<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Bankcsoportja 9 százalékkal magasabb, 26,3 milliárd forintos adózott nyereséget ért el 2019 első hat hónapjában, mint a tavalyiban. Még ennél is jobban, 19 százalékkal, 2,7 milliárdra gyarapította profitját a K&H biztosítója.

A belga tulajdonú hitelintézet 250 milliárd forint hitelt helyezett ki 2019 első felében. A K&H vállalati hitelezése 10 százalékkal nőtt az első félévben, ami elmarad a bankszektor 16 százalékos átlagától. Nem úgy, mint a lakossági kihelyezései, jelzáloghitelekből 20, míg a személyi kölcsönökből 44 százalékkal többet nyújtott, mint az előző év azonos időszakában, míg az átlagos bankszektori emelkedés 13, illetve 29 százalékos volt.

Már a második félévhez tartozik, de jelentősége miatt mindenképpen megemlítendő, hogy a K&H 29 milliárd forint értékű babaváró hitelre szóló kérelmet fogadott be a program július 1-jei elindításától augusztus 31-éig. Ez 3 ezer darab hitelkérelmet jelent, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek a maximális, 10 milliós összeget célozták meg. A babaváró hitelből egyébként több jött össze, mint a személyi kölcsönökből és a jelzáloghitelekből. A babaváró hitel iránti igények elsősorban a jelzáloghitelek iránti keresletet vetik vissza, mivel a legtöbb ügyfél az államilag támogatott forráslehetőséget alapvetően ingatlanvásárlásra használja fel.

Összességében hitelállományát a bank jobban tudta növelni, mint a betétit, ennek köszönhetően hitel-betét arány tovább, 65 százalékra javult, ami azért kedvező, mert ez mutató a mérethatékonyság egyik fontos mércéje.

Az év elejétől elérhető NHP Fixből a K&H 21,5 milliárd forintnyit helyezett ki. Emellett 1650 új társasházi lakást finanszírozott, megújuló energiaforrásokat pedig több mint 17 milliárd forint értékben.

A nála elhelyezett lakossági megtakarítások pedig 6 százalékkal nőttek, szemben a piac 4 százalékos bővülési arányával.

A Magyar Állampapír (MÁP) Pluszból augusztus végéig 100 milliárd forintot értékesített a K&H. Tapasztalataik szerint az ellenértékek 40 százalékát más állampapírok értékesítéséből, ugyancsak 40 százalék egyéb megtakarításokból csoportosították át, 20 százaléka viszont friss pénz.

A belga tulajdonú hitelintézet továbbra is nagy hangsúlyt helyez a digitális szolgáltatásokra. David Mouscheron elnök-vezérigazgató szerint egyre több K&H-ügyfél preferálja a mobilbankot. Mindenekelőtt annak köszönhetően, hogy néhány hete bevezették a személyi kölcsönök teljes online igénylését, amelynek keretében a kérelmező akár 5 perc alatt megkaphatja a kölcsönt. Eddig több mint 600 millió forint értékű személyi kölcsönre érkezett igény online.

Nagybank hozzájárult a K&H biztosító jelentős idei eredménynövekedéséhez, hogy miközben bevételei az első félévben 13 százalékkal nőttek, addig a költségei csak 5 százalékkal. A nem-üzletág díjbevétele 26,9 milliárd forintot tett ki, ez 32 százalékkal volt magasabb az előző év azonos időszakáénál, elsősorban a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási adó bevezetéséből, valamint a casco és a kkv-üzletág dinamikus növekedéséből fakad. Az élet-üzletágon belül a rendszeres, biztosítási egységhez kötött (unit-linked) termékek – beleértve a nyugdíjbiztosítást – értékesítése 44, a tisztán kockázati termékeké 23 százalékkal nőtt éves alapon.

Pénzügyi szektor Oroszország is felmondhatja a magyar kettős adóegyezményt?
Privátbankár.hu | 2023. március 28. 17:12
Nagy az esélye annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok után Oroszország is felfüggesztheti a kettős magyar adóegyezményt.
Pénzügyi szektor Brutálisan romlott tavaly az ország folyó fizetési mérlege
Privátbankár.hu | 2023. március 28. 10:45
 Suppan Gegely, a Magyar Bankholding vezető elemzője értékeli a folyó fizetési mérleg adatot.
Pénzügyi szektor Míg Ön aludt, a forint izmosra gyúrta magát
Privátbankár.hu | 2023. március 28. 07:16
Erősödött kedd reggelre a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Eldőlt, mi lesz a csődbement nagybank sorsa
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 09:22
A First Citizens Bank megvásárolja a Silicon Valley Bankot.
Pénzügyi szektor Mindenki nyugodjon meg: stabil az európai bankrendszer
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 17:02
Ezt fejtegette a német kancellár a brüsszeli uniós csúcson.
Pénzügyi szektor Nem tudni, hogy miért, de nagyon népszerű a magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 11:52
Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Közel egymilliárd forintért vett saját részvényeket az OTP
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 09:26
A saját részvény állomány így 0,17 százalék.
Pénzügyi szektor Nyugdíj: tavaly sem tőzsdézték el a vagyont a pénztárak
Privátbankár.hu | 2023. március 14. 19:36
Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál plusz 8,5 és mínusz 14,5 százalék között szóródtak az éves nettó hozamok tavaly, az egész évet tekintve 2022-ben az átlagos nettó hozam mínusz 6,8 százalék volt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Pénzügyi szektor Az amerikai bankcsőd Európára is veszélyt jelent
Privátbankár.hu | 2023. március 14. 12:40
Az Európai Központi Bank (EKB) valószínűleg óvatosabbra fogja kamatpolitikáját az amerikai Silicon Valley Bank (SVB) csődje után a düsseldorfi IMK makrogazdasági és konjunktúrakutató intézet szakemberének véleménye szerint.
Pénzügyi szektor Nagyon durva dolog történt a forinttal
Privátbankár.hu | 2023. március 13. 18:37
Nagyot gyengült hétfőn a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG