Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Nemcsak a lakossági, de a vállalati banki szolgáltatásoknál is akciózásba kezdtek a pénzintézetek. A csökkenő referenciakamatok miatt a betéti ajánlatoknál igyekeznek legalább valamit adni az ügyfélnek.

Az elmúlt hetekben a sajtó arról volt hangos, hogy a bankok milyen akciókkal kedveskednek a lakossági ügyfeleknek. Ugyanakkor az akciózás révén nem csak lakossági, de vállalati ügyfeleket is igyekeznek magukhoz csábítani, vagy megtartani a hitelintézetek.

A hitelek automatikusan olcsóbbá válnak

Augusztus első felében például a hitelkamatok általános csökkenésén felül (a pénzintézetek döntően referenciakamathoz kötik a vállalati hitelek kamatbázisát) volt bank, amely hitelkamat-csökkentést jelentett be. Mint azt megírtuk, az FHB Bank a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával történő megállapodáskor jelentette be, hogy - ismereteink szerint elsőként, portfóliószinten - az agrárvállalkozások számára az FHB a maximálisnál kisebb, éven túl 2,35, éven belül 2,15 százalékos kamatszinten teszi elérhetővé a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelét. Az FHB ugyancsak bejelentette, hogy a területalapú támogatásokat akár a támogatás 88 százalékáig előfinanszírozza s azt is, hogy az MVH támogatások is előfinanszírozásra kerülnek.

Valamit azért adni kéne a betéteseknek

Persze a kamatcsökkenés nemcsak a hitel, de a betéti kamatokat is erodálja. Itt viszont több bank is komoly akciózásba kezdett, vagy pontosítsunk úgy, hogy igyekszik valamit azért nyújtani a vállalati ügyfeleinek.

Az OTP Banknál ugyan bejelentették, hogy a társasházak és lakásszövetkezetetek részére ajánlott Ráadás betét bruttó 1,6, nettó 1,34 százalékos kamata csökken, ám a vállalkozások részére kínált Ráadás betét betétlekötési akciót a bank augusztus 31-ig meghosszabbította.

„Kedvezett” az ügyfeleinek a Pannon Takarék is számos számlakonstrukciót a jegybanki alapkamathoz áraztak. A szövetkezet bejelentette, hogy azoknál a számláknál, ahol a látra szóló kamat a számítási mód alapján nem éri el a 0,25 százalékos mértéket, ezt a kamatszintet akkor is megadja a bank – derül ki a BankRáció.hu oldalain megtalálható adatok olvasásakor

Ingyen letiltás, számlanyitási akció, plusz védelem

Emellett jó néhány esetben kisebb, az ügyfelek számára ugyanakkor kedvező lépést találunk. A Gránit Banknál például a jövőben a vállalati számlákhoz igényelhető bankkártyák ingyenesen tilthatóak le a korábbi 10 ezer forintos díjjal szemben. (A bank a lakossági kártyáknál sem számít fel mostantól letiltási díjat.)

Az AXA Banknál ugyanakkor már egy hete tart a vállalkozói számlanyitási akció, ahol a számlavezetési díj a számlanyitást követő első 12 hónapban díjmentes, sőt a számlához kapcsolt bankkártyára sem számolnak fel kibocsátás díja és fenntartási (havi) díjat a számlanyitást követő első 12 hónapban. További kedvezmény, hogy az AXA ingyen beszerzi a számlanyitáshoz szükséges, 30 napnál nem régebbi cégkivonatot is.

A K&H-nál újdonság, hogy a bank üzleti megtakarítási számlát is bevonta az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosított termékek körébe – persze, igencsak nagy gond lenne, ha az ország egyik vezető bankjánál az OBA-védelemre lenne szükség, a lépés tehát inkább jelképesnek mondható.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Az MNB és Mészáros Lőrinc cégének levelei felzaklatták a biztosítási alkuszokat
Csabai Károly | 2021. január 16. 17:15
Az érintettek egy részében spekulációra adott okot, hogy a jegybanki megkereséssel egy időben a Mészáros Lőrinc kisebbségi tulajdonában lévő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. felajánlotta nekik, képviseli az érdekeiket. Lapunk forrásai szerint azonban az MNB, mint felügyelet egy 2018-ban a hazai jogrendbe átültetett európai irányelvek meglétét kívánta ellenőrizte, egyebek mellett azt, nem számítanak-e fel túl magas jutalékokat az alkuszok. Márpedig a piacon a Hungarikumot pont azok között tartják számon, amelyek ezt a gyakorlatot követik.
Pénzügyi szektor Rábólintott az MNB az új szuperbank tagjait érintő vételi ajánlatra
MTI | 2021. január 15. 17:49
Jóváhagyta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyar Bankholding Zrt. és az MTB Zrt. által az MKB Nyrt. és a Takarék Jelzálogbank Nyrt. részvényeire vonatkozó kötelező nyilvános vételi ajánlatot, a részvényeseknek január 19-től február 17-ig van lehetőségük elfogadni az ajánlatot - közölte az MKB és a Takarék Jelzálogbank a tőzsde honlapján pénteken.
Pénzügyi szektor Vizsgálódott az MNB - ezért bírságolták meg a Groupamát
Privátbankár.hu | 2021. január 12. 11:10
A Magyar Nemzeti Bankrendszeres ellenőrzései keretében átfogó vizsgálatot folytatott a Groupama Biztosító Zrt.-nél (Groupama). A vizsgálat 2017 májusától a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot tekintette át. Bár a jegybank több hiányosságot is feltárt, ezek alapvetően nem érintik a biztosító megbízható működését.
Pénzügyi szektor Csökkent a hazai biztosítási alkuszok száma
Csabai Károly | 2021. január 6. 15:55
A biztositas.hu weboldalt üzemeltető társaság december 31-ével beolvadt anyacégébe, a Netrisk.hu Kft-be, amellyel egyidejűleg az utóbbi neve Első Online Biztosítási Alkusz Kft-re változott. Kérdés, az utóbbi években az online piacon gyakorlatilag egyeduralkodó két társaságból maradt egy mennyire tudja megőrizni a pozícióját Mészáros Lőrinc gőzerővel terjeszkedő cégével, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft-vel szemben.
Pénzügyi szektor Még közelebb kerültünk a gigabank elindulásához
Privátbankár.hu | 2020. december 31. 09:09
Kötelező nyilvános vételi ajánlatot nyújtott be a Magyar Bankholding Zrt. és az MTB Zrt. a banki papírokra.
Pénzügyi szektor Sorvezetőt küld a bankoknak az MNB több fontos új szabályról
Privátbankár.hu | 2020. december 28. 13:34
A hazai bankokat érintő több fontos döntésről és szabályról tájékoztatót küld a Magyar Nemzeti Bank az érintetteknek.
Pénzügyi szektor Bankárélet a pandémia alatt: valaki rászokott a kerékpárra, más Rúzsa Magdival publikált receptkönyvet
Csabai Károly | 2020. december 27. 06:34
A koronavírus-járvány miatt számos hobbinknak, kedvenc szórakozásunknak sem hódolhatunk. Nem járhatunk például úszni, terembe kosarazni, vagy squasholni, most télen pedig síelni, de moziba vagy színházba sem. A hazai bankok, hitelintézetek vezetőinél érdeklődtünk, ők hogyan vészelik át e nehéz napokat, van-e olyan tevékenységük, amelyeket nem űzhetnek, s a kényszer szülte helyzetben belevágtak-e esetleg másba.
Pénzügyi szektor Már működik a Magyar Bankholding Zrt.
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 16. 07:17
Ténylegesen is elindult a működés, azaz létrejött Magyarország második legnagyobb bankcsoportja.
Pénzügyi szektor Megválasztották Mészáros Lőrinc bankjának új vezetőjét
Privátbankár.hu | 2020. december 14. 13:32
Ahogy azt lapunk elsőként kilátásba helyezte, a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő hitelintézet elnök-vezérigazgatói posztjáról lemondott Balog Ádám helyére a mai rendkívüli közgyűlésen Barna Zsoltot választották, 2021. január 1-jétől, miután megkapta ehhez a Magyar Nemzeti Bank engedélyét.
Pénzügyi szektor Túlteljesítették Orbán Viktor elvárását a bankok
Csabai Károly | 2020. december 13. 18:19
Ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2020 első háromnegyedéves adataiból. Amely azt tekinti zsinórmértéknek, hogy a Magyarországon tevékenykedő hitelintézetek összesített mérlegfőösszegének hány százalékát adják azok, amelyek belföldi irányításúak.
Friss
hírlevél