<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Csúnya esés látható a tőzsdéken világszerte, amiben nagy szerepe lehet a járványügyi statisztikák gyors romlásának. A BUX-index az átlagnál kevésbé süllyed, az OTP egész jól tartja magát. Tovább gyengült a forint, az euró elérte a 360-as szintet. Egy teszt során a Pfizer vakcinája legyőzte a kínait. Magas átoltottság mellett nem okozhat nagy gondot a delta-variáns?

A pénteki amerikai esés után Európában is csúnyán néznek ki a tőzsdék, a német, a francia és a brit indexek egyaránt két-két százalékkal zuhannak. Ennek a sajtó eléggé egyöntetű véleménye szerint az az oka, hogy a gyorsan terjedő delta-variáns miatt számos országban ismét lezárások és korlátozások fenyegetnek.

Példaként említik Franciaországot, Hollandiát, Görögországot, Spanyolországot, ahol újabb intézkedésekkel próbálják megállítani a járványt. Angliában viszont most törölték el a korlátozásokat, ami sokakat szintén aggodalommal tölt el.

Két és fél hónapos csúcson az euró/forint

Itthon a BUX-index csak 0,7 százalékkal esik, az OTP fél, a Mol 0,7 és a Richter egy százalékos csökkenése mellett. A Magyar Telekom 0,4 százalékkal emelkedni tud, az Opus egy százalékkal süllyed. Nyertes a CIG Pannonia két és fél százalékos emelkedéssel, a cég új stratégiáról számolt be a tőzsde honlapján.

Árfolyamok és grafikonok

Az euró/forintárfolyam két és fél hónap óta először elérte a 360-as szintet, bár most kissé visszatért e határ alá. A dollár ütemesen emelkedik, a legtöbb árupiaci termék ára is jelentős mínuszban van. A bitcoin egy százalékos, az ethereum öt százalékos esést mutat.

Eljött a “Szabadság Napja” Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában szinte minden koronavírus-korlátozást feloldottak a magas esetszámok ellenére is, ahogy elnevezték, eljött a “Szabadság Napja”. Ami azonban kemény kritikákat váltott ki külföldön és belföldön egyaránt. De ez már régen tervbe volt véve, ezért lehet, hogy a londoni tőzsde nem teljesít jobban vagy rosszabbul a társainál.

Eurócentek (Pixabay.com)Eurócentek (Pixabay.com)

Olyan lesz a delta-variáns, mint az influenza?

A magas átoltottsággal rendelkező országokban a delta-variánsnak nem kellene nagyobb gazdasági problémát okoznia, mint az influenza-szezonnak – véli az Erste Befektetési Zrt.

Az Egyesült Királyság és Málta jó példa arra, hogy mi várható az USA-ban. Mindkét országban rendkívül magas szintre emelkedett az új fertőzöttek száma, de a magas átoltottságnak köszönhetően ez nem vezetett a halálozások vagy a kórházi ápoltak számának megugrásához. Ha pedig az egészségügyi ellátórendszer az oltásoknak köszönhetően nem kerül nyomás alá, akkor nincs értelme új gazdasági korlátozásoknak.

Tarolhat a Moderna

A pénteki nap egyik sztárja a Moderna részvénye volt, az oltóanyag-gyártó tíz százalékkal ment fel, de már csütörtökön is száguldott. Ennek fő oka lehet, hogy a héten bekerül az S&P 500-index tagjai közé.

Lealázták a Sinovac-ot

Sokkal több antitestet termelt a Pfizer-Biontech oltása, mint a kínai Sinovac – írta az Equilor Befektetési Zrt.

A The Lancet orvosi szaklap által publikált kutatás kimutatta, hogy a német BioNTech mRNA alapú vakcinájával oltott páciensek testében tízszer több antitest termelődött, mint a régebbi technológián alapuló Sinovac-vakcinával oltottak esetében. A német vállalat részvénye pénteken 5,6 százalékot emelkedett.

Ma viszont a rossz piaci hangulatban bő egy százalékkal süllyed. (Magyarországon nem a kínai Sinovac, hanem a Sinopharm-oltást használják – a szerk.)

Mégis megegyezett az OPEC, esik az olaj

Több hete húzódott a döntés az OPEC+ országok között az olajkitermelés esetleges növeléséről, vasárnap végre sikerült megállapodniuk.

A magasabb keresletre és az OECD-országok csökkenő készletére reagálva a kitermelés növeléséről döntöttek, fokozatos, havi emelésekkel napi 400 ezer hordónként, amíg ki nem vezetik a korábbi napi 5,8 millió hordós kiigazítást. A növelés augusztustól lép életbe, és decemberben vizsgálhatják felül – írta a KBC Equitas.

A Goldman Sachs becslése szerint rövid távon így is túlkeresletes maradhat a piac – teszi hozzá a brókercég. Az olaj ára ma két százalékkal esik.

A tőzsde kapujában az MVM?

“Blue chipként” debütálna az MVM, Magyarország negyedik és a régió 13. legnagyobb vállalata a Vg.hu cikke alapján.

Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter szerint a holding már a tőzsdeképesség kapujában áll, Kóbor György elnök-vezérigazgató pedig decemberre teszi az ezt megalapozó jelentés elkészültét. A céldátumról még nem hangzott el információ.

A Zoom Video árfolyama (Tradingview.com)A Zoom Video árfolyama (Tradingview.com)

Bevásárol a Zoom Video

Felvásárolja a Zoom Video a Five9-et, a tranzakciót részvénycserével finanszírozza – írják brókercégek.

A Five9-et 14,7 milliárd dollárra értékeli ez az ügylet. Ez 13 százalékos prémiumot jelent a pénteki árfolyamhoz képest. A Zoom a növekedési terveinek megvalósítása érdekében valósítja meg az akvizíciót.

Zöld kötvények jönnek az AutoWallisnál

Hatmilliárd forint összegben bocsáthat ki zöldkötvényeket tíz évre, három százalékos éves kamattal az AutoWallis a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja (NKP) keretében, miután a Scope Ratings megerősítette a társaság B+ hitelminősítői besorolását. Az értékesítést július 23-án, zárt körben tervezik – közölte a társaság. Az első, tízéves futamidejű és hárommilliárd forint névértékű NKP-kötvényaukciójuk tavaly áprilisban zárult.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 16650 16335 16650 +2,08% 0 0 4 443 541 715 Ft 2021-08-02 17:05:13
MOL 2404 2388 2412 -0,25% 0 0 616 365 466 Ft 2021-08-02 17:06:55
MTELEKOM 425 424 428 -0,58% 0 0 16 652 351 Ft 2021-08-02 17:05:22
RICHTER 8345 8200 8345 +0,54% 0 0 1 435 649 735 Ft 2021-08-02 17:06:42
OPUS 236 236 240 -0,84% 0 0 8 012 494 Ft 2021-08-02 16:59:42
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Az OTP felhúzta a BUX indexet
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 2. 17:46
2 százalékkal ugrott meg a bankpapír, amely az indexet is felfele mozdította.
Részvény / Deviza / Áru Jól kezdte a forint a hetet
Király Béla | 2021. augusztus 2. 12:49
A pénteki gyengébb amerikai zárás ellenére az ázsiai tőzsdék emelkedéssel kezdtek. A magyar piacon a tőzsdén nem volt komoly változás, ellenben a forint ismét erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Hogyan fektessünk rézbe, és miért jó ilyenkor bányarészvényesnek lenni?
Eidenpenz József | 2021. augusztus 1. 05:17
Mit tehet az, aki valamilyen egzotikusabb nyersanyagba akar fektetni, ami nálunk esetleg nem is kapható? Vásárolhat például olyan vállalatok részvényeiből, amelyek ennek fontos termelői. A réznél a nagyobb cégek általában több lábon állnak, más anyagokat is felszínre hoznak, de van olyan is, amely túlnyomórészt a rézből él.
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a BUX a nemzetközi piacokhoz képest
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 30. 19:16
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 324,89 pontos, 0,67 százalékos emelkedéssel, 48 610,95 ponton zárt pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a magyar index – az emelkedés tovább folytatódhat?
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 18:51
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 758,53 pontos, 1,60 százalékos emelkedéssel, 48 286,06 ponton zárt csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Megijedtek a kínai pártemberek a részvényár-eséstől, jó jelentés után esik a Facebook
Eidenpenz József | 2021. július 29. 11:24
Hatalmas mennyiségű gyorsjelentés érkezett, amelyek többnyire felülmúlják az amúgy sem pesszimista elemzői becsléseket. Ám a jövőbeli kilátások már nem mindig rózsásak, így több papír esett, mint például a Facebook. Kínában a vezetés nyugtatgatja a részvényeseket, ma megy tőzsdére a Robinhood. Erősödik a forint.
Részvény / Deviza / Áru A kamatdöntés lökte meg ma is az OTP árfolyamát
MTI | 2021. július 28. 17:51
Felülteljesítő volt szerdán a pesti börze. 
Részvény / Deviza / Áru Mégsem kell félni a negyedik hullámtól? Megint macska tévedt a blokkláncra
Eidenpenz József | 2021. július 28. 11:56
Európában emelkednek a tőzsdeindexek és az USA-ban is plusszos nyitás várható a Fed ülésének vége előtt. Számos fontos gyorsjelentés érkezett, amerikai tech-óriásoktól és európai nagybankoktól, alapvetően kedvező számokkal, de bizonytalan kilátások mellett. A 40 ezer dollárt ostromolja a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP-tulajdonosok örülhettek a legjobban a mai kamatemelésnek, meglódult a forint
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 27. 18:04
Alacsony volt a forgalom a budapesti tőzsdén, de az OTP vezérletével legalább pluszban zárt a tőzsdeindex. A forint estére tovább erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas témák: bitcoin-árrobbanás, árupiaci őrület, osztrák munkavállalás
Privátbankár.hu | 2021. július 27. 13:15
Mi lehetett a hétfői bitcoin-árrobbanás oka? Rézhiány van-e már, és meddig mehet a vörös fém árfolyama? Miért nem dobnak több rezet a piacra? Miért van a válság ellenére is csúcson az Ausztriában dolgozó magyarok száma? Ezekről beszélt lapunk munkatársa a trend FM reggeli adásában. (Hangfelvétellel.)
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos