TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Nem létezik olyan ország, ahol a nyugdíjrendszer hiányosságainak finanszírozását adózási ösztönzők nélkül, pusztán a lakosság öngondoskodási vágyára alapozva sikerült volna megoldani - egy kivétellel, az pedig Magyarország.

Szelektív növekedés, fókuszált működés, előtérbe kerülő portfólióminőség és átrendeződő értékesítési csatornák szerepelnek az AXA csoport magyarországi jövőképében. Jacques Maire vezérigazgató a Tanácsadó magazin decemberi számában beszélt terveikről, és a piacról.

Nem könnyű a bizonytalansághoz alkalmazkodni

Mint elmondta, a jelenlegi piaci környezetben a változásmenedzsment folyamatos alkalmazkodásról szól, mely nem csupán a hosszabb távú vízióinkban, hanem a negyedéves prioritásaink szintjén is tetten érhető. Véleménye szerint könnyebb lenne egy ismert jövőbeli feltételrendszerhez alkalmazkodni, mint a bizonytalansághoz.

A folyamat üzletáganként és termékcsoportonként eltérő – mondja a vezérigazgató. A stabilabb területek közé tartozik jelenleg az egészségpénztár és a mindennapi banki szolgáltatások. Az életbiztosítások szegmensében az új értékesítésekre a piaci hatások sokkal inkább rányomják bélyegüket, mint a szabályozói oldal – véli Maire.

Ilyen ország nincs még egy

A nyugdíjpénztárak helyzetével kapcsolatban a vezérigazgató az interjúban kifejette: gyakorlatilag államosították ezeket, ám a lakosságban továbbra is megvan az öngondoskodás, az állami nyugdíj kiegészítésének igénye, e területen adókedvezmények és állami ösztönzők nélkül azonban igencsak limitáltak a lehetőségeink. Tudomása szerint nem is létezik olyan ország, ahol a nyugdíjrendszer hiányosságainak finanszírozását adózási ösztönzők nélkül, pusztán a lakosság öngondoskodási vágyára alapozva sikerült volna megoldani.

Az életben maradás

A jelzáloghitelek piacán a legtöbb szereplő túlélésre játszik – mondja Maire. Az AXA szeretné „életben tartani” ügyfeleit, ebben látja most az igazi értékteremtést az ügyfelek és saját maga számára egyaránt. „A tőke- és likviditási korlátok időszakában erőforrásainkat meglévő ügyfeleink megsegítésére fordítjuk, nem pedig az újakért folytatott versengésre.” – tette hozzá Jacques Maire.

Jövő évi várakozásaival kapcsolatban az AXA vezérigazgatója elmondta: az életbiztosítások területén szeretnék megőrizni a növekedési dinamikát, miközben szignifikánsan javítják az ügyfélmegtartási rátát. Céljuk, hogy jelzáloghiteles ügyfeleik több mint felének kockázatcsökkentő megoldásokat tudjanak nyújtani, a mindennapi bankolás szegmensében pedig a jelenlegi 1,5 százalékos piaci részesedésüket szeretnék megduplázni. Mindemellett a cafeteria területen is fokozottabb jelenlétet céloznak meg, egy élet-, egészség- és nyugdíjbiztosítást együttesen nyújtó szolgáltatáscsomaggal.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Személyes pénzügyek Otthonfelújítási programot indít a kormány a legalább egygyerekes családoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 14. 10:04
2021. január elsején indul.
Személyes pénzügyek Sok lakáshiteles törlesztője megemelkedhet, amint lejár a moratórium
Privátbankár.hu | 2020. október 12. 08:19
A moratórium miatt nem, de a bankok közötti referencia kamatok emelkedése miatt pont a legnehezebb időszakban nőhet a változó kamatozású hitelek törlesztőrészlete. Sokakat érhet kellemetlen meglepetés, mikor a moratórium lejárta után újfent fizetniük kell a törlesztőrészleteket.
Személyes pénzügyek Négy hely már biztos a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 11. 12:09
Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek Csőtörésnél bánja igazán a magyar, hogy nincs lakásbiztosítása
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 11:18
A legtöbben csak beázásnál vagy csőtörésnél eszmélnek. 100-ból 25 megkérdezettet ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás. Bár a magyarok nagy része gondoskodik otthona biztosítási védelméről, sokan nem kezelik tudatosan szerződésüket, és nem követik figyelemmel, hogy pontosan mire is terjed ki a meglévő biztosítási csomagjuk – derül ki egy friss kutatásából.
Friss
hírlevél