Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Nemcsak a lakossági, de a vállalati banki szolgáltatásoknál is akciózásba kezdtek a pénzintézetek. A csökkenő referenciakamatok miatt a betéti ajánlatoknál igyekeznek legalább valamit adni az ügyfélnek.

Az elmúlt hetekben a sajtó arról volt hangos, hogy a bankok milyen akciókkal kedveskednek a lakossági ügyfeleknek. Ugyanakkor az akciózás révén nem csak lakossági, de vállalati ügyfeleket is igyekeznek magukhoz csábítani, vagy megtartani a hitelintézetek.

A hitelek automatikusan olcsóbbá válnak

Augusztus első felében például a hitelkamatok általános csökkenésén felül (a pénzintézetek döntően referenciakamathoz kötik a vállalati hitelek kamatbázisát) volt bank, amely hitelkamat-csökkentést jelentett be. Mint azt megírtuk, az FHB Bank a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával történő megállapodáskor jelentette be, hogy - ismereteink szerint elsőként, portfóliószinten - az agrárvállalkozások számára az FHB a maximálisnál kisebb, éven túl 2,35, éven belül 2,15 százalékos kamatszinten teszi elérhetővé a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelét. Az FHB ugyancsak bejelentette, hogy a területalapú támogatásokat akár a támogatás 88 százalékáig előfinanszírozza s azt is, hogy az MVH támogatások is előfinanszírozásra kerülnek.

Valamit azért adni kéne a betéteseknek

Persze a kamatcsökkenés nemcsak a hitel, de a betéti kamatokat is erodálja. Itt viszont több bank is komoly akciózásba kezdett, vagy pontosítsunk úgy, hogy igyekszik valamit azért nyújtani a vállalati ügyfeleinek.

Az OTP Banknál ugyan bejelentették, hogy a társasházak és lakásszövetkezetetek részére ajánlott Ráadás betét bruttó 1,6, nettó 1,34 százalékos kamata csökken, ám a vállalkozások részére kínált Ráadás betét betétlekötési akciót a bank augusztus 31-ig meghosszabbította.

„Kedvezett” az ügyfeleinek a Pannon Takarék is számos számlakonstrukciót a jegybanki alapkamathoz áraztak. A szövetkezet bejelentette, hogy azoknál a számláknál, ahol a látra szóló kamat a számítási mód alapján nem éri el a 0,25 százalékos mértéket, ezt a kamatszintet akkor is megadja a bank – derül ki a BankRáció.hu oldalain megtalálható adatok olvasásakor

Ingyen letiltás, számlanyitási akció, plusz védelem

Emellett jó néhány esetben kisebb, az ügyfelek számára ugyanakkor kedvező lépést találunk. A Gránit Banknál például a jövőben a vállalati számlákhoz igényelhető bankkártyák ingyenesen tilthatóak le a korábbi 10 ezer forintos díjjal szemben. (A bank a lakossági kártyáknál sem számít fel mostantól letiltási díjat.)

Az AXA Banknál ugyanakkor már egy hete tart a vállalkozói számlanyitási akció, ahol a számlavezetési díj a számlanyitást követő első 12 hónapban díjmentes, sőt a számlához kapcsolt bankkártyára sem számolnak fel kibocsátás díja és fenntartási (havi) díjat a számlanyitást követő első 12 hónapban. További kedvezmény, hogy az AXA ingyen beszerzi a számlanyitáshoz szükséges, 30 napnál nem régebbi cégkivonatot is.

A K&H-nál újdonság, hogy a bank üzleti megtakarítási számlát is bevonta az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosított termékek körébe – persze, igencsak nagy gond lenne, ha az ország egyik vezető bankjánál az OBA-védelemre lenne szükség, a lépés tehát inkább jelképesnek mondható.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Kkv-k: 151 milliárd forint NHP Hajrá-s lízingszerződésre
Privátbankár.hu | 2021. április 9. 10:32
Összesen 151,2 milliárd forintértékben finanszírozták a mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásait, eszközbeszerzéseit a lízingtársaságok a Magyar Nemzeti Bank NHP Hajrá programjában tavaly április óta – közölte a Magyar Lízingszövetség.
Pénzügyi szektor Megérkezett a Google Pay, egy magyar bank ügyfelei már használhatják
Privátbankár.hu | 2021. április 7. 15:51
Magyarországon a K&H vezeti be elsőként a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást a hazai pénzintézetek között. A szakértők szerint az utóbbi időben felgyorsult pénzügyi digitalizációnak mindez újabb lendületet adhat.
Pénzügyi szektor Jelentett az ÁKK az idei első negyedévről 
MTI | 2021. április 1. 17:15
Az ÁKK csütörtöki közleménye szerint az első negyedévben végrehajtott adósságkezelési műveletek eredményeként a 2021. évre vonatkozó elsődleges kibocsátási terv 37 százalékban teljesült 2021. március 31-ig. A magyar állam szabad likviditási tartalékai hozzávetőlegesen a GDP 5,5 százalékát teszik ki az első negyedév végén.
Pénzügyi szektor Valóban két éven belül egyesíteni lehet három nagybankot? - A hét videója
Izsó Márton - Csabai Károly | 2021. március 26. 20:04
A koronavírus-járvány harmadik hullámának kellős közepén jelentette be a Magyar Bankholding Zrt., hogy a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülési folyamata alig valamivel több mint két év múlva, 2023 közepén lezárulhat. Heti videónkban kollégánk, Csabai Károly azt járja körül, mennyire lehet reális ennyi időn belül egybetolni három nagybankokat, s például kell-e félnie az OTP-nek.
Pénzügyi szektor Részvénypiaci kilátások - újranyitásra hangolva
Natív tartalom | 2021. március 17. 13:53
Az OTP Alapkezelő értékszemléletű részvényalapja, az OTP Fundman Alap felkészült arra, hogy az idei év második felére talán ismét kinyithatnak a gazdaságok. Számos olyan vállalat részvényeit válogatták az Alapba, amelyek a válságot hatékonyságnövelésre és digitalizációra használták fel, hogy az újranyitás után magasabb piaci részesedéssel és a korábbinál nyereségesebb működéssel térhessenek vissza. Érdekes célpiacok és történetek.
Pénzügyi szektor Vezetőcsere az egyik hazai nagybanknál
Privátbankár.hu | 2021. március 16. 11:03
A K&H elnök-vezérigazgatója, David Moucheron a hitelintézet anyabankjánál, Belgiumban folytatja, helyére Guy Libot érkezik.
Pénzügyi szektor Heteken belül kiszállhat Garancsi István a Duna Takarék Bankból
Csabai Károly | 2021. március 16. 05:06
Úgy tudni ugyanis, a lapunk által fél éve megszellőztetett tranzakció célegyenesbe fordult: a Takarékbank tulajdonába kerülhet a hitelintézet. Annak ellenére, hogy érdeklődésünkre ezen információnkat nem erősítették meg, illetve kommentálták az érintettek.
Pénzügyi szektor Csányi Sándor: az OTP-t érdekli a Commerzbank leányának megvásárlása
Csabai Károly | 2021. március 5. 11:51
A legnagyobb hazai hitelintézet 2020-as évét értékelő sajtótájékoztatóján az elnök-vezérigazgató azt is elárulta, tőkehelyzetük lehetővé teszi, hogy a tavaly elmaradt osztalékot az idén várhatóval együtt kifizessék a jegybank által ajánlott türelmi idő lejárta, azaz 2021. szeptember 30. után, s emellett még tovább terjeszkedjenek. Három országban vizsgálnak akvizíciós célpontokat, közülük egyben van már most is jelen az OTP. Az idén lesznek bejelentések - helyezte kilátásba Csányi Sándor.
Pénzügyi szektor Kevesebbet költöttek, többet tettek félre az Erste ügyfelei
Privátbankár.hu | 2021. március 4. 13:45
Ez is a koronavírus-járvány hatása. A kisvállalkozók hitelfelvételét fogta vissza jobban a Covid, a mikrovállalkozások 2020-ban 18 százalékkal kevesebb hitelt vettek fel, mint egy évvel korábban. 
Pénzügyi szektor Magyarországról is kivonulhat a Commerzbank?
Privátbankár.hu / MTI | 2021. március 1. 18:57
Kivonul Magyarországról és több más piacról Németország egyik legnagyobb pénzintézete, a Commerzbank - írta hétfői számában a Handelsblatt című német üzleti lap.
hírlevél
depositphotos