<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Nemcsak a lakossági, de a vállalati banki szolgáltatásoknál is akciózásba kezdtek a pénzintézetek. A csökkenő referenciakamatok miatt a betéti ajánlatoknál igyekeznek legalább valamit adni az ügyfélnek.

Az elmúlt hetekben a sajtó arról volt hangos, hogy a bankok milyen akciókkal kedveskednek a lakossági ügyfeleknek. Ugyanakkor az akciózás révén nem csak lakossági, de vállalati ügyfeleket is igyekeznek magukhoz csábítani, vagy megtartani a hitelintézetek.

A hitelek automatikusan olcsóbbá válnak

Augusztus első felében például a hitelkamatok általános csökkenésén felül (a pénzintézetek döntően referenciakamathoz kötik a vállalati hitelek kamatbázisát) volt bank, amely hitelkamat-csökkentést jelentett be. Mint azt megírtuk, az FHB Bank a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával történő megállapodáskor jelentette be, hogy - ismereteink szerint elsőként, portfóliószinten - az agrárvállalkozások számára az FHB a maximálisnál kisebb, éven túl 2,35, éven belül 2,15 százalékos kamatszinten teszi elérhetővé a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelét. Az FHB ugyancsak bejelentette, hogy a területalapú támogatásokat akár a támogatás 88 százalékáig előfinanszírozza s azt is, hogy az MVH támogatások is előfinanszírozásra kerülnek.

Valamit azért adni kéne a betéteseknek

Persze a kamatcsökkenés nemcsak a hitel, de a betéti kamatokat is erodálja. Itt viszont több bank is komoly akciózásba kezdett, vagy pontosítsunk úgy, hogy igyekszik valamit azért nyújtani a vállalati ügyfeleinek.

Az OTP Banknál ugyan bejelentették, hogy a társasházak és lakásszövetkezetetek részére ajánlott Ráadás betét bruttó 1,6, nettó 1,34 százalékos kamata csökken, ám a vállalkozások részére kínált Ráadás betét betétlekötési akciót a bank augusztus 31-ig meghosszabbította.

„Kedvezett” az ügyfeleinek a Pannon Takarék is számos számlakonstrukciót a jegybanki alapkamathoz áraztak. A szövetkezet bejelentette, hogy azoknál a számláknál, ahol a látra szóló kamat a számítási mód alapján nem éri el a 0,25 százalékos mértéket, ezt a kamatszintet akkor is megadja a bank – derül ki a BankRáció.hu oldalain megtalálható adatok olvasásakor

Ingyen letiltás, számlanyitási akció, plusz védelem

Emellett jó néhány esetben kisebb, az ügyfelek számára ugyanakkor kedvező lépést találunk. A Gránit Banknál például a jövőben a vállalati számlákhoz igényelhető bankkártyák ingyenesen tilthatóak le a korábbi 10 ezer forintos díjjal szemben. (A bank a lakossági kártyáknál sem számít fel mostantól letiltási díjat.)

Az AXA Banknál ugyanakkor már egy hete tart a vállalkozói számlanyitási akció, ahol a számlavezetési díj a számlanyitást követő első 12 hónapban díjmentes, sőt a számlához kapcsolt bankkártyára sem számolnak fel kibocsátás díja és fenntartási (havi) díjat a számlanyitást követő első 12 hónapban. További kedvezmény, hogy az AXA ingyen beszerzi a számlanyitáshoz szükséges, 30 napnál nem régebbi cégkivonatot is.

A K&H-nál újdonság, hogy a bank üzleti megtakarítási számlát is bevonta az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosított termékek körébe – persze, igencsak nagy gond lenne, ha az ország egyik vezető bankjánál az OBA-védelemre lenne szükség, a lépés tehát inkább jelképesnek mondható.

Pénzügyi szektor Oroszország is felmondhatja a magyar kettős adóegyezményt?
Privátbankár.hu | 2023. március 28. 17:12
Nagy az esélye annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok után Oroszország is felfüggesztheti a kettős magyar adóegyezményt.
Pénzügyi szektor Brutálisan romlott tavaly az ország folyó fizetési mérlege
Privátbankár.hu | 2023. március 28. 10:45
 Suppan Gegely, a Magyar Bankholding vezető elemzője értékeli a folyó fizetési mérleg adatot.
Pénzügyi szektor Míg Ön aludt, a forint izmosra gyúrta magát
Privátbankár.hu | 2023. március 28. 07:16
Erősödött kedd reggelre a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Eldőlt, mi lesz a csődbement nagybank sorsa
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 09:22
A First Citizens Bank megvásárolja a Silicon Valley Bankot.
Pénzügyi szektor Mindenki nyugodjon meg: stabil az európai bankrendszer
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 17:02
Ezt fejtegette a német kancellár a brüsszeli uniós csúcson.
Pénzügyi szektor Nem tudni, hogy miért, de nagyon népszerű a magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 11:52
Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Közel egymilliárd forintért vett saját részvényeket az OTP
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 09:26
A saját részvény állomány így 0,17 százalék.
Pénzügyi szektor Nyugdíj: tavaly sem tőzsdézték el a vagyont a pénztárak
Privátbankár.hu | 2023. március 14. 19:36
Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál plusz 8,5 és mínusz 14,5 százalék között szóródtak az éves nettó hozamok tavaly, az egész évet tekintve 2022-ben az átlagos nettó hozam mínusz 6,8 százalék volt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Pénzügyi szektor Az amerikai bankcsőd Európára is veszélyt jelent
Privátbankár.hu | 2023. március 14. 12:40
Az Európai Központi Bank (EKB) valószínűleg óvatosabbra fogja kamatpolitikáját az amerikai Silicon Valley Bank (SVB) csődje után a düsseldorfi IMK makrogazdasági és konjunktúrakutató intézet szakemberének véleménye szerint.
Pénzügyi szektor Nagyon durva dolog történt a forinttal
Privátbankár.hu | 2023. március 13. 18:37
Nagyot gyengült hétfőn a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG