TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Ezúttal kedvező adat érkezett Kínából, így a nap eleve jól indult a tőzsdéken, sőt a folytatás is jó lett. Főleg a bankok húzták fel a részvényindexeket és itthon is az OTP volt a legjobban emelkedő részvény. A forint stabil volt, a dollár ismét erősödik, az olaj pluszból mínuszba váltott.
Fotó: Őry Gábor/Privátbankár.hu

Míg csütörtökön egy rossz kínai exportadat miatt féltek a befektetők és adták el rézvényeiket, pénteken a magas kínai infláció nyugtatta meg őket. Már Ázsiában is eléggé jó lett a hangulat, ami Európában is folytatódott.

Főleg a bankokat vették, a Stoxx 600 Banks index 2,2 százalékkal ment fel, de volt ennél feljebb is. A Deutsche Bank és a Commerzbank papírja szintén 2,2-2,2 százalékkal drágult. A főbb indexek, mint a DAX vagy a CAC 1,3-1,6 százalékkal mentek fel.

Amerikában egy Yellen-beszédre és egy kiskereskedelmi adatra vártak, egyik sem okozott túlzottan nagy meglepetést. Az indexek ott is fél százalék feletti pluszban kezdtek, de aztán visszavettek kissé, este hat előtt nem sokkal 0,2-0,3 százalék volt a jellemző.

Itthon a BUX index egy százalékos emelkedése elmaradt ugyan az európai átlagtól, de meghaladta a lengyel és a román index emelkedését. (A cseheknél nagyobb emelkedés volt, a Moneta Bank és az Erste Bank mentek fel szépen.) Az OTP vitte itthon is a prímet, 1,7 százalékkal 7375 forintra ment fel. A Richter 0,8 százalékkal 5753 forintra, a Mol 0,2 százalékkal 17 525-re, Telekomunk 0,7 százalékkal 453 forintra emelkedett.

A forint nem mozgott most sokat, 305,70 volt este az euró, 40 fillérrel több, mint csütörtök este. A dollár egy nap gyengülés után ismét erősödésnek indult, ma volt a nagy nap, amikor az úgynevezett prime pénzpiaci alapok szabályai megváltoztak. (Erről az Equilor blogja írt.) Az angol font gyengült a dollárral, de kissé erősödött az euróval szemben.

A Mol igazgatósága elfogadta a vállalatcsoport új, hosszú távú stratégiáját – számolt be róla a nagyvállalat (itt írtunk róla). „A Mol frissített stratégiája az első gyorsértékelés alapján jó irányba mutat, összességében pozitív üzeneteket hordozhat a részvényeseknek” – írta a KBC Equitas hírlevele.

Az USA-ban is a bankszektor volt a középpontban, mivel a Citigroup, a JP Morgan és a Wells Fargo gyorsjelentései jöttek ki ma. Ám csak a Citi részvényei emelkedtek kissé, a másik kettőé valamivel olcsóbbak lettek.

Tovább erősítené pozícióját Oroszországban a Richter, az ottani gyártását és az oda irányuló exportot is bővítené. Hamarosan pedig a Cariprazine-t törzskönyvezhetik az országban, mondta el Bogsch Erik vezérigazgató Jegorjevszkben tartott sajtótájékoztatóján” a KBC Equitas hírlevele szerint.

Az olaj hol kissé esett, hol kissé emelkedett ma, este 0,6 százalékos mínuszban volt. A nemesfémek is valamivel olcsóbbak lettek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megroggyant a forint, merre tovább, MNB? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 25. 19:32
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg.
Részvény / Deviza / Áru Eladták a CIG Pannónia negyedét, Dánia felhajtja a Tesla árát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 18:58
Európában rossz volt a hangulat, a fontosabb tőzsdék mínuszban zártak, a BUX index éppen hogy pluszban tudott maradni. De legalább négy részvényünkből három pluszban zárt. Bejelentették a CIG Pannónia Életbiztosító eladását, a vevőt egy nagyon híres dunántúli faluban jegyezték be. Dániában nagyon drága lesz a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Megszületett egy láthatatlan euró/forint árfolyamplafon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 12:33
A BUX index ma ledolgozta a tegnapi csúnya esés több mint felét, ismét 9000 fölött jár az OTP és javított a Mol is. Európában valamivel több a mínusz a tőzsdéken, mint a plusz, de nincs határozott irány. A forint enyhén erősödik, elemzők szerint azért, mert egy bizonyos sávban az MNB közbeléphet. Warren Buffet meglepően régimódi befektetést eszközölt.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik két országban volt ma kamatemelés
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 18:51
A rossz hír lett a jó hír, a munkanélküli kérelmek meglehetősen magas száma ellenére Amerikában felfelé indultak el a tőzsdeindexek. Arra számítanak, hogy a rossz adatok kikényszerítik a gazdaságpolitikusok válaszlépéseit. A BUX 1,9 százalékos eséssel zárt, a Mol és az OTP húzta le. A forint kissé erősödni tudott, ehhez azonban az MNB közbelépésére is szükség volt.
Részvény / Deviza / Áru Támadó üzemmódban a német elektromosautó-gyártók, csökkentették a Mol célárát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 11:20
A tegnap esti csúnya amerikai esés után ma Európában és Ázsiában is lefelé tartanak az indexek. A fő okok a járvány terjedése és az amerikai mentőcsomag hiánya lehetnek. A BUX is süllyed, főleg a Mol húzza le. Egy elemző csökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát és az egész piacot pesszimistán látja. A Tesla beperli az amerikai kormányzatot a Kínával szemben kivetett büntetővámok miatt.
Részvény / Deviza / Áru Óriási részvénykibocsátás készül, nemsoká 370 lehet az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 18:44
Az európai tőzsdék még pluszban tudtak végezni, de elromlott a hangulat az amerikai értékpapír-piacon, elsősorban a technológiai részvényeket adják. Jött egy kellemetlen adat az amerikai gazdasági aktivitásról, sokan már a karácsonyi szezont temetik. Jött egy ígéretes hír az egyik oltóanyagról, de tönkremehet néhány német bank. Kilenc százalékkal esik a Tesla, gyengécske a forint.
Részvény / Deviza / Áru Bárki is vezeti az informatikai robbanást, ez a cég benne lesz a sűrűjében
MFC Equity | 2020. szeptember 23. 15:11
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 7. részében a Lam Research vállalatot elemzik, amely sokat profiltálhat a növekvő adatigényekből a felhőalapú számítástechnika térnyerésével.
Részvény / Deviza / Áru A gyenge forint esete a kolbásztöltéssel, Tesla-meghallgatás Berlinben
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 11:23
Miután tegnap este szép emelkedéssel zárt Amerika, ma jó a hangulat Európában is, másfél-két százalékos pluszban vannak az indexek. A BUX index épphogy kilóg kicsit ebből a tartományból, elsősorban az OTP és a Richter viszi. A forint kissé tovább süllyedt, elemzők szerint az MNB enyhe csalódást okozott tegnap. Nagyot esett a Tesla, nem volt meggyőző a bemutatója.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz több segélycsomag? Fúziók a bankszektorban?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 19:00
Mára megnyugodtak a tőkepiacok, az indexek többsége emelkedik, bár kivételek is vannak. A BUX előnye a nap végére csökkent, végül csak 0,2 százalékos pluszban végzett. Főleg a Mol tartotta meg, miközben az OTP folytatta az esést. Az MNB nagy napján tovább drágult az euró, nincs már túl messze a tavasszal beállított történelmi csúcstól. Fúziókról beszélnek az európai bankszektorban, nem várható második csomag az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru A forint gyengülése hosszú távú trend, a pénzbőség hajtja az árupiacokat
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 13:05
A magyar gazdaság 2022-re érheti el a válság előtti szintet, a forintnak pedig lehetnek erősödő szakaszai, de hosszú távon megmaradhat a lassú gyengülő trend – mondja az Equilor Befektetési Zrt. A pénzbőség meglepetéseket hozott az árupiacokon is, több terméknél kitarthat az emelkedés lendülete. Az OTP-t alulsúlyozásra, a Richtert felülsúlyozásra javasolják.
Friss
hírlevél