THM
Személyes pénzügyek Jó hír a kölcsönt felvevőknek: januártól csökken a hitelek maximális díja 
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 11:46
A jegybank legutóbbi kamatvágásának már meglesz a hatása a THM-plafonra is: január elsejétől 35,5 százalékra csökken a személyi kölcsönöknél a maximális teljes hiteldíj mutató, a hitelkártyák esetén pedig éppen 50 százalék fölött marad ez az érték.
Személyes pénzügyek Miért ne a teljes visszafizetés alapján válasszunk lakáshitelt? 
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 15:14
A teljes visszafizetendő összeg azt mutatja meg, hogy a futamidő alatt összességében mennyit kell a kölcsön után rendeznünk a bank felé. Logikusnak tűnhet ez alapján kiválasztani a hitelt, ez a hozzáállás azonban nagyon is tévútra vezethet bennünket.
Személyes pénzügyek Tények és tévhitek: mitől függ, hogy mekkora lesz a hitelem törlesztőrészlete? 
Privátbankár.hu | 2019. február 25. 12:23
Ismét egyre gyakoribb a figyelmeztetés: aki változó kamatozású lakáshitelt fizet vissza, újra felkészülhet a törlesztőrészlet emelkedésére, mert még idén megkezdődik itthon a kamatemelés. De tényleg az alapkamat változását érdemes figyelnie annak, akik el akar igazodni a kamatváltozások útvesztőjében? A Bank360 segítségével magyarázzuk el, mire érdemes figyelni.
Személyes pénzügyek Személyi kölcsön vagy áruhitel? Ne siesd el a döntést, tízezrek múlhatnak rajta 
Privátbankár.hu | 2018. december 4. 14:15
Sokan azonnal elcsábulnak, ha meglátják az áruházban a “0% THM-mel elvihető” feliratot egy-egy műszaki cikk mellett. De vajon tényleg megéri az áruhitelt választani, ha külső forrásból szeretnénk vásárolni? Ennek jártunk utána a Bank360 segítségével.
Pénzügyi szektor Visszaeső bankot kaszált el az MNB – sosem tanulnak?  
Privátbankár.hu | 2018. május 16. 10:36
Megint gond volt a THM-mel a Oney-nál, ugyanebben hibázott a Korona Takarék is.
Személyes pénzügyek Mire kell a pénz? Egyre több hitelt vesznek fel a magyarok 
Privátbankár.hu | 2018. április 12. 07:34
Jócskán megugrott a lakosság hitelfelvételi aktivitása az elmúlt egy évben.
Pénzügyi szektor Két bank is trükközött a THM-mel – lecsapott a jegybank 
Privátbankár.hu | 2018. március 19. 10:36
Nem mindegy, hogy mennyi az annyi, elkapták az Erstét és az FHB-t.
Személyes pénzügyek Sürgősen pénzre van szükséged? Ezekbe a csapdákba ne fuss bele 
Privátbankár.hu | 2018. február 5. 12:30
A sokak által igénybe vett „gyorskölcsönök” esetében a THM-ben feltüntetett hiteldíjon felül egy sor egyéb, sokszor rejtett költséggel is számolni kell. Ezek a kényelmi szolgáltatások adott esetben tovább növelhetik az ügyfél terheit, legyen szó akár gyors hitelbírálatról vagy épp a késedelmi díjakról. Így az ilyen kölcsönfajta igénylése előtt (is) szükség van az ügyfél előzetes alapos tájékozódására az MNB szerint.
Személyes pénzügyek Hitelből karácsonyoznak a magyarok – te hogyan vettél új tévét? 
Privátbankár.hu | 2017. december 23. 08:32
A fogyasztási hitelek piaca jelentősen nőtt az idén, a karácsony újabb lendületet adott az áruhitelek, a személyi kölcsönök és a folyószámlahitelek iránti keresletnek, egyben a hitelkártya-használat is bővült. Banki körkép.
Pénzügyi szektor Mit érdemel a bűnös, aki trükközik a kamatokkal? 
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 10:40
Két záloghitelezőre is lecsapott a jegybank, a THM-mel voltak gondok.
Pénzügyi szektor Megsértettek egy alapvető szabályt – bírságolt az MNB 
Privátbankár.hu | 2017. november 13. 10:04
Nem volt minden rendben a ROYAL Záloghitel Zrt-nél.
Pénzügyi szektor Trükkösen számították a hitelköltséget - milliókra büntetett a felügyelet 
Privátbankár.hu | 2016. november 28. 10:11
Két záloghitelezőnél is vizsgálatot tartott a felügyelet, 10-10 milliós bírságot szabtak ki.
Pénzügyi szektor Milliókra bírságolták a Budapest Bankot  
Privátbankár.hu | 2016. március 21. 09:57
Rosszul reklámozták a személyi kölcsönüket.
Személyes pénzügyek Miért ilyen drágák a magyar lakáshitelek? 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 2. 16:40
Több mint három éve folyamatosan csökken a magyar lakáscélú hitelek átlagos hitelköltség mutatója, európai uniós összevetésben azonban a magyar mutató még mindig magas, a 28 tagállam közül csak Bulgáriában magasabb.
Személyes pénzügyek Itt az újabb hitelkiváltó ajánlat: 20 évig fix törlesztőrészlet 
Privátbankár.hu | 2015. április 30. 10:40
Elérhetővé tette a teljes futamidőre fix kamatozású jelzáloghitelét az UniCredit Bank a hitelkiváltást tervezőknek.
Pénzügyi szektor Nem csak nem értünk a pénzhez, még lusták is vagyunk 
Privátbankár.hu | 2015. március 21. 14:05
Milyenek a magyarok pénzügyi ismeretei? Egy friss kutatás számos ellentmondásra rávilágított: például sok tízezer forinttal megrövidítik magukat a magyarok azzal, hogy hitelfelvétel esetén a többség első körben saját bankjához fordulna ahelyett, hogy körülnézne a piacon. De a magasabb iskolai végzettséggel és jövedelemmel rendelkezők se tudnak eligazodni a hitelek között.
Pénzügyi szektor Hogyan vegyünk fel hitelt? 5 tipp a jó dötéshez 
Privátbankár.hu | 2014. november 7. 18:02
Az élet sokszor hozhatja úgy, hogy viszonylag rövid időn belül van szükségünk pénzre céljaink megvalósításához. Ilyen helyzetekben jöhet jól a személyi kölcsön, azonban ezen termék igénylése előtt érdemes megvizsgálni a lehetőségeket. A CIB Bank szakértői összeszedtek 5 tippet, amelyet érdemes figyelembe venni a hitelfelvétel előtt.
Pénzügyi szektor Magasan tartják a bankok a kamatokat - hogy vegyünk fel hitelt? 
Privátbankár.hu | 2014. július 16. 13:45
A tudatos hitelfelvevő ma már komoly mértékben spórolhat, ám a tömeg nem tájékozódik kellőképp, ezért a hitelintézetek egy része magasan tartja a személyi hitelek kamatszintjét - derült ki a GKI felméréséből.
Pénzügyi szektor Kölcsönből végtörlesztők: lecserélhetjük már a hitelünket? 
Nagy László Nándor | 2014. február 20. 15:45
A jegybanki kamatcsökkentések után a korábbi devizahitelüket kiváltó forinthitellel végtörlesztők számára igen kecsegtető lehet a hitelcsere. Persze mind a költségekkel, mind a feltételekkel számolni kell - ne essen senki újra abba a hibába, hogy csak a törlesztőrészletet nézi!
Ingatlan Mégsem kell eladni a házat - venni viszont jövőre is jó lesz 
Privátbankár.hu | 2013. december 13. 11:50
A válság óta nem volt ilyen rossz év az ingatlanpiacon: nagyon alacsony volt a forgalom és az ingatlanárak sem moccannak már jó ideje, joggal merül fel a kérdés: van-e még lejjebb, vagy épp ellenkezőleg, itt az ideje a fordulópontnak. Az utóbbi időben többen meggondolták magukat, és mégsem adják el a lakásukat.
Pénzügyi szektor Miért akar mindenki személyi kölcsönt? 
Privátbankár.hu | 2013. október 11. 07:43
A bankok folyamatos kamatcsökkentései és akciói alapján úgy tűnik, hogy a személyi kölcsönnek van most szezonja, de a valóság azért ennél árnyaltabb. A személyi kölcsön drágább, mint a lakáshitelek, de mégis sokszor ez éri meg legjobban – megmutatjuk, miért.
Pénzügyi szektor Mi ez, összeesküvés a devizahitelesek ellen? 
Privátbankár.hu | 2013. július 2. 18:06
A devizahiteles perekben az adósok fő célja megszabadulni a nagy terhet okozó kötelezettségek alól. Több jogász és érdekvédő ennek lehetőségével kecsegteti az adósokat, akik ennek érdekében akár plusz költséget, terhet vállalnak és bírósághoz fordulnak - de a hitel irreálisan magas terheit még egy kedvező bírósági döntés sem képes enyhíteni. Azt is lehetne mondani, hogy aki nyer a peren, az is veszít. De miért? És miért tanácsolják a szakmai szervezetek, hogy az adósok egyezzenek meg bankjukkal, vagy lépjenek be egy adósmentő programba, ha nem tudnak fizetni? Ez egy összeesküvés lenne, vagy azért mondják ezt, mert nincs jobb megoldás?
Vásárló Rájár a rúd a Tescóra: megint megbírságolták 
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 11:37
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 20 millió forint bírságot szabott ki a PSZÁF a Tesco Global Zrt.-re ma publikált határozatában, és megtiltotta a jogsértő gyakorlat folytatását. A társaság egy, a saját márkanevét hordozó hitelkártyára vonatkozó hirdetéseinél a hitel számos, kötelezően feltüntetendő jellemzőjét nem tette közzé.
Személyes pénzügyek Aranykor: Görögországban eljött a zacik ideje 
Privátbankár.hu | 2013. január 30. 14:25
A lakosság anyagi helyzetének romlása miatt Görögországban gombamód szaporodnak a zálogházak: a görög pénzügyminisztérium szerdán arról tájékoztatott, hogy számuk jelenleg 750-re tehető, míg két évvel ezelőtt mindössze 81 ilyen létesítmény volt az országban.
Deviza / Áru Akiknek kínszenvedés a karácsony - a zaciban is van THM, de kit érdekel? 
Eidenpenz József | 2012. december 21. 06:20
Sok bajba jutott ember utolsó reménysége marad a zálogkölcsön a zálogházból. Egy tavaly év végi törvénymódosítás nyomán korlátozták a kölcsönök hitelterhét, a THM-et, aminek az lett az eredménye, hogy mindenütt majdnem pontosan a törvényi maximumot számolják fel. Más területeken viszont óriási különbségek vannak, például a nemesfémek felvásárlási, beszámítási áraiban.
Vásárló De nehéz az iskolatáska: megpakoljuk THM-mel 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 27. 12:50
Az iskolakezdés az őszi családi költségvetés egyik meghatározó eleme. A K&H szakértői szerint a családok a nyár végén esedékes plusz kiadások fedezésére gyakran a fogyasztási hitelt hívják segítségül.
Vásárló Jelzáloghitelek: kérni kell a régi szerződések átalakítását és él a THM-plafon 
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 14:39
Az ügyfélhitel-állomány akár 90 százalékát érinthetik a devizahitel-adósok megsegítését célzó különböző központi programok – olvasható a PSZÁF ma megjelent fogyasztóvédelmi kockázati jelentésében. A PSZÁF a követeléskezelés egységes szabályozása érdekében jogszabályi módosításokat kezdeményez.
Vásárló THM-plafon: napokon belül indul a PSZÁF vizsgálata 
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 14:21
Óriási előrelépésnek tartja a PSZÁF a lakossági hitelezés terén az április 1-től életbe lépett, a teljes hiteldíjmutató (THM) mértékét maximáló jogszabályt. A szervezet alelnöke elmondta, hogy akadnak olyan szolgáltatók, amelyek nem tartják be az új jogszabályt, így napokon belül elkezdődhet a vizsgálat a pénzügyi szolgáltatóknál.
Pénzügyi szektor A magyarok negyede nem tudja, mit jelent a THM  
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 20:01
Hitelfelvétel során a legfontosabb elvárás a magyarok számára az alacsony THM, ugyanakkor a lakosság negyede nincs tisztában a fogalom tartalmával. Személyi hitelek esetén a a havonta változatlan törlesztő részletet, alacsony THM-et és a rejtett költségektől való mentességet tartják a legfontosabbnak a fogyasztók.
Ingatlan Akik hitelt akarnak felvenni - érdemes volt 2012-re várni? 
Privátbankár.hu | 2012. január 11. 12:03
A THM-ek nem feltétlenül fognak csökkenni a végtörlesztés után sem. A hitelt felvenni tervezők a szocpol és az esetleges kamattámogatás miatt is kivártak eddig - miközben a hitelközvetítőknek alapvetően jól induló 2011-es év így már nem zárult a felhőtlen boldogság jegyében. Emelkedtek a szakmai követelmények is, ezért is kevesebb a közvetítő.
Pénzügyi szektor A végtörlesztés után is emelkednek a hitelkamatok 
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 13:48
A jelzálogpiaci hiteltermékek 9-11%-os tavaly augusztusi átlagos THM-je a régmúlt, azóta tucatnyi banknál többször is emeltek kamatokat. Sokan azt hihették, hogy a végtörlesztés miatt már annyira megemelkedtek a hitelkamatok, hogy ennél drágábbak nem lesznek.
Pénzügyi szektor Meddig kúszhatnak még a hitelek és betétek kamatai? 
Eidenpenz József | 2011. december 20. 11:33
Október eleje óta körülbelül egy százalékponttal emelkedtek az egyre több hitel kamatának alapjául szolgáló Bubor indexek, ezzel automatikusan emelkedik számos, Bubor-hoz kötött hitel kamata. Több esetben az előtörlesztésre használható hitelek törlesztőrészlete már magasabb, mint az eredeti devizahitelé.
Pénzügyi szektor Emelkedő alapkamat mellett is csökkentek az áruhitel-kamatok 
Bankometer | 2011. december 16. 10:49
A bankok a veszteségek és a kockázat növekedésének ellenére nem változtattak az áruhitelek kamatain, sőt egy év alatt még csökkentettek is. A pénzintézetek a jelek szerint már most a januártól életbe lépő kamatplafonhoz igazítják a kondícióikat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG