<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Király Béla

Király Béla cikkei

Részvény / Deviza / Áru Bidenék alkujára vár mindenki
Király Béla | 2023. május 22. 11:58
Meglehetősen visszafogott hangulatban indult a hét a tőzsdéken, miután a befektetők továbbra is várják az amerikai adósságplafon kapcsán a fejleményeket. A pénteki megugrás után az OTP hétfőn kissé korrigált.
Részvény / Deviza / Áru Meglepő fordulat a Teslától, lejtőre tették az OTP-t
Király Béla | 2023. május 17. 12:11
Kivárás, enyhe pesszimizmus jellemzi szerdán a részvénypiacokat. A befektetők továbbra is aggódnak az amerikai adósságplafon körüli huzavona miatt. A forint és a magyar tőzsde is kisebb gyengülést mutat.
Makro / Külgazdaság Még jobban sarcol Putyin – csak jók valamire a szankciók
Király Béla | 2023. május 11. 16:04
A visszaeső gáz- és olajértékesítés miatt az orosz állam adóbevételei is csökkentek. Emiatt Vlagyimir Putyin úgy döntött, hogy megemeli az olaj- és gázipari csoportokra kivetett illetékeket.
Részvény / Deviza / Áru Az ezüst még az aranynál is fényesebben csilloghat
Király Béla | 2023. május 7. 05:47
A befektetéseknél soha nem lehet biztosra menni, a tuti tippnek látszó eszközök esetén is bármikor történhetnek váratlan fejlemények, amelyek miatt az árfolyamok kedvezőtlenül alakulnak. Az árupiacokon most az ezüst lett az új kedvenc, az idei évben már sokat emelkedett az árfolyama, és a szakértők szerint számos tényező mutat a további drágulás irányába.
Részvény / Deviza / Áru Most még jó áron lehet eurót váltani?
Király Béla | 2023. április 24. 08:10
Minimális mértékben gyengült a magyar fizetőeszköz hétfőn reggel az euróval szemben. A devizapiacot az MNB következő kamatdöntő ülése alaposan megmozgathatja.
Részvény / Deviza / Áru Elon Musknak ez is sikerült: 12 milliárd dollárt bukott egy nap alatt
Király Béla | 2023. április 22. 11:49
Finoman szólva sem alakult jól Elon Musk hete, előbb SpaceX Starship rakétája robbant fel, aztán a vártnál gyengébb számokat közölt a Tesla, miközben a legendás menedzser a Twittert egyre mélyebb gödörbe taszítja. Ezek együtt brutális vagyonvesztést okoztak a világ egyik leggazdagabb embere számára.
Részvény / Deviza / Áru Megint esik a forint, 10 ezer alatt az OTP
Király Béla | 2023. április 21. 12:24
Kisebb gyengülést láthatunk a magyar eszközöknél, igaz, az európai piacokon is visszafogott hangulatban telt a péntek délelőtt. A forint ismét 378 felett van az euróval szemben.
Makro / Külgazdaság Megvan a szer az arab nyomás és az orosz zsarolás ellen?
Király Béla | 2023. április 17. 19:41
A világ legfejlettebb országai között több olyan állam is van, amely viszonylag szegény energiahordozókban. Az utóbbi egy év energiakrízise pedig felgyorsította a változásokat. A hét legfejlettebb ipari ország (G7) energia-, klíma- és környezetvédelmi miniszterei vasárnap fontos döntéseket hoztak.
Makro / Külgazdaság Milliárdok Ukrajnának: tények és ferdítések a béketáborból
Király Béla | 2023. április 15. 15:32
Orbán Viktor logikája alapján Magyarország finoman szólva sem békepárti, hiszen az EU-n keresztül Ukrajna, míg közvetlenül az agresszor Oroszország aktív finanszírozója is.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, szárnyal a Bitcoin
Király Béla | 2023. április 11. 11:59
A részvénypiacokon pozitív a hangulat, a magyar papírok is erősödéssel indították a hetet. A forint ugyanakkor kisebb mértékben gyengült az euróval szemben.
Makro / Külgazdaság Nem csak a magyaroknak fáj az olajár meglódulása
Király Béla | 2023. április 10. 05:54
Az OPEC kvótacsökkentésének hatására erősen megugrott az olaj ára, ami számos ország számára jelenthet problémát. Az egyébként is magas inflációs környezetben nagyon rosszkor jön az energiaárak ismételt növekedése.
Vállalat Árcsökkentéssel terelik el a figyelmet az újabb botrányról?
Király Béla | 2023. április 8. 17:22
Január óta ötödik alkalommal mérsékli árait a Tesla, miközben adatvédelmi botrány van kibontakozóban.
Makro / Külgazdaság Bár Matolcsy Györgynek lenne ilyen problémája!
Király Béla | 2023. április 3. 19:19
Az euróövezetben látványosan csökkent az infláció, így az Európai Központi Bank (EKB) lassan válaszúthoz érkezik. Ugyanakkor az irányadó kamatot várhatóan még legalább egy alkalommal emelhetik. A várakozások szerint 3,5 százalékon tetőzhet a most 3 százalékos európai kamatláb.
Makro / Külgazdaság Putyin őrültsége az orosz gazdaságot teljesen kiszolgáltatta Kínának
Király Béla | 2023. március 28. 05:41
Miközben a múlt heti orosz-kínai csúcstalálkozótól Moszkva sokat remélt, a két ország kapcsolata nem erősödött. Vlagyimir Putyin befuccsolt háborúja óriási erőforrásokat emészt fel, miközben a gáz- és olajbevételek visszaestek, Hszi Csin-ping pedig mindezt kegyetlenül ki is használja.
Makro / Külgazdaság Macron újabb feladatot pipált ki, de Szijjártó Péter is dörzsölheti a kezét
Király Béla | 2023. március 23. 16:17
A francia parlament kedden nagy többséggel megszavazta a kormány nukleáris beruházási tervét, egy nappal azután, hogy a kormány épphogy túlélte a nyugdíjreform-tervezettel kapcsolatos bizalmatlansági szavazást.
Részvény / Deviza / Áru Rászámoltak a forintra, de talpra állt
Király Béla | 2023. március 21. 12:39
Továbbra is a nemzetközi bankpánik mozgatja a piacokat, legyen szó a részvényárakról, a devizákról, vagy az árupiaci termékekről. Hétfőn nagyon megütötték a forintot, de kedden délelőtt már sokkal jobb lett a helyzet.
Makro / Külgazdaság A szankciók lassan, de biztosan szorítják sarokba az oroszokat
Király Béla | 2023. március 20. 05:49
Az Oroszország elleni szankciók hatásai jó ideje vitatémát szolgáltatnak Magyarországon is. Az utóbbi időszakban napvilágot látott adatok egyértelműen azt mutatják, hogy Moszkva számára óriási problémákat okoznak. Ugyanakkor az is tény, hogy ezek önmagukban nem fogják jobb belátásra bírni Vlagyimir Putyint.
Makro / Külgazdaság Zuhanó forint és globális pánik - visszaköszön 2008?
Király Béla | 2023. március 16. 16:06
Aki március 15-én követte a gazdasági eseményeket, az megdöbbenéssel tapasztalhatta, hogy az egy nappal korábban még 390 alatt záró euróárfolyam 400 fölé ugrott, miközben a hírek a bankok megrendült helyzetét pedzegették. Újabb hitelválság van a láthatáron, vagy nem olyan tragikus a helyzet?
Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb a baj az oroszoknál, a vésztartalékokhoz kellett nyúlni
Király Béla | 2023. március 7. 16:53
A háború költségei hatalmas érvágást jelentenek az orosz gazdaság számára, Moszkvának egyre komolyabb finanszírozási problémái vannak. Hogy a zuhanó bevételek mellett fedezni tudják a háborút, bele kellett nyúlni a Nemzeti Vagyonalapba.
Vállalat Földbe állt a Tesla, pedig ígéretből nincs hiány
Király Béla | 2023. március 3. 05:33
Csak arról nem beszélt Elon Musk a befektetőknek, amiről hallani szerettek volna. Így sokan megkérdőjelezték az ikonikus vezető legújabb ígéreteit.
Részvény / Deviza / Áru Kirobbanó formában a forint, fontos szintnél az OTP
Király Béla | 2023. március 1. 12:21
Csendesebb kereskedéssel zárult a február, a márciusi első kereskedési nap viszont kedvezően alakulhat. Jó hír érkezett Kínából, és az európai BMI-adatok sem okoztak csalódást. A forint tovább erősödött köszönhetően annak, hogy az MNB továbbra is fenntartja a nagyon magas kamatszintet.
Makro / Külgazdaság Felfoghatatlan pénzeket termelnek az olajbárók, de kinek fáj, ha többet vesznek el tőlük?
Király Béla | 2023. február 17. 05:54
A néhány éve még lesajnált olajvállalatok a tavalyi évben hatalmasat mentek, a megugró nyersanyagáraknak és az emelkedő finomítói árrésnek köszönhetően bődületes profitra tettek szert. Remekelt a magyar olajvállalat, a Mol is, kapott is egy súlyos extra adót a nyakába, más kérdés, hogy a magas profit miatt vélhetőleg a nyugati olajóriások is hasonló plusz terhek elé nézhetnek.
Részvény / Deviza / Áru Fejre állt a világ: a kirúgásokat jutalmazza a piac
Király Béla | 2023. február 6. 19:22
A technológiai óriások jó ideig hatalmas növekedést értek el negyedévről negyedévre. A recessziós környezetben viszont jellemzően mindannyian megtorpantak, ami komolyabb áresést hozott tavaly. Az elmúlt hetekben publikált negyedéves számok általában visszaesést jeleztek a korábbi eredményekhez képest, ennek ellenére a részvények remekelnek.
Makro / Külgazdaság Vitatott kínai területekről szeretnének megállapodás egy mostani tanácskozáson
Király Béla | 2023. február 5. 16:10
Véglegesíteni akarják Kínával a vitatott Dél-kínai-tengeri területekre vonatkozó és az esetleges konfliktusok megelőzéséről szóló megállapodásukat a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) külügyminiszterei.
Makro / Külgazdaság Máris komoly gondjai vannak Meloninak?
Király Béla | 2023. február 5. 10:10
Giorgia Meloni miniszterelnök a feszültséget keltő belpolitikai viták azonnali enyhítésére szólította fel a kormány- és ellenzéki pártokat szombaton közölt nyílt levelében, miközben Rómában és Milánóban az anarchista mozgalom csoportjai vonultak utcára.
Részvény / Deviza / Áru Amerikából jött a jó hír: erősödik a forint, szárnyal az OTP
Király Béla | 2023. február 2. 11:39
A Fed szerdai kamatemelését követően az amerikai jegybank elnöke megnyugtató üzenetet küldött. Ennek hatására a Wall Street komolyabb pluszban zárt és az európai piacokon is optimizmus lett úrrá. Csütörtökön a forint is erősödött.
Személyes pénzügyek Fékre lépett a lakáshitelpiac, csak a támogatott hitelek pörögtek
Király Béla | 2023. február 1. 11:10
Szűkült a lakáshitelezés múlt évben, a támogatott hitelkonstrukciók pedig nagyobb teret nyertek, derült ki a jegybank friss adataiból. A hitelfelvevők okos döntésekkel mégis közelebb juthatnak az új otthonhoz. Ennek okait mutatja be money.hu anyaga.
Részvény / Deviza / Áru Egy napig tartott a lendület, gyorsan visszaesett a gáz ára
Király Béla | 2023. február 1. 10:25
A keddi erősödést szerdán már vissza is adata a földgáz a holland tőzsdén. Az irányadó TTF jegyzése ismét 56 euró körülre süllyedt.
Makro / Külgazdaság A külföldi turisták pörgették fel a budapesti turizmust
Király Béla | 2023. február 1. 09:02
2022 decemberében is látványosan erősödött a hazai turizmus, a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma megduplázódott. Igaz ez jórészt még mindig a járvány miatti korábbi korlátozások eredménye, így a növekedésben a bázishatások játszottak szerepet.
Részvény / Deviza / Áru 391 alatt nyitott az euró
Király Béla | 2023. február 1. 07:28
A keddi gyengülés után csak minimális mozgás volt szerda reggel a devizapiacon. A forint az euróval szemben a 390-es szint felett stabilizálódott.
Makro / Külgazdaság Továbbra is csúcson a foglalkoztatás
Király Béla | 2023. január 27. 12:41
A péntek reggeli KSH adatok igen pozitív képet festenek a munkaerőpiacról, vélik kommentárjukban a Magyar Bankholding elemzői. Véleményük szerint a negatív belső és külső tényezők egyelőre nem gyakoroltak érdemi hatást a foglalkoztatottságra.
Makro / Külgazdaság Meglepő adat érkezett a spanyol gazdaságról
Király Béla | 2023. január 27. 11:52
A spanyol gazdaság teljesítménye 5,5 százalékkal nőtt 2022-ben - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken. Ez a korábbi várakozásoknál sokkal kedvezőbb.
Pénzügyi szektor Megújul az Erste arculata, logót vált a bank
Király Béla | 2023. január 27. 10:46
Szeretné közelebb hozni a pénzügyeket az ügyfeleihez az Erste, ennek jegyében teljesen megújul a bank arculata. Mindez az egyszerűbb kommunikációban, a fiókok átalakításában és az új arculatban is megjelenik. 2023-tól modernebb a logó, színesebb és életszerűbb a képi világ, a szövegeket pedig a hétköznapi nyelvhez igazítja a bank, hogy ezzel is segítse az ügyfeleket.
Makro / Külgazdaság Deecemberben már a munkanélküliségben is visszaköszöntek a gazdasági bajok
Király Béla | 2023. január 27. 08:51
Az év végén elindult a munkanélküliség lassú növekedése. Éves összevetésben viszont kiváló évet zártunk.
Makro / Külgazdaság Újabb országok adnak Leopard tankokat az ukránoknak
Király Béla | 2023. január 27. 06:55
Miután Németország szerdán belegyezett a német gyártmányú harckocsik átadásába Ukrajnának saját készleteiből, a harcjárművek szállításához egy sor nyugati ország, köztük Spanyolország és Kanada is csatlakozott. Az ukrán elnöknek az országon belül is keményen fel kell lépni, a héten számos tisztviselőt mentettek fel, sokak ellen indult eljárás, a korrupció és a közvagyon elleni bűncselekmények a háborúban sem szűntek meg. Péntek reggeli háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Nem sokáig maradhat 400 alatt az euró
Király Béla | 2023. január 19. 14:02
Ugyan a magyar gazdaság túljutott a legnehezebb időszakon és az infláció lassan csökkenésnek indulhat, túl jó évre nem számíthatunk. A Raiffeisen elemzői szerint januárban tetőzhet a drágulás, és decemberre minimálisan 10 százalék alá csúszhat a növekedés üteme. Az infláció lassulásával a kamatszint is csökkenhet, emiatt az elemzők szerint várhatóan nem marad tartósan a 400 forintos szint alatt az euró árfolyama.
Makro / Külgazdaság Holoda Attila: igaza van Orbán Viktornak, ez valóban sufnituning
Király Béla | 2023. január 18. 18:41
A Klasszis Klub vendége ezúttal Holoda Attila energetikai szakértő volt, akivel a részletesen kitárgyaltuk az aktuális energiapiaci helyzeteket. A szakértő beszélt arról, hogy a világpiaci áresés ellenére miért nem kap a magyar lakosság olcsóbb energiát. Reagált a magyar kormányfő önkritikusnak tekinthető kijelentésére, és az is szóba került, hogy szükség van-e Paks 2-re, de vajon megvalósulhat-e belátható időn belül az oroszokkal a beruházás. Holoda Attila arról is beszélt, hogy szerinte milyen hibákat követett el a kormány az energiapolitikában.
Részvény / Deviza / Áru Óriási aranyéhség tombol – csúcsra ér az ára?
Király Béla | 2023. január 5. 19:38
A háborús pánik szintjére jutott az arany árfolyama az év első napjaiban, és a szakértők további emelkedést várnak. Ez már csak azért sem lenne meglepő, mert a jegybankok agresszíven vásárolják fel a nemesfémet.
Részvény / Deviza / Áru Az újabb Covid-hullám borzolja a kedélyeket, nem tud erősödni a forint
Király Béla | 2022. december 29. 12:07
Nem tudtak erőt mutatni az év végén sem a vezető tőzsdék, az óvatosság most az elszabaduló kínai Covid-járvány miatt fokozódik. Ez kihat az árupiacokra éppen úgy, mint számos vállalatra, amelynek fontos kínai kapcsolatai vannak. A forint továbbra sem tudja áttörni a 400-as szintet az euró ellenében.
Makro / Külgazdaság Európa és az oroszok is óriásit buktak a gázháborúval
Király Béla | 2022. december 28. 15:22
Oroszország nem csak fegyveres, de gazdasági háborút is vívott 2022-ben. Az energiahordozók visszafogásával, majd szinte teljes elzárása mindkét félnek óriási problémákat okozott. Íme 2022 egyik legfontosabb gazdasági sztorija az energiapiacról.
Részvény / Deviza / Áru Nem bír a 400-as szinttel a forint, kitartóan zuhan a gáz ára
Király Béla | 2022. december 23. 11:54
Immár jócskán a tavalyi ár alatt van a földgáz tőzsdei jegyzése. A felborult energiaegyenleg miatt is sokat gyengült forint azonban nem tudja áttörni a 400-as szintet az euró ellenében. A magyar tőzsde gyengült pénteken.
Részvény / Deviza / Áru A 400-as szint felé kacsintgat az euró-forint árfolyama, 100 euró alatt a gáz
Király Béla | 2022. december 21. 12:02
Szerdán ugyan nem tudott tovább erősödni a forint árfolyama, de így is karnyújtásnyira van a lélektanilag és technikailag is fontos 400-as szinttől. Az európai piacokon említésre méltó emelkedést láthatunk, a BUX viszont csak stagnált szerda délelőtt.
Makro / Külgazdaság Magyarország az akkumulátorok felé fordult, de nem mindenki köteleződik el
Király Béla | 2022. december 21. 05:51
A debreceni BMW-gyár csúszással ugyan, de 2024 végén termelhet, ám úgy tűnik, hogy ezzel együtt sem az összeszerelés vagy a termékfejlesztés terén lehet komoly szerepe a Magyarországon működő vállalatoknak az autóipari értékláncokban. A jelenlegi folyamatok szerint a kormányzati és befektetői szándék sokkal inkább abba az irányba mutat, hogy az elektromos autók lelke, az akkumulátorok összeszerelése kap nálunk kiemelt szerepet.
Makro / Külgazdaság Miközben a magyarok pénze folyamatosan romlik, máshol eljött a fordulat
Király Béla | 2022. december 15. 05:41
A magyar infláció európai összevetésben is kiugróan magas. Ugyan a külső okok jelentős szerepet játszanak benne, de a kormány állításával szemben szó sincs szankciós inflációról. Ráadásul, míg nálunk további gyorsulás látszik, addig Nyugaton már elérkezett a fordulat és az egyébként is mérsékeltebb drágulási ütem kezd szelídülni.
Részvény / Deviza / Áru Tovább erősödött a forint, Amerikára figyel a világ
Király Béla | 2022. december 14. 12:16
Kedden remek napot zártak az európai tőzsdék és a magyar piac is. Az USA-ban a kedvező inflációs számok adtak lendületet. Szerdán az amerikai jegybank döntése áll a fókuszban, délelőtt óvatos optimizmust tapasztalhattunk.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon megy az OTP, megnyugtató a forint helyzete
Király Béla | 2022. november 23. 12:34
Erősödéssel nyitott a magyar tőzsde, amely elsősorban az OTP nagyobb elmozdulásának köszönhető. Kedden pozitív fordulatot láthattunk a forint piacán is, a magyar fizetőeszköz erősödése szerdán is kitartott.
Makro / Külgazdaság MNB: Nagy Márton új intézkedése nem fog érdemi átrendeződést okozni
Király Béla | 2022. november 22. 16:41
A Monetáris Tanács ülését követően ezúttal jelentős súlyú bejelentésre nem került sor. A legizgalmasabb kérdés így az volt, hogy Nagy Márton hétfői intézkedése, amely egyes piaci szereplők esetén az elérhető kamatszintet korlátozza, mennyiben tekinthető beavatkozásnak a jegybanki eszköztárba.
Pénzügyi szektor Megjött Kate, forradalmi változásokat hozhat a pénzügyekben
Király Béla | 2022. november 7. 16:31
Sajtótájékoztatón mutatták be a K&H Csoport új innovációját, a Kate névre hallgató személyes digitális asszisztenst. Kiderült az is, hogy magyarul beszél, gyorsan tanul és hamarosan "valódi" banki tanácsadóvá nőheti ki magát.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG