<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A bankok keresnek rajtunk. Hát persze. Különben miért is működnének? Kíváncsi lenne, mennyit? Kíváncsi lenne, mi lesz a nyereséggel? A MagNet Bank ügyfeleinek nem is kell kíváncsiskodniuk! A bank nyereségének 10 százalékáról egyenesen ők döntenek, idén már ötödik alkalommal.

A MagNet Bank ügyfelei a napokban levelet kapnak bankjuktól, amelyben feketén-fehéren megírják nekik, mennyi a bank idei adózott tiszta nyeresége, és hogy ők maguk mennyivel járultak hozzá ehhez. A bank természetesen nem dicsekedni vagy provokálni akar. Egyszerűen csak természetes számára, hogy egy közösségi bank a tökéletes átláthatóság elvét követve működik.

De ez még nem minden. Közösségi bankként egy jobb világért való munkálkodást, hasznos társadalmi, közösségi célok, projektek támogatását is feladatuknak tekintik. Ezért öt éve nagy sikerrel szervezik a KAP Programot, amelynek keretei között a MagNet ügyfelek eddig összesen 110 684 470 forintról rendelkeztek, mintegy 136 civil szervezet javára! Vagyis a bank ügyfelei úgy jótékonykodhattak, hogy egy fillért sem kellett költeniük rá pluszban.

 

 

A módszer egyszerű, emellett teljesen demokratikus: a bank arra kéri ügyfeleit, hogy válasszák ki a KAP programban részt vevő civil szervezetek közül azt, amelynek céljai a számukra legrokonszenvesebbek, és szavazatukkal juttassák nekik a bank eredményéből rájuk eső összeg 10 százalékát. A bank minden ügyfelének kiszámítja a személyesen rá jutó eredményrészt, amelynek 10 százaléka felett rendelkezhet. Szavazni az interneten lehet. Olyan, mint egy játék, de mégsem az! Nagyon is komoly dolog, hiszen a szavazatok által a bank és az ügyfelek közösen járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a civil szféra még magabiztosabbá és erősebbé váljon.

Az érdeklődők a szavazási időszak alatt is folyamatosan nyomon követhetik, hogy hány ügyféltől, mekkora összeg gyűlt össze egy-egy adott civil szervezet javára. A szavazás lezárását követően - ez idén június 30. -, a leadott szavazatok alapján összegyűlt támogatásokat a MagNet Bank átutalja a szervezeteknek, s az eredményt nyilvánosságra hozzák.

Idén összesen több mint 39 millió forint sorsáról döntenek ezzel a módszerrel, az összeg pedig 71 civil szervezet között osztható el. Természetesen a jövőben a programban résztvevő civil szervezetek listája szabadon bővülhet. A MagNet Bank a kap@magnetbank.hu címen folyamatosan várja ügyfelei javaslatait olyan civil szervezetekre, amelyeket a jövőben érdemes lenne bevonni a támogatandók körébe. 

További részletek a programról itt >>

(x)

Pénzügyi szektor Jó hírt vitt a postás a K&H-nak
Privátbankár.hu | 2023. június 4. 10:33
Megkapta a fogyasztóbarát minősítést a Magyar Nemzeti Banktól (MNB) a K&H Biztosító Zrt. otthonbiztosítása.
Pénzügyi szektor Moody's: törlesztési csődre minősítette vissza Fehéroroszországot
Privátbankár.hu | 2023. június 3. 09:01
A lehetséges legrosszabb, gyakorlatilag államcsődöt jelző besorolási szintre minősítette vissza Fehéroroszországot a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő elsősorban azzal indokolta a lépést, hogy Fehéroroszország egyoldalúan saját valutájára denominálta át devizakötelezettségeinek törlesztését, és a Moody's minősítési módszertana szerint ez törlesztési csődnek felel meg.
Pénzügyi szektor Fontos határidőre figyelmeztette az MNB a vállalkozásokat
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 10:22
A pénzügyi vállalkozásoknak idén december 31-ig, illetve 2026 december végéig – a biztonságos működés fenntartása érdekében – két lépésben jelentősen növelniük kell induló tőkéjüket. A tőke emelés és a tulajdonosi befolyásoló részesedés változása bejelentési vagy/és engedélyezési kötelezettségekkel jár az érintett piaci szereplőknek. Az MNB vezetői körlevéllel segíti a folyamatot, ám a tőkeemelést nem teljesítő piaci szereplők engedélyét vissza is vonhatja.
Pénzügyi szektor Az MNB után a bankok is elkezdték vagdosni a kamatokat
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 08:38
Az MNB májusban megindult kamatcsökkentésére máris reagáltak a bankok: kis lépésekkel, de többen is mérsékelték a személyi kölcsönök kamatait - derül ki a Bank360.hu összegzéséből. Ha a jegybank kitart, a hitelek is folyamatosan olcsóbbá válhatnak az elkövetkező hónapokban.
Pénzügyi szektor Stabil pénzügyi alapokon valósult meg a történelmi bankfúzió
Privátbankár.hu | 2023. május 31. 16:08
Az MBH Bank legfrissebb pénzügyi jelentése alapján a pénzintézet 10 447 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és több mint 90 milliárd forint korrigált adózás utáni eredménnyel zárta 2023 első negyedévét. A saját tőke 831,7 milliárd forintra nőtt, míg tőkemegfelelési mutatója továbbra is erős maradt, így a változó piaci körülmények ellenére is rendkívüli stabilitás mellett valósulhatott meg a MKB Bank és Takarékbank április 30-i egyesülése.
Pénzügyi szektor Francia banki adás-vétel a magyar piacon
Privátbankár.hu | 2023. május 31. 14:11
A Cofidis SA megállapodást írt alá a napokban a BNPP PF Group magyarországi leányvállalatának megvásárlásáról, így a Magyar Cetelem Bank részvényei a Cofidis SA tulajdonába kerülnek.
Pénzügyi szektor 13,8 milliárdos eredmény: erős éve volt a Gránit Banknak
Privátbankár.hu | 2023. május 30. 18:07
Jól teljesített a pénzintézet.
Pénzügyi szektor Nagy változást hozott a 2023-as év az Erstének
Privátbankár.hu | 2023. május 30. 14:11
A szerkesztőségünknek is megküldött közlemény szerint idén már karbonsemlegesen működik az Erste Magyarországon.
Pénzügyi szektor MNB: a magyar bankrendszer sokk-ellenálló
Privátbankár.hu | 2023. május 25. 14:21
Nemzetközi szinten romlott a pénzügyi környezet az amerikai bankcsődök miatt, ugyanakkor Magyarországon a bankrendszer sokkellenálló képessége erős, a pénzintézetek helyzete stabil - mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Pénzügyi stabilitási jelentését ismertetve egy csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Pénzügyi szektor Örülhet az Orbán-rendszer, megint sokan vettek állampapírt
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 12:17
Hozamcsökkenés mellett értékesített 6 hónapos diszkont kincstárjegyet szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG