Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Egyre jobban figyelnek a bankok a gazdag, prémium ügyfelekre. A magyar privátbanki ügyfelek 20-30 ezer, a prémium ügyfélkörben több mint 300 ezer család lehet érintett.

A hazai pénzügyi piacon néhány éve egyre nagyobb figyelem fordul a vagyonos privát banki és a lakossági ügyfélszegmens között elhelyezkedő prémium ügyfélkörre. A jelentős növekedési potenciált hordozó ügyfélkör a bankok számára is  kiemelt jelentőségű, többek között külön számlacsomag, személyes tanácsadó és vagyontervezési szolgáltatás is könnyíti az ügyfelek mindennapi életét, ha a megtakarításaik kezeléséről van szó- véli Takács András, az OTP Bank Vagyonkezelési és Befektetési Szolgáltatások Igazgatóságának ügyvezető igazgatója, a Portfolio.hu Öngondoskodás 2012 konferenciájának előadója.

Az előadó szerint az ideális megtakarítási forma kiválasztásánál meghatározó, hogy milyen korban, élethelyzetben vagyunk, melyek rövid, közép- és hosszú távú céljaink illetve, milyen időtávban gondolkodunk. Emellett fontos az is, hogy mekkora hozamot szeretnénk elérni és ennek eléréséhez mekkora kockázatot vagyunk képesek illetve tudunk felvállalni. Bár nincs általános recept, egy szakértő sokat tud segíteni abban, hogy a különböző célokhoz igazodó befektetések esetében mekkora várható hozammal számolhatunk és milyen hosszú időre tervezzünk. Különösen fontos lehet az ő szerepe a hozam és a kockázat összefüggések tisztázásában.

„Aranyszabály, hogy nem érdemes mindent egy lapra feltennünk, igyekezzük megosztani a megtakarításainkat az időtáv és a kockázat mértéke szerint. Így nagyobb eséllyel járunk jól az egyikkel, ami kárpótolhat, ha egy másik a várakozásunk alatt teljesít”- hangsúlyozta Takács András. A hazai pénzügyi piacon néhány éve egyre nagyobb figyelem fordul egy speciális, már érzékelhetően körvonalazódó ügyfélkör felé, amely a vagyonos privát banki réteg és a lakossági ügyfélszegmens között helyezkedik el. Ez az ügyfélkör jelentős növekedési potenciált hordoz, ezért a bankoknak az célja, hogy releváns, az ügyfélkör speciális igényeihez illeszkedő ajánlatot nyújtsanak számukra. Emellett az egyéni igényekre szabott befektetési tanácsadást és befektetési termékeket is kínálnak számukra.

„A bankok számára a privát banki szegmens egyre inkább telítődik, az itt megszólítható 20-30 ezer családdal szemben a prémium ügyfélkörben 300 ezernél is több család érintett a szolgáltatásban. Való igaz, hogy a bankok korábban már a  szolgáltatási kereteket lerakták a középső lakossági szegmensben, azonban még komoly ügyfél- és állomány növekedési lehetőség van ezen a téren, mivel a magyar háztartások alapvetően rövid betétben görgetik a megtakarításaikat, ez a helyzet azonban lassanként megváltozhat a csökkenő kamatkörnyezetben.”- mondta Szabics Zsolt, a portfolio.hu elemzője, a Portfolio.hu Öngondoskodás 2012 konferenciája moderátora.

Takács András szerint sok esetben nehéz kiigazodni a számos ajánlat és termék között, ilyenkor a szakértői segítség nagyban megkönnyítheti az ügyfelek számára a befektetési döntések meghozatalát. A tanácsadás során a szakértők felmérik az ügyfelek pénzügyi céljait, lehetőségeit, kockázatvállalási hajlandóságát, majd egy személyre szabott, az élethelyzetünknek és befektetési igényeinknek megfelelő, rövid-, közép- és hosszú távon is optimális megoldást jelentő portfóliót ajánlanak figyelmünkbe. A vagyontervezés során ajánlott portfóliók kialakításánál nem csak kell figyelembe venni, hogy az ügyfeleknek mikor és mennyi pénzre lesz szükségük, hanem az adókedvezmények és állami támogatások lehetőség szerinti igénybe vételével is számolni kell. „A szakértői segítség mellett a vagyontervezés másik nagy előnye, hogy kényelmes is, mert az ügyfeleknek nem kell folyamatosan nyomon követniük a banki ajánlatokat.” – tette hozzá az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor 11 milliárd forinttal kevesebb adót kell befizetni szerdán a járvány miatt
MTI | 2021. május 12. 09:15
Egyes katás vállalkozók és több mint 30 ezer cég mentesül a kötelezettség alól.
Pénzügyi szektor Az OTP-nél nem tartják indokoltnak a hitelmoratórium meghosszabbítását
Csabai Károly | 2021. május 7. 10:56
Magyarországon ugyanis a legmagasabb az oltottsági arány Európában, ennek köszönhetően nálunk indulhat be legelőször a dinamikus gazdasági növekedés – jelentette ki Bencsik László, a legnagyobb hazai hitelintézet vezérigazgató-helyettese az OTP első negyedéves eredményeit ismertető sajtótájékoztatón. A bank egyébként éves szinten 5 százalékos GDP-növekedést vár.
Pénzügyi szektor Az Ersténél már látják a fényt a vírusalagút végén
Csabai Károly | 2021. május 5. 11:07
Ezt különösen a lakossági jelzáloghitelek és a vállalkozói mikrohitelek fokozódó igénylésére alapozzák, valamint arra, hogy erősödött a kártyahasználat, miközben az online vásárlások aránya növekszik.
Pénzügyi szektor A teljes vállalati hitelállomány 12 százaléka sérülékeny a moratórium szempontjából
MTI | 2021. április 29. 12:46
A teljes vállalati hitelállomány 12 százaléka, a háztartási szektorban 10 százaléka tekinthető pénzügyileg "kifeszítettnek", sérülékenynek a moratórium szemnpontjából - mondta Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a Protfolio.hu online hitelkockázati és behajtási konferenciáján csütörtökön.
Pénzügyi szektor Kisebb hibákat tár fel vagy kutakodó előfutár a tőkepiaci felügyeleti ellenőrzés
Dr. Gál István vezető jogász, MNB | 2021. április 29. 10:55
Bár sok tőkepiaci intézmény még alig hallott róla, az MNB jó három éve – eddigi vizsgálatain túl – egy új eszközt, az elsősorban kisebb súlyú, jelentősebb intézkedést nem igénylő hiányosságok feltárására hivatott felügyeleti ellenőrzést is bevethet. Ez a vizsgálatoknál sokkalta gyorsabb, s részben mellőzi annak formai kötöttségeit is. Segítségével az MNB rögtön jelezheti a piacnak az észlelt problémát, az ellenőrzött intézmény pedig azonnal orvosolhatja a feltárt hiányosságot. Ha mégis jelentősebb súlyú problémák merülnek fel az intézménynél, a felügyeleti ellenőrzés vizsgálatba fordulhat át: az ellenőrzés ilyenkor a vizsgálatok „kutakodó előfutára”. Dr. Gál István, az MNB tőkepiaci jogérvényesítési vezető jogászának írása.
Pénzügyi szektor Pénzügyi és környezeti tudatosságot tanul ezen a héten 350 ezer diák
Privátbankár.hu | 2021. április 20. 16:03
Ezen a héten 1600 iskolában zajlanak a Fenntarthatósági Témahét programjai és rendhagyó tanórái. Kiemelt téma a zöld gazdálkodás alapjainak elsajátítása.
Pénzügyi szektor Zs. Nagy István lett a Magyar Lízingszövetség elnöke 
Privátbankár.hu | 2021. április 20. 15:04
A két évtizedes lízingpiaci tapasztalattal rendelkező Zs. Nagy István, a Merkantil-csoport kockázatkezelési igazgatója lesz a Magyar Lízingszövetség elnöke, a szervezet eddigi vezetője, Nyikos Katalin továbbra is elnökségi tag marad.
Pénzügyi szektor Kkv-k: 151 milliárd forint NHP Hajrá-s lízingszerződésre
Privátbankár.hu | 2021. április 9. 10:32
Összesen 151,2 milliárd forintértékben finanszírozták a mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásait, eszközbeszerzéseit a lízingtársaságok a Magyar Nemzeti Bank NHP Hajrá programjában tavaly április óta – közölte a Magyar Lízingszövetség.
Pénzügyi szektor Megérkezett a Google Pay, egy magyar bank ügyfelei már használhatják
Privátbankár.hu | 2021. április 7. 15:51
Magyarországon a K&H vezeti be elsőként a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást a hazai pénzintézetek között. A szakértők szerint az utóbbi időben felgyorsult pénzügyi digitalizációnak mindez újabb lendületet adhat.
Pénzügyi szektor Jelentett az ÁKK az idei első negyedévről 
MTI | 2021. április 1. 17:15
Az ÁKK csütörtöki közleménye szerint az első negyedévben végrehajtott adósságkezelési műveletek eredményeként a 2021. évre vonatkozó elsődleges kibocsátási terv 37 százalékban teljesült 2021. március 31-ig. A magyar állam szabad likviditási tartalékai hozzávetőlegesen a GDP 5,5 százalékát teszik ki az első negyedév végén.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.