Folyószámla
Pénzügyi szektor Melyik a legolcsóbb bankszámla? Óriási segítség jön
Privátbankár.hu | 2018. július 13. 13:50
Jövő nyártól sokkal átláthatóbbak lesznek az egyes bankszámlák költségei.
Részvény / Deviza / Áru Te mibe fektetnél egymilliót? Óriásit ugrott az ingatlan a listán
Eidenpenz József | 2015. június 9. 12:48
A Budapest Alapkezelő felmérése szerint egy év alatt többszörösére ugrott azok aránya, akik ingatlanba fektetnék megtakarított pénzüket. Érezhető a brókerbotrányok hatása, nagy a készpénz és a folyószámla aránya, előkelő helyen az állampapír, többen választanának alapokat is. A Nasdaq történelmi csúcson van, mégsem lufi.
Pénzügyi szektor Azért negatív kamatot nem kéne bevezetni - akcióznak a magyar bankok
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 18. 12:27
Nemcsak a lakossági, de a vállalati banki szolgáltatásoknál is akciózásba kezdtek a pénzintézetek. A csökkenő referenciakamatok miatt a betéti ajánlatoknál igyekeznek legalább valamit adni az ügyfélnek.
Pénzügyi szektor Hülyék vagyunk a pénzügyekhez, vagy a bankok bonyolítják túl?
Privátbankár.hu | 2014. március 27. 12:34
Tovább javult az előző évhez képest a magyar lakosság hangulata a mindennapi pénzügyeit illetően - derül ki a Deloitte-Scale BankIndex legfrissebb felméréséből. Nem csak a fogyasztási és megtakarítási lehetőségeket látják optimistábban az emberek, a hitelfelvételi kedv is az elmúlt két év legmagasabb értékét érte el. Ha folytatódik ez a trend, az már középtávon is a hitelpiac beindulásához vezethet. Az emberek inkább kényelmesek a pénzügyeikben, és nem keresik aktívan az olcsóbb banki termékeket. Bár az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége sokakat megmozgatott, a lakosság közel egyharmada nem igényelte azt a bankjánál.
Pénzügyi szektor Mi a kapcsolat a folyószámla és bankkártya között? Sokan nem tudják
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 11:42
A fiatalok túlnyomó többsége igénybe veszi a banki szolgáltatásokat, elsősorban a folyószámlát és a bankkártyát, de sokan nincsenek tisztában ezek kapcsolatával. A hitelfelvételt azonban több mint 40 százalékuk elutasítja, derül ki a K&H pályakezdők jóléti index 2013. első negyedévi kutatásából.
Pénzügyi szektor Új autólízing: megtakarítással csökkenthető a kamat
Privátbankár.hu | 2013. április 10. 10:51
A gépjármű-finanszírozási piacon újszerű konstrukcióban kínál lízingterméket ügyfelei számára az Erste Bank, amelyben a kamat mértéke a konstrukcióhoz kapcsolódó megtakarítás nagyságától függ.
Pénzügyi szektor 93 milliója van egy átlagos Erste-privátbanki ügyfélnek
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 15:01
Minimum ötvenmilliója biztosan van az Erste privát ügyfeleinek- az átlag azonban ennek csaknem a duplája. Az ügyfelek főleg különböző befektetésekben tartják a pénzüket.
Adó Nincs még egy olyan adóhatóság a világon, mint a magyar
Privátbankár.hu | 2012. október 31. 11:45
Több mint másfél millió folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt küldött ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július 20-tól október 31-ig azoknak, akiknek 1000 forintnál nagyobb eltérés mutatkozott az egyenlegében, továbbá akik 2011-ben késve, vagy nem teljes mértékben fizették meg adókötelezettségüket. A világon egyedülálló módon akkor is szólnak, ha túlfizetés van.
Pénzügyi szektor Kisiskolásoknak folyószámla? Hasznos lehet!
Füstös Móni | 2012. szeptember 12. 06:40
Sok bank kínál számlát az újszülötteknek a babakötvény igénybevételére, vagy tizennégy éves kor felett. Az óvodás, kisiskolás korosztálynak azonban kevés banknál lehet számlát nyitni, pedig ha belegondolunk, hasznos lehet, ha a gyerekek már fiatalon tudatosan kezelik a pénzügyeket. A gyermekek a nekik szóló számlák segítségével megtanulhatnak takarékoskodni, korszerű banki és pénzügyi ismeretekre tehetnek szert, hogy később magabiztosan mozogjanak a pénzügyek világában.
Pénzügyi szektor Nagyon rákaptunk a folyószámlahitelre - nem biztos, hogy ez jó jel
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 9. 08:51
Az első félév végére újabb csúcsra emelkedett a háztartásoknál lévő folyószámlahitelek állománya: a Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint júniusban 448,3 milliárd forintnyi kölcsön volt a lakossági és egyéni vállalkozói ügyfeleknél, amely 9,6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi mennyiségnél.
Személyes pénzügyek Lesújt ez a válság? 10+1 egyszerű tippet adunk spóroláshoz!
Eidenpenz József | 2012. július 24. 06:10
Magas, 5-6 százalékos infláció, egyre újabb és újabb vagy magasabb adók, növekvő létbizonytalanság. A spórolás, biztonsági tartalék képzése szinte bármi áron egyre többek számára nem hobbi vagy döntés kérdése ma már, hanem létszükséglet, túlélési stratégia. Ehhez gyűjtöttünk össze egy sorozat egyszerű ötletet.
Pénzügyi szektor Ne a postást várja: hova kérjem a nyugdíjamat?
Eidenpenz József | 2012. július 11. 06:10
Látszólag nem ez az ideális időpont arra, hogy bankszámlát nyisson az ember, hiszen éppen tranzakciós illetéket vezetnek be a pénzügyi műveletekre, amit várhatóan a bankok vagy egy részük részben vagy egészben a fogyasztókra fognak hárítani. A bankszámláknak azonban így is számos előnye van, ráadásul a bankok nagy része a nyugdíjasok számára komoly kedvezményeket ad a költségekből. Kérdés, meddig.
Részvény / Deviza / Áru Februárban is tőzsdézett a nyugdíjvagyonnal az állam
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 16:45
Közzétették a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap február végi portfólióját, amelyben 720,5 milliárd forint értékű vagyon volt. Az alap még mindig több, mint 300 millió forintnyi részvényt őrizgetett, jelentős a befektetési jegyeinek értéke is, 98,5 milliárd forint pedig készpénzben volt.
Pénzügyi szektor Amit mindenki tudni akar: hogyan vigyem a pénzem Ausztriába?
Gáspár András | 2012. január 5. 12:15
Míg korábban a devizahitelek miatt voltak népszerűek a határmenti bankok, manapság a megtakarítások miatt keresik fel tömegesen a magyarok az osztrák pénzintézeteket - kínálat van bőven, magyar nyelvű honlappal és ügyintézőkkel várják az ügyfeleket. A roham felkeltette a kormány érdeklődését is, már vizsgálják a rémhírterjesztés hátterét.
Személyes pénzügyek Már rengetegen viszik ki pénzüket Ausztriába
Privátbankár.hu | 2011. december 23. 10:14
Akad olyan ausztriai bank, ahol a két ünnep között már minden időpont betelt, annyi magyar jelentkezett be számlanyitásra. Az elmúlt napokban szaporodott meg jelentősen azok száma, akik pénzüket már csak a határon túl érzik biztonságban. Mintha a kisebb pénzűek is elkezdték volna a pénzkimenekítést.
Pénzügyi szektor Banki kalkulátorok
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 13:33
Alább talál linkeket a banki termékekkel kapcsolatos kalkulátorokhoz és információkhoz: betét, folyószámla, bankkártya, e-bank, lakáshitel, jelzáloghitel, személyi kölcsön és áruhitel. Továbbá a legjobb betéti kamatok és hitelek listáját.
Pénzügyi szektor Mennyibe kerül igazából a 0 forintos számla?
Privátbankár.hu | 2011. december 12. 13:22
A MagNet Bank kiszámolta és nyilvánosságra hozta, hogy a lakossági számlavezetés valós költsége a bank számára havi 328 forint számlánként. Ügyfeleinek felajánlották, hogy válasszanak, milyen összeget költenének számlavezetésre: továbbra is nulla forintot, vagy a bank számára felmerülő költséget, esetleg a valósnál magasabb összeget.
Friss
hírlevél