<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vagyis, hogy a kormány a duplájára növeli a babakötvények állami támogatását.

Mint arról beszámoltunk, a duplájára emelik a babakötvények után járó állami támogatás összegét. A Gazdasági Kabinet mai döntését Varga Mihály pénzügyminiszter közölte a Facebook-oldalán.

A babakötvényben havonta bármekkora összeg félretehető, kamata az előző évi infláció plusz 3 százalék. Az állam ehhez nyújt még további maximum 6 ezer forint külön támogatást is minden évben. Ez az összeg növekszik 12 ezer forintra, amely a jövő évtől a meglévő és az új ügyfelekre is vonatkozik.

A konstrukció összességében a következőképpen néz ki. Minden gyermek születésekor kap az államtól alanyi jogon 42 500 forint életkezdési támogatást ad, amit egy minimális kamatozású letéti számlán helyeznek el a Magyar Államkincstárban. Ha a szülők semmit nem tesznek hozzá, akkor ezt az összeget, egészen a gyermek nagykorúságáig, a Kincstár évenként növeli az előző évi, hivatalosan közzétett éves átlagos fogyasztói árindex mértékével megegyező támogatással. Az így felhalmozott megtakarítást a 18. életévét betöltött gyermek a 23. életévének betöltéséig veheti fel.

Jó befektetés. (Fotó: MTI)Jó befektetés. (Fotó: MTI)

Ha a szülő támogatni akarja a gyermekét abban, hogy 18 éves kora után legyen egy kezdőtőkéje, akkor érdemes babakötvényt vásárolni, ami egy nagyon jó befektetés, ennek részleteiről beszámoltunk nemrégiben.

Varga Mihály pénzügyminiszter mostani bejelentése azt jelenti, hogy ha eddig vállalt valaki havi megtakarítást a gyermeke számára, akkor ahhoz még 10 százalékot hozzátett a kormány, évi maximum 6 ezer forintot. Ez arra ösztönözte a szülőket, hogy havi 5000 forintot takarítsanak meg gyermeküknek, amihez hozzáadta az állam a maga 10 százalékát, vagyis havi 500 forintot. Így lehetett maximalizálni a hasznot és igénybe venni a 6 ezer forintban rögzített éves támogatást. A mostani emeléssel 10 ezer forintot érdemes havonta gyermekünk megtakarítására szánni, mert akkor juthatunk hozzá a legoptimálisabban az évi 12 ezer forintos állami plusz támogatáshoz.

A babakötvények népszerűsége egyébként tavaly nagyot nőtt. Az effajta megtakarítások állománya 2020 novemberében átlépte az 50 milliárd forintot, ami 30 százalék feletti növekedést jelentett az előző évi 38 milliárdos állományhoz képest. A mostani intézkedést követően nem nehéz megjósolni, hogy a babakötvény újabb rekordokat dönt majd.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Még egy rossz hír mára: drágulhatnak a bankszámlák is
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 11:53
A magas infláció az oka mindennek.
Személyes pénzügyek Már csak pár óra maradt bevallani a tavalyi évet
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 10:09
Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni az adóhatóság által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg.
Személyes pénzügyek Így lehet kedvezőbb a lakáshitel törlesztése
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 09:47
A következő hónapokban számos újszerű banki akció segítheti a lakáshitelt felvenni akaró ügyfeleket abban, hogy az emelkedő kamatok ellenére is megtalálják az optimális finanszírozási lehetőséget. lyen lehet az eddig leginkább a vállalati beruházási hiteleknél ismert türelmi idős konstrukció. 
Személyes pénzügyek Ilyen infláció mellett háztartásonként 450 ezret bukhatunk - valutába és OTP-részvénybe menekül a lakosság
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 10:55
A 9-10 százalékosra várt infláció ellenére óriásit nőtt a magyarok készpénzállománya - igaz, sokan nem forintot, hanem valutát halmoztak fel a háború kitörésének hírére. Az állampapírok népszerűsége esik, sokan menekülnek OTP-részvénybe.
Személyes pénzügyek Egyre drágábbak a hitelek: megint kamatot emeltek a magyar bankok
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 10:18
Több bank is kamatemeléssel indította a hetet. Volt, ahol a jelzáloghitelek lettek drágábbak, míg máshol a szabad felhasználású személyi hitelek ügyleti kamata emelkedett. A Bank360.hu összefoglalta a fontosabb változásokat.
Személyes pénzügyek Nagyon pörögnek az online hitelek
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 10:28
A személyi hitelek közel negyedét például már így költjük, de a láthatáron már ott vannak a bonyolultabb tranzakciók is.
Személyes pénzügyek Csalók a fiatalok bankszámláit is célba vehetik
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 08:11
Éppen ezért nagyon fontos, hogy a diákok képben legyenek a legfontosabb biztonsági teendőkkel. 
Személyes pénzügyek Áron alul kelt el a világ legnagyobb fehér gyémántja
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 10:29
Potom 6,8 milliárd forintért kótyavetyélték el, pedig rekorddöntést vártak tőle.
Személyes pénzügyek A KSH visszaszólt a GKI-nak: nem is olyan magas az az infláció
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 08:58
A KSH szerint az nem mérvadó, hogy mit érzékel a lakosság, a hivatalos statisztika adja a teljes képet.
Személyes pénzügyek Megindultak az infláció után a betéti kamatok, érdemes odafigyelni a lekötésekre
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 08:33
Az infláció kilőtt, de már a bankbetétek kamatai is megmozdultak felfelé. A legtöbb pénz viszont még mindig kamat nélkül értéktelenedik el a számlákon.
hírlevél
Ingatlantájoló