<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

A részvénypiacok ma is jó hangulatban vannak, záporoznak a gyorsjelentések, bár a befektetőket inkább a kilátások érdeklik, mint a múlt. Elon Musk újra pozitívan nyilatkozott a bitcoinról, fel is ment az ára. A forint stabil, a 360-as euró eddig nem volt tartós.

Ma is kitart a tegnapi jó hangulat Európában, a német index 0,8, a francia 0,6, a brit csak 0,1 százalékkal emelkedik. Ázsia is zöldben van, az amerikai határidős indexek is tovább javulnak.

Itthon a BUX index 0,1 százalékkal emelkedik, ma is a Mol húzza, 1,2 százalékos drágulásával. Az OTP csak 0,1 százalékkal javít, a Richter és az Opus esik, a Telekom stagnál. Az euró/forint napok óta a 360-as szint körül ingadozik, most épp 359,0, kissé lejjebb van a tegnap estinél.

Ma is emelkedik az olaj

A dollár stagnál ma, az ipari fémek, mint a réz, szépen emelkednek, az arany és az ezüst esnek.

Árfolyamok és grafikonok

Az olaj ára a tegnapi nagy emelkedés után ma újabb szerény, pár ezrelékes drágulást mutat. A szerdai amerikai olajkészletek nyomán indult meg az árfolyam. A hét elején az OPEC kitermelés-növelési döntése pedig még a mélybe taszította az árat.

Az EKB-re figyelnek – meg már megint a Brexitre

Az Európai Központi Bank kora délután közleményt fog kiadni, majd Christine Lagarde elnök beszél sajtótájékoztatóján. A befektetők kíváncsiak, hogy miután nemrég a szervezet kissé emelte inflációs célját, ennek lehet-e következménye a monetáris kondíciókban. Illetve arra, hogy hogyan változik a jegybanki kommunikáció.

A brit index alulteljesítésében szerepe lehet annak, hogy felmerült, újra kéne tárgyalni a Brexitet.

A brit kormány azt szeretné, ha részben újratárgyalnák a két éve aláírt megállapodást, mert túl sok problémával jár az Észak-Írországgal való kereskedelem. Az EU mereven elzárkózott ettől, szerintük annak idején kellő engedményeket tettek írta az Equilor Befektetési Zrt.

Gyorsjelentés utáni fel-le

Sok gyorsjelentés érkezett, mint a francia Publicis médiacég, a svájci ABB elektronikai vállalat vagy a Unilever konszern. A tőzsdei árfolyam-reakciók azonban vegyesek. A svájci Roche gyógyszergyár jól keresett a koronavírus-tesztekkel, többi üzletága is jól teljesített. De nem javított a kilátásokon, vélhetően ezért esik. Hasonló a helyzet a Texas Instrumentsnél, amely túlteljesítette a bevételre és a nyereségre vonatkozó várakozásokat, de nem emelte előrejelzéseit, így süllyedt a papír.

Ma 119 cég fog Q2-es teljesítményt jelenteni, amik között megtalálhatók olyan cégek, mint az American Airlines, Southwest Airlines, AT&T és a Snap is összegzi az Erste Befektetési Zrt.

A 26 milliárd dolláros fájdalom-csillapítás

A Johnson & Johnson gyógyszergyártó és három opioid forgalmazó megállapodott abban, hogy összesen 26 milliárd dollárt fizetnek. Ez több ezer állami és önkormányzati per megoldására szolgál, amelyek az addiktív fájdalomcsillapítók miatt indultak. Ezek amerikai közegészségügyi válságot okoztak – foglalta össze az Erste Befektetési.

Biztonságosabbá teszi akkumulátor-gyártását a Tesla

A világ egy legnagyobb bányavállalata, a BHP bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Teslával a nikkel, az elektromos járművek akkumulátorainak gyártásához használt kulcsfontosságú fém szállításáról. (A Nickel West nyugat-ausztráliai lelőhelyről.) A pénzügyi részleteket nem közölték. A Tesla már korábban aggodalmának adott hangot a nikkelellátás bizonytalansága miatt.

A BHP második negyedévi gyorsjelentésében a vasérc, a réz és a nikkel termelésének enyhe csökkenéséről számolt be év/év alapon – teszi hozzá a SeekingAlpha.

A bitcoin egy éves árfolyamgörbéje (Tradingview.com)A bitcoin egy éves árfolyamgörbéje (Tradingview.com)

Elon Musk újra bitcoin-lufit fúj?

A Tesla vezére, Elon Musk ismét szakított egy kis időt arra, hogy megkavarja a kriptodeviza-piacot, ezúttal pozitív irányba. Nyilatkozatai szerint lehet, hogy a bitcoin lassan már eléggé környezetbarát lesz, és cége újra elfogadja majd gépkocsikért fizetőeszközként. (Az év elején ennek bejelentése is magasba lökte a bitcoin árát, de a rendelkezést később visszavonták, környezetvédelmi aggályokra hivatkozva.) Kiszivárogtatta azt is, hogy a Tesla mellett a Space X-nek, úrkutatással foglalkozó vállalatának is van bitcoinja.

A bankkártya utáni következő evolúciós lépcső? Ilyen pólót viselt tegnap Elon Musk.A bankkártya utáni következő evolúciós lépcső? Ilyen pólót viselt tegnap Elon Musk.

Megerősítette, hogy neki személyesen is van, valamint etherrel és dogecoinnal is rendelkezik, és sem ő, sem cégei nem tervezik ezen kriptók eladását. Elon Musk, Jack Dorsey (Twitter) és Cathie Wood (Ark Invest) a “The ₿ Word” című online rendezvényen beszéltek a kriptodevizákról.

Extrém félelem a kriptodeviza-piacon

A rendezvény előtti és utáni órákban a kriptodeviza-árak szépen emelkedtek, a bitcoin átlépte a 32 ezer, az ether a 2000 dolláros szintet, ami plusz öt, illetve hét százalék. Érdekes módon a piac még mindig nagyon pesszimista, a “Félelem és mohóság index” hetek óta stabilan az “extrém félelem” állapotát jelzi. (Lásd az ábrát.)

A főbb kriptodevizák “Félelem és mohóság indexe” (Alternative.me)A főbb kriptodevizák “Félelem és mohóság indexe” (Alternative.me)

Erre a 3+1 olimpiai szponzorra érdemes figyelni?

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzésében a Tokiói Olimpia legfontosabb szponzorait vizsgálta, és ezek közül három olyan céget mutat be részletesebben, amelyekbe érdemes lehet befektetni a játékok előtt. Valamint egy olyat is, amelyet kerülni ajánlott, esetleg a bátrabbak akár a részvény shortolását is megfontolhatják. Ezek:

  1. Az Airbnb, amelyet még a koronavírus sem tudott megrengetni.
  2. A Toyota, amely “nagyot szakíthat a kibontakozó elektromosautó-lázból”.
  3. A Coca-Cola, amely az egyik legismertebb brand.
  4. Az Intel pedig kerülendő, továbbra is negatív kilátásokkal jellemzik.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 7988 7830 7988 +1,01% 0 0 3 224 248 138 Ft 2022-10-03 17:13:58
MOL 2466 2360 2466 +2,49% 0 0 838 874 226 Ft 2022-10-03 17:05:41
MTELEKOM 296 286 296 +0,17% 0 0 114 779 809 Ft 2022-10-03 17:05:17
RICHTER 7550 7300 7580 +2,03% 0 0 1 503 833 255 Ft 2022-10-03 17:05:23
OPUS 129 125 129 0,00% 0 0 12 993 633 Ft 2022-10-03 17:05:05
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megnyugtatta a forintot a parlamenti szavazás
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 18:49
A hazai fizetőeszköz a napközbeni történelmi mélypont után erősödni kezdett, mikor az Országgyűlés elfogadta az első olyan törvényjavaslatot, mely az Európai Bizottsággal való megállapodáshoz, így az EU-s források lehívásához szükséges.
Részvény / Deviza / Áru Az OPEC és az OPEC+ bejelentésére kilőtt az olaj ára
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 16:10
A szervezet tagjai közölték: napi 1 millió hordóval kevesebbet termelnének ki. A hírre az olaj ára több mint 4 dollárral emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Ismét történelmi mélyponton a forint, s nem látni, meddig zuhanhat
Tiszóczi Roland | 2022. október 3. 12:39
Az OPEC+ a kőolajkitermelés jelentős, a pandémia óta a legnagyobb visszafogására készül. Az olaj ára azóta jelentős emelkedésbe kezdett. Ha a trend fennmarad, az olajárak tovább fűtik majd az inflációt. Eközben a nemzetközi háborús feszültség egyre fokozódik, „eltűnt a bázisáról” ugyanis a Belgorod nukleáris tengeralattjáró, amelynek fő feladata, hogy figyelmeztetés nélkül csapást mérjen partmenti létesítményekre. A forint árfolyama egyre aggasztóbb.
Részvény / Deviza / Áru Reménysugár: négy napja esik a tőzsdei gázár!
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 09:59
A rotterdami tőzsdén a gáz most 4 százalékkal olcsóbban cserél gazdát a novemberi szállításra, mint pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Jobb, ha ma reggel se néz a forint devizaárfolyamaira
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 07:39
A hazai fizetőeszköz a múlt héten felállított negatív történelmi rekordszintjei körül cserél gazdát.
Részvény / Deviza / Áru Itt az idő aranyat venni, mielőtt megtörik a dollár hegemóniája?
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 05:22
Hiába a hidegháború óta nem látott geopolitikai feszültségek és a száguldó infláció, az amerikai kamatemelések és a bivalyerős dollár együttes hatása 2 éves mélypontra taszította az arany árfolyamát. Rövid távon azonban enyhülhetnek a sárga nemesfém árát nyomás alatt tartó tényezők, míg a keresletét támogató tényezők maradhatnak, így hosszú távú befektetésként érdemes megfontolni az aranyvásárlást – véli Juhász Kristóf, a befektetési aranyat és más nemesfémeket forgalmazó Conclude Befektetési Zrt. cégvezetője.
Részvény / Deviza / Áru Bivalyerős napja volt a pesti börzének
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 17:43
Korrigált a BÉT.
Részvény / Deviza / Áru Leépít a Facebook, október 6-tól jobban teljesíthet a forint
Eidenpenz József | 2022. szeptember 30. 12:28
Ma is gyenge a forint, a számos negatív hír mellett egy brókercég arra hívja fel a figyelmet, hogy az MNB által bejelentett új intézkedések csak október 6-tól éreztetik hatásukat. A részvénypiacok pluszban vannak, főleg a Mol húz, az OTP a 8000-es határ felett áll. NFT-használatot és leépítéseket jelentett be a Meta, meglepően jól áll a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Ma újra mélypontra kerül a forint? Reggel ismét gyengült
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 07:41
Továbbra sem vagyunk messze a csütörtökön elért történelmi mélyponttól - péntek reggelre újra gyengült a forint.
Részvény / Deviza / Áru Kegyetlenül megnyúzták ma a forintot, bukott a BUX is
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 18:51
A magyar fizetőeszköz brutális napon van túl, de a BUX sem érezheti jól magát.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG