citibank mellett az OTP, az Erste Bank, a Volksbank, az MKB és a Budapest Bank is bejelentette, hogy változtat kondíciós listáján és az emelkedő tranzakciós illetéket átterheli az ügyfelekre. A Volksbank, az OTP, az Erste Bank és az MKB a kártyás vásárlásra egyelőre nem számol fel díjat. Korábban egyébként az MKB volt az egyik bank, amely díjkötelessé akarta tenni ezt a szolgáltatást, majd később visszavonta ezt.

A Budapest Bank a Citibankhoz hasonlóan két számlacsomagnál a kártyás vásárlásra is ráterheli a három ezrelékes illetéket, de maximum értékként 6000 forintot határoz meg, míg a készpénz felvételért maximum 9000 forintot kérnek.

A Budapest Bank alábbi számlacsomagjaiban továbbra is díjmentes marad a betéti kártyával történő vásárlás: Kényelem Plusz, Kiemelt Nulla, Prémium, Money Plusz, Play, Play Plusz, Dolgozói Jutalom, Dolgozói Bónusz, Dolgozói Prémium, Dolgozói Exkluzív, Takarékos és OVB folyószámlacsomaghoz kapcsolódó betéti kártyák.

Valószínű, hogy egyre több bank jelenti be a tranzakciós illeték áthárítását. Eddig a bankok többségénél nem kellett fizetni a kártyás vásárlásokért, kérdés, hogy ez maradhat-e?

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Téved, aki azt hiszi, a kamatstopnál nincs jobb megoldás
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 11:02
Még a kamatstopban beégetett törlesztőrészletnél is kisebb törlesztőrészlet-ajánlatot kaphatnak a változó kamatozású kölcsönnel rendelkezők annak köszönhetően, hogy az új hitelek kamatfelára töredékére esett a korábbiaknak. A referenciakamatok eltérő mértékű emelkedése miatt több esetben a végig fix hitelek kamatai ma már alacsonyabbak, mint a hosszabb időre fixált hiteleké – de gyorsan lépni kell.
Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló