TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A februártól a július elejei osztalékfizetésig szűk sávban mozgó részvényárfolyam az utóbbi napokban nagyot ment, s az ANY Biztonsági Nyomda eredményei, valamint a piac által kezdvezőnek tartott kilátásai (lásd önkormányzati választások miatti megbízások) hatására még feljebb mehetnek.
(Fotó: Állami Nyomda éves jelentés)

Az elmúlt években megszokottól eltérően ezúttal az osztalékot nem "árazta be" a piac, az év elejéhez képest az ANY Biztonsági Nyomda részvényeinek árfolyama a kezdeti meglódulás után jóval kevesebbel ment fel, mint amennyi a nyereségrészesedés mértékéből logikusan következett volna. Az utóbbi napokban azonban megugrottak a papírok, részben a jó második negyedéves eredmények, részben a kedvező harmadik negyedéves kilátások hatására.

Az első jelet a hónapokon át tartott oldalazás miatt kicsit elcsigázott Nyomda-befektetőknek az augusztus eleje hozta el, amikor az árfolyam elkezdett emelkedni. Arról a szintről, amelyre a július elejei osztalékfizetést követően logikusan került. A felértékelődést aztán a pénteken közzétett második negyedéves eredmények visszaigazolták, amelyek hatására a mai nap folyamán még egy kicsit tovább is tudott emelkedni a jegyzés, amelyet követően értelemszerűen elkezdődött az árfolyamnyereség realizálása, ám a nap végére ismét a négynapos ünnep előtti szintjükön zártak a Nyomda-papírok.

Ennek a drágulásnak a záloga lehetett tehát a cég második negyedéves eredménysora. A Nyomda minden soron jelentős növekedést ért el, a nettó eredmény 10 százalék felett emelkedett, de a bevétel is 9 százalék felett - értékelt az Equilor Befektetési Zrt. A stratégiai szegmensek teljesítménye javult az első félévben, kiemelkedett a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele, amely 0,3 milliárd forinttal magasabb, mint 2018 első félévében. A szegmens aránya 93 százalékra emelkedett a teljes árbevételen belül.

Az export is 0,3 milliárd forinttal emelkedett éves alapon, és 36 százalékos a részaránya a külföldi értékesítésnek. Az üzemi eredmény 1 százalékkal, az adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredménye (ebitda) 95 százalékkal, a nettó eredmény pedig 4,5 százalékkal nőtt 2018 első félévéhez képest. Összességében pozitív lett a gyorsjelentés, a kétszámjegyű nettó eredmény emelkedés bizakodásra adhat okot a befektetőknek - vélik az Equilornál.

A várakozás szerinti enyhe visszaesést hozó első negyedév után a második negyedév már éves összehasonlításban is ragyogóan sikerült, szép növekedést láthatunk a főbb sorokon - csatlakozott hozzá a KBC Equitas. Amely cégnél úgy vélik, az önkormányzati választáshoz kapcsolódó megrendelésekkel megspékelt harmadik negyedévben is szép növekedésre lehet majd kilátás. A Nyomda-részvények technikai képe pedig egyre izgalmasabb.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Európa bezár, már majdnem 370 forint az euró
Eidenpenz József | 2020. október 29. 12:03
Európa egyre nagyobb részében immár a tavaszihoz hasonló lezárásokkal próbálják a koronavírust megállítani, aminek gazdasági következményei a lejtőre küldték a tőzsdéket a héten. Ma azonban kisebb korrekció látható, a BUX is szerény pluszban jár. Az euró viszont fillérekre van eddigi rekordjától. Jó és rossz gyorsjelentések tömege, EKB-ülés teszik még izgalmasabbá a tőzsdenapot.
Részvény / Deviza / Áru Megjött Merkel 12 pontos csomagja, vérengzés az európai tőzsdéken
Eidenpenz József | 2020. október 28. 18:55
Két hónapja nem látott esés van a főbb nyugati tőzsdéken, a BUX még viszonylag jól megúszta. A fő ok a koronavírus miatti újabb lezárások, amik a gazdaságban újabb károkat okozhatnak. A forint viszont gyenge, az euró kevesebb mint másfél forintra volt az eddigi történelmi csúcstól. Németországban elfogadták a tavaszihoz hasonló, de lazább korlátozásokat, amelyek hétfőtől életbe lépnek.
Részvény / Deviza / Áru Megmenthető-e a karácsony? Ki pumpálja vissza a szén-dioxidot a földbe?
Eidenpenz József | 2020. október 28. 11:17
Nagyon rossz a hangulat Európában a vírus terjedése miatt, a vezető tőzsdeindexek három százalék feletti mínuszban is jártak. Az amerikai határidős indexek is negatív kezdést vetítenek előre. A BUX viszonylag jól állta a sarat, de nagyot esett a forint, már csak három forintra van a történelmi mélyponttól. Ez a negyedév is recessziót hozhat, több országban újabb lezárásokra készülnek.
Részvény / Deviza / Áru Bravúr a Harley-Davidsonnál, pandémia után twindémia
Eidenpenz József | 2020. október 27. 18:57
A hétfői csúnya esés után kedden is rossz maradt a hangulat az európai részvénypiacokon, a biztató kezdet ellenére egy százalék körüli mínuszban zártak az indexek. Az Egyesült Államokban vegyes a kép, a technológiai részvények emelkedni tudnak, az ipari részvényeket adják. A BUX stagnált, a forint kissé gyengült. Vegyes amerikai gyorsjelentések érkeztek. Sorban állnak az idősek az influenza-oltásért.
Részvény / Deviza / Áru Megszerezte a 4iG az INNObyte-ot, a GVH is áldását adta az ügyletre
Privátbankár.hu | 2020. október 27. 15:04
A szeptemberben bejelentett vásárlásról a 4iG a tőzsde honlapján tájékoztatott.
Részvény / Deviza / Áru Kína taszítaná le trónjáról a Teslát, Merkel csúnya lezárást tervez?
Eidenpenz József | 2020. október 27. 11:41
A tegnapi csúnya mínusz után ma enyhe pluszban indultak a tőzsdék, de ez nem tartott sokáig, újra mínuszban vannak. Jöttek jó vállalati hírek is, de olyan nagy országokban, mint Franciaország vagy Németország, a lezárások szigorítása várható. A BUX stagnál, a forint stabil. Itt az új elektromosautó-lista.
Részvény / Deviza / Áru A világ legnagyobb tőzsdei bevezetését tervezi Jack Ma másik cége, íme a részletek
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 19:38
Az Ant Group ezzel minden idők legnagyobb értékű tőzsdei bevezetésére készül, amellyel a Saudi Aramco eddigi rekordját is felülmúlná.
Részvény / Deviza / Áru Rendet vág a vírus a tőzsdéken, elégedett a VW az elektromos modelljével
Eidenpenz József | 2020. október 26. 18:48
Rosszul indult a hét, a terjedő vírus, az újabb korlátozások, ezek gazdasági következményei és az amerikai csomag elmaradása erős esést okoztak. Hasonló okok miatt zuhan az olaj is. A BUX is beállt a sorba, főleg a Mol húzta le. A Volkswagen eladási számokat közölt első elektromos autójáról, az Ant pedig szervezi minden idők legnagyobb tőzsdei bevezetését.
Részvény / Deviza / Áru Beomlott a német tőzsdeindex, újabb piacra vetett szemet a Tesla
Eidenpenz József | 2020. október 26. 12:08
Kockázatkerülők a befektetők az európai tőzsdéken, főleg a járvány terjedése és annak gazdasági következményei miatt. A német DAX indexet ezenkívül egy szoftvercég meglepően rossz kilátásai is lehúzzák. A BUX tartja magát, a forint is stabil. Új piacra törhet be a Tesla, fontos határt lépett át a török líra.
Részvény / Deviza / Áru Gyengén muzsikált ma a BÉT
MTI | 2020. október 22. 17:49
A vezető részvények közül csak az OTP tudott erősödni. 
Friss
hírlevél