3p
A bankok keresnek rajtunk. Hát persze. Különben miért is működnének? Kíváncsi lenne, mennyit? Kíváncsi lenne, mi lesz a nyereséggel? A MagNet Bank ügyfeleinek nem is kell kíváncsiskodniuk! A bank nyereségének 10 százalékáról egyenesen ők döntenek, idén már ötödik alkalommal.

A MagNet Bank ügyfelei a napokban levelet kapnak bankjuktól, amelyben feketén-fehéren megírják nekik, mennyi a bank idei adózott tiszta nyeresége, és hogy ők maguk mennyivel járultak hozzá ehhez. A bank természetesen nem dicsekedni vagy provokálni akar. Egyszerűen csak természetes számára, hogy egy közösségi bank a tökéletes átláthatóság elvét követve működik.

De ez még nem minden. Közösségi bankként egy jobb világért való munkálkodást, hasznos társadalmi, közösségi célok, projektek támogatását is feladatuknak tekintik. Ezért öt éve nagy sikerrel szervezik a KAP Programot, amelynek keretei között a MagNet ügyfelek eddig összesen 110 684 470 forintról rendelkeztek, mintegy 136 civil szervezet javára! Vagyis a bank ügyfelei úgy jótékonykodhattak, hogy egy fillért sem kellett költeniük rá pluszban.

 

 

A módszer egyszerű, emellett teljesen demokratikus: a bank arra kéri ügyfeleit, hogy válasszák ki a KAP programban részt vevő civil szervezetek közül azt, amelynek céljai a számukra legrokonszenvesebbek, és szavazatukkal juttassák nekik a bank eredményéből rájuk eső összeg 10 százalékát. A bank minden ügyfelének kiszámítja a személyesen rá jutó eredményrészt, amelynek 10 százaléka felett rendelkezhet. Szavazni az interneten lehet. Olyan, mint egy játék, de mégsem az! Nagyon is komoly dolog, hiszen a szavazatok által a bank és az ügyfelek közösen járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a civil szféra még magabiztosabbá és erősebbé váljon.

Az érdeklődők a szavazási időszak alatt is folyamatosan nyomon követhetik, hogy hány ügyféltől, mekkora összeg gyűlt össze egy-egy adott civil szervezet javára. A szavazás lezárását követően - ez idén június 30. -, a leadott szavazatok alapján összegyűlt támogatásokat a MagNet Bank átutalja a szervezeteknek, s az eredményt nyilvánosságra hozzák.

Idén összesen több mint 39 millió forint sorsáról döntenek ezzel a módszerrel, az összeg pedig 71 civil szervezet között osztható el. Természetesen a jövőben a programban résztvevő civil szervezetek listája szabadon bővülhet. A MagNet Bank a kap@magnetbank.hu címen folyamatosan várja ügyfelei javaslatait olyan civil szervezetekre, amelyeket a jövőben érdemes lenne bevonni a támogatandók körébe. 

További részletek a programról itt >>

(x)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet megvédeni a családi vagyont? Ezt is körbejártuk a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 8. 15:09
A családi vagyontervezés és -védelem állt a legutóbbi Klasszis Klub Live! második panelbeszélgetésének fókuszában, amely során főszerkesztőnk, Csabai Károly PIllár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Varga Szabolccsal, a Bank Gutmann magyarországi vezetőjével és Magyar Csabával, a Cyrstal Worldwide Zrt. vezérigazgatójával cserélt eszmét.
Pénzügyi szektor Soha nem lesz vége a kamatstopnak?
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 14:39
Azt már korábban megtudtuk, hogy június 30. után is marad, most Nagy Márton azt is kilátásba helyezte, meddig szeretné kitolni a piacellenes intézkedést.
Pénzügyi szektor Folytatódik a harc a bankok és a csalók között: figyelmeztetést küldött mindenkinek az MNB
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:24
Jelentősen csökkent az átutalásos kibercsalások száma és a károk összege a múlt év utolsó negyedévében, de a kártyás visszaéléseké tovább nőtt.
Pénzügyi szektor Élesedik a verseny a banki megtakarítások között - segítünk a legjobbat választani
Privátbankár.hu | 2024. április 7. 16:35
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idei év egészében maximum 5 százalékos inflációt vár. Ennek fényében érdemes áttekinteni a banki betéti ajánlatokat.
Pénzügyi szektor Csak találgathatnak a szakértők is, hogy mitől erősödött a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 07:57
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG