Forinthitel
Személyes pénzügyek Még nem hozta a postás az értesítőt? Ezeknél a bankoknál csúszik az elszámolás  
Privátbankár.hu | 2015. október 1. 13:17
A forint- és a ténylegesen devizában törlesztő hitelesek részére a pénzügyi intézményeknek legkésőbb szeptember 30-ig kellett megküldeni az elszámolási értesítőket. Amennyiben viszont az MNB által indított elszámolási közérdekű per augusztus 1-ig nem zárult le, úgy az elszámolás megküldésének határideje a polgári peres eljárás befejezésétől számított 60. nap. A perek elhúzódása miatt 8 pénzügyi intézmény ügyfeleihez érkezhet röviddel később az elszámolás – hívja fel a figyelmet az MNB.
Személyes pénzügyek Rengeteg ember várja hiába a postást - mutatjuk, miért 
Privátbankár.hu | 2015. július 27. 19:20
Legkésőbb szeptember végéig kell megkapniuk a forinthiteleseknek bankjuktól az elszámolásukat tartalmazó levelet, amelyből kiderül, mennyivel csökken a törlesztőrészletük vagy mennyi pénzt kapnak vissza. 3,5 millió lehetséges érintett van, sokan nem tudják, hogy hiába várják a levelet.
Személyes pénzügyek Újabb levelek jönnek a bankoktól a hiteleseknek 
Privátbankár.hu | 2015. július 27. 08:20
Levelek újabb százezreit küldik ki a bankok, ezúttal a forinthitelesek és a valódi devizahitelesek vannak soron.
Pénzügyi szektor Forintosítás: újabb levélözön a bankoktól? 
Privátbankár.hu | 2015. július 26. 09:41
Újabb szakaszba érkezik az elszámoltatás, most forinthitelesek és a devizában törlesztők vannak terítéken.
Személyes pénzügyek Forinthitelek elszámolása: ésszerűt lépett az MNB 
Nagy László Nándor | 2015. július 22. 13:01
Több millió, értelmetlenül kiküldött "nullás" levél átvételétől mentesíti az MNB a forinthiteleseket. Augusztus 1 és szeptember 30 között csak azok kapnak így levelet, akiknél tényleg várható visszaírás.
Pénzügyi szektor Tizenhat bankot kaszált el a bíróság 
Privátbankár.hu | 2015. július 9. 11:15
A jegybank összesen tizenhat intézményt perelt az egyoldalú kamat-, díj- vagy költségemelést lehetővé tevő szerződési kikötések tisztességtelensége miatt. A Fővárosi Törvényszék a keresetek döntő többségében igazat adott a jegybanknak.
Pénzügyi szektor Kimondták egy bankról, hogy tisztességtelen 
Privátbankár.hu | 2015. április 30. 12:42
Másodfokon is pert vesztett a KDB Bank Európa Zrt., miután a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.
Pénzügyi szektor Újabb bank vesztette el a tisztességét 
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 14:46
Másodfokon is pert vesztett az AXA Bank, mivel helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett ítéletében.
Pénzügyi szektor Újabb bank mondhatott búcsút a tisztességének 
Privátbankár.hu | 2015. április 7. 15:56
A Fővárosi Ítélőtábla kedden jogerősen elutasította az FHB Kereskedelmi Bank keresetét, amelyben a hitelintézet az általános szerződési feltételei tisztességességének megállapítását kérte.
Pénzügyi szektor Nem tudja a bíróság, mi legyen az OTP Lakáslízinggel 
Privátbankár.hu | 2015. március 17. 14:41
Március 24-re halasztotta a másodfokú, jogerős határozat kihirdetését az OTP Ingatlanlízing Zrt. forinthiteles perében a Fővárosi Ítélőtábla kedden Budapesten.
Makro / Külgazdaság Nincs másodfokú döntés a K&H forinthiteles perében 
Privátbankár.hu | 2015. március 12. 11:02
Elhalasztotta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a K&H Bank Zrt. és a magyar állam perében hozott határozat kihirdetését.
Pénzügyi szektor Pert vesztett az OTP 
Privátbankár.hu | 2015. február 9. 16:03
A Fővárosi Törvényszék hétfőn kihirdetett elsőfokú ítéletében elutasította az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank kereseti kérelmét, amelyben a pénzintézet forintalapú hitelszerződéseinek tisztességességét kívánta bizonyítani.
Pénzügyi szektor Nincs döntés: újra bíróságra mehet a Raiffeisen 
Privátbankár.hu | 2015. január 28. 16:30
Február 10-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését a Raiffeisen Bank Zrt. magyar állam ellen indított perében a Fővárosi Törvényszék a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatban, hasonlóan a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott keddi határozathoz.
Pénzügyi szektor Nincs döntés – lesz még egy kör egy bankperben 
Privátbankár.hu | 2015. január 23. 13:50
Február 9-re halasztotta el az ítélet kihirdetését pénteken a Fővárosi Törvényszék a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatos, az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank állam ellen indított perében.
Pénzügyi szektor Innentől naponta jönnek a forinthiteles perek 
Privátbankár.hu | 2015. január 22. 12:15
Még várni kell az első forinthiteles kamatemeléssel kapcsolatos bírósági döntésre: az Erste ügyében február 4-én hirdet ítéletet első fokon a Fővárosi Törvényszék
Pénzügyi szektor Tisztességtelen a jegybankot követni? 
Privátbankár.hu | 2015. január 12. 16:50
Érdekes helyzetet hozhatnak a forinthiteles perek: a bankokat azért mondhatja ki tisztességtelennek a bíróság, mert lekövették a jegybank alapkamat-emelését.
Pénzügyi szektor Az OTP és még két bank újra perre mehet az állammal 
Privátbankár.hu | 2015. január 6. 16:44
Az OTP és az Erste Bank is mérlegeli a jogorvoslati lehetőségeket a forint alapú fogyasztói kölcsönszerződései egyoldalú szerződésmódosításainak tisztességességének bizonyításával kapcsolatban, és a K&H is perindítást tervez - derül ki az MTI-nek adott banki válaszokból.
Pénzügyi szektor Hány bank indít majd pert a forinthitelek miatt? 
Privátbankár.hu | 2015. január 5. 15:53
A forinthiteles szerződések egyoldalú módosításai ügyében a bankok 2015. január 5. és 12. között indíthatnak pert a parlament által tavaly elfogadott elszámolási törvény értelmében.
Pénzügyi szektor A forinthiteleseket sírba kergetheti a devizahiteles elszámolás 
Nagy László Nándor | 2014. szeptember 12. 12:40
Kamatemelési moratórium és a jegybank javaslata szerinti elszámolás - ezt tartalmazza majd az új devizahiteles törvény. Ha a Fidesz nem figyel, méretes pofont kapnak a forinthitelesek azzal, ha szerződéskötéskori kamatszintre kell visszaállítani a hiteleket.
Pénzügyi szektor Na de a forinthiteleseket ki menti meg? 
Eidenpenz József | 2014. június 3. 16:35
Ismét napirenden a régi devizahiteles szerződések felülvizsgálata, az egész devizahiteles-probléma. Megnéztük hát újra, hogy a devizahitelesek vagy a forinthitelesek vannak nagyobb bajban. Az állás majdnem döntetlen, a forinthitelesekkel mégsem törődik senki.
Pénzügyi szektor Kölcsönből végtörlesztők: lecserélhetjük már a hitelünket? 
Nagy László Nándor | 2014. február 20. 15:45
A jegybanki kamatcsökkentések után a korábbi devizahitelüket kiváltó forinthitellel végtörlesztők számára igen kecsegtető lehet a hitelcsere. Persze mind a költségekkel, mind a feltételekkel számolni kell - ne essen senki újra abba a hibába, hogy csak a törlesztőrészletet nézi!
Pénzügyi szektor A nap grafikonja: és a forinthiteleseket ki menti meg? 
Eidenpenz József | 2014. január 28. 11:46
A devizahitelesek megmentéséről harsog a politika, miközben a forinthitelesek pont ugyanakkora bajban vannak. A végtörlesztés után is töretlenül nőtt a problémás hitelek aránya - hol lehet a hiba?
Ingatlan Lakást venne hitelből? Milliókat is érhet az utánajárás 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 6. 11:18
Nem mindegy, milyen fizetésből, hol, milyen állapotú és mekkora lakást akarunk vásárolni. Továbbra is vannak olyanok, akiknek egyedül szinte esélytelen lakást venni, akármennyire is olcsó. Annyi már most látszik, hogy a költségek szépen lassan csökkenek.
Pénzügyi szektor Óránként 123 milliót törlesztettünk júliusban 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 30. 12:07
A jegybank szerint több hitelt törlesztettek a háztartások, mint felvettek.
Pénzügyi szektor Az AXA segít eladni a bajba jutott adósai ingatlanjait  
Privátbankár.hu | 2013. április 30. 17:39
A bank forinthitelt ad annak, aki megveszi bajba jutott ügyfelei házát, ha azok így törleszteni tudnak.
Pénzügyi szektor A bankszektor veszteséges, bezzeg a takarékok! Hogy csinálják? 
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 09:01
A szövetkezeti hitelintézetek óvatos térnyeréséről, a vállalkozói hitelezés fenntartásáról, a lakossági kihelyezések növeléséről tanúskodnak a Takarékszövetkezeti Integráció 2012-es üzleti számai. Bankpiaci részesedése – az integrációba 2012 közepén belépett TakarékBankot is beleszámítva – csaknem 6 százalék. Az Integráció nyereséges maradt, az előzetes adatok szerint tavaly 10,8 milliárd forint összegű adózás előtti eredménnyel zárt.
Pénzügyi szektor Forintra váltaná a devizahiteleket a pénzügyi biztos 
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 14:47
Forintosítaná a devizahiteleket a pénzügyi biztos, csak előbb azt kell tisztázni, hogy azok minek számítanak - forint-, vagy devizahiteleknek. Doubravszky György részletes javaslatot dolgoz ki a devizahitelesek megmentésére.
Deviza / Áru Ha már Orbán is azt mondta... 13 érv a forintgyengülés mellett és 6 ellene 
Eidenpenz József | 2012. december 3. 14:40
Miniszterelnökök nem szoktak devizaspekulációs tippeket adni, most gyakorlatilag mégis ez történt: Orbán Viktor az árfolyamgáthoz való csatlakozást propagálta, mondván, hogy a forint árfolyama „bizonytalan” lesz a következő években. Ha már a gazdaságpolitika irányítói is így gondolják... gondolhatjuk. De sok más tényező is hat a forint árfolyamára, lehet, hogy akkor sem tudják majd gyengíteni, ha akarják.
Pénzügyi szektor Fogy az adósság: törlesztenek a háztartások 
Privátbankár.hu | 2012. július 31. 09:55
Júniusban 24,7 milliárd forinttal csökkent a háztartások hitelállománya, a nem pénzügyi vállalatok esetében 85,4 milliárd volt a csökkenés. Az előző hónaphoz képest a háztartások betétállomány 60,6 milliárd forinttal emelkedett, míg a nem pénzügyi vállalatok esetében a betétállomány csökkenését regisztrálták.
Pénzügyi szektor Hiába törlesztettek, tovább nőtt a háztartások adóssága 
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 11:56
Márciusban a szezonálisan nem igazított adatok alapján a háztartások által felvett forint lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek értéke a végtörlesztési időszak lezárása miatt jelentősen csökkent. A háztartások hitelállománya márciusban 24,8 milliárd forinttal csökkent, ennek ellenére a hitelek értéke 54,6 milliárddal emelkedett.
Pénzügyi szektor A frank hitelesek törlesztőrészletei mára magasabbak, mint a forintadósoké 
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 15:26
Szigel Gábor, a jegybank vezető elemzője szerint mostanra a svájci frankban hitelt felvevők törlesztőrészletei magasabbak, mint a forinthitellel rendelkező adósoké Magyarországon. Az elemző kiemelte, hogy a végtörlesztés ellenére a devizatartozások törlesztése komoly kihívást jelent a lakosság számára.
Pénzügyi szektor Végtörlesztés után: a forinthitelesek 61 százaléka igencsak rosszul alszik 
Privátbankár.hu | 2012. április 6. 11:25
Az ügyfelek 62 százalékának nem sikerült a végtörlesztés, gyakran felkészületlenséget és érdektelenséget tapasztaltak a pénzintézeteknél. Az ügyfelek 48 százaléka már most sem tartja megoldásnak az árfolyamgát-rendszert, további 29 százalék aggódik azért, hogy mi lesz az árfolyamgát után. A forinthitelesek 61 százaléka nem nyugodt a forinthitelével kapcsolatban.
Pénzügyi szektor Egyévnyi hitelkihelyezés egy hét alatt - felpörögtek a takarékok  
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 11:47
Csaknem 58 milliárd forint új forinthitelt folyósítottak az integrált takarékok a devizahitelek kedvezményes árfolyamon való végtörlesztéséhez tavaly októbertől 2012. január végéig. A kihelyezések a legerőteljesebben januárban nőttek, volt olyan hét, amikor megközelítőleg akkora összeggel finanszírozták a devizahitelek kiváltását, mint 2011-ben összesen.
Pénzügyi szektor Összehangoltan emelték a bankok a végtörlesztőknek adott forinthitelek kamatát? 
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 16:20
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) annak kiderítésére indított eljárást tavaly, hogy volt-e a bankok között megállapodás, amikor a végtörlesztés bejelentését követően megemelték jelzáloghiteleik kamatait. A Bankometer megvizsgálta, hogy az érintett pénzintézetek végtörlesztés kiváltására felhasználható termékeinek kamata hogyan alakult a kérdéses időszakban. Az adatok egyértelmű együttmozgást nem mutatnak.
Pénzügyi szektor Végtörlesztés: a takarékok nélkül nem ment volna? 
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 10:10
A végtörlesztéshez december végéig folyósított 25 milliárd forinttal az összes hiteligény 28 százalékát fedték le az integrált takarékszövetkezetek, az előzetes számok szerint azonban a januári kihelyezések akár a decemberit is meghaladhatják.
Pénzügyi szektor Hitelek végtörlesztéshez: úgy tűnik, az OTP is kiszállt 
Zsiborás Gergő | 2012. január 17. 16:31
A legnagyobb hazai lakossági bank legújabb hirdetménye arra enged következtetni, hogy az OTP sem folyósít már hiteleket a végtörlesztéshez. Január végéig van még lehetőség jelezni a végtörlesztési igényt, úgy tűnik több tízezer közszolga hoppon marad.
Pénzügyi szektor Végtörlesztés: Matolcsy megpróbálja a lehetetlent  
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 13:30
A nemzetgazdasági miniszter ugyan a bankokkal eddig nem tárgyalt a közszféra dolgozóinak támogatott hiteleiről, hogy a végtörlesztéshez szükséges forrást ők is elő tudják teremteni, mégis kormányrendelet születhet egy 2 százalékpontos kamattámogatásról. Szinte lehetetlen, hogy időben átverjék az ötletet - Brüsszelnek is rá kellene bólintania.
Pénzügyi szektor Támogatott forinthitelek: hoppon maradnak a közalkalmazottak?  
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 11:38
A hazai nagy lakossági bankokkal nem tárgyalt az NGM egy kedvező kamatozási forinthitel-konstrukcióról, amit korábban a közalkalmazottaknak ígért a vértörlesztéshez. Ők adókedvezményt ugyanis nem kaptak a munkáltatói kölcsönhöz.
Makro / Külgazdaság Az MNB szerint a GDP 82,6 százaléka az államadósság  
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 10:00
A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2011 harmadik negyedévének végére az államadósság GDP arányosan elérte a 82,6 százalékot, 22931 milliárd forintot. A második negyedév végén az államadósság még "csak" a GDP 76,8 százalékát tett ki. Elemzői vélemények szerint az államadósság megugrását elsősorban a forint gyengülése okozta.
Pénzügyi szektor A novemberi forinthitelek több mint fele végtörlesztésre ment 
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 09:25
Novemberben a szezonálisan nem igazított adatok szerint a háztartások forintban nettó hitelfelvevők, míg devizában nettó-törlesztők voltak. Az említett tranzakciók eredőjeként a háztartások hitelállománya csökkent. A háztartások 37,1 milliárdos forinthitelt vettek fel, míg 214,7 milliárd forintnyi devizahitelt csökkentettek.
Pénzügyi szektor Bankok és takarékok: ki a végtörlesztés igazi nyertese? 
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 06:13
A takarékszövetkezetek és a bankok eltérő ügyfélkörrel és kihelyezett hitelállománnyal kezdtek bele a végtörlesztésbe. Korábban sokan úgy vélték, a kormány mentőprogramját a takarékszövetkezetek finanszírozhatják majd, ez azonban hamar megdőlt. De hogy kerültek ki a végtörlesztésből a hazai pénzintézetek és miért ideális a takarékok ügyfélköre?
Pénzügyi szektor Forinthitelek végtörlesztéshez: vigyázat az ajtók záródnak! 
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 16:55
 
Pénzügyi szektor Végtörlesztés: mindenki kijátszaná az alkut  
Zsiborás Gergő | 2011. december 27. 15:10
A bankok egyre kreatívabb indokokkal utasítják el a forinthitel-kérelmeket, válaszul a kormány - úgy tűnik - az időt húzza, hogy megkerülhesse a Bankszövetséggel kötött megállapodást. Látszólag mindenki betartja az egyezséget - a kulisszák mögött a kormány és a bankok újra egymásnak feszülnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG