<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
AXA
Pénzügyi szektor Megvan az engedély: felvásárolhatja ezt a bankot az OTP
Privátbankár.hu | 2016. június 13. 13:36
A GVH is rábólintott az üzletre.
Biztosítás Búcsúzóul még egy utolsót odasózott az MNB az AXA-nak
Privátbankár.hu | 2014. június 6. 10:51
22,5 millió forintra bírságolta a jegybank az AXA Biztosítót, két volt vezetőt is megbüntettek. Az életbiztosítási szerződéseket kezelő adatfeldolgozási, nyilvántartási és ellenőrzési rendszer hiányosságai, illetve más jogszabálysértések miatt szabták ki a bírságot
Személyes pénzügyek Hatalmas Horizont a magánnyugdíjpénztár-piacon
Privátbankár.hu | 2014. április 22. 19:00
Meghatározó méretű lesz a négyszereplősre csökkenő magánnyugdíjpénztári piacon a volt AXA pénztár, a Horizont, miután az ING mai küldöttközgyűlése a társaságba történő beolvadásról döntött.
Személyes pénzügyek Változás az AXA pénztáraknál - mi vár a tagokra?
Privátbankár.hu | 2014. február 27. 13:38
Új stratégiával működnek az AXA-pénztárak, függetlenül működnek tovább - milyen teendői lesznek a pénztártagoknak?
Személyes pénzügyek 250 millió vándorolt vissza magán-nyugdíjpénztári tagokhoz
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 16. 09:52
A PSZÁF korábbi vizsgálataiban érintett pénztárak és vagyonkezelőik közös döntése nyomán újabb, mintegy negyedmilliárd forintnyi többletköltség került vissza az önkéntes pénztári tagok számlájára.
Biztosítás Francia-német barátság: összefog az AXA a Signal Biztosítóval
Privátbankár.hu | 2012. november 5. 12:27
Az AXA Biztosító Zrt. és a SIGNAL Biztosító Zrt. hosszú távú stratégiai együttműködésről határozott, amelynek első lépéseként megállapodás született arról, hogy az AXA portfólió-transzfer keretében átadja Pillér lakásbiztosítási állományát a SIGNAL részére. A portfólió átadására a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzését követően – várhatóan még az idei évben – kerül sor.
Személyes pénzügyek Súlyos bírságot szabott ki a PSZÁF az ING alapkezelőjére
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 10:06
Kétszázmillió forint bírsággal sújtotta az ING alapkezelőjét a PSZÁF és felszólította a pénztári vagyonkezelési jogszabályok betartására, mivel a vagyonkezelés során több milliárd forintnyi költséget vont el jogsértően az ING önkéntes- és magánnyugdíjpénztári tagjaitól. Egy bírósági ítélet nyomán az érintett pénztártagok szeptember végégig már visszakapták pénzüket.
Karrier Új elnök az AXA Biztosító élén
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 14:41
2012 júliusától az AXA Biztosító Zrt. igazgatóságának új elnöke Violeta Ciurel. A szakember a pozícióban Jacques Maire-t váltja, aki közel három évig irányította az AXA csoport Magyarország működését, és mandátuma lejártával visszatér Párizsba.
Biztosítás Újdonság: kockázati életbiztosítás családoknak
Privátbankár.hu | 2012. május 31. 13:50
Új kockázati életbiztosítással lép a piacra az AXA, a termék egyik előnye lehet, hogy családok számára kínálják: maximum 10 biztosítottra lehet megkötni, nem kell külön-külön szerződni. A nem dohányosokat "díjazza" a biztosító.
Személyes pénzügyek Nincs vita: 600 milliót fizet az OTP magánpénztára a tagoknak
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 10:22
A PSZÁF elfogadta az OTP Magánnyugdíjpénztár felügyeleti határozat teljesítéseként hozott intézkedéseit, amelyek révén a pénztár visszatéríti tagjainak a korábbi jogosulatlan költséglevonásokat. A jogvita lezárult, így a felek közösen kérték a bíróságtól a téma kapcsán indított közigazgatási per megszüntetését.
Személyes pénzügyek Lezárult a vizsgálat: 3 magánnyugdíjpénztár esetében 9 feljelentés
Privátbankár.hu | 2012. május 8. 07:58
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a magánnyugdíjpénztárak ellenőrzése kapcsán a működési költségek kezelése miatt 3 pénztár esetében 9 feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A kilenc feljelentésből 8 hűtlen kezelés, míg egy feljelentés sikkasztás gyanúja miatt született.
Karrier Felpörgeti az értékesítést az AXA - régi-új cég és vezetők
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 16:36
Az Axa Biztosító Zrt. hosszú távú stratégiájának részeként, az Axa Személyes Pénzügyek Tanácsadó Kft. és az eddig többségi tulajdonában lévő Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. egyesítésével átalakítja és kibővíti értékesítési hálózatát. A jövőben nem csak az Axa termékeit értékesítik.
Pénzügyi szektor 3 hónapra 8 százalék fölötti kamatot fizet az Axa
Privátbankár.hu | 2012. március 28. 14:49
Kedvező kamatozású lekötött betétet vezetett be márciusban az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe.
Biztosítás Elkelt a legnagyobb európai bankcsoport biztosítója
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 09:05
A legnagyobb európai bankcsoport, a brit-hongkongi HSBC eladja biztosítási üzletágát a francia AXA és az ausztrál QBE biztosítónak.
Pénzügyi szektor A kedvezőtlen kilátások miatt újabb bank zárja be több fiókját
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 15:20
A hazai jelzáloghitel-kihelyezés ellehetetlenülése és a kedvezőtlen középtávú kilátások miatt az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe március közepétől Ügyfélcentrumait fokozatosan összevonja, erőforrásait átcsoportosítja - értesítette szerkesztőségünket a pénzintézet. A változások ezzel nem értek véget, ezzel párhuzamosan ugyanis a bank irányítását új vezető veszi át. Nem akarják, hogy sokan elveszítsék az állásukat, de a körülmények miatt nem tehetnek mást.
Pénzügyi szektor Tisztességtelen szerződések a PSZÁF célkeresztjében
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 10:49
Eddig tíz közérdekű keresetet, illetve közérdekű igényérvényesítési pert indított PSZÁF, közülük egyet jogerősen, hármat első fokon megnyert, a többi folyamatban van. A PSZÁF által kifogásolt szerződések között van olyan, amely a fizetési késedelem büntető eljárást helyezett kilátásba, és olyan is, amely egyoldalú kártyaletiltást tartalmazott.
Személyes pénzügyek Lélegeztetőgépen a magánnyugdíjpénztárak?
Zsiborás Gergő | 2012. február 10. 12:30
A PSZÁF szerint január végére elfogyhat az AXA Magánnyugdíjpénztár működésre fordítható tartaléka. A magánynyugdíjpénztárak az egyéni, önkéntes tagdíjakkal juthatnának végre levegőhöz, de az újabb átléptetésnek még mindig nem dolgozták ki a részletszabályait. A bizonytalanságban egyre több kassza húzhatja le a rolót.
Részvény / Deviza / Áru Újabb tíz külföldi részvény jön a magyar BÉTa piacra
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 12:53
Újabb tíz külföldi részvénnyel lehet kereskedni holnaptól a Budapesti Értéktőzsde BÉTa piacán. A BÉT és az Erste november közepétől tette lehetővé a kereskedést négy ország tíz nagy részvényével a magyar parketten, így január 26-tól ez húsz részvényre bővül. Az akciót sikeresnek tartja a tőzsde vezetése, az újabb bevezetéstől a forgalom további erősödését remélik.
Makro / Külgazdaság Súlyos, de megoldható gondok a kínai gazdaságban (elemzés)
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 14:40
A kínai gazdaság veszélyeiről, a kínai ingatlanpiacok túlfűtöttségéről és az ezt szabályozó monetáris és kormányzati lépésekről írnak átfogó elemzést az AXA szakértői. A tanulmány készítői szerint a kínai gazdaság hatalmas tartalékai segítenek átvészelni a felmerülő problémákat, a kormányzati intézkedésekkel pedig finomra lehet hangolni a hatalmas ázsiai ország lassulását.
Személyes pénzügyek Az AXA magánpénztára a kormány célkeresztjében
Zsiborás Gergő | 2012. január 5. 14:40
A nyár óta folyamatosan vizsgálta a magánnyugdíjpénztárak működését a kormányzat ellenőrzési hivatala, mely most több esetben hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz. Selmeczi Gabriella kérdésünkre elárulta, nincs megállás, folytatják a vizsgálatot, mert "a kasszák furfangosan tüntették el a tagok pénzét" a befektetéseikben.
Személyes pénzügyek Ösztönzők nélkül a nyugdíjrendszer - ilyen ország nincs még egy
Privátbankár.hu | 2011. december 27. 08:36
Nem létezik olyan ország, ahol a nyugdíjrendszer hiányosságainak finanszírozását adózási ösztönzők nélkül, pusztán a lakosság öngondoskodási vágyára alapozva sikerült volna megoldani - egy kivétellel, az pedig Magyarország.
Pénzügyi szektor Kiszállnak: nincs több jelzáloghitel az AXA Banknál
Gáspár András | 2011. december 20. 07:55
Az AXA Bank honlapján közölte: december 15-től felfüggesztette a jelzáloghitelezést. A bankadó, a végtörlesztés, a magánnyugdíjpénztári befizetések elterelése és a PSZÁF-bírság után érthető, ha a csoport áttekinti magyarországi tevékenységét.
Biztosítás A magyar piacról kivonuló bank árulja biztosítási részlegét
Privátbankár.hu | 2011. december 12. 09:58
A HSBC még szeptemberben "dobta piacra" általános biztosítási részlegét, amit akár "darabokban" is kész értékesíteni, csak minél magasabb árat kapjon érte. Bejelentkezett az AXA és a Generali is, de nem valószínű, hogy a remélt 1 milliárd dollárt kifizetik.
Személyes pénzügyek Az AXA még nem tudja, mit csináljon - lehet, hogy perel
Privátbankár.hu | 2011. november 30. 11:50
 
Személyes pénzügyek A PSZÁF 100 milliója - az AXA csak megdöbbenni tudott eddig
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 15:31
A pénzügyi felügyelet 100 milliós bírságán teljesen megdöbbent az AXA csoport Magyarország, egyelőre vizsgálják, miként válaszoljanak. A társaság szerint pénztáraik jóhiszeműen jártak el.
Befektetési alapok Költségeket perel vissza a PSZÁF az AXA magánnyugdíjpénztárától
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 09:25
Százmillió forint bírsággal sújtotta az AXA alapkezelőt a PSZÁF. Az ok alapvetően az, hogy plusz díjakkal működő alapokba fektették a pénzt, amikor ezt olcsóbban meg lehetett volna tenni közvetlen befektetéssel is. Pert is indít annak érdekében, hogy az AXA magánnyugdíjpénztárának volt és jelenlegi tagjai visszakaphassák a vagyonkezelő által tőlük így jogsértően elvont költségeket.
Deviza / Áru Történelmi mélységben a forint: akár drasztikus kamatemelés is jöhet
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 10:11
A forint újabb történelmi mélypontja nem tekinthető meglepő fejleménynek. Egy szakértői kommentár szerint aggasztó lehet azonban a külföldiek kezében lévő állampapírok jelentős állománya, valamint a nemzetközi sajtóban Magyarországról festett ború kép is. Egyebek mellett a gyenge árfolyam is drasztikus kamatemelésre kényszerítheti a jegybankot.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG