TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Több napos szép emelkedés után több hetes csúcsokra értek a tőzsdeindexek tegnap, de ma megtorpanás látszik. Európában szerény csökkenés van, a BUX index épphogy felszínen tudott maradni. A forint kissé tovább gyengült. A Disney a streaming szolgáltatásokra összpontosít. A Tesla nemsokára bemutatja önvezető technológiáját. Ma lesz az Apple nagy napja.

A tegnapi csodálatos technológiai rally után, amely 3,1 százalékkal repítette feljebb a Nasdaq 100-as indexet, ma elbizonytalanodtak tőzsdék. Az európai tőzsdék háromnapos száguldás után ma szerény mínuszban vannak, Frankfurtban és Londonban 0,3, Párizsban 0,4 százalékkal süllyed a vezető mutató. Az amerikai határidős indexek közül a technológiai Nasdaq ma is szerény pluszban, a hagyományos S&P 500 és a Dow Jones ipari átlag futures értéke mínuszban áll.

A tegnapi csúnya esés után javít a BUX index, 0,1 százalékos pluszban van, főleg mivel magához tért a tegnapi nap vesztese, a Mol. Az olajrészvény 0,9 százalékkal emelkedik, a Richter stagnál, az OTP 0,3 százalékkal süllyed. Nyertes a CIG Pannonia közel hat százalékos ugrással, 1,3 százalékkal süllyed az Opus.

Kína az autóipar reménysége

A forint ma is gyengül, 1,2 forinttal feljebb van az euró, 358,70 forint. A dollár kissé erősödik, az arany stagnál. Az olaj a tegnapi nagyobb esés után egy százalékkal erősödik.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Németországban öt és fél év óta nem látott alacsony inflációt mértek, 0,2 százalékkal csökkentek az árak, részben a forgalmi adó csökkentése, részben az energiaárak zuhanása miatt. A Bayer és az Airbus a Barclays, illetve a JPMorgan leminősítése nyomán esik. Újra jó hírek jöttek a kínai autópiacról, 1,94 millió személyautót és kisebb haszonjárművet adtak el, ami 7,4 százalékos emelkedés hó/hó alapon. Kína a világ autóiparának nagy reménysége – írja a német N-tv.de. Emellett a kínai import is szépen bővült szeptemberben.

Trump meggyógyult? Reform kell Magyarországon?

Magyarországon növekszik a koronavírus halálos áldozatainak száma, 28 személy halt meg egy nap alatt, ami új rekord. A jegybankelnök, Matolcsy Görgy tíz pontban foglalta össze reformjavaslatait egy cikkben. A Jefferies befektetési bankház a Richter 12 havi célárfolyamát 8150 forintról 8750 forintra emelte, és továbbra is vételre ajánlja a cég részvényeit. Magyar ipari adat érkezett.

Disney-vidámpark (Pixabay.com) Disney-vidámpark (Pixabay.com)

Donald Trump koronavírus-tesztjei sorra negatívnak bizonyultak, az elnök belevetette magát a kampányba. Ugyanakkor Joe Biden előnye még nagyobbra, 12 százalékpontra nőtt a Bloomberg szerint. Megmagyarázatlan egészségügyi probléma jelentkezett a Johnson and Johnson koronavírus-vakcina egyik tesztalanyánál. A cég felfüggesztette a teszteket. Korábban egy másik cég is így járt, de akkor pár nap után újra indult a tesztelés.

Csuda hírek várhatók

Ma indul a gyorsjelentési szezon Amerikában, a JP Morgan és a Citigroup nagybankok, valamint a Delta Airlines és a Johnson and Johnson teszi közzé számait. Ma este mutatják be az Apple új termékeit, köztük az új iPhone-sorozatot. Ez a kiszivárgott hírek szerint 2014 óta nem látott horderejű újításokat tartalmaz majd. Az Apple már tegnap több mint hat százalékot ugrott. Jön az Amazon Prime Day is, az online kétnapos óriási akciózása a prime ügyfeleknek.

Jövő héten indul a Tesla teljesen önvezető funkciójának bétatesztje – írta az Equilor Befektetési Zrt.

Elon Musk egy héttel korábban üdvözölte a Waymo bejelentését az önvezető járművekkel kapcsolatban. A Tesla vezetője hétfői Twitter-bejegyzése alapján a vállalat a jövő héten kezdheti meg a teszteket a teljes önvezető funkció eléréséhez. A tegnapi kereskedés során 1,9 százalékot emelkedett a Tesla részvények árfolyama.

Miért gyengült a forint?

Tegnap majdnem két forinttal drágult az euró, a Random Capital szerint régiós okokból.

Nem nyitotta jól a hetet a hazai fizetőeszköz, aminek a hátterében az is lehet, hogy a környező országokban jelentős korlátozásokat terveznek bevezetni. Bár a régiós devizákkal szemben viszonylag jól teljesített a forint, az euróval szembeni erősödéshez ez kevés volt. Technikailag az 50 napos mozgóátlag az emelkedés támasza lehet, így a következő napokban inkább a forint további gyengülése valószínűbb írták.

A Disney a streamingre gyúr

A Walt Disney a jelek szerint megfogadja az iparági szakemberek szaporodó tanácsait, figyelmeztetéseit, és jelentős újjászervezést jelentett be – írta a SeekingAlpha.

A streamingre összpontosít a jövőben, a média és szórakoztató részlegeket egyetlen szervezetbe rendezi, amely felelős a tartalom terjesztéséért, a hirdetések értékesítéséért és a Disney Plus-ért. Az új szerkezetben a Disney kreatív erőforrásait az eredeti tartalom előállítására összpontosítja a cég streaming szolgáltatásaihoz, valamint a hagyományos platformokhoz is.

Ezzel kapcsolatban virtuális befektetői napot is tartanak december 10-én. A hírre a Disney tegnap öt százalékot ugrott.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Gyengén muzsikált ma a BÉT
MTI | 2020. október 22. 17:49
A vezető részvények közül csak az OTP tudott erősödni. 
Részvény / Deviza / Áru Az amerikai szkander mozgatja a tőzsdei árakat
Király Béla | 2020. október 22. 11:44
Az elmúlt napokban a tőzsdei árfolyamokat az hajtotta fel, hogy a befektetők újabb amerikai gazdaságösztönző csomagot reméltek. Ez viszont nem született meg, amit az illetékesek csalódással vettek tudomásul. A forint az MNB mai tenderére figyelhet.
Részvény / Deviza / Áru Koronavírus mindörökké? Megőrülnek a karantén-részvényekért
Eidenpenz József | 2020. október 21. 18:59
Európában ma nagyon rossz volt a tőzsdék hangulata, aminek fő oka a koronavírus-járvány terjedése és annak gazdasági következményei. Amerikában sokkal kisebb a süllyedés, Budapest pedig megúszta stagnálással, de a forint megint gyengül. Egy német és egy magyar cég is elektromos töltőket telepít. Bejelentkezett az Uber a Daimler-BMW duónál több mint egymilliárd euróval.
Részvény / Deviza / Áru Jön az elektromos Hummer, a W-válságtól rettegnek a tőzsdék
Eidenpenz József | 2020. október 21. 12:10
Nagyon rossz a hangulat Európa tőzsdéin, mert a járványügyi hírek és a kapcsolódó gazdasági kilátások egyre rosszabbak. Egész országokat nem zárnak le, de több milliós régiókat igen. Itthon a BUX index viszonylag jól tartja magát, a forint is stabil. Egy gyógyszermulti szerint inkább a jövő év második felében lesz tömeges az oltás. Két éven belül hét elektromos pickupot fognak piacra dobni.
Részvény / Deviza / Áru Meddig bírják még a légitársaságok? Eladó a Lamborghini és a Bugatti?
Eidenpenz József | 2020. október 20. 19:07
Az amerikai gazdaságsegítő csomagra várnak a tőzsdék, a Wall Street egyelőre optimista. Európában elromlott a hangulat, főleg a német tőzsde zárt jelentős mínuszban, néhány index tartani tudta magát. Pesten szerény pluszban zárt az index, az OTP emelkedését a Mol esése semlegesítette. A forint megnyugodott  az MNB kamatdöntése után. A Volkswagen állítólag átgondolja luxusmárkáinak sorsát, ami az eladás is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Folyik a versenyfutás az oltásért, tízezer felett járt az OTP
Eidenpenz József | 2020. október 20. 11:37
Számos gyorsjelentés érkezett, közöttük jó néhány kedvező is. Az igazi kérdés azonban az, hogy ma késő estig sikerül-e megállapodnia a két nagy politikai erőnek az Egyesült Államokban a következő gazdasági mentőcsomagról. Itthon a BUX ma is szépen emelkedik, az OTP tízezer felett is járt. A forint azonban gyengécske az MNB kamatdöntő ülése előtt.
Részvény / Deviza / Áru Velünk marad a gyenge forint? Izgalmas szinten a Mol
Eidenpenz József | 2020. október 19. 18:54
Elromlott a délelőtti jó klíma a tőzsdéken a délutáni órákra, Európában az újabb és újabb járványügyi korlátozások, Amerikában pedig a bizonytalan politikai helyzet és a gazdasági mentőcsomag elmaradása rontottak a hangulaton. A BUX azonban szép pluszban tudott végezni. A forint viszont tovább gyengélkedik, kérdés, lép-e erre valamikor valamit az MNB. Nagyot esett a Gripen vadászgépek gyártója.
Részvény / Deviza / Áru Vállalatok helyett a lakosságot kéne támogatni, megállíthatatlannak tűnik a forintgyengülés
Eidenpenz József | 2020. október 19. 12:18
Teljes gőzzel beindult a gyorsjelentési szezon, az európai indexek emelkedését főleg néhány jó eredménnyel magyarázzák. Amerikában pedig feléledt a gazdaságsegítő csomaggal kapcsolatos remény. Egy híres amerikai közgazdász szerint inkább a lakosságot kellene segíteni, nem a vállalatokat. A forint ma viszonylag stabil, de az egyik brókercég szerint további gyengülésre van ítélve.
Részvény / Deviza / Áru Hét fiatal fiú hatmilliárd dollárt ér a tőzsdén, költekezni kezdtek az amerikaiak
Eidenpenz József | 2020. október 16. 18:36
Pár rossz nap után ismét emelkedő üzemmódba váltottak a tőzsdék, több jó hír is érkezett. Nőttek az amerikai kiskereskedelmi eladások, kedvezőek az egyik kísérleti oltóanyag kilátásai, és számos vállalati hír is javította a hangulatot. A BUX szerény emelkedéssel kellett beérje, de legalább a forint gyengülése megállt. Egy dél-koreai tiniegyüttes teszi ki egy tőzsdére vitt cég bevételének 88 százalékát, a részvények hatalmas emelkedést értek el.
Részvény / Deviza / Áru Nem tett jót a járvány a Graphisoft Park SE-nek
MTI | 2020. október 16. 13:48
A Graphisoft Park SE ingatlanállományának valós piaci értéke mintegy 6,5 százalékkal, 246 millió euróra csökkent, részben a koronavírus-járvány hatása miatt - közölte a társaság pénteken.
Friss
hírlevél