<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A biztosítók visszajelzései alapján egyértelműen látszik, hogy az utazási kedv a 2019-es évhez közelített idén, emellett pedig az igény is egyre nagyobb az utasbiztosítások iránt. A Bank360.hu a nyári szezon tapasztalatairól kérdezett utasbiztosítókat.

Felértékelődött az utasbiztosítás fontossága, a nyaralók többsége pedig európai úticélt választott, nagyrészt a fennálló korlátozások miatt - derült ki a Bank360.hu biztosítói körképéből. A pénzügyi aggregátor arról érdeklődött a nagyobb hazai szereplőknél, hogy milyen eredményekkel, tapasztalatokkal zárták a nyári hónapokat a koronavírus-járvány által megtépázott év után. 

Az Allianz Hungária érezhető növekedésről számolt be a 2020-as évhez képest, az utazók körében felértékelődött az utasbiztosítás fontossága. Tapasztalataik alapján azok is kötnek biztosítást, akik korábban elutaztak utasbiztosítás nélkül, emellett az ügyfelek jellemzően a magasabb kategóriájú, a legszélesebb körű védelmet biztosító csomagot választják. 

A biztosító ügyfelei körében a legnépszerűbb úticélok Horvátország, Görögország és Spanyolország voltak, emellett általánosságban is elmondható, hogy a korlátozások miatt európai úticélt választottak az ügyfelek. 

Meglovagolták a két hullám közötti lehetőségeket. Fotó: depositphotosMeglovagolták a két hullám közötti lehetőségeket. Fotó: depositphotos

Az Aegon Biztosító több százmillió forintos díjelőírásról számolt be, ami körülbelül 75 ezer ember biztosítását jelenti. Az ügyfelek főként európai úticélokat választottak, ezekkel összefüggésben körülbelül százmilliós nagyságrendű kifizetéssel számol a biztosító. 

Az Union Biztosító a 2019-es évhez közeli értékesítési volumenről számolt be, a megkötött biztosítások számát és a megkötött biztosítások értékét tekintve is, ami azt jelzi, hogy visszatért a járvány után az utazási kedv. Az Unionnál is alapvetően az Európán belüli úticélok domináltak, igaz, az ázsiai utazások java inkább a téli hónapokra esik általában, az Egyesült Államokba pedig továbbra is tilos volt a járvány miatt beutazni. 

A kárkifizetésekkel kapcsolatban elárulta a biztosító, hogy idén nyáron is a korábbi évek tendenciája szerinti kisebb, de gyakrabban előforduló károk jelentkeztek: napszúrás, gyomorrontás, vagy pedig kisebb-nagyobb balesetek a strandon és a vízben (kagylókhoz, medúzákhoz, tengeri sünökhöz, valamint víz alatti sziklákhoz köthető sérülések). Ezek ellátása általában minimum 100-300 eurós költséget jelent esetenként.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Felvásárolta a MagNet Bank a Sopron Bankot
Privátbankár.hu | 2021. október 14. 11:34
A tranzakcióra még a Magyar Nemzeti Banknak rá kell bólintani. 
Személyes pénzügyek A mobil mindent elbír: a biztosítások jövője már a zsebünkben van
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 13:33
A digitális offenzívában megjelenő újabb és újabb megoldások népszerűek és egyre inkább beépülnek a hétköznapjainkba, hiszen a mesterséges- és emberi intelligencia szoros együttműködésében van a jövő. A cél, hogy ahol lehetséges, ott teljesen képesek legyünk automatizálni a folyamatokat – derül ki a K&H előrejelzései alapján.  
Személyes pénzügyek Megtetszettek a magyaroknak a készpénzmentes megoldások
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 12:16
Vevő a lakosság az új, elektronikus - egyben készpénzmentes digitális megoldásokra - közölte Árva András a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője, egy csütörtöki, üzleti eseményen.
Személyes pénzügyek Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: nagyobb kiegészítésről döntött az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 07:48
A kormány jócskán nagyobb mértékű kiegészítő nyugdíjemelésről döntött, mint amire a törvényi előírások alapján számítani lehetett. 
Személyes pénzügyek Több mint tíz banknál már biztosan igényelhetünk zöld lakáshitelt
Csabai Károly | 2021. október 5. 15:04
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mai sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy bár nem tudják megítélni, mennyi időre lehet elég a 200 milliárd forintos keret, ha az kimerül, akkor a Monetáris Tanács minden bizonnyal áldását adja a további források biztosítására.
Személyes pénzügyek Akár 2 százaléknál olcsóbban is hozzá lehet jutni ehhez a hitelhez (frissítve)
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 11:11
Október 4-től, vagyis mától indul a Zöld Otthon Program, ami akár 70 millió forint, a piaci hiteleknél jóval olcsóbb lakáshitelt is jelenthet azoknak, akik új építésű, energiatakarékos otthonban gondolkodnak.
Személyes pénzügyek Mennyi a törlesztőrészlete az őszi szezonban egy 10 millió forintos lakáshitelnek?
Privátbankár.hu | 2021. október 2. 19:52
Egy lakáshitel havi törlesztőrészletét nagyban meghatározza, hogy mekkora jövedelemmel és milyen távú kamatperiódus mellett veszik fel. A Bank 360 elemzői azt vizsgálták, hogy hogyan alakul a törlesztője egy 10 millió forintos lakáshitelnek két különböző fizetés és kamatperiódus mellett.
Személyes pénzügyek Egyre több bankban büntetik azokat, akik túl sok pénzt tartanak a számlán
MTI | 2021. szeptember 30. 12:02
Közel négyszázra emelkedett azon németországi bankok és takarékpénztárak száma, amelyek "büntetőkamatot" vetnek ki egy bizonyos összeg felett ügyfeleik betétjeire a Verivox összehasonlító portál kimutatása alapján.
Személyes pénzügyek Így segít az MNB az online csalókkal szemben
MTI | 2021. szeptember 27. 10:41
Egy év alatt mintegy 1,3 millió alkalommal jelentek meg a legnépszerűbb internetes keresőprogramon az MNB figyelmeztetései a jogosulatlan befektetési szolgáltatókkal kapcsolatban.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2021 - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 25. 22:18
Regisztráció az október 20-i online találkozóra.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos