<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az élet sokszor hozhatja úgy, hogy viszonylag rövid időn belül van szükségünk pénzre céljaink megvalósításához. Ilyen helyzetekben jöhet jól a személyi kölcsön, azonban ezen termék igénylése előtt érdemes megvizsgálni a lehetőségeket. A CIB Bank szakértői összeszedtek 5 tippet, amelyet érdemes figyelembe venni a hitelfelvétel előtt.

Bármikor előfordulhat olyan élethelyzet, amikor a rendelkezésünkre álló anyagi lehetőségeinket meghaladó kiadással kell szembenéznünk, legyen szó lakásfelújításról, autóvásárlásról, esküvőről, az új otthon berendezéséről vagy éppen egy hirtelen szükségessé váló egészségügyi kezelésről. Ilyenkor érdemes lehet személyi kölcsönt felvenni, azonban ezen termék igénylése előtt érdemes megvizsgálni a lehetőségeket.

Gondoljuk végig, mire költjük a hitel összegét!

A személyi kölcsön számos esetben lehet jó választás – ilyen pl. a lakásfelújítás, illetve lakáskorszerűsítés, az autó vagy motorvásárlás, a bútorok és műszaki cikkek megvétele, vagy például különböző családi események, egészségügyi célok vagy utazás finanszírozása. Fontos azonban, hogy ne tévesszük szem elől valódi céljainkat. A személyi kölcsön ugyanis szabad felhasználású, azaz arra költhetjük, amire csak akarjuk, ezért könnyen eshetünk abba a csapdába, hogy olyan dolgokat vásárolunk belőle, amelyekre nem feltétlenül van szükségünk.  

Hasonlítsuk össze a bankok ajánlatait!


Az legfontosabb segítségünk az összehasonlításhoz a THM, de emellett a hitelfelvétel előtt a banktól kapott általános tájékoztatatót is fontos tüzetesen átnézni, amelyben a hiteltermékekkel kapcsolatos leglényegesebb információkról kaphatunk felvilágosítást.  Ebből például megtudhatjuk, hogy mennyi lesz a kölcsön visszafizetendő teljes összege, azaz, hogy ténylegesen mennyibe is kerül majd nekünk az adott hitel.

Készítsünk családi költségvetést!


Hitelfelvétel előtt érdemes átgondolni, hogy mekkora havi törlesztőrészletet tudunk kigazdálkodni egyéb kiadásaink mellett. Ehhez érdemes családi költségvetést készíteni. Erre ma már számos programot találhatunk az interneten, és létezik okostelefonokon elérhető verzió is, de egy kockásfüzet is megteszi. Írjuk össze az állandó bevételeinket – fizetés, nyugdíj, stb. – és kiadásainkat – rezsi, élelmiszer, a gyerekek különórái, stb. –, és számoljuk ki, hogy ezeken felül mennyi pénz marad a háztartás kasszájában. Ebből gazdálkodhatunk ugyanis a kölcsönünk törlesztőrészleteinek fizetésekor.

Járjunk utána, mennyi lesz a törlesztőrészletünk!


A legtöbb bank honlapján elérhetők olyan kalkulátorok, amelyek a hitelösszeg és a futamidő megadása mellett megmutatják, mennyi lesz a havi törlesztőrészletünk, de számos banki ajánlatokat összehasonlító oldal is segítségünkre lesz a tájékozódásban. 

Kérjük szakértő segítségét!

Az interneten számos információt találhatunk – akár a bankok saját oldalán, akár a pénzintézetek ajánlatait összehasonlító oldalakon nézelődünk –, de ha kérdésünk van, vegyük igénybe szakértő segítségét! Sokat segíthet, ha felkészült, biztos banki háttérrel rendelkező szakértőtől kapunk válaszokat kérdéseinkre, aki az apró betűs rész értelmezésében is segítségünkre lesz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Drágulnak egyes lakáshitelek, de vajon mennyivel?
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 17:13
A Magyar Nemzeti Bank folytatta és folytatja az alapkamat emelését, s ez a pénzpiaci kamatszintek gyorsuló emelkedését hozta magával. Ebben a helyzetben a bankok stratégiát váltottak: a korábbi szelektív emelés helyét az általános drágítás vette át a lakáshiteleknél. A versenyt most az mutatja, hogy 1-1 szegmensben fenntartják kedvező kamatajánlataikat a bankok. Ezeket megtalálni csak a hitelek összehasonlításával lehet.
Pénzügyi szektor Jól járhatnak az Erste Bank és a Deutsche Leasing ügyfelei
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 12:39
A két hitelintézet partnersége eredményeként a hazai vállalkozások a lízingkonstrukciók teljes köréhez hozzáférnek a társaságoknál, az ügyfelek kiszolgálása még hatékonyabbá válik. 
Pénzügyi szektor Üzbegisztánban terjeszkedik az OTP Bank
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 29. 16:16
Az üzbég Ipoteka Bankban szerzhetnek többségi tulajdont.
Pénzügyi szektor Több magyar bank is jól vizsgázott a Moody's-nál
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 28. 16:21
Hat pénzintézetet is felminősítettek.
Pénzügyi szektor Jobb osztályzatot kapott az OTP orosz érdekeltsége
MTI | 2021. szeptember 24. 06:25
Javította az OTP Bank oroszországi leánybankjának alapszintű hitelképességi mutatóját csütörtökön a Fitch Ratings, elsősorban az orosz OTP-érdekeltség megfelelő tőkehelyzetével indokolva a lépést.
Pénzügyi szektor Elindult a Széchenyi Lízing GO!
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 15:29
A széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi FIX 0,5 százalékos kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.
Pénzügyi szektor Bécsben jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny legjobbjai
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 13:19
Az egyik támogató, az Erste Bank az első két idényben az 1-3. helyen végzett csapatokat és tanáraikat hívta meg egynapos tanulmányútra az osztrák fővárosba. Amelynek fő programjaként a diákok a bank pénzügyi edukációs központjában hajtottak végre játékos gyakorlatokat.
Pénzügyi szektor Közelről vizsgálja majd a jegybank, hogy mi lesz a moratóriumosok törlesztőrészleteivel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 13:37
Az MNB 16 pénzügyi intézményt érintő témavizsgálatban tekinti át, hogy a hitelintézetek hogyan módosítják majd a törlesztési moratórium lejárta után az érintett lakossági hitelszerződések futamidejét.
Pénzügyi szektor A kereskedők örülnek a hitelmoratórium meghosszabbításának
MTI | 2021. szeptember 14. 08:32
Mert így nem kell szűkölködniük a napi fogyasztási javakban az eladósodottaknak.
Pénzügyi szektor Kiszállnak Orbán Viktorék az Erstéből?
Csabai Károly | 2021. szeptember 9. 05:21
A napokban volt öt éve annak, hogy a magyar állam, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15-15 százalékos részesedést szerzett az addig az osztrák anyabank kizárólagos tulajdonában állt hitelintézetben. Most az a pletyka kering bankárberkekben, hogy az Orbán-kormány eladná a pakettjét. Utánajártunk, lehet-e ennek realitása.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos