1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A Citibank Magyarország 16,44 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el 2011-ben a magyar számviteli szabályok szerint, ami 26,4 százalékos növekedést jelent a 2010-eshez képest. Adózott eredménye 10,84 milliárd forint volt 2011-ben, amely tartalmazza a banki különadót, az eszközarányos nyereség pedig 1,5 százalékot tett ki.

„A Citibank Magyarország szilárd alapokon áll, a lakossági banki, a kkv- és a nagyvállalati üzletágakban egyaránt az előző évhez képest jelentős növekedéssel zártuk az évet. Hatékonyan optimalizáltuk költségeinket, és megfelelően kezeltük hitelkockázatainkat minden üzletágban. Megőriztük erős likviditásunkat, és a hazai bankszektorban a legalacsonyabbak között számon tartott hitel/betét arányunkat” – mondta Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatóján szerdán.

 

A Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe 10,8 milliárd forint adózott nyereséggel zárta az elmúlt évet, ami 4 százalékkal haladta meg az előző évit – mondták el a sajtótájékoztatón. A magyar számviteli szabályok szerint elkészített kimutatás szerint 16,4 milliárd forint volt az adózás előtti nyereség, ami 26 százalékos növekedés. A mérlegfőösszeg 29 százalékkal emelkedve 813,4 milliárd forintot tett ki a múlt év végén.

Gyakorlatilag minden bank a nehéz külső és belső makrogazdasági tényezőket, a bankadót és a végtörlesztést emlegette 2011-es eredménybeszámolója bevezetőjében. Íme néhány eredmény (adózás utáni, kivéve MKB):

 

MKB Bank (-109,4 milliárd adózás előtt) >>

OTP (+83,6 milliárd) >>

Budapest Bank (+9,6 milliárd) >>

K&H (+1 milliárd) >>

UniCredit (+14,5 milliárd) >>

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója szerint a hitel/betét arány kiemelkedő, különösen a magyarországi helyzetet nézve, tavaly 35,2 százalékot tett ki. Tavaly a banknál a nettó kamatbevétel szinten maradt, 31,8 milliárd forintot ért el. Nettó hitelállománya az elmúlt év végén 142,6 milliárd forintot tett ki, ami mindössze egy százalékos emelkedés, a pénzintézetnél elhelyezett betétek viszont tavaly 18 százalékkal bővültek, az állomány az elmúlt év végére 404,8 milliárdra nőtt. A banknál az eszközarányos nyereség (ROA) tavaly 1,5 százalék volt.

A lakossági nettó hitelállomány tavaly 58,6 milliárd forintot tett ki, ami 11 százalékos csökkenés, a lakossági betétállomány viszont tavaly 25 százalékkal nőtt, és a múlt év végére 119,4 milliárd forintra emelkedett. A nettó vállalati hitelállomány 84 milliárd forint volt, tavaly 10,8 százalékkal bővült, a vállalati betétek összege 2011-ben 285,35 milliárd forintra rúgott, ami 15 százalékos emelkedés.

Batara Sianturi az eredmények közé sorolta, hogy a magyar pénzpiacon a Citibank 0 forintos bankszámlája tavaly egymás után negyedszer nyerte el "Az év lakossági számlacsomagja díjat" a MasterCard - év bankja versenyen, továbbá a zsűri a Citibankot a legjobb három hazai bank közé is beválasztotta. A magyar pénzpiacon sikeres a bank a hitelkártya-kibocsátás terén, minden harmadik hitelkártyát a Citibank bocsátotta ki. A pénzintézet 2011-ben ünnepelte magyarországi működésének 25. évfordulóját, ugyanakkor 2012-ben világszerte a Citi fennállásának 200. évfordulóját ünneplik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Kiderült, mire számít az Erste
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 10:25
A hitelállomány stagnálása mellett a betéteknél növekedést ért el az Erste Csoport. 
Pénzügyi szektor Huszonnégymilliárd forint osztalékot fizet az MBH Bank
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 16:47
Rendkívül sikeresnek tartja első évét a társaság.
Pénzügyi szektor Hatalmas osztalékot fizet az OTP és nagy uniós felvásárlásra készül a bank
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:17
Vételi ajánlatot tettek az egyik uniós országban.
Pénzügyi szektor Elkerekedik a szeme, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 07:25
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG