3p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az élet sokszor hozhatja úgy, hogy viszonylag rövid időn belül van szükségünk pénzre céljaink megvalósításához. Ilyen helyzetekben jöhet jól a személyi kölcsön, azonban ezen termék igénylése előtt érdemes megvizsgálni a lehetőségeket. A CIB Bank szakértői összeszedtek 5 tippet, amelyet érdemes figyelembe venni a hitelfelvétel előtt.

Bármikor előfordulhat olyan élethelyzet, amikor a rendelkezésünkre álló anyagi lehetőségeinket meghaladó kiadással kell szembenéznünk, legyen szó lakásfelújításról, autóvásárlásról, esküvőről, az új otthon berendezéséről vagy éppen egy hirtelen szükségessé váló egészségügyi kezelésről. Ilyenkor érdemes lehet személyi kölcsönt felvenni, azonban ezen termék igénylése előtt érdemes megvizsgálni a lehetőségeket.

Gondoljuk végig, mire költjük a hitel összegét!

A személyi kölcsön számos esetben lehet jó választás – ilyen pl. a lakásfelújítás, illetve lakáskorszerűsítés, az autó vagy motorvásárlás, a bútorok és műszaki cikkek megvétele, vagy például különböző családi események, egészségügyi célok vagy utazás finanszírozása. Fontos azonban, hogy ne tévesszük szem elől valódi céljainkat. A személyi kölcsön ugyanis szabad felhasználású, azaz arra költhetjük, amire csak akarjuk, ezért könnyen eshetünk abba a csapdába, hogy olyan dolgokat vásárolunk belőle, amelyekre nem feltétlenül van szükségünk.  

Hasonlítsuk össze a bankok ajánlatait!


Az legfontosabb segítségünk az összehasonlításhoz a THM, de emellett a hitelfelvétel előtt a banktól kapott általános tájékoztatatót is fontos tüzetesen átnézni, amelyben a hiteltermékekkel kapcsolatos leglényegesebb információkról kaphatunk felvilágosítást.  Ebből például megtudhatjuk, hogy mennyi lesz a kölcsön visszafizetendő teljes összege, azaz, hogy ténylegesen mennyibe is kerül majd nekünk az adott hitel.

Készítsünk családi költségvetést!


Hitelfelvétel előtt érdemes átgondolni, hogy mekkora havi törlesztőrészletet tudunk kigazdálkodni egyéb kiadásaink mellett. Ehhez érdemes családi költségvetést készíteni. Erre ma már számos programot találhatunk az interneten, és létezik okostelefonokon elérhető verzió is, de egy kockásfüzet is megteszi. Írjuk össze az állandó bevételeinket – fizetés, nyugdíj, stb. – és kiadásainkat – rezsi, élelmiszer, a gyerekek különórái, stb. –, és számoljuk ki, hogy ezeken felül mennyi pénz marad a háztartás kasszájában. Ebből gazdálkodhatunk ugyanis a kölcsönünk törlesztőrészleteinek fizetésekor.

Járjunk utána, mennyi lesz a törlesztőrészletünk!


A legtöbb bank honlapján elérhetők olyan kalkulátorok, amelyek a hitelösszeg és a futamidő megadása mellett megmutatják, mennyi lesz a havi törlesztőrészletünk, de számos banki ajánlatokat összehasonlító oldal is segítségünkre lesz a tájékozódásban. 

Kérjük szakértő segítségét!

Az interneten számos információt találhatunk – akár a bankok saját oldalán, akár a pénzintézetek ajánlatait összehasonlító oldalakon nézelődünk –, de ha kérdésünk van, vegyük igénybe szakértő segítségét! Sokat segíthet, ha felkészült, biztos banki háttérrel rendelkező szakértőtől kapunk válaszokat kérdéseinkre, aki az apró betűs rész értelmezésében is segítségünkre lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Fontos bejelentést tett az amerikai hadsereg Gázában
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 15:58
Az éhező lakosság számára jelentős segítség lesz.
Pénzügyi szektor Eldőlt egy fontos európai intézmény vezérének sorsa
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 13:31
Újraválasztották.
Pénzügyi szektor Valakik szépen meghitelezték az Orbán-kormányt
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 12:16
A meghirdetett mennyiségnél 52,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 82,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csökkenő átlaghozamok mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Sprintelni fog a pénzváltóhoz, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 07:17
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Új nagybank született Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. május 14. 17:20
A Gránit Bank 19 milliárd forintos adózott eredménnyel, konszolidált szinten 21,6 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet, a mérlegfőösszeg alapján pedig mára Magyarország nyolcadik legnagyobb univerzális bankjává vált - közölte a pénzintézet.
Pénzügyi szektor Új korszak jöhet a bankkártyázásban: levadásszák a rosszalkodókat
Buksza blog | 2024. május 14. 08:22
Profilozó mesterséges intelligencia kapja el a bankkártyatolvajokat. 
Pénzügyi szektor Lízingpiac: az autóknál kitart a lendület, de a kulcságazat gyengélkedik
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 12:54
Jól alakultak a magyar lízingpiac első negyedéves eredményei, de kettősség is látható.
Pénzügyi szektor Felpörgött a lakossági hitelezés az Ersténél
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 12:14
Újra beindult a lakossági hitelezés az Ersténél. Az első negyedévben lakáshitelből az előző év azonos időszakához képest a két és félszeresére nőtt az újonnan kihelyezett hitelek állománya. 
Pénzügyi szektor Tízezrek menekítik a millióikat az adó elől
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 10:28
Az idei első negyedévben csaknem 33 ezer tartós befektetési számlát (TBSZ) nyitottak a magyarok, ami azt mutatja, hogy az állampapírpiacról kivett százmilliárdok hozamára továbbra sem akarnak adót fizetni a kisbefektetők.
Pénzügyi szektor Nem hisz a szemének, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 07:29
Kevéssé változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben: 0,2 százalékkal gyengült a forint az euró és a dollár ellenében, szinte változatlanul áll a svájci frankkal szemben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG