<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az élet sokszor hozhatja úgy, hogy viszonylag rövid időn belül van szükségünk pénzre céljaink megvalósításához. Ilyen helyzetekben jöhet jól a személyi kölcsön, azonban ezen termék igénylése előtt érdemes megvizsgálni a lehetőségeket. A CIB Bank szakértői összeszedtek 5 tippet, amelyet érdemes figyelembe venni a hitelfelvétel előtt.

Bármikor előfordulhat olyan élethelyzet, amikor a rendelkezésünkre álló anyagi lehetőségeinket meghaladó kiadással kell szembenéznünk, legyen szó lakásfelújításról, autóvásárlásról, esküvőről, az új otthon berendezéséről vagy éppen egy hirtelen szükségessé váló egészségügyi kezelésről. Ilyenkor érdemes lehet személyi kölcsönt felvenni, azonban ezen termék igénylése előtt érdemes megvizsgálni a lehetőségeket.

Gondoljuk végig, mire költjük a hitel összegét!

A személyi kölcsön számos esetben lehet jó választás – ilyen pl. a lakásfelújítás, illetve lakáskorszerűsítés, az autó vagy motorvásárlás, a bútorok és műszaki cikkek megvétele, vagy például különböző családi események, egészségügyi célok vagy utazás finanszírozása. Fontos azonban, hogy ne tévesszük szem elől valódi céljainkat. A személyi kölcsön ugyanis szabad felhasználású, azaz arra költhetjük, amire csak akarjuk, ezért könnyen eshetünk abba a csapdába, hogy olyan dolgokat vásárolunk belőle, amelyekre nem feltétlenül van szükségünk.  

Hasonlítsuk össze a bankok ajánlatait!


Az legfontosabb segítségünk az összehasonlításhoz a THM, de emellett a hitelfelvétel előtt a banktól kapott általános tájékoztatatót is fontos tüzetesen átnézni, amelyben a hiteltermékekkel kapcsolatos leglényegesebb információkról kaphatunk felvilágosítást.  Ebből például megtudhatjuk, hogy mennyi lesz a kölcsön visszafizetendő teljes összege, azaz, hogy ténylegesen mennyibe is kerül majd nekünk az adott hitel.

Készítsünk családi költségvetést!


Hitelfelvétel előtt érdemes átgondolni, hogy mekkora havi törlesztőrészletet tudunk kigazdálkodni egyéb kiadásaink mellett. Ehhez érdemes családi költségvetést készíteni. Erre ma már számos programot találhatunk az interneten, és létezik okostelefonokon elérhető verzió is, de egy kockásfüzet is megteszi. Írjuk össze az állandó bevételeinket – fizetés, nyugdíj, stb. – és kiadásainkat – rezsi, élelmiszer, a gyerekek különórái, stb. –, és számoljuk ki, hogy ezeken felül mennyi pénz marad a háztartás kasszájában. Ebből gazdálkodhatunk ugyanis a kölcsönünk törlesztőrészleteinek fizetésekor.

Járjunk utána, mennyi lesz a törlesztőrészletünk!


A legtöbb bank honlapján elérhetők olyan kalkulátorok, amelyek a hitelösszeg és a futamidő megadása mellett megmutatják, mennyi lesz a havi törlesztőrészletünk, de számos banki ajánlatokat összehasonlító oldal is segítségünkre lesz a tájékozódásban. 

Kérjük szakértő segítségét!

Az interneten számos információt találhatunk – akár a bankok saját oldalán, akár a pénzintézetek ajánlatait összehasonlító oldalakon nézelődünk –, de ha kérdésünk van, vegyük igénybe szakértő segítségét! Sokat segíthet, ha felkészült, biztos banki háttérrel rendelkező szakértőtől kapunk válaszokat kérdéseinkre, aki az apró betűs rész értelmezésében is segítségünkre lesz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor 10-ből 8 bank emelte a kamatokat: tovább drágulnak a kölcsönök
Privátbankár.hu | 2022. május 23. 14:37
Egy hónap alatt átlagosan 1,17 százalékponttal emelkedett a személyi kölcsön kamata.
Pénzügyi szektor A szegényeket támogatja az Erste
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 09:26
Tavaly 47 millió eurót adtak a fenntartható jólét és banki szolgáltatásokhoz való hozzáférés támogatására.
Pénzügyi szektor Fél milliárd forintos osztalékot fizet a BÉT
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 14:50
Megtartotta éves rendes közgyűlését a budapesti tőzsde üzemeltetője.
Pénzügyi szektor Nagy Márton belengette, hogy újraindul a Növekedési Hitelprogram
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 13:47
Válságkezelési menedzser akar lenni a miniszterjelölt.
Pénzügyi szektor Érdemes megint bankbetétbe tenni a forintjainkat?
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 13:41
Érdekes módon még a devizabetéteknél sem árt körülnézni.
Pénzügyi szektor Háborús következményként hízhat tovább Mészáros Lőrincék óriásbankja
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 09:46
A Magyar Bankholdingé lesz a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország mintegy 330 milliárd forintos hitelállománya, ő nyújtotta be ugyanis a legjobb ajánlatot a végelszámolást végző PSFN Kft.-nek
Pénzügyi szektor 25 év, 3 millió szerződés, 1,5 millió megvalósult lakásálom
Privátbankár.hu | 2022. május 15. 14:56
A Fundamenta negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg működését.
Pénzügyi szektor MNB-alelnök: jelentős kockázata van a kemény földet érésnek
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 11:22
Az infláció pedig nem kérdés, hogy "tartós". Viszont 4 százalék körüli növekedés "benne van" a magyar gazdaságban Virág Barnabás szerint.
Pénzügyi szektor Az OTP ismét nagyot esett a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 18:10
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 898,62 pontos, 2,16 százalékos csökkenéssel, 40 663,48 ponton zárt kedden.
Pénzügyi szektor Megugrottak a kamatok, nőtt a betétállomány
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 10:49
A szárnyaló infláció miatt a betéti kamatok is érezhetően nőni kezdtek, amire reagáltak a megtakarítók. Egyetlen hónap alatt 40 százalékkal nőtt a lekötött lakossági betétek összege a bankokban.
hírlevél
Ingatlantájoló