<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

A részvénypiacok ma is jó hangulatban vannak, záporoznak a gyorsjelentések, bár a befektetőket inkább a kilátások érdeklik, mint a múlt. Elon Musk újra pozitívan nyilatkozott a bitcoinról, fel is ment az ára. A forint stabil, a 360-as euró eddig nem volt tartós.

Ma is kitart a tegnapi jó hangulat Európában, a német index 0,8, a francia 0,6, a brit csak 0,1 százalékkal emelkedik. Ázsia is zöldben van, az amerikai határidős indexek is tovább javulnak.

Itthon a BUX index 0,1 százalékkal emelkedik, ma is a Mol húzza, 1,2 százalékos drágulásával. Az OTP csak 0,1 százalékkal javít, a Richter és az Opus esik, a Telekom stagnál. Az euró/forint napok óta a 360-as szint körül ingadozik, most épp 359,0, kissé lejjebb van a tegnap estinél.

Ma is emelkedik az olaj

A dollár stagnál ma, az ipari fémek, mint a réz, szépen emelkednek, az arany és az ezüst esnek.

Árfolyamok és grafikonok

Az olaj ára a tegnapi nagy emelkedés után ma újabb szerény, pár ezrelékes drágulást mutat. A szerdai amerikai olajkészletek nyomán indult meg az árfolyam. A hét elején az OPEC kitermelés-növelési döntése pedig még a mélybe taszította az árat.

Az EKB-re figyelnek – meg már megint a Brexitre

Az Európai Központi Bank kora délután közleményt fog kiadni, majd Christine Lagarde elnök beszél sajtótájékoztatóján. A befektetők kíváncsiak, hogy miután nemrég a szervezet kissé emelte inflációs célját, ennek lehet-e következménye a monetáris kondíciókban. Illetve arra, hogy hogyan változik a jegybanki kommunikáció.

A brit index alulteljesítésében szerepe lehet annak, hogy felmerült, újra kéne tárgyalni a Brexitet.

A brit kormány azt szeretné, ha részben újratárgyalnák a két éve aláírt megállapodást, mert túl sok problémával jár az Észak-Írországgal való kereskedelem. Az EU mereven elzárkózott ettől, szerintük annak idején kellő engedményeket tettek írta az Equilor Befektetési Zrt.

Gyorsjelentés utáni fel-le

Sok gyorsjelentés érkezett, mint a francia Publicis médiacég, a svájci ABB elektronikai vállalat vagy a Unilever konszern. A tőzsdei árfolyam-reakciók azonban vegyesek. A svájci Roche gyógyszergyár jól keresett a koronavírus-tesztekkel, többi üzletága is jól teljesített. De nem javított a kilátásokon, vélhetően ezért esik. Hasonló a helyzet a Texas Instrumentsnél, amely túlteljesítette a bevételre és a nyereségre vonatkozó várakozásokat, de nem emelte előrejelzéseit, így süllyedt a papír.

Ma 119 cég fog Q2-es teljesítményt jelenteni, amik között megtalálhatók olyan cégek, mint az American Airlines, Southwest Airlines, AT&T és a Snap is összegzi az Erste Befektetési Zrt.

A 26 milliárd dolláros fájdalom-csillapítás

A Johnson & Johnson gyógyszergyártó és három opioid forgalmazó megállapodott abban, hogy összesen 26 milliárd dollárt fizetnek. Ez több ezer állami és önkormányzati per megoldására szolgál, amelyek az addiktív fájdalomcsillapítók miatt indultak. Ezek amerikai közegészségügyi válságot okoztak – foglalta össze az Erste Befektetési.

Biztonságosabbá teszi akkumulátor-gyártását a Tesla

A világ egy legnagyobb bányavállalata, a BHP bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Teslával a nikkel, az elektromos járművek akkumulátorainak gyártásához használt kulcsfontosságú fém szállításáról. (A Nickel West nyugat-ausztráliai lelőhelyről.) A pénzügyi részleteket nem közölték. A Tesla már korábban aggodalmának adott hangot a nikkelellátás bizonytalansága miatt.

A BHP második negyedévi gyorsjelentésében a vasérc, a réz és a nikkel termelésének enyhe csökkenéséről számolt be év/év alapon – teszi hozzá a SeekingAlpha.

A bitcoin egy éves árfolyamgörbéje (Tradingview.com)A bitcoin egy éves árfolyamgörbéje (Tradingview.com)

Elon Musk újra bitcoin-lufit fúj?

A Tesla vezére, Elon Musk ismét szakított egy kis időt arra, hogy megkavarja a kriptodeviza-piacot, ezúttal pozitív irányba. Nyilatkozatai szerint lehet, hogy a bitcoin lassan már eléggé környezetbarát lesz, és cége újra elfogadja majd gépkocsikért fizetőeszközként. (Az év elején ennek bejelentése is magasba lökte a bitcoin árát, de a rendelkezést később visszavonták, környezetvédelmi aggályokra hivatkozva.) Kiszivárogtatta azt is, hogy a Tesla mellett a Space X-nek, úrkutatással foglalkozó vállalatának is van bitcoinja.

A bankkártya utáni következő evolúciós lépcső? Ilyen pólót viselt tegnap Elon Musk.A bankkártya utáni következő evolúciós lépcső? Ilyen pólót viselt tegnap Elon Musk.

Megerősítette, hogy neki személyesen is van, valamint etherrel és dogecoinnal is rendelkezik, és sem ő, sem cégei nem tervezik ezen kriptók eladását. Elon Musk, Jack Dorsey (Twitter) és Cathie Wood (Ark Invest) a “The ₿ Word” című online rendezvényen beszéltek a kriptodevizákról.

Extrém félelem a kriptodeviza-piacon

A rendezvény előtti és utáni órákban a kriptodeviza-árak szépen emelkedtek, a bitcoin átlépte a 32 ezer, az ether a 2000 dolláros szintet, ami plusz öt, illetve hét százalék. Érdekes módon a piac még mindig nagyon pesszimista, a “Félelem és mohóság index” hetek óta stabilan az “extrém félelem” állapotát jelzi. (Lásd az ábrát.)

A főbb kriptodevizák “Félelem és mohóság indexe” (Alternative.me)A főbb kriptodevizák “Félelem és mohóság indexe” (Alternative.me)

Erre a 3+1 olimpiai szponzorra érdemes figyelni?

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzésében a Tokiói Olimpia legfontosabb szponzorait vizsgálta, és ezek közül három olyan céget mutat be részletesebben, amelyekbe érdemes lehet befektetni a játékok előtt. Valamint egy olyat is, amelyet kerülni ajánlott, esetleg a bátrabbak akár a részvény shortolását is megfontolhatják. Ezek:

  1. Az Airbnb, amelyet még a koronavírus sem tudott megrengetni.
  2. A Toyota, amely “nagyot szakíthat a kibontakozó elektromosautó-lázból”.
  3. A Coca-Cola, amely az egyik legismertebb brand.
  4. Az Intel pedig kerülendő, továbbra is negatív kilátásokkal jellemzik.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17635 17465 17730 +1,41% 17610 17625 2 376 975 450 Ft 2021-09-22 16:49:36
MOL 2410 2378 2414 +1,95% 2406 2410 1 025 535 930 Ft 2021-09-22 16:51:35
MTELEKOM 429 424 430 +0,12% 426 429 31 251 684 Ft 2021-09-22 16:34:31
RICHTER 8560 8490 8645 -0,35% 8550 8565 1 639 748 575 Ft 2021-09-22 16:51:36
OPUS 246 243 248 -0,20% 246 246 12 143 574 Ft 2021-09-22 16:44:41
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Stabil maradhat a forint jövőre is, a svájci frank pedig újra érdekes lehet
Eidenpenz József | 2021. szeptember 22. 14:18
Ingatlanokat, részvényeket kell venni az inflációs környezetben az Equilor Befektetési Zrt. szerint, és a magyar részvények nagy többsége jó választás, még a közepes cégek is. A forintgyengülés időszakának jó időre vége lehet, oldalazó árfolyamra számítanak, ami jövőre is kitarthat. Sokat javulhat az OTP helyzete, a Mol pedig kifejezetten olcsó.
Részvény / Deviza / Áru Ismét Amerikán a befektetők szeme, elkerülhető a kínai gigacsőd?
Király Béla | 2021. szeptember 22. 12:15
A tőzsdék szerdán óvatos optimizmust mutatnak, továbbra is fókuszban van a megrendült kínai ingatlanfejlesztő óriás, Evergrande, emellett az esti amerikai jegybanki ülés is komoly izgalmakat tartogat.
Részvény / Deviza / Áru Gyengén muzsikált a pesti börze
MTI | 2021. szeptember 21. 17:42
Alulteljesített a budapesti értéktőzsde. 
Részvény / Deviza / Áru Vége is az őszi korrekciónak? Megint felfelé indultak a tőzsdék
Eidenpenz József | 2021. szeptember 21. 11:59
A tegnapi csúnya esések és pánikba hajló hangulat után ma ismét zöldbe borultak a tőzsdék, a tegnapi esés felét is ledolgozták, az árupiacokon is a drágulás dominál. A folytatás is izgalmas, a magyar jegybank ma ülésezik, holnap a Fed követi, és a héten eldőlhet a kínai Evergrande sorsa, amelyet a tegnapi esésért leginkább hibáztatnak.
Részvény / Deviza / Áru Kínai vihar söpört végig a tőzsdéken
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 20. 18:07
Európa-szerte komoly eséseket láthattunk a tőkepiacokon, a BUX 1000 pont feletti zuhanással zárt. A forintnak is rossz napja volt, folytatta a gyengülést.
Részvény / Deviza / Áru Tíz céggel bővül a DAX
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 20. 17:43
Tíz új vállalat szerepel hétfőtől a frankfurti értéktőzsde vezető indexében, a DAX így már a német gazdaság negyven meghatározó szereplőjének piaci teljesítményét mutatja meg.
Részvény / Deviza / Áru Dél-kelet-európai IT-piacon terjeszkedik a 4iG
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 15:46
70 százalékos tulajdonrészét szerezhetnek a TeleGroup Limitedben, valamint TeleGroup Banja Lukában.
Részvény / Deviza / Áru Senki sem akar kockáztatni, zuhannak a részvények
Eidenpenz József | 2021. szeptember 20. 11:59
Csúnyán néznek ki a tőzsdék, szinte minden esik, néhány dolog pedig zuhan. Csúszik lefelé a forint és a legtöbb árupiaci termék is. Kína még úgy is sakkban tartja a piacokat, hogy a tőzsdéi éppen zárva vannak. Sok jegybank ülésezik a héten, köztük az amerikai és a magyar is.
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a BUX a nemzetközi tőzsdékhez képest
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 17. 18:01
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 45,60 pontos, 0,09 százalékos emelkedéssel, 52 376,91 ponton zárt pénteken.
Részvény / Deviza / Áru 351 felett az euró, az oltottak küldik magasabbra a légitársaságokat
Eidenpenz József | 2021. szeptember 17. 12:11
Az ellentmondásos amerikai makroadatok alaposan megrángatták a dollárt, vele a forintot és az aranyat is, de a részvényindexek meglepően stabilak. A BUX ma kissé emelkedik, az OTP esését a Richter ellensúlyozza. Emelkednek a légitársaságok, mert a britek utazási könnyítéseket terveznek az oltottaknak. Nagy csőd jöhet Kínában.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos