TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Legyenek-e nyári táborok, teszi fel a kérdést Facebook-oldalán az államtitkár. A kormány eddigi lépései alapján azonban aligha kétséges, mi lesz a döntés.

A családi és ifjúságügyi államtitkár, Novák Katalin szavazást is indított a Facebook-oldalán. A kora délután záródó voksolás során arra válaszolhatnak az emberek, hogy idén nyáron legyenek nyári táborok? Novák Katalin azt írja, a legtöbb családban téma, hogy a gyerekek mehetnek-e majd nyári táborokba.

"A kormány megbízásából igyekszem ezt a kérdést a lehető legalaposabban körbejárni, és megfelelő javaslatot tenni."

- írja. A javaslat szerdán kerül a kormány elé, és villámgyorsan, még aznap döntés születik a kérdésről.

A szavazók egyöntetűen a táborok megtartása mellett vannak, természetesen megfelelő óvintézkedésekkel. Ha ezen túltekintünk, és megnézzük az Orbán-kormány működésének logikáját, illetve a járvány okozta gazdasági válságot kezelő lépéseit, aligha kérdéses, milyen döntést fog hozni a kabinet.

A rendre hangsúlyozott munka alapú társadalomképet a táborok megtartása segítheti több okból is. Egyrészt a leállások miatt nagyon sok embert küldtek szabadságra a cégek, arról nem beszélve, hogy az iskolák fizikai bezárása is sok energiát követelt a szülőktől. Emiatt nagyon sok embernek fogyott el, vagy csökkent erősen a még kivehető szabadnap-kerete. A mostani helyzetben nem lenne túl bölcs dolog a nagyszülőkre rászabadítani a gyerekeket, hiszen az könnyen a járvány második körét hozhatná el.

Annak érdekében, hogy ne növeljék az egészségügyi kockázatokat a veszélyeztetettek körében, és az újra induló gazdaságban munkaerőhiány se alakuljon ki, a gyerekekről gondoskodni kell valakinek, erre pedig a nyári táborok tökéletes megoldást nyújthatnak. Plusz a gyerekekre felügyelők számára is munkalehetőség nyílna, így egy csapásra több legyet is üthetne a kormány a táborok engedélyezésével.

De miből?

Nagy kérdés persze, hogy a családok képesek lesznek-e finanszírozni a gyerekek táboroztatását. Az elmúlt években ugyanis borsos árakat láthattunk a táboroknál. Tavaly egy ottalvós 5 napos program átlagára már 50 ezer forint felett volt, míg a napközis táborok esetében 30 ezer forintos átlagos költséggel számolhatnak a szülők.

A szórás persze óriási volt, mind a tematikát, mind a földrajzi régiót tekintve. Budapesten és a nagyvárosokban, illetve a Balaton partján rendezett események jellemzően drágábbak, míg a kistelepüléseken tartott táborok olcsóbbak voltak. A mostani helyzetben, amikor nagyon sokan vesztették el a munkájukat, - Orbán Viktor pénteki nyilatkozata szerint 163 ezren -, vagy kénytelenek voltak fizetéscsökkentést elfogadni, biztos, hogy nehezebb lesz a gyerekek táboroztatását fizetni.

A mérleg másik serpenyőjében ugyanakkor ott lehet az, hogy sok család mondott le a közös nyaralásról, így elképzelhető, hogy ők legalább a gyereküknek próbálnak valami nyári élményt biztosítani. Arról nem is beszélve, hogy a „karantén fáradság” miatt nagyon sok szülő szeretne „levegőt venni” és töltene el szívesen egy pár gyerekmentes napot.

A cikk a Garantiqa támogatásával készült.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Közel kétezer milliárddal tartoznak a NAV-nak a magyarok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 27. 07:33
Igaz, minimálisan, de mérséklődött az adóhivatal követelésállománya.
Személyes pénzügyek Világutolsó olajcégek, stagnáló magyar munkavállaló-szám Ausztriában
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 17:04
Az olajcégek és energiavállalatok nyomott árfolyamáról és az Ausztriában, Németországban dolgozó magyar munkavállalók helyzetéről beszélt munkatársunk a TrendFM-nek.
Személyes pénzügyek Újdonsággal rukkolt elő a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 12:23
A hazai bankok között elsőként, akár már a számlanyitás másnapján, plasztik nélküli, vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát biztosít új ügyfeleinek a Gránit Bank. E kártyaszolgáltatás újdonsága abban áll, hogy az ügyfeleknek a számlanyitás után nem kell megvárniuk a fizikai bankkártyát ahhoz, hogy a mobiltelefonjukkal fizetni tudjanak.
Személyes pénzügyek Álomnyugdíj: így halmozhat fel tízmilliókat
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 11:35
Több mint 24 millió forintot tud felhalmozni egy huszonéves nő a nyugdíjba vonulásáig, ha a nettó átlagfizetésének körülbelül 10 százalékát havonta félreteszi. Egy tíz évvel idősebb férfi pedig 26 millió forintra tehet szert - derül ki a K&H Biztosító összeállításából. A társaság tapasztalatai szerint az öngondoskodás és a nyugdíjas évekre történő takarékoskodás egyre inkább a fókuszba kerül szinte mindegyik korosztályban. Ezt jelzi az is, hogy a K&H Biztosító az idei első félévben - a koronavírus-járvány ellenére – nyugdíjbiztosítások értékesítésében 24 százalékos növekedést ért el.  
Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Friss
hírlevél